Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

  Στην Λάμια αύριο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του υφυπουργού προστασίας του πολίτη κυρίου Όθωνα Μανώλη  με θέμα σχεδιασμός και δράση πολίτικης προστασίας για πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κίνδυνων δασικών πυρκαγιων  προσκαλεσμενοι. 1ον δήμαρχοι Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. 2ον Υπευθηνοι πολίτικοις  προστασίας των δήμων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Και διευθυντές δασών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Δασαρχες.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ευρυτανίας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου
Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
(ΤΕΙ Λαμίας, παράρτημα Καρπενησίου)
Γενικό Λύκειο Καρπενησίου
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου
 Σύλλογος Νέων για την Ευρυτανία


Διατροφή, Άσκηση και Υγεία

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011
Ώρα 18.00
Αίθουσα Προβολών
Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου


Ομιλητής:
Θανάσης Τζιαμούρτας
Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Παν/μιου Θεσσαλίας

Για να λυθεί το πρόβλημα στη Μεσοχώρα

Καρπενήσι, 10 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Δήμος Καρπενησίου δεσμεύτηκε να επιδιώξει την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στη Μεσοχώρα και αλλού, με την πρόσφατη έγκριση του ΓΠΣ Καρπενησίου από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Επειδή τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά και εν’ όψη του Δημοτικού Συμβουλίου, η νέα Δημοτική Αρχή ανακοινώνει τα εξής:

Το πρόβλημα είναι σύνθετο γιατί, παρά τα νομικά του ελαττώματα, το ΓΠΣ δεν μπορεί να τροποποιηθεί παρά μόνο μερικώς και παρά μόνο αν συντρέχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Έτσι είναι αναγκαίες μια σειρά από ενέργειες εκ μέρους του Δήμου: ενέργειες διοικητικές με παραστάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και συνεργασία μαζί τους  με σκοπό τη μερική τροποποίηση του ΓΠΣ και ενέργειες δικαστικές (αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής), αν αυτό χρειαστεί, με σκοπό την εξαφάνιση του ΓΠΣ.

Η πολυπλοκότητα του προβλήματος και τα στενά χρονικά περιθώρια (η αίτηση ακυρώσεως πρέπει να κατατεθεί πολύ σύντομα) απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία και γι’ αυτό ο Δήμος Καρπενησίου προτίθεται να αναθέσει σε δικηγορική εταιρεία από την Αθήνα να τον στηρίξει στην προσπάθειά του.

Παράλληλα όμως, είναι αναγκαίο να κινηθούν και οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες και να ζητήσουν με δικαστικά μέσα τη μερική ακύρωση αλλά και την αναστολή της πράξης έγκρισης του ΓΠΣ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι, υπό την ιδιότητά τους ως ιδιοκτήτες, μπορούν να διατυπώσουν κατά του ΓΠΣ διαφορετικά επιχειρήματα από αυτά που μπορεί να προβάλει ο Δήμος. Έτσι η δικαστική αμφισβήτηση του ΓΠΣ, η οποία πρέπει να προχωρήσει μέχρι τις 28 Μαϊου 2011, θα βασιστεί σε διαφορετικά επιχειρήματα, που συμπληρώνονται και ενισχύονται μεταξύ τους.

Επιπλέον μια αίτηση ακυρώσεως κατατεθειμένη από όσο γίνεται περισσότερους δείχνει ανάγλυφα την κρισιμότητα του προβλήματος και την ανάγκη να βρεθεί άμεση ικανοποιητική λύση.

Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, αλλά ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Μεσοχώρα αλλά και αλλού, είναι σοβαρό και δεν μπορεί να λυθεί παρά με τη συνεργασία όλων, δημοτών και Δημοτικής Αρχής.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Καρπενήσι, 3 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η νέα Δημοτική Αρχή, κινούμενη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών της, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με τα ΚΤΕΛ νομού Ευρυτανίας, προκειμένου να λειτουργήσει συγκοινωνία για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, κατά το χρονικό διάστημα 26-4-2011 έως 17-9-2011.
Σημειώνεται ότι στις τιμές των εισιτηρίων υπάρχει μείωση 25% στους φοιτητές και 50% στους πολύτεκνους.

Αναλυτικά τα δρομολόγια:

ΓΡΑΜΜΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΣΥΝΟΛΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ
Καρπενήσι – Αγία Τριάδα –Πετράλωνα - Χόχλια – Δομιανοί – Παπαδιά – Παυλόπουλο – Στένωμα – Καρπενήσι ή αντίστροφα η διαδρομή
2


42
Καρπενήσι – Στεφάνι – Μηλιά – Σελλά – Φιδάκια – Καρπενήσι

2

42
Καρπενήσι – Άγιος Νικόλαος  – Καρπενήσι

2

2

2

126
Καρπενήσι – Ασπρόπυργος – Βελωτά – Αγία Βλαχέρνα – Καρπενήσι


2
42
Καρπενήσι – Προυσός – Καστανιά – Καρπενήσι
2


42
Καρπενήσι – Νόστιμο – Βουτύρο - Μουζίλο – Κλαυσίο - Κορυσχάδες – Γοριανάδες – Καρπενήσι

2

42
Καρπενήσι – Παπαρούσι – Καρπενήσι242
Καρπενήσι – Νέο Μικρό Χωριό – Γαύρος – Μεγάλο Χωριό – Καρπενήσι

2

2

2

126
Καρπενήσι – Κλαυσίο – Μουζίλο – Ανιάδα – Συγκρέλο – Κρίκελο – Δομνίστα – Καρπενήσι ή ανάλογα τις ανάγκες: Καρπενήσι – Δομνίστα  - Καρπενήσι  

2

42
Κλειτσός – Βράχα - Λαμία
2


40
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ586