Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

O Καλλικράτης «αφανίζει» τις ορεινές περιοχές

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011


Μπορεί στην αρχαιότητα να ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες, όμως στη σύγχρονη εποχή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης αποδεικνύεται μάλλον αγεωγράφητος. Για τον «Καλλικράτη» ο λόγος, ο οποίος ελαχιστοποίησε την ορεινή Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το Καρπενήσι, η Δίρφυς, το Αμύνταιο, τα Καλάβρυτα, η Δημητσάνα, η Μάνη, το Μπέλες, ο Χολομώντας, το Πάικο, το Βέρμιο, τα Πιέρια, ο Κίσαβος, το Φεγγάρι της Σαμοθράκης, το Υψάριο της Θάσου, ακόμη και ο Ολυμπος εξαφανίστηκαν διοικητικά από τα ορεινά της χώρας. Οι ημιορεινοί και ορεινοί δήμοι της χώρας από 61,6% επί «Καποδίστρια», έπεσαν μόλις στο 9,5% με τον «Καλλικράτη».
Mελέτη του Ε.Μ.Π.
Πανεπιστημιακοί του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου -το μοναδικό μεταπτυχιακό για θέματα ορεινών περιοχών στην Ελλάδα- με επιστολή διαμαρτυρίας κάνουν λόγο για «έγκλημα που σβήνει την ορεινή Ελλάδα από τον διοικητικό χάρτη».
Υποστηρίζουν πως η «Καλλικράτεια» συνένωση, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιθωριοποίηση και μαρασμό των ορεινών περιοχών. Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και συνυπογράφεται από τον πρύτανη του ΕΜΠ, καθηγητές του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ, καθώς και από τους δημάρχους Καρπενησίου, Δίου -Ολύμπου, Γορτυνίας, Παγγαίου, Κιλκίς, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ανατολικής Μάνης, Σαμοθράκης, Καλαβρύτων και Αμυνταίου.
Μπορεί το ελληνικό τοπίο να είναι ταυτισμένο, ακόμα και στον παγκόσμιο κοινό νου, με το δίπολο «ήλιος-θάλασσα», όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα κατά βάση ορεινή. Εκτεταμένες οροσειρές, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, και περισσότερες από 3.000 καταγεγραμμένες βουνοκορφές συνιστούν το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της ελληνικής γεωγραφίας: την ορεινότητα.


Πάμπολλοι ορεινοί δήμοι σε όλη τη χώρα επί «Καλλικράτη» διαλύθηκαν μέσα σε πεδινούς. Αλλά και αυτό, από μόνο του, δεν φτάνει για να εξαφανιστεί η ορεινότητα της χώρας, που σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. ξεπερνά το 70%.
Ο καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτρης Καλιαμπάκος, συντονιστής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών», σημειώνει: «Το να παύει ένας δήμος να χαρακτηρίζεται ορεινός δεν είναι μια απλή, τεχνική υπόθεση. Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν, εφόσον η γεωγραφική υπόσταση δεν καταργείται, προς τι ο ντόρος. Πρώτον, υπάρχουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες. Για τους εξαιρετικά ευάλωτους οικονομικά ορεινούς δήμους, το ζήτημα της πρόσβασης ακόμη και σε αυτά τα αδύναμα μέτρα στήριξης των ορεινών περιοχών είναι ζωτικής σημασίας.

»Αλλά πρέπει να αναλογιστούμε και τις βαθύτερες πτυχές του ζητήματος. Η ορεινότητα δεν είναι μόνο γεωγραφικό χαρακτηριστικό. Η ορεινότητα είναι ταυτότητα και συνείδηση για τους ορεσίβιους. Άλλες ορεινές χώρες, συνειδητοποιώντας την αξία των βουνών και των κοινωνιών που κρατιούνται, παρά τις αντιξοότητες, γαντζωμένες σε αυτά, έχουν θεσπίσει, εδώ και χρόνια, πολιτικές για την προστασία και την ενίσχυσή τους. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά και με νόμο έρχεται να «σβήσει» διοικητικά τα βουνά».

Υπό τα πεδινά

Η Στέλλα Γιαννακοπούλου, αρχιτέκτων μηχανικός, υποψήφια διδάκτωρ του ΕΜΠ, αναφέρει: «Ο «Καλλικράτης» συνενώνει ανομοιογενείς περιοχές. Ορεινές με πεδινές, ενίοτε και με καθαρά αστικές. Οι ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής είναι διαφορετικά. Οι ήδη περιθωριοποιημένοι ορεινοί οικισμοί θα βυθιστούν βαθύτερα στη σκιά των πεδινών. Το ορεινό οδικό δίκτυο, οι πετρόχτιστες στέγες, τα πέτρινα γεφύρια δεν θα βρίσκονται στις προτεραιότητες των «πεδινών» προϋπολογισμών, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.
»Οι αναιμικοί πόροι θα κατευθυνθούν στην ικανοποίηση των άμεσων αναγκών των περιοχών όπου είναι συγκεντρωμένοι οι πολλοί, δηλαδή στα πεδινά. Η καλλικράτεια συνένωση, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιθωριοποίηση και μαρασμό των ορεινών περιοχών».

Παίρνουν τα βουνά

Την τάση επιστροφής των ανθρώπων στα βουνά υπογραμμίζει ο Νίκος Κατσουλάκος, μηχανολόγος μηχανικός, υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΜΠ, ο οποίος τονίζει: «Ορεινοί οικισμοί, που είχαν εγκαταλειφθεί, ξαναζωντανεύουν.
»Όμως, πολλοί ορεινοί οικισμοί δεν αποτελούν πια έδρες δήμων και αυτό είναι σημαντικό πλήγμα. Όχι μόνο γιατί χάνονται κάποιες θέσεις εργασίας, πολύτιμες για τις περιοχές αυτές. Αλλά, κυρίως, γιατί στερούνται τις υπηρεσίες εκείνων των ανθρώπων που παλεύουν με νύχια και με δόντια για να κρατηθούν αυτές οι κοινωνίες ζωντανές. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, η όποια προσπάθεια ανάκαμψης της ορεινής Ελλάδας μπαίνει ξανά σε τέλμα, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της κρίσης».
Ελευθεροτυπίαhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ...

