Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ερώτηση προς την Υπουργό Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης με θέμα: Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Ευρυτανίας.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας του Υπουργείου Παιδείας κάλεσε, στις 17/5/2011, με έγγραφό της ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σε έγγραφη απολογία μέχρι την Παρασκευή 20 Μάη 2011, γιατί με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την εκχώρηση της διαδικασίας πληρωμής της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτη. Γιατί δηλαδή έπραξε το αυτονόητο, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών της.

Πρόκειται για ωμή συλλογική δίωξη και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ως εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης, προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας στα αντιδραστικά σχέδιά της κυβέρνησης
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 http://www.lamiastar.gr

Ερώτηση Κ.Μπατζελή για τα δελτία ιαματικού τουρισμού των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Απαντήσεις από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πρόθεση περικοπής των παροχών στους συνταξιούχους των δελτίων θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού για τη φετινή χρονιά ζητά η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η κ. Μπατζελή, το μέτρο των δελτίων θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού αποτελεί μέτρο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και τους επιτρέπει τη χρήση των ιαματικών λουτρών με θεραπευτικά αποτελέσματα αντιμετωπίζοντας το κόστος για την παροχή αυτή. Ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία η στήριξη των συνταξιούχων με κοινωνικά κριτήρια αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και βασική επιλογή κοινωνικής συνοχής.

Η Βουλευτής Φθιώτιδας ρωτά το καθ’ ύλην Υπουργείο:
1) Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού για το 2011; Ποιες οι αλλαγές σε σχέση με το 2010;
2) Ποιες περικοπές προβλέπονται και ποιες αλλαγές σε κριτήρια εισοδηματικά, ηλικιακά κτλ, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή και διαφανής διαχείριση του προγράμματος;
3) Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των συνταξιούχων που πιθανά δε θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα;
 http://www.lamiastar.gr