Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώνονται σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/05/syntagma2jpg.jpgΚατά χιλιάδες εισρέουν οι διαδηλωτές του κινήματος «Οι Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος.Η ατμόσφαιρα είναι ειρηνική και δεν θυμίζει σε τίποτα συγκεντρώσεις κομμάτων και συνδικαλιστών.Ανάλογη συγκέντρωση έχουμε και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα τώρα
Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας.«Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»φώναζαν

Read more: http://vulpinews.blogspot.com/2011/05/blog-post_4534.html#ixzz1NOeLAHWN

Read more: http://vulpinews.blogspot.com/2011/05/blog-post_4534.html#ixzz1NObKCYAY

Ένα χαρτοφύλακα με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ μάζεψε από τον δρόμο

Ένα χαρτοφύλακα με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ μάζεψε από τον δρόμο και στην συνέχεια παρέδωσε στην Αστυνομία μια 59χρονη βρετανίδα τουρίστρια στην περιοχή Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η τουρίστρια χθες το απόγευμα, βγαίνοντας από ένα κατάστημα, είδε στην άκρη του δρόμου τον πολύτιμο χαρτοφύλακα και δεν πίστευε στα μάτια της όταν αντίκρισε το περιεχόμενο.
Όπως όλα δείχνουν, δεν χρειάστηκε καθόλου να το σκεφτεί και αμέσως τον παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Εκτός των χρημάτων, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στον χαρτοφύλακα βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα τα οποία τους οδήγησαν στον κάτοχο της τσάντας, ο οποίος έφτασε αναστατωμένος στην αστυνομία.
Πρόκειται για ένα υπάλληλο επιχείρησης ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα προορίζονταν για μισθούς εργαζομένων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απογραφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην ΕΛΣΤΑΤ, για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής..

«Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οι κάτοικοι της χώρας, στην πλειονότητά τους, συνεργάστηκαν άψογα με τους απογραφείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, μετά το τέλος της διαδικασίας απογραφής, και πρόσθεσε: «Η ΕΛΣΤΑΤ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους της χώρας, που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού και στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων».
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε λόγω ελλείψεων στις τάξεις των απογραφέων, είτε λόγω της άρνησης μερίδας πολιτών, ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε σημαντική μεταστροφή του κλίματος, αναφέροντας: «Ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην ανταπόκριση του κόσμου». Σημείωσε, δε, ότι: «Ήταν πάρα πολλοί αυτοί, που έρχονταν στα γραφεία μας, ή τηλεφωνούσαν, και ζητούσαν να απογραφούν, γεγονός που βοήθησε σημαντικά το έργο των απογραφέων».
Για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε ότι «εάν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι πολίτες δεν έχουν απογραφεί, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες (σσ. από σήμερα), μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί, αλλά όχι με κατ’ οίκον επίσκεψη».
Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο.
Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.


Read more: http://vulpinews.blogspot.com/

Στην βουλή η χρηματοδότηση του Παραμεγδόβιου

Για άλλη μια φορά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Παραμεγδόβιου φτάνει στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος.
Ο βουλευτής ζητά απο τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να  χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί άμεσα  ο  Επαρχιακός  δρόμος Νεράϊδας  Καρδίτσας  και  Μαυρομμάτας  Ευρυτανίας αλλά και η  γέφυρα του Μέγδοβα ώστε να  βγεί  επιτέλους  η  περιοχή  από  την  απομόνωση  αφού οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται "οποιασδήποτε πρόσβασης και βατότητας"όπως τονίζει.
Η ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:
"Η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου μεταξύ Νεράιδας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και Μαυρομάτας της Ευρυτανίας αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων των χωριών του νότιου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του βόρειου τμήματος της Ευρυτανίας, που μέχρι σήμερα, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, στερούνται οποιασδήποτε πρόσβασης και βατότητας, αφού τόσο η κατασκευή του δρόμου του Παραμεγδόβιου όσο και η κατασκευή της γέφυρας του Μέγδοβα παραμένει ακόμη στα χαρτιά.
Ειδικότερα, το 2007 σε συνάντηση φορέων Καρδίτσας και Ευρυτανίας στην τοποθεσία Ζάχενας, όπου θα γίνει η Γέφυρα του Μέγδοβα, οι Νομάρχες των δύο περιφερειακών ενοτήτων, οι αρμόδιοι μηχανικοί των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μηχανικοί Μελετητικών ιδιωτικών γραφείων, Δήμαρχοι και Πρόεδροι της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου αποφάσισαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα κατασκευής του επαρχιακού δρόμου στην υπάρχουσα χάραξη και αποφασίστηκε η υλοποίηση του έργου με πιστώσεις και των δύο Περιφερειών, για τη σύνταξη της οριστικής Προμελέτης του έργου και στόχο την ένταξη του συνόλου του έργου στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Από τότε μέχρι τον Ιούνιο του 2009 για τη σύνταξη της οριστικής Προμελέτης του έργου ολοκληρώθηκαν οι Προμελέτες και τα Περιβαλλοντικά, η Αναγνωριστική Μελέτη Οδοποιίας, η Αναγνωριστική Γεωλογική Μελέτη, , η προκαταρκτική μελέτη της Γέφυρας του Μέγδοβα, η Μελέτη της Οδού μέχρι το στάδιο της Προμελέτης και έχει εγκριθεί από τις δύο Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ τον Σεπτεμβρίου του 2010 έγιναν και οι τελευταίες μετρήσεις για τη σύνταξη της Τελικής Οριστικής Μελέτης του έργου. Για τη προώθηση των μελετών το 2009 ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθ. Μπούρας ενέκρινε πίστωση 500.000 Ευρώ .
Ο προϋπολογισμός του μελετώμενου έργου για το τμήμα Νεράιδα μέχρι Γέφυρα Μέγδοβα είναι ύψους 15.000.000 Ευρώ (14.300.000 Ευρώ για το δρόμο και 700.000 Ευρώ για τη Γέφυρα) και η ένταξη του στο ΕΣΠΑ αποτελεί επιδίωξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του επαρχιακού δρόμου Νεράιδας Καρδίτσας και Μαυρομάτας Ευρυτανίας για να βγει επιτέλους η περιοχη από την απομόνωση;»

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες 15455: Η Γραμμή του Δημότη από το Δήμο Καρπενησίου

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες

15455: Η Γραμμή του Δημότη από το Δήμο Καρπενησίου

Μία από τις βασικές προτεραιότητες για τη νέα Δημοτική Αρχή αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του τόπου μας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Καρπενησίου εγκαινιάζει σήμερα τη Γραμμή του Δημότη 15455 που αποτελεί την πύλη εισροής των αιτημάτων των δημοτών του Δήμου Καρπενησίου.
Κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τηλεφωνικά τα αιτήματά του, τα παράπονά του αλλά και τα ερωτήματά του προς τη Δημοτική Αρχή, τα οποία με τη σειρά τους θα προωθούνται καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και στο Δήμαρχο.
Βασικός κανόνας λειτουργίας της υπηρεσίας είναι η δέσμευση ενημέρωσης του πολίτη, σε περίπτωση που η ζητούμενη πληροφορία δεν μπορεί να δοθεί άμεσα - όταν δηλαδή ο πολίτης υποβάλλει αίτημα ή παράπονο προς διεκπεραίωση. Έτσι λοιπόν, δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του, ο δημότης θα λαμβάνει άμεσα ενημέρωση για το ζήτημα το οποίο έθεσε υπόψη του Δήμου Καρπενησίου.

Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών, ο αρμόδιος υπάλληλος της «Γραμμής του Δημότη» παρακολουθεί διαρκώς την τοπική επικαιρότητα (εκλογές, καιρικά φαινόμενα, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κτλ) ώστε να είναι σε θέση να παράσχει την απαιτούμενη πληροφορία άμεσα.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: Για όλους εμάς προτεραιότητα έχει ο πολίτης, ο κάθε δημότης και ο κάθε επισκέπτης του τόπου μας ξεχωριστά. Δημιουργούμε λοιπόν μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε, να καταγράψουμε και εν τέλει να επιλύσουμε άμεσα τα ζητήματα που οι ίδιοι μας επισημαίνουν. Το 15455 αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή έναν δίαυλο επικοινωνίας, μέσω του οποίου μας δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετούμε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες. Δελτίο Τύπου

”ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ”ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                      Η οδυνηρή δοκιμασία που περνά η χώρα μας και κατά συνέπεια ο τόπος μας, δε θεραπεύεται μόνο με θεωρητικούς προβληματισμούς αλλά και με έμπρακτη προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν  προγράμματα και δράσεις που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Ο  Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με άλλους φορείς πρόνοιας  στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ξεκινά άμεσα τη λειτουργία γευμάτων αγάπης, προκειμένου να ανακουφίσει ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοηθείας και στήριξης.

Τα δημοτικά ”γεύματα αγάπης”  θα παρέχονται δωρεάν σε συγκεκριμένο χώρο, καθημερινά, σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεσθε για τη δράση αυτή να έρθετε σε επικοινωνία με την Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Καρπενησίου (τηλ. 22370 – 80239).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσβλέπουμε σε άμεση ανταπόκριση