 Έεεξω απ'τα δόντια Πατριώτη...
*** Καημένε Έλληνα, πάντα τα μάτια σου τα έβγαζες μόνος σου. Πάντα την κερκόπορτα την άνοιγαν από μέσα. Πάντα το μεγαλείο σου προδιδόταν από Εφιάλτες.
Μην προσπαθείτε άλλο όλοι εσείς, κανάλια, παπαγαλάκια, βολεμένοι.
Το ποτάμι ξεχείλισε και θα σας παρασύρει. Και θυμηθείτε τι έλεγε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες της νεότερης ιστορίας.
Θοδωρή τον έλεγαν και κάτι έλεγε για τους προσκυνημένους... για να προσθέσει… «Καθόμουν και έκλαιγα για την Ελλάδα. Παναγιά μου βοήθα κι αυτή τη φορά τους Έλληνες».
 ***Είναι ελάχιστες φορές που σε αυτό τον τόπο έχει ο λαός στα χέρια του την ευκαιρία να επηρεάσει το μέλλον του.
Πρέπει ΜΑΖΙΚΑ να υποστηριχθεί το κίνημα των "Αγανακτισμένων".
Πρεπει να είναι τα μικρά παιδιά μας για να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να τα καταδικάσουν στην μιζέρια και την φτώχεια
ΠΡΕΠΕΙ λοιπον να είμαστε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝ-ΘΡΩ-ΠΟΙ και ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΥΠΟΥ 10.000.000 που χρωστάει ο καθένας 35.000 ευρώ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ότι είμαστε ένας λαός με πάνω από 3000 χρόνια Ιστορία και όπως δεν επιτρέψαμε ποτέ να μας υποτάξουν αυτοκρατορίες της κάθε εποχής (απο Πέρσες εως Ναζί) έτσι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΎΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.....

*** Προς Βοστώνη μεριά ,εκεί στις  Η.Π.Α. αναχώρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας, όχι για κάποια κοινοβουλευτική αποστολή, αλλά για την ορκωμοσία του γιού του Κωνσταντίνου, μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Πάντα τέτοια !!
***Έχει ανεβάσει στροφές ο Κοντογεώργος και έχει μπει πολύ επιθετικά στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια..Κόντρα με Περγαντά και τώρα και με Καραμπά...
Πουτο πάει όμως;;;
Ερωτώμενος απο εμάς στέλεχος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας(ακόμα τουλάχιστον) για την στάση του ανέφερε χαρακτηριστικά...."Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει"..
***Έμαθα η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων Πατριώτη  αγόρασε την δική της στέγη...το σπίτι του Ευρυτάνα..και για να ακριβολογούμε...τα 17 τμ του Ευρυτάνα!!!γιατί τόσο είναι.Έ δεν θα βάλετε και ένα γραφείο και δύο  για τον κόσμο...Μείνανε 11 τμ.!!Δεν ξέρετε ότι απο τον καθαρό αέρα οι Ευρυτάνες είναι λίγο ψωμομένοι.Ίσα που χωρούν τρείς -τέσσερις...Θα τσακώνονται ποιοι θα μπούν μέσα.Τουλάχιστον κοινόχρηστους χώρους να έχει μεγάλους και κάτι θα γίνει....
***Είδαμε καλά ή μας γελούν τα μάτια μας; Τι ήταν αυτό που έβγαλε με... Περισσού... άνεση η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, πάνω στο τραπέζι του Προεδρικού Μεγάρου;
Εμάς, πάντως, η τεχνολογική αναβάθμιση του «Σπιτιού του Λαού» μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!
***Ηχηρές απουσίες αλλά και ηχηρές παρουσίες Ευρυτάνων στο ιδρυτικό συνέδριο της Ντόρας το ΣΚ..Μερικοί δε από αυτούς μόνο στην τουαλέτα δεν μπήκαν για τα μην τους πιάσει η κάμερα...Γιατί τόση ντροπή ρε παλικάρια...Να όμως που υπάρχουν και τα κινητά....Θα τα πούμε σύντομα αυτά..
Τα ξαναλέμε Πατριώτη..http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

ΕΝΤΟΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Οι επιτυχίες για την Οργάνωση της ΔΗ.ΣΥ. στη Λαμία διαδέχονται η μία την άλλη. Έντονα και θετικά είχε σχολιαστεί στην τοπική κοινωνία ο μεγάλος αριθμός των μελών της Ο.Π. Λαμίας. Τα 338 συνολικά μέλη καθιστούν τη ΔΗ.ΣΥ. Φθιώτιδας "Περιφερειακή Δύναμη"!! Η δυναμική της προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο στη Λαμία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι συνολικά 43 σύνεδροι που συμμετείχαν από τη Φθιώτιδα στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Συμμαχίας ήταν η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχή νομού από την Περιφέρεια (εξαιρούμενων μόνο αυτών του Ηρακλείου και της Θεσ/νίκης)!
Αποδείχθηκε όμως ότι τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. από τη Λαμία τυγχάνουν ιδιαίτερης αναγνώρισης και αποδοχής πανελλαδικά μέσα στους κόλπους του νέου Κινήματος. Αδιάψευστο στοιχείο η "κατάληψη" της πρώτης εκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής από Φθιώτες. Έξι (6) συνολικά μέλη που ζουν ή κατάγονται από τη Λαμία πέτυχαν την εκλογή τους στη 200μελή Κ.Ε. Πέρα από τον εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Οικονόμου (που κατάγεται από τη Λαμία) εκλέχθηκαν οι Ταξιάρχης Ζαλοκώστας (γνωστό στέλεχος καταγόμενος από την Ευρυτανία), Ηλίας Κυρμανίδης δικηγόρος (πρώην πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρώην Αντινομάρχης Φθιώτιδας), Θάνος Τσαντήλας δικηγόρος (μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας), Σπύρος Κωσταράς, λογιστής (πρώην πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φθιώτιδας) και ο καθηγητής Γιάννης Λυκόπουλος.
Μέσα από τις δηλώσεις των παραπάνω στελεχών εκδηλώνεται η ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, αλλά και η καθολική πίστη τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε η ΔΗ.ΣΥ. να "κατακλύσει" τη Φθιώτιδα ως το μόνο σύγχρονο ρεύμα Πολιτικής Ανατροπής και φορέας ελπίδας μέσα από θέσεις σύγχρονες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, με στόχο την ανάταση της Χώρας και τη λύτρωση των πολιτών από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα, που το καταρρέον πολιτικό σύστημα αφήνει πίσω του.  

Φραγκίστα – Παλαιοκατούνα 4-0 - Την σκόρπισε στα (4) σημεία του ορίζοντα

Πραγματικό πολυβόλο η Φραγκίστα, συνέτριψε με 4-0 την νέα Παλαιοκατούνα, σε ένα ματς που ήταν παράσταση για ένα ρόλο όπως τελικά αποδείχτηκε. Οι γηπεδούχοι ανώτεροι σε όλους τους τομείς, επικράτησαν κατά κράτος της ομάδας του Κώστα Λαθύρη, φτάνοντας έτσι στους 9 βαθμούς έναντι ενός μόνο βαθμού που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι παίχτες της Παλιαοκατούνας.



Η Φραγκίστα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 6΄ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γ. Κακαβίτσα να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτοί που δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα με τις συχνές επισκέψεις του στα καρέ του Χριστίδη. Η πίεση αυτή έφερε και νέους καρπούς για το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου, καθότι στο 29΄ ο Σάλτης πέτυχε το 2-0, δίνοντας έτσι σαφές προβάδισμα για το τρίποντο στην ομάδα του. Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, προκειμένου να μειώσουν το σκορ, αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο, διότι οι γηπεδούχοι με καλό κέντρο και διαβασμένοι στην άμυνα, έδινα λύση σε κάθε επίθεση της Παλαιοκατούνας. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ήλθε και το 3ο γκολ της Φραγκίστας με ωραίο, διαγώνιο σουτ του Γούλα και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά υπέρ των γηπεδούχων. Ο Γ. Κακαβίτσας, δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ και το 4ο της ομάδας του, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στην νίκη – πρωτιά των γηπεδούχων.

Το θετικό για την ομάδα της Φραγκίστας είναι ότι σε ένα ακόμη αγώνα έδειξε πολύ καλά στοιχεία δουλεμένης ομάδας, με παίχτες από το χωριό και αυτό λέει πάρα πολλά. Αντίθετα η Παλαιοκατούνα, χωρίς κανένα ποδοσφαιριστή από το χωριό αλλά έχοντας στην σύνθεσή της, παίχτες από διάφορα μέρη, δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μοιραία γνώρισε την απόλυτα φυσιολογική αυτή ήττα.

Συνθέσεις

ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ: Σάλτης Κ., Γαλανός Ε., Γερονίκος Ι., Λάμπρου, Τουφεκούλας, Μακρής, Γαλανός Χ. (65’ Μπισμπίκης Φ.), Σάλτης Α., Γερονίκος Π., Γούλας Β. (86 Μπισμπίκης Β.), Κακαβίτσας Γ.

ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑ: Χριστίδης, Μπίκας Α., Κονδύλης (65’ Λανταφός), Ανοροπάτης, Σαρρής, Στεφάν, Κώτσιας, Πέτρου, Αθανασίου (74’ Κρίντας) , Ιλιέβ, Κουτσοκώστας (55’ Μπλέντζος Π.).http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ "

Τετάρτη, 1 Ιουνίου · 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ , ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ....

«Απαξίωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας» Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σε έντονο προβληματισμό βρίσκονται οι κυνηγετικές οργανώσεις όλης της χώρας λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συγκρότησε ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα αγνοώντας παντελώς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που εκ του νόμου είναι ο θεσμικός συνομιλητής με το αρμόδιο Υπουργείο για θέματα θήρας.



Η απαξιωτική αυτή ενέργεια από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, προς την μεγάλη οικογένεια των κυνηγών, δημιούργησε αλγεινή εντύπωση σε όλες τις κυνηγητικές ομοσπονδίες, αφού η μη συμμετοχή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας στην σύνταξη ενός τόσο βασικού νομοθετήματος δημιουργεί βάσιμους φόβους, ότι θα τεθούν άστοχοι περιορισμοί, οι οποίοι θα πλήξουν καίρια της θηρευτική δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο χώρο της θήρας δραστηριοποιούνται επαγγελματικά περί τους 10.000 εργαζόμενους, προσφέροντας υπηρεσίες σε 230.000 κυνηγούς, ενώ μέσω της θηρευτικής δραστηριότητας ενισχύεται η Εθνική οικονομία με 1 δις ευρώ ετησίως.

Δεδομένης της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, η αποσπασματική αυτή πρωτοβουλία περί δήθεν εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για τη θήρα και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή θεσμικών συνομιλητών, όπως είναι η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, θα αποτελέσει ένα νέο ισχυρό κτύπημα για την ύπαιθρο χώρα που ταλανίζεται το τελευταίο διάστημα από πληθώρα νομοθετημάτων, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο αγνοήθηκαν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, παρόλο που, βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, έχουν θεσμικό ρόλο σε θέματα θήρας;

2. Είναι μέσα στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να συμπεριλάβει τελικά, στην ήδη συγκροτηθείσα ομάδα εργασίας που ασχολείται με την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας;

Ο Ερωτών Βουλευτής (ΛΑΟΣ)

Αστέριος Γ. Ροντούληςhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας»


Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας»
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη είπε: «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας».
Και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γι' αυτή».
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίαςhttp://www.dimsim.gr/

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ

Καρπενήσι, 27 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου τιμά το μεγάλο αγώνα κατά τις Ναζιστικής κατοχής για την απελευθέρωση της πατρίδας,  όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στα έργα. Το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό δίδαγμα του έπους του ’40, της παλλαϊκής αντίστασης και των γεγονότων που ακολούθησαν το τέλος του πολέμου είναι ότι η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία για όλους μας. Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όφελος της εθνικής ενότητας είναι ανάλογο μόνο με τη ζημία του εθνικού διχασμού.

Με αυτό σκεπτικό ο Δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης και να καταθέσει τις εξής προτάσεις:

1.     Να αναπτυχθεί συνεργασία με το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, σε όλα τα επίπεδα, για την προστασία της κιβωτού μνήμης και ελπίδας που είναι οι Κορυσχάδες και την αναβάθμιση τους, προκειμένου να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στη συνείδηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
2.     Δεδομένης της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου για τη κατοχύρωση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας του νομικού πρόσωπου του Μουσείου των Κορυσχάδων, να λάβει τη θέση του Προέδρου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
3.     Να δώσουμε τέλος στην αναχρονιστική πρακτική δύο ξεχωριστών εορτασμών και να συνδιοργανώσει ο Δήμος Καρπενησίου με το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ μια κοινή εορτή προς τιμήν των 67 χρόνων από τη Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου.
Για αυτό το σκοπό  ο Δήμαρχος επιδίωξε συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Παπαρήγα και έγινε δεκτός από τον κύριο Νίκο Σοφιανό στον οποίο παρουσίασε τις προτάσεις του, για να αποδοθεί από κοινού η δέουσα τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση ενάντια στους φασιστές κατακτητές. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής οι προτάσεις αυτές δεν εισακούστηκαν.



Είναι προφανές ότι ο Δήμος Καρπενησίου δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος για τη διοργάνωση δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων για τον ίδιο σκοπό. Για αυτό το λόγο με απόφαση Δημάρχου, ο Δήμος Καρπενησίου παραχωρεί το χώρο και βεβαίως εξασφαλίζει την πρόσβαση στο Μουσείο, αλλά δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις διοργάνωσης της γιορτής, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ηλεκτροτεχνική υποδομή, το στέγαστρο, τις καρέκλες, την τεχνική υποστήριξη, ακόμη και την προετοιμασία των στεφάνων που κατατίθενται, τα οποία άλλωστε σε κάθε περίπτωση είθισται να βαρύνουν τον εκάστοτε διοργανωτή.   
Καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στον τόπο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή. Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας και υποκλινόμαστε στη γενιά του '40, με σεβασμό. Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αποτελεί την κορυφαία στιγμή της εθνικής αντίστασης, και πρέπει να είναι σύμβολο ενότητας του Λαού και του Έθνους, πέρα και πάνω από κομματικές αντεγκλήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Εισήγηση για την επέκταση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρυτανία.



Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης


Λαμία 25/05/2011
Περιφερειακός Σύμβουλος
Στερεάς Ελλάδας ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο
Στερεάς Ελλάδας

Θέμα: Εισήγηση για την επέκταση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρυτανία


Κύριε Πρόεδρε,
Κατ΄ αρχάς θέλω να τονίσω ότι είναι θετικό το γεγονός ότι σήμερα συζητάμε εδώ το τόσο σημαντικό θέμα υδατοκαλλιεργειών.
Η Ευρυτανία είναι ο μοναδικός Νομός-Περιφερειακή Ενότητα που δεν έχει θάλασσα. Έχει όμως ποτάμια με καθαρά και γάργαρα νερά και τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, τη λίμνη των Κρεμαστών.
Γι’ αυτό κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, κύριε Μπέτσιο, προτείνουμε να συμπεριλάβετε στην Εισήγησή σας την επέκταση του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και στα εσωτερικά ύδατα (λίμνες, ποτάμια), στα πλαίσια της οικονομικής – εμπορικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας αλλά και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας.
Θα ήθελα να επισημάνω εδώ ότι δημιουργούνται έτσι νέες θέσεις εργασίας, που έχει ανάγκη ο ορεινός Νομός μας και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη.
Επί πλέον να υπογραμμίσω ότι η ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρυτανίας και ιδιαίτερα της πέστροφας είναι η γνησιότερη και η πλέον υγιεινή των Ελληνικών υδάτων.
Εξ άλλου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή που λειτουργούσε τέτοιες μονάδες η ‘’Ευρυτανία Α.Ε.’’ όπως στον Τριπόταμο, στα Περουλέϊκα Δυτικής Φραγκίστας και στο Γαύρο Μ. Χωριού.
Σήμερα βεβαίως λειτουργούν ιδιωτικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας σε διάφορα σημεία όπως: στο Αγραφιωτόρεμα, στην Αγία Τριάδα, στην Αγία Παρασκευή Δομιανών και στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου (πέστροφα).
Τέλος θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν και σε άλλα σημεία πηγές με αρκετό γάργαρο νερό που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μικρές και μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών.







Πρώτη Διαβούλευση για το Δήμο Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους νέους από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας

Δερβενακίων και Αδειμάντου, Κόρινθος 201 00
web: http://politech.uop.gr
email: politech@politech.uop.gr
τηλ. 27410 40055 – fax. 27410 40050


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργαστήρι Πολιτικής
Πρώτη Διαβούλευση για το Δήμο Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους νέους από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας
Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)» θα πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας (focus group), την οποία απαρτίζουν νέοι από διάφορους φορείς του τόπου μας, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο Νεολαίας.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι η ανάδειξη και ιεράρχηση θεμάτων που αφορούν τη συμμετοχή και τη διαβούλευση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, τη λειτουργία τοπικών φορέων νεολαίας, τον εντοπισμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι κοκ.
Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για το δεύτερο κύκλο διαβούλευσης που θα επικεντρωθεί στην διαμόρφωση ενός πλαισίου επίλυσης των σημαντικότερων προβλημάτων με την συμμετοχή των νέων του Δήμου.
Επίσης, οι πολίτες του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που θα λειτουργήσει παράλληλα για αυτό το σκοπό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://politech.uop.gr/ ergastiri
Οι διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδρίων του Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σε ετοιμότητα η ομάδα πρωτοβουλίας της ΔΗΣΥ και από το νομό Ευρυτανίας Ποιά είναι τα 31 πρόσωπα που συγκρότησαν την Ο.Π.

Στη δημοσιότητα έδωσε τα ονόματα των μελών που αποτελούν την ομάδα Πρωτοβουλίας της, η Δημοκρατική Συμμαχία στο Νομό Ευρυτανίας.
Τριάντα ένα (31) άτομα, είναι οι πρώτοι που επισήμως ακολούθησαν την Ντόρα Μπακογιάννη από την Ευρυτανία και πρόκειται να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες που θα αναλάβουν και θα οργανώσουν τα γραφεία της ΔΗΣΥ στο Καρπενήσι, αλλά και θα διεξάγουν τις εκλογές για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν το Νομό στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Τα άτομα που αποτελούν την ομάδα Πρωτοβουλίας, είναι παλιά μέλη της ΝΟΔΕ, αλλά και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά στο νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Τα ονόματα των μελών της ομάδας πρωτοβουλίας στο Νομό Ευρυτανίας είναι τα εξής:
Ομάδα Πρωτοβουλίας
 Νομού Ευρυτανίας
Βεκρή Ειρήνη του Νικήτα
Γιαννιώτη Αγορίτσα του Ιωάννη
Γιαννιώτης Παναγιώτης του Γεωργίου
Γούλας Ηλίας του Ιωάννη
Γούλας Στέφανος του Κωνσταντίνου
Διώτης Ιωάννης του Νικολάου
Δόση Μαρία του Χρήστου
Ζαχαράκη Κατερίνα του Παναγιώτη
Ζαχαράκης Ανδρέας του Παναγιώτη
Κακού Χρυσούλα του Θωμά
Καραγεωργούλη Βασιλική του Ευαγγέλου
Καρατσίκη Στυλιανή του Σεραφείμ
Καραχρήστος Κων/νος του Θεοδώρου
Καρβέλης Αθανάσιος του Νικολάου
Κεραμάρης Άκης του Δημητρίου
Κολωκούρας Νικόλαος του Θωμά
Κοντογιώργος Λάμπρος του Ιωάννη
Κουσαρής Σταύρος του Γεωργίου
Κουτσόπουλος Ιωάννης του Ανέστη
Κουτσούμπα Ελένη του Θεμιστοκλή
Κυρίλη – Ζαρκάδα Γεωργία του Νικολάου
Κώτσιας Παναγιώτης Γεωργίου
Λάππα Ευαγγελία του Ιωάννη
Λάππα Μαριάννα του Ανέστη
Λιάπης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Λιάσκος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
Μάκκας Γεώργιος του Ιωάννη
Μάκκας Ευάγγελος του Χρήστου
Μάλιος Κοσμάς Γεωργίου
Ματζούφας Ιωάννης του Γεωργίου
Μούσιος Επαμεινώνδας του Χρυσοστόμου
Μπαλτάς Αθανάσιος του Θωμά
Μπαλωμένου Στυλιανή του Νικολάου
Μπανιά Κατερίνα του Βασιλείου
Μυρισιώτης Δημήτρης του Κωνσταντίνου
Νούλας Σταύρος του Περικλή
Νταλής Φώτης του Κοσμά
Οικονομίδης Ιωάννης του Ζαχαρία
Οικονόμου Μαρία του Χρήστου
Παναγιωτοπούλου Μαρία του Αθανασίου
Παπαδής Αθανάσιος του Ιωάννη
Παπαδόπουλος Χρήστος του Δημητρίου
Παπανικολαΐδης Χρήστος του Παύλου
Παπασπύρου Απόστολος του Αλκιβιάδη
Παρδάλης Νικόλαος του Δημητρίου
Πεταρούδης Σπυρίδων του Αριστείδη
Ράντζος Στέφανος του Πολυζώη
Σιακαβέλα Παρασκευή Ευθυμίου
Τάκη Μαρία του Δημητρίου
Τσιτσάνης Ανδρέας του Γεωργίου
Φακίτσας Βασίλης του Νικολάου

Εκλέχτηκαν οι Σύνεδροι της Δημοκρατικής Συμμαχίας και στη Φθ/δα
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας λίγο πριν την πραγματοποίηση του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος της κ. Μπακογιάννη.
Στη Λαμία, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων, στα γραφεία του κόμματος.
Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες 308 μέλη, ενώ όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν ταυτοχρόνως και να εγγραφούν ως νέα μέλη του κόμματος. Αυτή τη στιγμή, η Δημοκρατική Συμμαχία Λαμίας, καταμετρεί 337 εγγεγραμμένα μέλη.
Για την εκλογή συνέδρων έθεσαν υποψηφιότητα 30 μέλη εκ των οποίων εκλέχθηκαν και οι τριάντα.
Κατά σειρά εκλογής τα στοιχεία είναι τα εξής:
21. ΦΘΙΩΤΕΙΣ   ΣΥΝΕΔΡΟΙ
1.ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        63
2.ΓΡΑΒΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ          17
3.ΜΠΑΚΑΛΙΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ      17
4.ΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑ ΧΡΥΣΑΦΩ     13
5.ΤΣΟΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                13
6.ΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              11
7.ΧΥΜΕΥΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ           11
8.ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               9
9.ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ                     8
10.ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ               7
11.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ        5
12.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  3
13.ΣΚΑΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   3
14.ΦΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    3
15.ΚΑΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                  2
16.ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           2
17.ΠΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       2
18.ΤΙΓΚΑ ΑΡΓΥΡΩ                              2
19.ΠΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ       2
20.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                  1
21.ΧΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                     1
 ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
1.ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ          40    
2.ΜΠΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  18
3.ΤΣΙΩΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                       13
4.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ           12
5.ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ              12
6.ΠΡΙΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                          7
7.ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ                          5
8..ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ              2
9.ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ                           

http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Οι Σαρακατσάνοι, περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστοί στα έθιμά τους, τηρούν το αντάμωμα κάθε χρόνο και θυμούνται τα ήθη και έθιμα της φυλής τους.
Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο από το 1980 στα λιβάδια του Περτουλίου Τρικάλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλ...λόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) οργανώνει, μέχρι το 2004, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, ενώ από το 2005, την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου το ετήσιο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Μια εκδήλωση που η βαθμιαία επιτυχία της την κατέστησε πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.
Κάθε χρόνο χιλιάδες Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (κατ΄ελάχιστο όριο 20.000 άτομα) συγκεντρώνονται στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια και ανταμώνουν με συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας αλλά και περηφάνιας για την πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή τους, που στο είδος της ανά το Πανελλήνιο, δεν υπάρχει ισάξια.

Η Απογραφή τελείωσε. Τι πρέπει να κάνω αν δεν έχω απογραφεί στην Ευρυτανία

 

Η Γενική Απογραφή ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 24 Μαϊου.
Επειδή όμως σαν γνήσιοι Ελληνάρες της τελευταίας στιγμής ,μπορεί να υπήρξαν κάτοικοι που δεν κατάφεραν να απογραφούν στην Ευρυτανία για διαφόρους λόγους, όπως ότι έλειπαν για όλο το διάστημα των 15 ημερών της Απογραφής από τη Χώρα, μόνο για τις επόμενες τρεις ημέρες (Τετάρτη 25 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ, Πέμπτη 26 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ και Παρασκευή 27 Μαΐου από 8πμ έως 3μμ.), θα μπορούν να προσέλθουν στo γραφείo της Γενικής Απογραφής στο Καρπενήσι (Κοκοτίνης Νικόλαος-Σπύρου Τσιτσάρα 3-Καρπενήσι,ΤΚ 36100,ΤΗΛ-
2237022292 )για να απογραφούν.
 Η Γενική Απογραφή διεξήχθη με συνέντευξη σε κάθε νοικοκυριό, ενώ για πρώτη φορά φέτος διήρκησε 15 ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να απογραφούν, στο χρόνο που ήταν βολικός για αυτούς, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Απασχολήθηκαν συνολικά 53.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες σαν ιδιώτες συνεργάτες, καθώς και 700 στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός του Ιουνίου.
Η Γενική Απογραφή διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, που είναι μία Ανεξάρτητη Αρχή και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν είναι απολύτως εμπιστευτικά. Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα μόνο με τη μορφή συγκεντρωτικών, ανωνυμοποιημένων στατιστικών πινάκων.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

ολες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Ολοκληρώθηκε η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που συνήλθε στις 25 Μαΐου, με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.
Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2011 και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών.
Η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αφορά τα έργα των πέντε περιφερειακών ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το Γ΄ ΚΠΣ (ΣΑΝΑ 3) και το ΕΣΠΑ (ΣΑΝΑ 8), στο πλαίσιο των αντίστοιχων ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Η κατάρτιση της ΣΑΝΑ 3 είναι στην ουσία «τακτοποιητική», δεδομένου ότι το Γ΄ ΚΠΣ και τα αντίστοιχα έργα έχουν ολοκληρωθεί και προχωρά η αποπληρωμή τους, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία.
Η ΣΑΝΑ 8, είναι το πρόγραμμα έργων των πέντε περιφερειακών ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και για το οποίο διασφαλίζεται η συνέχιση της υλοποίησης και η πληρωμή των λογαριασμό τους.
Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς « Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που υλοποιούμε ένα εξαιρετικά συμπιεσμένο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, από τα 133.000.000 € για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, εμείς χρησιμοποιούμε τα 70.000.000 €. Το ποσό αυτό είναι όλα για τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ που εκτελουνται Πιστεύουμε πως κατ’ αρχήν διασφαλίζεται ότι τα συγχρηματοδοτούμενα έργα θα συνεχίζουν να κατασκευάζονται, ενώ παράλληλα, με την πρόοδο τους θα διεκδικούμε και την αύξηση των ετήσιων πιστώσεων.

 Πεποίθηση μας είναι ότι στο τέλος του 2011, θα έχουμε προχωρήσει αποτελεσματικά το ΕΣΠΑ και θα έχουμε επιτύχει στο στόχο του ν + 3, που φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω του μνημονίου.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση έδειξαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, που «ακουμπά» δύο σημαντικές διαστάσεις : την αναπτυξιακή και την περιβαλλοντική.

Η διαδικασία γνωμοδότησης της Περιφέρειας έγινε με ανοιχτή πρόσκληση των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των ΤΕΔΚ, να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Με τεκμηριωμένες προτάσεις, που αφορούν κυρίως την εφαρμογή προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των νερών και την ανάγκη εκπόνησης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο με επάρκεια και αξιοπιστία θα οδηγήσει στην εξαγωγή κατάλληλων συμπερασμάτων και πολιτικών, όχι μόνο απέναντι στις υδατοκαλλιέργειες, αλλά και απέναντι στην ευθύνη προστασίας του περιβάλλοντος, το Περιφερειακό Συμβούλιο. κατά πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά.

Παράλληλα στη γνωμοδότηση του ενσωμάτωσε παρατηρήσεις για τη χωροθέτηση μονάδων υδατοκαλλιέργειας, ειδικά σε περιοχές οικιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Μία παραγωγική και ενδιαφέρουσα συνεδρίαση» χαρακτήρισε το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «με πλούσιο διάλογο και αποφάσεις για σημαντικά αναπτυξιακά θέματα της Στερεάς Ελλάδας.



Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε επίσης τρία (3) ψηφίσματα.

1. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαφωνούμε με την υποβάθμιση και την συρρίκνωση των μονάδων υγείας που προσφέρουν αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας υπηρεσίας στους κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα συμφωνούμε με όλες τις κινήσεις που σκοπό έχουν τον προορισμό της σπατάλης και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στον χώρο της υγείας.

Θέλουμε σύγχρονα νοσοκομεία και ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας. Διότι η υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό.



2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Mε επαρκή κρατική χρηματοδότηση να αποζημιώνει τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.



3. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας που εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου σε πέντε νομούς της χώρας, εκ των οποίων οι τρεις ανήκουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φθιώτιδα (όπου βρίσκεται το εργοστάσιο), Βοιωτία και Εύβοια.

Η ΛΑΡΚΟ έχει μισό αιώνα ζωής, και στηρίζει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την εθνική οικονομία γιατί είναι καθαρά εξαγώγιμη (3% των εθνικών εξαγωγών). Απασχολεί περί τα 1500 άτομα σε μόνιμο προσωπικό και εργολάβους και με βάση τον κύκλο εργασιών οι συνολικές θέσεις εργασίας έχουν αποτιμηθεί στις 6000.

Η εταιρία είναι κερδοφόρα. Δεν επιχορηγείται από το κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της. Λειτουργεί σαν Ανώνυμη Εταιρία με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και το δημόσιο έχει συμμετοχή στο εταιρικό της κεφάλαιο. Με αυτή τη συμμετοχή διασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Ζητείται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας με τη συμμετοχή του δημοσίου. Ζητείται ακόμη διασφάλιση των όρων προστασιας του περιβάλλοντος.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΧΕΙ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ 4.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ.ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ.....ΦΡΕΝΤΟ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ    ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑhttp://www.facebook.com/
http://www.facebook.com/event.php?eid=151671134902727

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώνονται σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/05/syntagma2jpg.jpgΚατά χιλιάδες εισρέουν οι διαδηλωτές του κινήματος «Οι Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος.Η ατμόσφαιρα είναι ειρηνική και δεν θυμίζει σε τίποτα συγκεντρώσεις κομμάτων και συνδικαλιστών.Ανάλογη συγκέντρωση έχουμε και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα τώρα
Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας.«Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»φώναζαν

Read more: http://vulpinews.blogspot.com/2011/05/blog-post_4534.html#ixzz1NOeLAHWN

Read more: http://vulpinews.blogspot.com/2011/05/blog-post_4534.html#ixzz1NObKCYAY

Ένα χαρτοφύλακα με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ μάζεψε από τον δρόμο

Ένα χαρτοφύλακα με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ μάζεψε από τον δρόμο και στην συνέχεια παρέδωσε στην Αστυνομία μια 59χρονη βρετανίδα τουρίστρια στην περιοχή Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η τουρίστρια χθες το απόγευμα, βγαίνοντας από ένα κατάστημα, είδε στην άκρη του δρόμου τον πολύτιμο χαρτοφύλακα και δεν πίστευε στα μάτια της όταν αντίκρισε το περιεχόμενο.
Όπως όλα δείχνουν, δεν χρειάστηκε καθόλου να το σκεφτεί και αμέσως τον παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Εκτός των χρημάτων, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στον χαρτοφύλακα βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα τα οποία τους οδήγησαν στον κάτοχο της τσάντας, ο οποίος έφτασε αναστατωμένος στην αστυνομία.
Πρόκειται για ένα υπάλληλο επιχείρησης ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα προορίζονταν για μισθούς εργαζομένων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απογραφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην ΕΛΣΤΑΤ, για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής..

«Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οι κάτοικοι της χώρας, στην πλειονότητά τους, συνεργάστηκαν άψογα με τους απογραφείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, μετά το τέλος της διαδικασίας απογραφής, και πρόσθεσε: «Η ΕΛΣΤΑΤ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους της χώρας, που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού και στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων».
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε λόγω ελλείψεων στις τάξεις των απογραφέων, είτε λόγω της άρνησης μερίδας πολιτών, ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε σημαντική μεταστροφή του κλίματος, αναφέροντας: «Ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην ανταπόκριση του κόσμου». Σημείωσε, δε, ότι: «Ήταν πάρα πολλοί αυτοί, που έρχονταν στα γραφεία μας, ή τηλεφωνούσαν, και ζητούσαν να απογραφούν, γεγονός που βοήθησε σημαντικά το έργο των απογραφέων».
Για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε ότι «εάν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι πολίτες δεν έχουν απογραφεί, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες (σσ. από σήμερα), μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί, αλλά όχι με κατ’ οίκον επίσκεψη».
Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο.
Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.


Read more: http://vulpinews.blogspot.com/

Στην βουλή η χρηματοδότηση του Παραμεγδόβιου

Για άλλη μια φορά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Παραμεγδόβιου φτάνει στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος.
Ο βουλευτής ζητά απο τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να  χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί άμεσα  ο  Επαρχιακός  δρόμος Νεράϊδας  Καρδίτσας  και  Μαυρομμάτας  Ευρυτανίας αλλά και η  γέφυρα του Μέγδοβα ώστε να  βγεί  επιτέλους  η  περιοχή  από  την  απομόνωση  αφού οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται "οποιασδήποτε πρόσβασης και βατότητας"όπως τονίζει.
Η ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:
"Η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου μεταξύ Νεράιδας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και Μαυρομάτας της Ευρυτανίας αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων των χωριών του νότιου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του βόρειου τμήματος της Ευρυτανίας, που μέχρι σήμερα, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, στερούνται οποιασδήποτε πρόσβασης και βατότητας, αφού τόσο η κατασκευή του δρόμου του Παραμεγδόβιου όσο και η κατασκευή της γέφυρας του Μέγδοβα παραμένει ακόμη στα χαρτιά.
Ειδικότερα, το 2007 σε συνάντηση φορέων Καρδίτσας και Ευρυτανίας στην τοποθεσία Ζάχενας, όπου θα γίνει η Γέφυρα του Μέγδοβα, οι Νομάρχες των δύο περιφερειακών ενοτήτων, οι αρμόδιοι μηχανικοί των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μηχανικοί Μελετητικών ιδιωτικών γραφείων, Δήμαρχοι και Πρόεδροι της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου αποφάσισαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα κατασκευής του επαρχιακού δρόμου στην υπάρχουσα χάραξη και αποφασίστηκε η υλοποίηση του έργου με πιστώσεις και των δύο Περιφερειών, για τη σύνταξη της οριστικής Προμελέτης του έργου και στόχο την ένταξη του συνόλου του έργου στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Από τότε μέχρι τον Ιούνιο του 2009 για τη σύνταξη της οριστικής Προμελέτης του έργου ολοκληρώθηκαν οι Προμελέτες και τα Περιβαλλοντικά, η Αναγνωριστική Μελέτη Οδοποιίας, η Αναγνωριστική Γεωλογική Μελέτη, , η προκαταρκτική μελέτη της Γέφυρας του Μέγδοβα, η Μελέτη της Οδού μέχρι το στάδιο της Προμελέτης και έχει εγκριθεί από τις δύο Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ τον Σεπτεμβρίου του 2010 έγιναν και οι τελευταίες μετρήσεις για τη σύνταξη της Τελικής Οριστικής Μελέτης του έργου. Για τη προώθηση των μελετών το 2009 ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθ. Μπούρας ενέκρινε πίστωση 500.000 Ευρώ .
Ο προϋπολογισμός του μελετώμενου έργου για το τμήμα Νεράιδα μέχρι Γέφυρα Μέγδοβα είναι ύψους 15.000.000 Ευρώ (14.300.000 Ευρώ για το δρόμο και 700.000 Ευρώ για τη Γέφυρα) και η ένταξη του στο ΕΣΠΑ αποτελεί επιδίωξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του επαρχιακού δρόμου Νεράιδας Καρδίτσας και Μαυρομάτας Ευρυτανίας για να βγει επιτέλους η περιοχη από την απομόνωση;»

