Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14 – 27 ΜΑΪΟΥ 1944 Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, στην αυλή του ιστορικού Σχολείου, να τιμήσετε με την παρουσία σας την επέτειο για τα 67 χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Με τιμή,Κώστας Μπακογιάννης
Δήμαρχος Καρπενησίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2011
Κορυσχάδες Ευρυτανίας


11:00 Άφιξη προσκεκλημένων
11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση
11:30 Κατάθεση Στεφάνων
11:45 Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη
12:00 Απόδοση φόρου τιμής στον αείμνηστο Χαράλαμπο Μαυρίκα
12:10 Κεντρική Ομιλία από τον κ. Κλεομένη Κουτσούκη, 0μότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου
12:30 Δίλεπτα μηνύματα από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών 0ργανώσεων, της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου


Παρακαλούμε, κατά την προσέλευσή σας στην εκδήλωση, να ενημερώνετε τη Γραμματεία.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αλληλεγγύης Δήμου Καρπενησίου (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ ) τηλ. 22370-21227, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, Τοπικό Συμβούλιο Κορυσχάδων.

Επίσκεψη της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο

Καρπενήσι, 17 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
Τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη του Περιβάλλοντος, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με το Δήμαρχο.
Οι μικροί δεν ήταν «εύκολοι» συνομιλητές. Επισήμαναν στο Δήμαρχο τα προβλήματα που εντοπίζουν στην πόλη μας και του πρότειναν τα νέα έργα που αυτοί θεωρούν αναγκαία για τον τόπο μας.
Παιδικές χαρές, κολυμβητήριο, γήπεδα και Αθλητικό Κέντρο, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος ήταν ορισμένα από τα σπουδαία ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Ο παιδικός αυθορμητισμός έθιξε με πολύ πρωτότυπο τρόπο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Η συναναστροφή με τα παιδιά είναι πάντα εποικοδομητική και η συζήτηση μαζί τους απολαυστική».

Στην βουλή το θέμα της απολογίας της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

Απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Στη δίωξη και ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ως εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης, επικεντρώνεται μεταξύ άλλων η κυβέρνηση, προκειμένου να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας στα αντιδραστικά σχέδιά της, να κάμψει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που τάσσεται απέναντί της, ακόμη κι αν αυτή είναι μια ...ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας του υπουργείου Παιδείας καλεί με έγγραφό της στις 17/5/2011 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σε έγγραφη απολογία μέχρι την Παρασκευή 20 Μάη, στις 10 το πρωί «διότι στις 13/5 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και απεστάλη στα τοπικά ΜΜΕ επιστολή της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σχετική με την "ανάθεση της μισθοδοσίας σε ιδιώτες" κατά παράβαση των άρθρων 25, 26 και 107 του Ν.3528/2007».
Υπενθυμίζεται ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού εκχώρησαν τη διαδικασία πληρωμής της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ...ιδιώτη, συνεργάτη της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, ο οποίος έχει έδρα στη Χαλκίδα.
Κι επειδή η ΕΛΜΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, ...τόλμησε να το καταγγείλει, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην παραπάνω εξέλιξη και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των 250 καθηγητών του νομού, καλείται σε απολογία.
Μετά την προχθεσινή συνεδρίασή του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας να ανακαλέσει την κλήση σε απολογία και ξεκαθαρίζει: «Το Δ.Σ. καθιστά σαφές ότι δεν απολογείται σε κανέναν για την αυτονόητη ενέργειά του να καταγγείλει μια παράνομη πράξη που είναι σε βάρος των συναδέλφων. Η συνδικαλιστική δράση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι εξάλλου ο κύριος σκοπός και ρόλος της ΕΛΜΕ. Θεωρούμε την κλήση σε απολογία όλου του ΔΣ καταφανέστατη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που δεν νομιμοποιείται και δεν στηρίζεται σε καμία ηθική αλλά και σε καμιά κείμενη νομική διάταξη».
Η ερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ προς την Υπουργό.
Παράλληλα, επισημαίνει την παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων με την ανάθεση της μισθοδοσίας σε ιδιώτη. Σχετικά με την αναφορά στα άρθρα 25, 26 και 107 σημειώνει ότι «αφορούν τη στάση μεμονωμένου υπαλλήλου ως άτομο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και δεν αφορούν τη δράση και τη στάση ενός συνδικαλιστικού οργάνου».
Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη απαιτεί με απόφασή του και το ΔΣ της ΟΛΜΕ.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com