Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ για την μισθοδοσία των Εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                            
Καρπενήσι 18 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συνάδελφοι  
Μετά την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης να αναθέσει την μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε ιδιώτη έναντι αμοιβής, που θα πληρώνουμε εμείς και μάλιστα χωρίς καμιά διασφάλιση των προσωπικών μας στοιχείων, ο κος Κασκαμπάς προχώρησε και σε νέο βαρύτερο ολίσθημα τη φορά αυτή. Καλεί ολόκληρο το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε έγγραφη απολογία διότι τόλμησε να δημοσιοποιήσει την απόφασή του για το θέμα, με ανακοίνωση!!!
Το Δ.Σ. καθιστά σαφές ότι δεν απολογείται σε κανέναν για την αυτονόητη ενέργειά του να καταγγείλει μια παράνομη πράξη που είναι σε βάρος των συναδέλφων. Η συνδικαλιστική δράση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι εξάλλου ο κύριος σκοπός και ρόλος της ΕΛΜΕ. Θεωρούμε την κλήση σε απολογία όλου του Δ.Σ. καταφανέστατη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που δεν νομιμοποιείται και δεν στηρίζεται σε καμία ηθική αλλά και σε καμιά κείμενη νομική διάταξη.   
Θεωρούμε επίσης ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο κος προϊστάμενος. Επομένως η κλήση σε απολογία είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική. Οφείλει άμεσα να ανακαλέσει, γιατί ο δρόμος που διάλεξε για να αντιπαρατεθεί με τους εργαζόμενους είναι ολισθηρός και επικίνδυνος.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νομού να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις που ανήκουν στο παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε  πειθαρχική διαδικασία. Η επιλογή της πειθαρχικής δίωξης δείχνει την γύμνια επιχειρημάτων και δράσεων. Στο δύσκολο χώρο της εκπαίδευσης χρειαζόμαστε στελέχη που να δικαιολογούν τη θέση τους με δράσεις επωφελείς για το χώρο και όχι ανθρώπους που προσθέτουν αντί να αφαιρούν προβλήματα.

           
    Ο Πρόεδρος                                                                Η  Γ. Γραμματέας        

Μαστροκώστας Κώστας                                                      Πανοπούλου Φωτεινήhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com

Ποιοι είναι οι «8» που είπαν το antios madre Ν.Δ. πρώην, κορυφαία στελέχη της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας

Antios madre Ν.Δ. Παραιτήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία οχτώ (8) πρώην, κορυφαία στελέχη της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας

Με επιστολή τους, προς την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στις 13 Μαΐου 2011, εκφράζοντας την ένσταση τους, με πόνο καρδιάς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα που πιστά υπηρέτησαν σ’ όλη τους τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.  
Ποιοι είναι οι «8» που είπαν το antios madre Ν.Δ.

Εκτός Νέας Δημοκρατίας έθεσαν εαυτόν, 8 πρώην στελέχη του κόμματος στην Ευρυτανία. Με επιστολή τους, προς την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στις 13 Μαΐου 2011, οι κ.κ. Λάππας Κών/νος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Παπασπύρου Άλκης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Παναγιωτόπουλος Θανάσης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Τσιλίκας Δαμιανός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Καρατσίκης Δημήτριος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Χορμόβας Κωνσταντίνος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Νιούτσικος Γεώργιος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και Μούσιος Επαμεινώνδας, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας την ένσταση τους και με πόνο καρδιάς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα που πιστά υπηρέτησαν σ’ όλη τους τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.
Στην απόφασή τους αυτή, οδηγήθηκαν όπως αναφέρουν, διότι αντί να δούν όπως περίμεναν την υπεύθυνη στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, την σοβαρότητα, το ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την εθνική στάση, να πρυτανεύουν στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εθνικό στόχο, για την διάσωση της χώρας.
Αντ’ αυτών εισέπραξαν αντιπολιτευτικές κορώνες, νεφελώδεις προτάσεις που υποδηλώνουν λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, πράγμα που καταδεικνύεται από την αρνητική απήχηση που έχει στο λαό η στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει συρρικνωθεί στο απίστευτο ποσοστό του 20%. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην Επιστολή των ΟΧΤΩ!!!
Προς: ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας
Θέμα: Υποβολή Παραιτήσεων

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, για πολλά χρόνια έχουμε αγωνισθεί για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά σαν απλά μέλη και στη συνέχεια είχαμε την τιμή να την  υπηρετήσουμε από θέσεις ευθύνης αφού διατελέσαμε πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε και πρόεδροι Ο.Ν.ΝΕ.Δ στο Νομό μας, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Σταθήκαμε, μαζί με την βάση του κόμματος μας όρθιοι στην πρώτη γραμμή, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις καλές και στις κακές στιγμές, αγωνιζόμενοι για την Νέα Δημοκρατία με αυταπάρνηση και αφοσίωση, προσφέροντας στους εκάστοτε προέδρους της, από το 1974 μέχρι σήμερα, τον καλύτερό μας εαυτό.
Μετά την οδυνηρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος μας ήταν έκπληξη για εμάς, δεδομένης της ιστορίας του με την παράταξή μας. Παρά το γεγονός αυτό, συνειδητά δεν διαχωρίσαμε την θέση μας, επειδή, με αίσθημα ευθύνης είδαμε την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής αντιπολίτευσης που να χαλιναγωγεί, να αφυπνίζει, να υποδεικνύει λύσεις στους κυβερνόντες, ώστε να βοηθήσει τη χώρα στην δεινή θέση που περιήλθε. Κάναμε υπομονή, παρακολουθώντας τις οδυνηρές εξελίξεις από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έπληξε και  την χώρα μας, για την οποία όμως σοβαρές ευθύνες έχει και η δική μας διακυβέρνηση. Περιμέναμε να δούμε και να ακούσουμε, ενάμιση χρόνο μετά τα πρωτοφανή σε σκληρότητα, άδικα και χωρίς αποτέλεσμα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που έπληξαν καίρια τα μικρομεσαία εισοδήματα, αύξησαν την ανεργία και έφεραν σε απόγνωση τους Έλληνες, τον υπεύθυνο πολιτικό λόγο. Περιμέναμε να δούμε την υπεύθυνη στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας και εμείς την αντιπολιτευτική τακτική της. Περιμέναμε την σοβαρότητα, το ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την εθνική στάση, αρχές και αξίες που μας ενέπνευσε ο ιδρυτής του κόμματος μας, o αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, να πρυτανεύουν στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εθνικό στόχο, για την διάσωση της χώρας. Αντ’ αυτών εισπράττουμε αντιπολιτευτικές κορώνες, νεφελώδεις προτάσεις που υποδηλώνουν λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, πράγμα που καταδεικνύεται από την αρνητική απήχηση που έχει στο λαό η στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί είναι πράγματι πρωτοφανές στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας τη δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης να μην την εισπράττει ούτε κατ’ ελάχιστο η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει συρρικνωθεί στο απίστευτο ποσοστό του 20%.
Κατόπιν όλων αυτών, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας, δεν μπορούμε να μένουμε πλέον σιωπηλοί στηρίζοντας μια τακτική που δεν εμπνέει τους συμπατριώτες μας. Εκφράζοντας την ένσταση μας και με πόνο καρδιάς, αναγκαζόμαστε σήμερα να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το κόμμα που πιστά υπηρετήσαμε σ’ όλη μας τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.
Καρπενήσι 13/05/2011
Οι Υπογράφοντες
Λάππας Κών/νος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Παπασπύρου Άλκης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Παναγιωτόπουλος Θανάσης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Τσιλίκας Δαμιανός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Καρατσίκης Δημήτριος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Χορμόβας Κωνσταντίνος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Νιούτσικος Γεώργιος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Μούσιος Επαμεινώνδας, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Χωρίς την "κηδεμονία" της ΔΕΗ η λίμνη Κρεμαστών

Ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι η λίμνη Κρεμαστών και μάλιστα εδώ και χρόνια, αλλά δεν το γνώριζε κανείς. Έγινε γνωστό κατόπιν νέας ερώτησης στη Βουλή του Ηλία Καρανίκα.
.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ευρυτανίας, κατόπιν παρεμβάσεών του στη βουλή, του γνωστοποιήθηκε, ότι η λίμνη Κρεμαστών είναι απαλλαγμένη από την «αιώνια» κηδεμονία της ΔΕΗ και ελεύθερη προς αξιοποίηση, αρκεί να τηρούνται οι προυποθέσεις της προστασίας της επιφάνειας των νερών της

http://www.lamiastar.gr