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες 15455: Η Γραμμή του Δημότη από το Δήμο Καρπενησίου

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες

15455: Η Γραμμή του Δημότη από το Δήμο Καρπενησίου

Μία από τις βασικές προτεραιότητες για τη νέα Δημοτική Αρχή αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του τόπου μας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Καρπενησίου εγκαινιάζει σήμερα τη Γραμμή του Δημότη 15455 που αποτελεί την πύλη εισροής των αιτημάτων των δημοτών του Δήμου Καρπενησίου.
Κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τηλεφωνικά τα αιτήματά του, τα παράπονά του αλλά και τα ερωτήματά του προς τη Δημοτική Αρχή, τα οποία με τη σειρά τους θα προωθούνται καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και στο Δήμαρχο.
Βασικός κανόνας λειτουργίας της υπηρεσίας είναι η δέσμευση ενημέρωσης του πολίτη, σε περίπτωση που η ζητούμενη πληροφορία δεν μπορεί να δοθεί άμεσα - όταν δηλαδή ο πολίτης υποβάλλει αίτημα ή παράπονο προς διεκπεραίωση. Έτσι λοιπόν, δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του, ο δημότης θα λαμβάνει άμεσα ενημέρωση για το ζήτημα το οποίο έθεσε υπόψη του Δήμου Καρπενησίου.

Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών, ο αρμόδιος υπάλληλος της «Γραμμής του Δημότη» παρακολουθεί διαρκώς την τοπική επικαιρότητα (εκλογές, καιρικά φαινόμενα, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κτλ) ώστε να είναι σε θέση να παράσχει την απαιτούμενη πληροφορία άμεσα.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: Για όλους εμάς προτεραιότητα έχει ο πολίτης, ο κάθε δημότης και ο κάθε επισκέπτης του τόπου μας ξεχωριστά. Δημιουργούμε λοιπόν μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε, να καταγράψουμε και εν τέλει να επιλύσουμε άμεσα τα ζητήματα που οι ίδιοι μας επισημαίνουν. Το 15455 αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή έναν δίαυλο επικοινωνίας, μέσω του οποίου μας δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετούμε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες. Δελτίο Τύπου

”ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ”ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                      Η οδυνηρή δοκιμασία που περνά η χώρα μας και κατά συνέπεια ο τόπος μας, δε θεραπεύεται μόνο με θεωρητικούς προβληματισμούς αλλά και με έμπρακτη προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν  προγράμματα και δράσεις που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Ο  Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με άλλους φορείς πρόνοιας  στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ξεκινά άμεσα τη λειτουργία γευμάτων αγάπης, προκειμένου να ανακουφίσει ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοηθείας και στήριξης.

Τα δημοτικά ”γεύματα αγάπης”  θα παρέχονται δωρεάν σε συγκεκριμένο χώρο, καθημερινά, σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεσθε για τη δράση αυτή να έρθετε σε επικοινωνία με την Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Καρπενησίου (τηλ. 22370 – 80239).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσβλέπουμε σε άμεση ανταπόκριση

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ερώτηση προς την Υπουργό Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης με θέμα: Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Ευρυτανίας.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας του Υπουργείου Παιδείας κάλεσε, στις 17/5/2011, με έγγραφό της ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σε έγγραφη απολογία μέχρι την Παρασκευή 20 Μάη 2011, γιατί με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την εκχώρηση της διαδικασίας πληρωμής της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτη. Γιατί δηλαδή έπραξε το αυτονόητο, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών της.

Πρόκειται για ωμή συλλογική δίωξη και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ως εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης, προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας στα αντιδραστικά σχέδιά της κυβέρνησης
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 http://www.lamiastar.gr

Ερώτηση Κ.Μπατζελή για τα δελτία ιαματικού τουρισμού των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Απαντήσεις από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πρόθεση περικοπής των παροχών στους συνταξιούχους των δελτίων θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού για τη φετινή χρονιά ζητά η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η κ. Μπατζελή, το μέτρο των δελτίων θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού αποτελεί μέτρο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και τους επιτρέπει τη χρήση των ιαματικών λουτρών με θεραπευτικά αποτελέσματα αντιμετωπίζοντας το κόστος για την παροχή αυτή. Ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία η στήριξη των συνταξιούχων με κοινωνικά κριτήρια αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και βασική επιλογή κοινωνικής συνοχής.

Η Βουλευτής Φθιώτιδας ρωτά το καθ’ ύλην Υπουργείο:
1) Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού για το 2011; Ποιες οι αλλαγές σε σχέση με το 2010;
2) Ποιες περικοπές προβλέπονται και ποιες αλλαγές σε κριτήρια εισοδηματικά, ηλικιακά κτλ, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή και διαφανής διαχείριση του προγράμματος;
3) Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των συνταξιούχων που πιθανά δε θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα;
 http://www.lamiastar.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

"Μας κατασπάραξαν" Επιθέσεις λύκων σε κοπάδια

Επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του Παρνασσού και του Ελικώνα. Το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και το αποδίδουν στον ανθρώπινο παράγοντα μιας και οι λύκοι δεν είναι καθαρόαιμοι.
Επιρρίπτουν μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτεία που προστατεύει το λύκο σε μια περιοχή ορεινή που η κτηνοτροφία στηρίζεται στην άγρια μορφή ελευθέρας βοσκής. Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο στην περίπτωση που ο κτηνίατρος διαπιστώσει από κοντά ότι έχουν κατασπαραχθεί περισσότερα από τέσσερα ζώα. Εκτός από την απώλεια των ζώων ο εγκλωβισμός τους στη συνέχεια στους στάβλους αυξάνει τα έξοδα των κτηνοτρόφων εξαιτίας της αύξησης των ζωοτροφών ενώ τα έγκλειστα αιγοπρόβατα δεν αναπαράγονται το ίδιο παραγωγικά με αυτά που βόσκουν ελεύθεραhttp://www.lamiastar.gr

