Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

EYXEΣ

Αγαπητοί Συμπατριώτες και  Συμπατριώτισσες ,
Το μήνυμα της Ανάστασης ας αποτελέσει πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως χώρα και ως κοινωνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Εύχομαι σε όλους από καρδιάς Καλό Πάσχα, προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.
                                                                                                                                                        

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
     ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                       ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Συσσίτιο από το Δήμο Καρπενησίου

Καρπενήσι, 19 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η έμπρακτη προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, επιβάλλεται σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στις επιπτώσεις που προκαλούνται από την οικονομική κρίση. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν  προγράμματα και δράσεις που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Ο  Δήμος Καρπενησίου, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του, ξεκινά άμεσα τη λειτουργία συσσιτίου, προκειμένου να ανακουφίσει ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοηθείας και στήριξης.

Το δημοτικό συσσίτιο θα παρέχει δωρεάν διανομή φαγητού σε συγκεκριμένο χώρο, καθημερινά, σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέτουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση της Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Καρπενησίου από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου, ενώ για κάθε πληροφορία μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 22370 21015 & 22370 80239
Για τη δήλωση ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1.      Αίτηση του ενδιαφερομένου
2.      Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
3.      Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
4.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5.      Εκκαθαριστικό εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.

Στην επιλογή των δικαιούχων, πέραν από τα ανωτέρω δικαιολογητικά και έπειτα από κοινωνική έρευνα,  θα συνεκτιμηθούν από την αρμόδια επιτροπή, και άλλα κριτήρια όπως η κοινωνικό-οικονομική κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης, η κατάσταση της υγείας κλπ. των αιτούντων.

Πρωτομαγιά στο «Μαγικό Λόφο» του Δήμου Καρπενησίου

Καρπενήσι, 19 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εάν πιστεύετε στις Νεράιδες και τα Ξωτικά, ο Δήμος Καρπενησίου σας περιμένει στο «Μαγικό Λόφο» του Προφήτη Ηλία, στη Μυρίκη, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Πρωτομαγιά.
Καλούμε τους μικρούς μας φίλους, να πάρουν τους γονείς τους, να ετοιμάσουν το καλάθι με τα φαγητά τους ή την ψησταριά του μπαμπά τους και να έρθουν να παίξουμε, να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά του Δάσους και να στείλουμε τα μηνύματά μας στις Νεράιδες του τόπου μας.
1η Μαΐου , Κυριακή του Θωμά - 11:00 π.μ.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η γιορτή μας θα αλλάξει ημερομηνία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Καρπενήσι, 19 Απριλίου 2011

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία απόρριψης και περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμος Καρπενησίου καλεί τους κατοίκους να αποσυναρμολογούν τα χάρτινα κουτιά, έτσι ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στον κάδο.

Επιπρόσθετα, παρακαλούνται όλοι να μην εναποθέτουν χάρτινα κουτιά και άλλα ανακυκλώσιμα αντικείμενα εκτός των κάδων ανακύκλωσης ή εντός των κοινών κάδων σκουπιδιών
Επιπρόσθετα, παρακαλούνται όλοι να μην εναποθέτουν χάρτινα κουτιά και άλλα ανακυκλώσιμα αντικείμενα εκτός των κάδων ανακύκλωσης ή εντός των κοινών κάδων σκουπιδιών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΘΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ «ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ ΙΠΠΕΙΣ»

Καρπενήσι, 19 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μαζί με μικρούς μαθητές από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Καρπενησίου, υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης τα μέλη της Πανελλήνιας Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων-Ατρόμητοι Ιππείς». Δεκαπέντε άλογα με τους αναβάτες τους και τους συνοδούς τους ξεκίνησαν από την Πιερία, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο.
Στην πορεία τους, πέρασαν και από το Δήμο Καρπενησίου, όπου το απόγευμα της Τετάρτης 13 Απριλίου κατέφθασαν στο Αθλητικό Κέντρο στο οποίο και διανυκτέρευσαν. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας, ενώ ο Δήμος τους προσέφερε παραδοσιακά εδέσματα.
Το πρωί της Πέμπτης, οι Ιππείς βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Εκεί συνάντησαν το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη αλλά και περίπου τριακόσιους μαθητές από το 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο. Ύστερα από την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, τα παιδάκια είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τους Ιππείς για τα άλογά τους, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να ιππεύσουν.
Στη συνέχεια, και έπειτα από την ευχάριστη αυτή στάση, οι αναβάτες αναχώρησαν προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι μικροί μαθητές, έφυγαν από την Πλατεία κρατώντας στα χέρια τους γλαστράκια με λουλούδια που τους δώρισε ο Δήμαρχος, έτσι ώστε να καλωσορίσουν όλοι μαζί την άνοιξη και να δημιουργήσουν, μεταφυτεύοντας τα, το δικό τους κήπο

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Καρπενήσι, 19 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την ανάπλαση - αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης του Καρπενησίου, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, η νέα Δημοτική Αρχή, επιχειρώντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερες απόψεις και να διευρύνει ακόμη περισσότερο το διάλογο για ένα ζήτημα που αφορά όλους μας, προχώρησε στη δημιουργία ενός ιστολογίου, το οποίο παρουσιάζει το προτεινόμενο σχέδιο ανάπλασης και φιλοξενεί κάθε σχόλιο σχετικό με αυτό.
Καλούμε λοιπόν, όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας να επισκεφθούν το http://www.anaplasikarpenisiou.blogspot.com/, να ενημερωθούν και  να διατυπώσουν τη δική τους άποψη.  
Ταυτόχρονα, στο Δημαρχείο Καρπενησίου υπάρχουν ειδικά έντυπα τα οποία μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας, προκειμένου να καταγράψει τη θέση του, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου αστικής ανάπλασης της πόλης μας