Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Οι νέοι θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου


Ερευνητική Ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία»
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δερβενακίων και Αδειμάντου, Κόρινθος 201 00
web: http://politech.uop.gr
email: politech@politech.uop.gr
τηλ. 27410 40055 – fax. 27410 40050


Καρπενήσι, 17 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι νέοι θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου
Συνεργασία Δήμου Καρπενησίου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει την συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)».
Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη».
Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» με την συνεργασία επιλεγμένων Δήμων στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Η «Πολιτική Τεχνολογία» εδρεύει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό τον συντονισμό του Επίκουρου Καθηγητή, κ. Νικήτα-Σπύρο Κουτσούκη.
Το Εργαστήρι Πολιτικής έχει διεθνή συμμετοχή και υλοποιείται σε μικρότερη κλίμακα και στη Ρουμανία με τη συμμετοχή του Δήμου Targoviste και του τμήματος Νομικής και Κοινωνικών Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Valahia.
Αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίζονται από πολιτικούς επιστήμονες και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει ο δήμος και οι φορείς του.
Η διαβούλευση στο επίπεδο κάθε δήμου γίνεται, τόσο δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονικά, και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.
Καθοριστικό ρόλο στο έργο και τα στάδια της διαβούλευσης έχει ομάδα εργασίας είκοσι (20) ατόμων που σχηματίστηκε με την πρωτοβουλία του Δήμου, ο οποίος φρόντισε να ενταχθούν σε αυτή νέοι που εκπροσωπούν ένα σημαντικό αριθμό φορέων του τόπου μας. Ωστόσο οι δημότες και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να διαμορφώσουν τα αποτελέσματα του έργου μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης η οποία θα υπάρχει ειδικά για αυτό σκοπό και για το δήμο Καρπενησίου στην ιστοσελίδα του προγράμματος (http://politech.uop.gr/ergastiri )
Τα αποτελέσματα του έργου και το σχέδιο δράσης σε κάθε δήμο θα ανακοινώθουν σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή μελών της ομάδας εργασίας, των πολιτικών επιστημόνων και του επιστημονικού υπευθύνου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις φάσεις και τον τρόπο ολοκλήρωσης του στον Δήμο Καρπενησίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Δημάρχου, στο τηλέφωνο 2237021015 ή στο email: dimoskarpenisiou@gmail.com.
Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ηλεκτρονικό τόπο του προγράμματος στο διαδίκτυο στην διεύθυνση:
http://politech.uop.gr/ergastiri
Ο δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε:
«Επιθυμία της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι να εμπλέξει όσο το δυνατό περισσότερο τους νέους στη διαχείριση του Δήμου μας.
Το «Εργαστήρι Πολιτικής» της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μας δώσει την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή των νέων του τόπου μας και να συζητήσουμε τις προτεραιότητες που οι ίδιοι θέτουν για το Δήμο Καρπενησίου.
Η διαβούλευση αποτελεί για εμάς πολύτιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιήσαμε κατά το παρελθόν και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε σε όλη την πορεία μας. Για τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας απευθυνθήκαμε σε νέους από πολλούς φορείς του τόπου μας αλλά και σε όλες τις δημοτικές ομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε την μέγιστη αντιπροσωπευτικότητα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία», που μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση και με τη δική μας συνεργασία, εκπονεί ένα σπουδαίο ερευνητικό έργο, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική μας κοινωνία».Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


9. ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ 15.5.2011

308 ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
193 ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
337 ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

30 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 30 ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ.

ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ
9. ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ

1.ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 40
2.ΜΠΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 18
3.ΤΣΙΩΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 13
4.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 12
5.ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 12
6.ΠΡΙΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 7
7.ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ 5


8..ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 2
9.ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ 2

«Εκτός από τις διατάξεις του νόμου έλαβα υπόψη και την ανάγκη συντονισμού και εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου Ρόδου», δήλωσε στη «δ» ο κ. Παύλος Τσίπρας.

Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν οι μετακινήσεις προσωπικού στο δήμο Ρόδου.

Συγκεκριμένα με απόφαση την οποία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Παύλος Τσίπρας, δόθηκε το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση 14 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του.
«Εκτός από τις διατάξεις του νόμου έλαβα υπόψη και την ανάγκη συντονισμού και εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου Ρόδου», δήλωσε στη «δ» ο κ. Παύλος Τσίπρας.
Αναλυτικά, με την απόφαση που υπεγράφη από τον κ. Τσίπρα μετακινούνται οι εξής υπάλληλοι:
1.Παρτσωτάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΤΕ3 Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Β' από τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων στο Γραφείο Προγραμματισμού και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων του Δήμου Ρόδου.
2.Τσακμακίδου Αικατερίνη του Αριστείδη, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΠΕ9 Γεωπόνων με βαθμό Β' από τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας στο Γραφείο Προγραμματισμού και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων του Δήμου Ρόδου.
3.Κολεζάκη Μαρία του Νικολάου, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Περιβαλλοντολόγων με βαθμό Β' από τη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων στο Γραφείο Προγραμματισμού και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων του Δήμου Ρόδου.
4.Πάχιας Στέφανος του Μυριαλλή, μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΠΕΙ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Δ' από τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών & Ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων.
5.Τσακίρη Χαριστούλα του Μιχαήλ, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΤΕ 17 Διοικητικού - Λογιστικού με βαθμό Γ' από τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών & Ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων.
6.Στελλάς Εμμανουήλ του Δημητρίου, μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΠΕΙ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Γ' από τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών & Ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων.
7.Παπασάββα Δέσποινα του Γεωργίου, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΤΕ17 Διοικητικού -Λογιστικού με βαθμό Γ' από τη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών & Ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων.
8.Παπάς Δημήτριος του Μιχαήλ, υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου ΠΕ Οικονομολόγων από τη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού στο Τμήμα Ελέγχου Προσόδων και Βεβαιώσεων Φόρων και Εισφορών της Διεύθυνσης Εσόδων και Περιουσίας της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων.
9.Αχείμαστου Αγγελική του Γεωργίου, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΠΕΙ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Γ' από τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου στο Τμήμα Λογιστικής Εσόδων - Εξόδων της Δ/νσης Οικονομικών & Ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων.
10.Μπίλλη Νεκταρία του Ιωάννη, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΔΕ 1 Διοικητικού με βαθμό Β' από τη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων στο Γραφείο Διαχείρισης Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων του Δήμου Ρόδου.
11. Χαραλάμπους Άννα του Πέτρου, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΤΕ17 Διοικητικού - Λογιστικού με βαθμό Δ' από τη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.
12.Κατσαρά Ανθή του Βασιλείου, μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΔΕΙ Διοικητικού με βαθμό Α' από το Τμήμα Ταμείου της Διεύθυνσης Οικονομικών και Ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ροδίων του Δήμου Ρόδου στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ν. Τσουκαλά.
13.Ζουρδή Αικατερίνη του Αντωνίου, υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Γ' από το Γραφείο Μισθοδοσίας και Κινήτρων της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής στο Γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου.
14.Μάκρας Ιωάννης του Παναγιώτη, μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΔΕΙ Διοικητικού με βαθμό Α' από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Μηχανογράφησης της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου ως υπεύθυνος διοικητικής υποστήριξης και γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής.