Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ

Καρπενήσι, 27 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου τιμά το μεγάλο αγώνα κατά τις Ναζιστικής κατοχής για την απελευθέρωση της πατρίδας,  όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στα έργα. Το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό δίδαγμα του έπους του ’40, της παλλαϊκής αντίστασης και των γεγονότων που ακολούθησαν το τέλος του πολέμου είναι ότι η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία για όλους μας. Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όφελος της εθνικής ενότητας είναι ανάλογο μόνο με τη ζημία του εθνικού διχασμού.

Με αυτό σκεπτικό ο Δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης και να καταθέσει τις εξής προτάσεις:

1.     Να αναπτυχθεί συνεργασία με το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, σε όλα τα επίπεδα, για την προστασία της κιβωτού μνήμης και ελπίδας που είναι οι Κορυσχάδες και την αναβάθμιση τους, προκειμένου να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στη συνείδηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
2.     Δεδομένης της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου για τη κατοχύρωση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας του νομικού πρόσωπου του Μουσείου των Κορυσχάδων, να λάβει τη θέση του Προέδρου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
3.     Να δώσουμε τέλος στην αναχρονιστική πρακτική δύο ξεχωριστών εορτασμών και να συνδιοργανώσει ο Δήμος Καρπενησίου με το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ μια κοινή εορτή προς τιμήν των 67 χρόνων από τη Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου.
Για αυτό το σκοπό  ο Δήμαρχος επιδίωξε συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Παπαρήγα και έγινε δεκτός από τον κύριο Νίκο Σοφιανό στον οποίο παρουσίασε τις προτάσεις του, για να αποδοθεί από κοινού η δέουσα τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση ενάντια στους φασιστές κατακτητές. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής οι προτάσεις αυτές δεν εισακούστηκαν.Είναι προφανές ότι ο Δήμος Καρπενησίου δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος για τη διοργάνωση δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων για τον ίδιο σκοπό. Για αυτό το λόγο με απόφαση Δημάρχου, ο Δήμος Καρπενησίου παραχωρεί το χώρο και βεβαίως εξασφαλίζει την πρόσβαση στο Μουσείο, αλλά δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις διοργάνωσης της γιορτής, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ηλεκτροτεχνική υποδομή, το στέγαστρο, τις καρέκλες, την τεχνική υποστήριξη, ακόμη και την προετοιμασία των στεφάνων που κατατίθενται, τα οποία άλλωστε σε κάθε περίπτωση είθισται να βαρύνουν τον εκάστοτε διοργανωτή.   
Καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στον τόπο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή. Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας και υποκλινόμαστε στη γενιά του '40, με σεβασμό. Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αποτελεί την κορυφαία στιγμή της εθνικής αντίστασης, και πρέπει να είναι σύμβολο ενότητας του Λαού και του Έθνους, πέρα και πάνω από κομματικές αντεγκλήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Εισήγηση για την επέκταση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρυτανία.Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης


Λαμία 25/05/2011
Περιφερειακός Σύμβουλος
Στερεάς Ελλάδας ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο
Στερεάς Ελλάδας

Θέμα: Εισήγηση για την επέκταση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρυτανία


Κύριε Πρόεδρε,
Κατ΄ αρχάς θέλω να τονίσω ότι είναι θετικό το γεγονός ότι σήμερα συζητάμε εδώ το τόσο σημαντικό θέμα υδατοκαλλιεργειών.
Η Ευρυτανία είναι ο μοναδικός Νομός-Περιφερειακή Ενότητα που δεν έχει θάλασσα. Έχει όμως ποτάμια με καθαρά και γάργαρα νερά και τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, τη λίμνη των Κρεμαστών.
Γι’ αυτό κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, κύριε Μπέτσιο, προτείνουμε να συμπεριλάβετε στην Εισήγησή σας την επέκταση του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και στα εσωτερικά ύδατα (λίμνες, ποτάμια), στα πλαίσια της οικονομικής – εμπορικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας αλλά και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας.
Θα ήθελα να επισημάνω εδώ ότι δημιουργούνται έτσι νέες θέσεις εργασίας, που έχει ανάγκη ο ορεινός Νομός μας και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη.
Επί πλέον να υπογραμμίσω ότι η ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρυτανίας και ιδιαίτερα της πέστροφας είναι η γνησιότερη και η πλέον υγιεινή των Ελληνικών υδάτων.
Εξ άλλου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή που λειτουργούσε τέτοιες μονάδες η ‘’Ευρυτανία Α.Ε.’’ όπως στον Τριπόταμο, στα Περουλέϊκα Δυτικής Φραγκίστας και στο Γαύρο Μ. Χωριού.
Σήμερα βεβαίως λειτουργούν ιδιωτικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας σε διάφορα σημεία όπως: στο Αγραφιωτόρεμα, στην Αγία Τριάδα, στην Αγία Παρασκευή Δομιανών και στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου (πέστροφα).
Τέλος θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν και σε άλλα σημεία πηγές με αρκετό γάργαρο νερό που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μικρές και μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών.Πρώτη Διαβούλευση για το Δήμο Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους νέους από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας

Δερβενακίων και Αδειμάντου, Κόρινθος 201 00
web: http://politech.uop.gr
email: politech@politech.uop.gr
τηλ. 27410 40055 – fax. 27410 40050


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργαστήρι Πολιτικής
Πρώτη Διαβούλευση για το Δήμο Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους νέους από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας
Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)» θα πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας (focus group), την οποία απαρτίζουν νέοι από διάφορους φορείς του τόπου μας, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο Νεολαίας.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι η ανάδειξη και ιεράρχηση θεμάτων που αφορούν τη συμμετοχή και τη διαβούλευση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, τη λειτουργία τοπικών φορέων νεολαίας, τον εντοπισμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι κοκ.
Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για το δεύτερο κύκλο διαβούλευσης που θα επικεντρωθεί στην διαμόρφωση ενός πλαισίου επίλυσης των σημαντικότερων προβλημάτων με την συμμετοχή των νέων του Δήμου.
Επίσης, οι πολίτες του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που θα λειτουργήσει παράλληλα για αυτό το σκοπό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://politech.uop.gr/ ergastiri
Οι διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδρίων του Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού