Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Σε ετοιμότητα η ομάδα πρωτοβουλίας της ΔΗΣΥ και από το νομό Ευρυτανίας Ποιά είναι τα 31 πρόσωπα που συγκρότησαν την Ο.Π.

Στη δημοσιότητα έδωσε τα ονόματα των μελών που αποτελούν την ομάδα Πρωτοβουλίας της, η Δημοκρατική Συμμαχία στο Νομό Ευρυτανίας.
Τριάντα ένα (31) άτομα, είναι οι πρώτοι που επισήμως ακολούθησαν την Ντόρα Μπακογιάννη από την Ευρυτανία και πρόκειται να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες που θα αναλάβουν και θα οργανώσουν τα γραφεία της ΔΗΣΥ στο Καρπενήσι, αλλά και θα διεξάγουν τις εκλογές για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν το Νομό στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Τα άτομα που αποτελούν την ομάδα Πρωτοβουλίας, είναι παλιά μέλη της ΝΟΔΕ, αλλά και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά στο νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Τα ονόματα των μελών της ομάδας πρωτοβουλίας στο Νομό Ευρυτανίας είναι τα εξής:
Ομάδα Πρωτοβουλίας
 Νομού Ευρυτανίας
Βεκρή Ειρήνη του Νικήτα
Γιαννιώτη Αγορίτσα του Ιωάννη
Γιαννιώτης Παναγιώτης του Γεωργίου
Γούλας Ηλίας του Ιωάννη
Γούλας Στέφανος του Κωνσταντίνου
Διώτης Ιωάννης του Νικολάου
Δόση Μαρία του Χρήστου
Ζαχαράκη Κατερίνα του Παναγιώτη
Ζαχαράκης Ανδρέας του Παναγιώτη
Κακού Χρυσούλα του Θωμά
Καραγεωργούλη Βασιλική του Ευαγγέλου
Καρατσίκη Στυλιανή του Σεραφείμ
Καραχρήστος Κων/νος του Θεοδώρου
Καρβέλης Αθανάσιος του Νικολάου
Κεραμάρης Άκης του Δημητρίου
Κολωκούρας Νικόλαος του Θωμά
Κοντογιώργος Λάμπρος του Ιωάννη
Κουσαρής Σταύρος του Γεωργίου
Κουτσόπουλος Ιωάννης του Ανέστη
Κουτσούμπα Ελένη του Θεμιστοκλή
Κυρίλη – Ζαρκάδα Γεωργία του Νικολάου
Κώτσιας Παναγιώτης Γεωργίου
Λάππα Ευαγγελία του Ιωάννη
Λάππα Μαριάννα του Ανέστη
Λιάπης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Λιάσκος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
Μάκκας Γεώργιος του Ιωάννη
Μάκκας Ευάγγελος του Χρήστου
Μάλιος Κοσμάς Γεωργίου
Ματζούφας Ιωάννης του Γεωργίου
Μούσιος Επαμεινώνδας του Χρυσοστόμου
Μπαλτάς Αθανάσιος του Θωμά
Μπαλωμένου Στυλιανή του Νικολάου
Μπανιά Κατερίνα του Βασιλείου
Μυρισιώτης Δημήτρης του Κωνσταντίνου
Νούλας Σταύρος του Περικλή
Νταλής Φώτης του Κοσμά
Οικονομίδης Ιωάννης του Ζαχαρία
Οικονόμου Μαρία του Χρήστου
Παναγιωτοπούλου Μαρία του Αθανασίου
Παπαδής Αθανάσιος του Ιωάννη
Παπαδόπουλος Χρήστος του Δημητρίου
Παπανικολαΐδης Χρήστος του Παύλου
Παπασπύρου Απόστολος του Αλκιβιάδη
Παρδάλης Νικόλαος του Δημητρίου
Πεταρούδης Σπυρίδων του Αριστείδη
Ράντζος Στέφανος του Πολυζώη
Σιακαβέλα Παρασκευή Ευθυμίου
Τάκη Μαρία του Δημητρίου
Τσιτσάνης Ανδρέας του Γεωργίου
Φακίτσας Βασίλης του Νικολάου

Εκλέχτηκαν οι Σύνεδροι της Δημοκρατικής Συμμαχίας και στη Φθ/δα
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας λίγο πριν την πραγματοποίηση του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος της κ. Μπακογιάννη.
Στη Λαμία, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων, στα γραφεία του κόμματος.
Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες 308 μέλη, ενώ όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν ταυτοχρόνως και να εγγραφούν ως νέα μέλη του κόμματος. Αυτή τη στιγμή, η Δημοκρατική Συμμαχία Λαμίας, καταμετρεί 337 εγγεγραμμένα μέλη.
Για την εκλογή συνέδρων έθεσαν υποψηφιότητα 30 μέλη εκ των οποίων εκλέχθηκαν και οι τριάντα.
Κατά σειρά εκλογής τα στοιχεία είναι τα εξής:
21. ΦΘΙΩΤΕΙΣ   ΣΥΝΕΔΡΟΙ
1.ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        63
2.ΓΡΑΒΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ          17
3.ΜΠΑΚΑΛΙΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ      17
4.ΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑ ΧΡΥΣΑΦΩ     13
5.ΤΣΟΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                13
6.ΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              11
7.ΧΥΜΕΥΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ           11
8.ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               9
9.ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ                     8
10.ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ               7
11.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ        5
12.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  3
13.ΣΚΑΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   3
14.ΦΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    3
15.ΚΑΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                  2
16.ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           2
17.ΠΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       2
18.ΤΙΓΚΑ ΑΡΓΥΡΩ                              2
19.ΠΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ       2
20.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                  1
21.ΧΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                     1
 ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
1.ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ          40    
2.ΜΠΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  18
3.ΤΣΙΩΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                       13
4.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ           12
5.ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ              12
6.ΠΡΙΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                          7
7.ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ                          5
8..ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ              2
9.ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ                           

http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Οι Σαρακατσάνοι, περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστοί στα έθιμά τους, τηρούν το αντάμωμα κάθε χρόνο και θυμούνται τα ήθη και έθιμα της φυλής τους.
Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο από το 1980 στα λιβάδια του Περτουλίου Τρικάλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλ...λόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) οργανώνει, μέχρι το 2004, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, ενώ από το 2005, την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου το ετήσιο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Μια εκδήλωση που η βαθμιαία επιτυχία της την κατέστησε πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.
Κάθε χρόνο χιλιάδες Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (κατ΄ελάχιστο όριο 20.000 άτομα) συγκεντρώνονται στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια και ανταμώνουν με συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας αλλά και περηφάνιας για την πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή τους, που στο είδος της ανά το Πανελλήνιο, δεν υπάρχει ισάξια.

Η Απογραφή τελείωσε. Τι πρέπει να κάνω αν δεν έχω απογραφεί στην Ευρυτανία

 

Η Γενική Απογραφή ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 24 Μαϊου.
Επειδή όμως σαν γνήσιοι Ελληνάρες της τελευταίας στιγμής ,μπορεί να υπήρξαν κάτοικοι που δεν κατάφεραν να απογραφούν στην Ευρυτανία για διαφόρους λόγους, όπως ότι έλειπαν για όλο το διάστημα των 15 ημερών της Απογραφής από τη Χώρα, μόνο για τις επόμενες τρεις ημέρες (Τετάρτη 25 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ, Πέμπτη 26 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ και Παρασκευή 27 Μαΐου από 8πμ έως 3μμ.), θα μπορούν να προσέλθουν στo γραφείo της Γενικής Απογραφής στο Καρπενήσι (Κοκοτίνης Νικόλαος-Σπύρου Τσιτσάρα 3-Καρπενήσι,ΤΚ 36100,ΤΗΛ-
2237022292 )για να απογραφούν.
 Η Γενική Απογραφή διεξήχθη με συνέντευξη σε κάθε νοικοκυριό, ενώ για πρώτη φορά φέτος διήρκησε 15 ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να απογραφούν, στο χρόνο που ήταν βολικός για αυτούς, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Απασχολήθηκαν συνολικά 53.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες σαν ιδιώτες συνεργάτες, καθώς και 700 στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός του Ιουνίου.
Η Γενική Απογραφή διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, που είναι μία Ανεξάρτητη Αρχή και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν είναι απολύτως εμπιστευτικά. Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα μόνο με τη μορφή συγκεντρωτικών, ανωνυμοποιημένων στατιστικών πινάκων.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

