Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2011» ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟ

Ο Δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών, πιστοί στο ραντεβού τους με την σπουδαία ιστορία του τόπου, διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2011» προς τιμήν του Σταυραετού των Αγράφων ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στη γενέτειρά του τον Μάραθο των Αγράφων, την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2011.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση στεφάνων

Προσκλητήριο Κατσαντωναίων

Καλωσόρισμα Δημάρχου Αγράφων

Πανηγυρικός ημέρας

Σύντομοι χαιρετισμοί

Παραδοσιακοί χοροί

Οι νέοι εντοπίζουν τα προβλήματα και θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου

Καρπενήσι, 31 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στο Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαβούλευση των νέων, εκπροσώπων φορέων του τόπου μας και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία και ανέλαβε το συντονισμό της διαβούλευσης.
Στο Καρπενήσι, ήρθαν για το σκοπό αυτό ο συντονιστής της ερευνητικής ομάδας, επίκουρος καθηγητής Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης, η υπεύθυνη του προγράμματος, δρ. Διεθνών Σχέσεων Ευγενία Βαθάκου και τρεις φοιτητές-ερευνητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Από την πλευρά των νέων, συμμετείχαν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, του εμπορικού συλλόγου, του σωματείου καφετεριών, μπαρ και κέντρων διασκεδάσεως, του Συλλόγου Νέων για την Ευρυτανία και άλλων κοινωνικών φορέων του τόπου μας, ενώ από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιδήμαρχος, Κλεομένης Λάππας, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου, δημοτικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
Η ανεργία, οι υποδομές, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, ήταν ορισμένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έθεσαν οι νέοι υπόψη του Δήμου, ενώ στη δεύτερη διαβούλευση, οι ομάδα θα αναζητήσει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν, με τη συμμετοχή των νέων.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: Η πρώτη διαβούλευση του προγράμματος υπήρξε αρκετά ενδιαφέρουσα. Είχαμε την ευκαιρία να εντοπίσουμε, με τη συμμετοχή των νέων, τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας και να αναζητήσουμε όλοι μαζί νέες ιδέες για την αντιμετώπισή τους. Η Δημοτική αρχή πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των νέων και αναζητά συνεχώς τρόπους για την καλύτερη αξιοποίησή τους, προς όφελος του Δήμου. Η ερευνητική ομάδα, μας υπέδειξε μια πολύ χρήσιμη διαδικασία, κατά την οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους νέους ανθρώπους και καταγράφοντας τις προτάσεις τους στο τέλος του προγράμματος, θα μας παραδώσει μία έκθεση η οποία θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για εμάς.

Ίδρυση Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Καρπενησίου

Καρπενήσι, 31 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου της 18ης Απριλίου 2011, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κλεομένη Λάππα και λαμβάνοντας υπόψη της προτάσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, ψηφίστηκε το καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Καρπενησίου.
Σκοπός του συλλόγου είναι η ανάδειξη και ισχυροποίηση της αλληλεγγύης μεταξύ των δημοτών, η πρόβλεψη για πιθανή ανάγκη σε αίμα, αλλά και η πολύτιμη προσφορά ζωής στο κοινωνικό σύνολο, με την προσφορά αίματος.

Υπεύθυνος για την λειτουργία και διαχείριση της τράπεζας αίματος ορίζεται ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα υγείας, ο οποίος  και θα διατηρεί Μητρώο αιμοδοτών και των δοσοληψιών του αίματος.

Το συμβούλιο του Συλλόγου είναι πενταμελές και αποτελείται από τα εξής μέλη:
-         Τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα υγείας
-         Έναν (1) Σύμβουλο της αντιπολίτευσης.
-         Τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας
-         Έναν (1) υπάλληλο του Δήμου Καρπενησίου
     (Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ποιότητας ζωής)
-         Έναν (1) δημότη και συγκεκριμένα ένα (1) μέλος του συλλόγου 
     “Συν στον Άνθρωπο” ως τον μοναδικό αμιγώς φιλανθρωπικού   
     χαρακτήρα σύλλογο.  

Οι δικαιούχοι είναι:
1)     Οι αιμοδότες μέλη του συλλόγου καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους μέχρι Α΄Βαθμού συγγένειας δηλαδή σύζυγοι – παιδιά – γονείς.

2)     Τα αδέλφια των μελών του συλλόγου με την προϋπόθεση σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα οριστεί και όχι μεγαλύτερο του ένα (1) μήνα θα υποχρεούνται να αναπληρώσουν την συγκεκριμένη ποσότητα στην Τράπεζα Αίματος.

3)     Οι μη αιμοδότες μέλη του συλλόγου που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να δώσουν αίμα για λόγους υγείας, γεγονός το οποίο θα πιστοποιείται με σχετικό έγγραφο από ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, αλλά θα μπορούν όμως για λογαριασμό τους να δώσουν άλλα μέλη της οικογενείας τους.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα και πάντα σε συνεννόηση με το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, θα γίνονται ομαδικές λήψεις αίματος όχι λιγότερες των 10 μονάδων στον χώρο του Νοσοκομείου.

Επίσης, θα μπορεί όποιο μέλος επιθυμεί να πηγαίνει στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρ/σίου να δίνει αίμα το οποίο θα χρεώνεται στην καρτέλα του για λογαριασμό του συλλόγου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον υπεύθυνο του συλλόγου για να ενημερώνονται και τα μητρώα του συλλόγου.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας, θα πρέπει το κάθε μέλος ή μέλος οικογένειας του να δίνει τουλάχιστον δύο φιάλες κάθε έτος.   

Τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Καρπενησίου που θα έχουν ανάγκη και θα θέλουν να λάβουν αίμα, προσκομίζουν έγκαιρα βεβαίωση από τον αρμόδιο ιατρό του Νοσοκομείου για την συγκεκριμένη ποσότητα στον υπεύθυνο του συλλόγου, ο οποίος με έγκαιρη τηλεφωνική ενημέρωση για την εκάστοτε ανάγκη σε αίμα και ταυτόχρονα με ειδικό σημείωμα που θα χορηγείται, θα απευθύνεται στο Αρμόδιο τμήμα της Αιμοδοσίας. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας δήλωσε:

Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής προχώρησε στη σύσταση του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Καρπενησίου.
Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια χειρονομία φροντίδας και αγάπης προς τον συνδημότη μας. Είναι μια πραγματική προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας, ένα δώρο ζωής, ένα ανεκτίμητο αγαθό. Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει στο να σωθεί η ζωή ενός ή περισσοτέρων συνδημοτών μας. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να γίνουν μέτοχοι της προσπάθειας μας αυτής.