Με Κακουλίδη και Γ.Γ. Καναναλωτή η Εθνική Αντίσταση στις Κορυσχάδες


Την 67η επέτειο από την σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στις Κορυσχάδες τίμησε χθες αυτοδιοίκηση και πολιτεία. Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.


http://www.lamiastar.gr
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο γνωστός συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Κακουλίδης. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, ενώ στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής συνεννόησης, όπως και συνέβη                                                                         τότε με την Αντίσταση του Ελληνικού Λαού

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης για έγκριση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)

Συνεδρίασε στις 20/05/2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, στη Χαλκίδα για το παραπάνω θέμα.
Ύστερα από εισήγηση:
1. Του κ. Αντώνη Τερζή, Προϊσταμένου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού,
2. Από ειδικούς Επιστήμονες για επηρεασμό ή όχι των εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιούνται στον υδροφόρο ορίζοντα και
3. Από τον κ. Δήμαρχο Καρύστου, ότι ο τόπος είναι ξερός, χωρίς δάση και εργάζεται αρκετός κόσμος, τουλάχιστον 1000 άτομα.
Η επιτροπή ενέκρινε 27 Μ.Π.Ε. σχιστολιθικών πλακών στην περιοχή του Δήμου Καρύστου Ευβοίας.
Επίσης ενέκρινε τρείς Μ.Π.Ε. φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας, δύο της Βοιωτίας και έναν της Φθιώτιδας.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Έδεσαν και λήστεψαν τον ιερέα του χωριού

Αντιμέτωπος με 3 οπλισμένους δράστες ήρθε σήμερα τα ξημερώματα ο 86χρονος ιερέας του Ρεγγινίου, στον δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίοι αφού φίμωσαν και έδεσαν τον ιερέα και την αλλοδαπή οικιακή του βοηθό αφαίρεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό.
Ο ιερέας δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τους δράστες, καθώς, είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με διάφανες κάλτσες. Υπό την απειλή μαχαιριών και δεδομένου ότι τους έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο, (το γεγονός σημειώθηκε στις 4:30), ιερέας και οικιακή βοηθός δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν.
Οι έρευνες, για τον εντοπισμό τους, συνεχίζονται http://www.lamiastar.gr

Στα "αζήτητα" του ΥΠΕΣ τα 'Αγραφα!!

 

Γραμμένοι πάντα όμως στα.."Άγραφα"..των Υπουργών μας..
Κατά την Τουρκοκρατία τα Άγραφα κατάφεραν να μην υποταχθούν και ουδέποτε  αναγράφηκαν στους  φορολογικούς καταλόγους των Τούρκων .
Κάτι τέτοιο συνεχίζει και το Υπουργείο Εσωτερικών !!!
Στην σελίδα http://www.ypes.gr/ του που αναφέρεται στην διάρθρωση του Καλλικράτη και στους νομούς -δήμους της χώρας προβάλλεται σαν μοναδικός δήμος της Ευρυτανίας ο δήμος Καρπενησίου.
Ο έτερος δήμος του νομού,ο δήμος Αγράφων είναι στα αζήτητα ...του ..Σουλτάνου Σουλεϊμάν ...

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι νέοι θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου


Ερευνητική Ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία»
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δερβενακίων και Αδειμάντου, Κόρινθος 201 00
web: http://politech.uop.gr
email: politech@politech.uop.gr
τηλ. 27410 40055 – fax. 27410 40050


Καρπενήσι, 17 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι νέοι θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου
Συνεργασία Δήμου Καρπενησίου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει την συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)».
Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη».
Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» με την συνεργασία επιλεγμένων Δήμων στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Η «Πολιτική Τεχνολογία» εδρεύει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό τον συντονισμό του Επίκουρου Καθηγητή, κ. Νικήτα-Σπύρο Κουτσούκη.
Το Εργαστήρι Πολιτικής έχει διεθνή συμμετοχή και υλοποιείται σε μικρότερη κλίμακα και στη Ρουμανία με τη συμμετοχή του Δήμου Targoviste και του τμήματος Νομικής και Κοινωνικών Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Valahia.
Αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίζονται από πολιτικούς επιστήμονες και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει ο δήμος και οι φορείς του.
Η διαβούλευση στο επίπεδο κάθε δήμου γίνεται, τόσο δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονικά, και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.
Καθοριστικό ρόλο στο έργο και τα στάδια της διαβούλευσης έχει ομάδα εργασίας είκοσι (20) ατόμων που σχηματίστηκε με την πρωτοβουλία του Δήμου, ο οποίος φρόντισε να ενταχθούν σε αυτή νέοι που εκπροσωπούν ένα σημαντικό αριθμό φορέων του τόπου μας. Ωστόσο οι δημότες και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να διαμορφώσουν τα αποτελέσματα του έργου μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης η οποία θα υπάρχει ειδικά για αυτό σκοπό και για το δήμο Καρπενησίου στην ιστοσελίδα του προγράμματος (http://politech.uop.gr/ergastiri )
Τα αποτελέσματα του έργου και το σχέδιο δράσης σε κάθε δήμο θα ανακοινώθουν σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή μελών της ομάδας εργασίας, των πολιτικών επιστημόνων και του επιστημονικού υπευθύνου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις φάσεις και τον τρόπο ολοκλήρωσης του στον Δήμο Καρπενησίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Δημάρχου, στο τηλέφωνο 2237021015 ή στο email: dimoskarpenisiou@gmail.com.
Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ηλεκτρονικό τόπο του προγράμματος στο διαδίκτυο στην διεύθυνση:
http://politech.uop.gr/ergastiri
Ο δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε:
«Επιθυμία της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι να εμπλέξει όσο το δυνατό περισσότερο τους νέους στη διαχείριση του Δήμου μας.
Το «Εργαστήρι Πολιτικής» της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μας δώσει την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή των νέων του τόπου μας και να συζητήσουμε τις προτεραιότητες που οι ίδιοι θέτουν για το Δήμο Καρπενησίου.
Η διαβούλευση αποτελεί για εμάς πολύτιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιήσαμε κατά το παρελθόν και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε σε όλη την πορεία μας. Για τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας απευθυνθήκαμε σε νέους από πολλούς φορείς του τόπου μας αλλά και σε όλες τις δημοτικές ομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε την μέγιστη αντιπροσωπευτικότητα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία», που μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση και με τη δική μας συνεργασία, εκπονεί ένα σπουδαίο ερευνητικό έργο, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική μας κοινωνία».



Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


9. ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ 15.5.2011

308 ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
193 ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
337 ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

30 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 30 ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ.

ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ
9. ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ

1.ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 40
2.ΜΠΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 18
3.ΤΣΙΩΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 13
4.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 12
5.ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 12
6.ΠΡΙΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 7
7.ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ 5


8..ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 2
9.ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ 2