Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Περιφερειακή σύσκεψη για την πρόληψη των πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Ένα νέο θεσμό εγκαινίασε με την παρουσία του στη Λαμία το απόγευμα της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, ο οποίος συντόνισε περιφερειακή σύσκεψη για τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την πρόληψη των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε ότι παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα, η χρηματοδότηση του πυροσβεστικού σώματος παρέμεινε ίδια με πέρυσι, δηλαδή στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε όμως σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι ειδικά φέτος θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος και θα κρατηθεί λογαριασμός για το που διατέθηκαν τα χρήματα. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματεάς Πολιτικής Προστασίας Θ. Μπούφης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στ. Στεφανίδης. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η παροχή βοήθειας από τις εθελοντικές οργανώσεις, το έργο των οποίων χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερης σημασίας στο τομέα της πρόληψης. Ο περιφερειάρχης Στερεάς τόνισε επεσήμανε τέλος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει και φέτος με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα τελευταία χρόνια, άρα οι εμπλεκόμενοι με αυτή γνωρίζουν πολύ καλά τα καθήκοντα τους και το τι πρέπει να κάνουν για την πρόληψη των πυρκαγιών.http://www.lamiastar.gr

Φρένο» στις αλόγιστες μετακινήσεις προσωπικού

«Φρένο» στις αλλεπάλληλες μετακινήσεις προσωπικού επιχειρούν να βάλουν με απόφαση που υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Στράτος Καρίκης και ο γενικός γραμματέας του δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας.
http://www.dimokratiki.gr«Από τώρα και στο εξής καμία μετακίνηση δεν θα εγκρίνεται αν δεν τελεί υπό την έγκριση του αρμοδίου αντιδημάρχου και τη δική μου», δήλωσε στη «δ» ο γενικός γραμματέας του δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σταύρος Χατζηστρατής, τονίζοντας πως οι αντιδήμαρχοι θα πρέπει να συνετιστούν και να μη μετακινούν το προσωπικό του δήμου Ρόδου χωρίς να έχουν πάρει τις σχετικές εγκρίσεις.
«Θα πρέπει επίσης να μην απασχολούν το μόνιμο προσωπικό τις Κυριακές γιατί αν συμβεί κάτι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες», υπογράμμισε ο κ. Σταύρος Χατζηστρατής.
Στην απόφαση που συνυπέγραψαν ο αντιδήμαρχος διοικητικών κ. Στράτος Καρίκης και ο γενικός γραμματέας του δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
«Σας υπενθυμίζουμε ότι με την αριθμ. 5 / 3-1-11 απόφαση του Δημάρχου Ρόδου υπεύθυνος αντιδήμαρχος Διοίκησης ορίστηκε ο κ. Ευστράτιος Καρίκης και με την αριθμ. 626/28-4-2011 απόφαση Δημάρχου Ρόδου μεταξύ άλλων, ανατέθηκε στο Γενικό Γραμματέα του δήμου Ρόδου να υπογράφει τις αποφάσεις εσωτερικών μετακινήσεων των υπαλλήλων.
Σε εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων Δημάρχου και επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα εσωτερικής μετακίνησης υπαλλήλων , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες μας παρακαλούμε όπως καμία μετακίνηση να μην πραγματοποιείται αν προηγουμένως δεν έχει αποσταλεί αίτημα και δεν έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοίκησης και τον γενικό γραμματέα του δήμου Ρόδου».

Πέφτει η αυλαία του 26ου Παιδικού Φεστιβάλ

Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση της Λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ» (πρώην Λουΐζα), κατόπιν συνεννόησης με το Πνευματικό Κέντρο και μία ώρα πριν από την εκδήλωση