ολες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Ολοκληρώθηκε η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που συνήλθε στις 25 Μαΐου, με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.
Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2011 και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών.
Η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αφορά τα έργα των πέντε περιφερειακών ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το Γ΄ ΚΠΣ (ΣΑΝΑ 3) και το ΕΣΠΑ (ΣΑΝΑ 8), στο πλαίσιο των αντίστοιχων ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Η κατάρτιση της ΣΑΝΑ 3 είναι στην ουσία «τακτοποιητική», δεδομένου ότι το Γ΄ ΚΠΣ και τα αντίστοιχα έργα έχουν ολοκληρωθεί και προχωρά η αποπληρωμή τους, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία.
Η ΣΑΝΑ 8, είναι το πρόγραμμα έργων των πέντε περιφερειακών ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και για το οποίο διασφαλίζεται η συνέχιση της υλοποίησης και η πληρωμή των λογαριασμό τους.
Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς « Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που υλοποιούμε ένα εξαιρετικά συμπιεσμένο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, από τα 133.000.000 € για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, εμείς χρησιμοποιούμε τα 70.000.000 €. Το ποσό αυτό είναι όλα για τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ που εκτελουνται Πιστεύουμε πως κατ’ αρχήν διασφαλίζεται ότι τα συγχρηματοδοτούμενα έργα θα συνεχίζουν να κατασκευάζονται, ενώ παράλληλα, με την πρόοδο τους θα διεκδικούμε και την αύξηση των ετήσιων πιστώσεων.

 Πεποίθηση μας είναι ότι στο τέλος του 2011, θα έχουμε προχωρήσει αποτελεσματικά το ΕΣΠΑ και θα έχουμε επιτύχει στο στόχο του ν + 3, που φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω του μνημονίου.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση έδειξαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, που «ακουμπά» δύο σημαντικές διαστάσεις : την αναπτυξιακή και την περιβαλλοντική.

Η διαδικασία γνωμοδότησης της Περιφέρειας έγινε με ανοιχτή πρόσκληση των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των ΤΕΔΚ, να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Με τεκμηριωμένες προτάσεις, που αφορούν κυρίως την εφαρμογή προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των νερών και την ανάγκη εκπόνησης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο με επάρκεια και αξιοπιστία θα οδηγήσει στην εξαγωγή κατάλληλων συμπερασμάτων και πολιτικών, όχι μόνο απέναντι στις υδατοκαλλιέργειες, αλλά και απέναντι στην ευθύνη προστασίας του περιβάλλοντος, το Περιφερειακό Συμβούλιο. κατά πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά.

Παράλληλα στη γνωμοδότηση του ενσωμάτωσε παρατηρήσεις για τη χωροθέτηση μονάδων υδατοκαλλιέργειας, ειδικά σε περιοχές οικιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Μία παραγωγική και ενδιαφέρουσα συνεδρίαση» χαρακτήρισε το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «με πλούσιο διάλογο και αποφάσεις για σημαντικά αναπτυξιακά θέματα της Στερεάς Ελλάδας.Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε επίσης τρία (3) ψηφίσματα.

1. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαφωνούμε με την υποβάθμιση και την συρρίκνωση των μονάδων υγείας που προσφέρουν αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας υπηρεσίας στους κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα συμφωνούμε με όλες τις κινήσεις που σκοπό έχουν τον προορισμό της σπατάλης και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στον χώρο της υγείας.

Θέλουμε σύγχρονα νοσοκομεία και ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας. Διότι η υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό.2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Mε επαρκή κρατική χρηματοδότηση να αποζημιώνει τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.3. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας που εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου σε πέντε νομούς της χώρας, εκ των οποίων οι τρεις ανήκουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φθιώτιδα (όπου βρίσκεται το εργοστάσιο), Βοιωτία και Εύβοια.

Η ΛΑΡΚΟ έχει μισό αιώνα ζωής, και στηρίζει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την εθνική οικονομία γιατί είναι καθαρά εξαγώγιμη (3% των εθνικών εξαγωγών). Απασχολεί περί τα 1500 άτομα σε μόνιμο προσωπικό και εργολάβους και με βάση τον κύκλο εργασιών οι συνολικές θέσεις εργασίας έχουν αποτιμηθεί στις 6000.

Η εταιρία είναι κερδοφόρα. Δεν επιχορηγείται από το κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της. Λειτουργεί σαν Ανώνυμη Εταιρία με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και το δημόσιο έχει συμμετοχή στο εταιρικό της κεφάλαιο. Με αυτή τη συμμετοχή διασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Ζητείται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας με τη συμμετοχή του δημοσίου. Ζητείται ακόμη διασφάλιση των όρων προστασιας του περιβάλλοντος.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΧΕΙ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ 4.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ.ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ.....ΦΡΕΝΤΟ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ    ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑhttp://www.facebook.com/
http://www.facebook.com/event.php?eid=151671134902727