Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

"Μας κατασπάραξαν" Επιθέσεις λύκων σε κοπάδια

Επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του Παρνασσού και του Ελικώνα. Το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και το αποδίδουν στον ανθρώπινο παράγοντα μιας και οι λύκοι δεν είναι καθαρόαιμοι.
Επιρρίπτουν μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτεία που προστατεύει το λύκο σε μια περιοχή ορεινή που η κτηνοτροφία στηρίζεται στην άγρια μορφή ελευθέρας βοσκής. Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο στην περίπτωση που ο κτηνίατρος διαπιστώσει από κοντά ότι έχουν κατασπαραχθεί περισσότερα από τέσσερα ζώα. Εκτός από την απώλεια των ζώων ο εγκλωβισμός τους στη συνέχεια στους στάβλους αυξάνει τα έξοδα των κτηνοτρόφων εξαιτίας της αύξησης των ζωοτροφών ενώ τα έγκλειστα αιγοπρόβατα δεν αναπαράγονται το ίδιο παραγωγικά με αυτά που βόσκουν ελεύθεραhttp://www.lamiastar.gr

Με Κακουλίδη και Γ.Γ. Καναναλωτή η Εθνική Αντίσταση στις Κορυσχάδες


Την 67η επέτειο από την σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στις Κορυσχάδες τίμησε χθες αυτοδιοίκηση και πολιτεία. Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.


http://www.lamiastar.gr
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο γνωστός συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Κακουλίδης. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, ενώ στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής συνεννόησης, όπως και συνέβη                                                                         τότε με την Αντίσταση του Ελληνικού Λαού

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης για έγκριση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)

Συνεδρίασε στις 20/05/2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, στη Χαλκίδα για το παραπάνω θέμα.
Ύστερα από εισήγηση:
1. Του κ. Αντώνη Τερζή, Προϊσταμένου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού,
2. Από ειδικούς Επιστήμονες για επηρεασμό ή όχι των εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιούνται στον υδροφόρο ορίζοντα και
3. Από τον κ. Δήμαρχο Καρύστου, ότι ο τόπος είναι ξερός, χωρίς δάση και εργάζεται αρκετός κόσμος, τουλάχιστον 1000 άτομα.
Η επιτροπή ενέκρινε 27 Μ.Π.Ε. σχιστολιθικών πλακών στην περιοχή του Δήμου Καρύστου Ευβοίας.
Επίσης ενέκρινε τρείς Μ.Π.Ε. φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας, δύο της Βοιωτίας και έναν της Φθιώτιδας.