Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΟΜΑΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


 

       Ομαλά συνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού στην Ευρυτανία που ξεκίνησε από 10 Μαίου. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ασχοληθεί και προσπαθούν να απογράψουν όλους τους Ευρυτάνες για το καλό του τόπου.Από πληροφορίες που έχει το blog μας, μαθαίνουμε ότι σε πολλά χωριά οι αρμόδιοι της απογραφής αλλά και οι Τοπικοί Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι των Συλλόγων τρέχουν ακόμα καθημερινά και όλη την ημέρα ώστε να προλάβουν να τους απογράψουν όλους.
      Λίγες ημέρες μείνανε  να τελειώσει η απογραφή και για αυτό καλό είναι να αγωνιστούμε όλοι να μαζευτούμε περισσότεροι , για το καλό του Νομού μας.


      Πληροφορίες επίσης λένε ότι στον Δήμο Λαμίας υπάρχουν αντιδράσεις για Ευρυτάνες που μένουν στην Λαμία και απογράφονται στην Ευρυτανία........Δεν νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να απογραφεί στον τόπο του ανεξαρτήτως που μένει και επίσης δεν νομίζουμε να έγιναν τηλεφωνικές απογραφές. Επίσης οποιοσδήπωτε έχει το δικαίωμα να πάει βόλτα στο χωριό του όποτε θέλει (( δεν νομίζουμε να χρειάζετε άδεια απο τον Δήμο Λαμίας)). Και αν νομίζετε ότι στον Δήμο Λαμιέων τα προβλήματα δημιουργούντε απο τους Ευρυτάνες που δεν απογράφονται, κάνετε μεγάλο λάθος...!!!!!!

                                 ''Ευρυτάνες γεννηθήκαμε Ευρυτάνες θα πεθάνουμε'' και δεν αλλάζουμε το ΄΄ονομά ΄΄ μας εμείς για κερδοσκοπικά συμφέροντα διαφόρων Δήμων και άλλους φορείς!!!!!http://dafnoylaeyrytanias.blogspot.com/

Απογράφονται τηλεφωνικά ή ομαδικά σε καφενεία Ευρυτάνες που ζουν στην Λαμία

Με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο επιχείρησε ο δήμαρχος Λαμίας σήμερα να πείσει τους δημότες να απογραφούν. Ο Γιώργος Κοτρωνιάς ξεκαθάρισε σε όσους δεν συμμετέχουν στην διαδικασία πως δεν θα μπορούν
να πάρουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο δήμαρχος Λαμίας έστειλε επίσης επιστολή προς τον πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας μετά από καταγγελίες ότι Ευρυτάνες που ζουν στην Λαμία απογράφονται τηλεφωνικά ή μαζικά σε καφενεία. Ο Γιώργος Κοτρωνιάς ζητά από τον κ.Ανδρέου διακοπή της διαδικασίας τα Σαββατοκύριακα στους Δήμους της Ευρυτανίας, στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας. Ζητά επίσης να ενημερωθούν οι επόπτες των παραπάνω δήμων και ενημερώνει πως θα κινήσει κάθε νόμιμη ενέργεια με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες.

Αναλυτικά η επιστολή Κοτρωνιά..
O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο Της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου την παρακάτω επιστολή:«Κύριε πρόεδρε,
Συνεδρίασε σήμερα, 14-5-2011 ημέρα Σάββατο, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων με μοναδικό θέμα την «Απογραφή Πληθυσμού» μετά από επώνυμες αναφορές και καταγγελίες :
1) Για τηλεφωνική απογραφή κατοίκων Λαμίας σε Δήμο της Ευρυτανίας
2) Για ομαδική μετακίνηση κατοίκων Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα.
Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλώ να προστατεύσετε το κύρος της Απογραφής :
1) Διακόπτοντας τη διαδικασία της απογραφής το Σάββατο και την Κυριακή στους Δήμους της Ευρυτανίας στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.
2) Αυξάνοντας την εποπτεία στις παραπάνω περιοχές και ενημερώνοντας τους επόπτες των παραπάνω Δήμων, ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προωθήσουμε τις επώνυμες καταγγελίες, αλλά και όσα στοιχεία συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες μας, για αλλοίωση της απογραφής στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών.
3) Σας γνωρίζουμε ότι θα κινήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια (πολιτική, δικαστική) και αξιοποιώντας τα ήδη συγκεντρωμένα στοιχεία θα προσβάλουμε τις εν λόγω ενέργειες που οδηγούν σε ακυρότητα της απογραφής
4) Τέλος, σας γνωρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διακοπή της χορήγησης βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας στο Δήμο μας σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα καταστρατηγήθηκε η διαδικασία της απογραφής .»
http://www.lamiastar.gr

Φιλί ζωής από Καρδίτσα! Ευχαριστεί την Διαμαντοπούλου ο Καραμπάς

Όχι μόνο δεν κλείνει αλλά βγαίνει και ενισχυμένο το παράρτημα του ΤΕΙ Δασοπονίας στο Καρπενήσι και αυτό γιατί κλείνει, το αντίστοιχο τμήμα της Καρδίτσας.
Την ικανοποίησή του εκφράζει μέσα από το STAR ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς που δεν παραλείπει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Όσο για τις ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό αλλά και τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, αλλά για τον κύριο Καραμπά αυτό που μετρά είναι ότι παραμένει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το Τμήμα και μάλιστα ενισχύεται από σπουδαστές.   http://www.lamiastar.gr