Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Δεν έχουν όσιο και ιερό - πρόκληση! Βουλευτές ζητούν αναδρομικά

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οι βουλευτές αμετανόητοι προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Σε μια περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες νοιώθουν στο «πετσί» τους τις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν να πάρουν αναδρομικά συντάξεις (2003-2007), στη βάση ρύθμισης που υπάρχει για τους δικαστές. Αυτό αποκάλυψε η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Μάλιστα η κα. Καλδή ζήτησε από τη Βουλή να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Στην περίπτωση που δικαιωθούν συνταξιούχοι βουλευτές, θα δοθεί η δυνατότητα και σε όσους εν ενεργεία κοινοβουλευτικούς το επιθυμούν.
Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, το Σώμα έχει δεσμευθεί ότι, δεν θα διεκδικήσει αυξήσεις.
newsbomb.gr

Read more: http://vulpinews.blogspot.com/

Δήμος Βύρωνα: Εκδηλώσεις εβδομάδας

Σας περιμένουμε όλους αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. για να ανοίξουμε μαζί την αυλαία του 26ου Παιδικού Φεστιβάλ της πόλης μας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο). Σε περίπτωση βροχόπτωσης η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία
Και την Κυριακή 8 Μαΐου δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, στις 11:00 π.μ., για να τιμήσουμε την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011

ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Αρχηγός Αντιπολίτευσης Δήμου Αγράφων

  Εν όψει της απογραφής πλυθησμού του 2011 και της σημασίας της για τον τόπο μας , θα ήθελα να επισημάνω τα εξής :
Οι πέντε Καποδιστριακοί  Δήμοι ( Αγράφων ,Απεραντίων, Ασπροποτάμου , Βίνιανης ,  Φραγκίστας ), οι οποίοι αποτελούν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων , στηρίχτηκαν την τελευταία δεκαετία σε μεγάλο βαθμό στο ισχυρό πλυθησμιακό πλεονέκτημα το οποίο απέκτησαν κατόπιν της απογραφής πλυθησμού στις 18 Μαρτίου του 2001, λόγω της εφαρμογής του πλυθησμιακού κριτηρίου στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων ( κρατικών και κοινοτικών) προς του Δήμους.

     Στην απογραφή του Μαρτίου το 2001 , οι Καποδιστριακοί Δήμοι είχαν εμφανίσει τα παρακάτω στοιχεία :
 Δήμος Αγράφων- 3691 απογραφέντες, Δήμος Απεραντιίων -3213 απογραφέντες, Δήμος Ασπροποτάμου 2729 απογραφέντες, Δήμος Φραγκίστας – 2533, Δήμος Βίνιανης 1438 απογραφέντες. Σύνολο απογραφέντων : 13604 .

     Οι πέντε Δήμοι ενισχύθηκαν σημαντικά τη δεκαετία 2001- 2011, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν στους δημότες  τους. Χωρίς εκείνη την απογραφή , δεν θα ήταν δυνατό να γίνει  κυριολεκτικά τίποτα στον τόπο μας. Αυτό αποτελεί κοινή παραδοχή αλλά και προσωπική μου διαπίστωση καθώς υπηρέτησα ως Δημοτικός Σύμβουλος σε όλη τη διάρκεια του Καποδίστρια από το 1998 – 2010 και εξακολουθώ να υπηρετώ μέχρι σήμερα.
    Σας αναφέρω κάποιες αυξημένες πηγές εσόδων και χρηματοδοτήσεων που ειχαν και έχουν  οι Δήμοι μας λόγω της απογραφής του 2001, όπως : ΣΑΤΑ- ΚΑΠ- ΕΠΤΑ- ΟΠΑΑΧ- ΘΗΣΕΑΣ κλπ. Στον πλυθησμό αυτόν των 13604 απογραφέντων  στηρίζεται σήμερα και ο νέος Δήμος Αγράφων . Εν όψει της νέας απογραφής , όλοι εμείς  οφείλουμε να ενισχύσουμε ή τουλάχιστον να διατηρήσουμε το πληθυσμιακό μας κριτήριο ώστε να μπορούμε να διαθέτουμε ισχυρό βιώσιμο και λειτουργικό Δήμο σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό θα πρέπει οργανωμένα , συντονισμένα και έξυπνα, Δήμοι , Πολιτιστικοί Σύλλογοι , ετεροδημότες  και Φίλοι των Αγράφων να κινητοποιηθούμε όσο καλύτερα γίνεται , ώστε να ενισχύσουμε το Δήμο μας, όλοι μαζί , για το χωριό μας ο καθένας ξεχωριστά  σε μια κοινή προσπάθεια ισχυροποίσης του τόπου μας που αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα και χρειάζεται και πάλι τη βοήθεια και συμμετοχή όλων μας! Η 10η Μαϊου να μας βρει όλους στα χωριά μας !
 Σας ευχαριστώ!
 Θεόδωρος Μπαμπαλής