Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Κανένα πρόβλημα με την λίμνη Πλαστήρα

Αισθητά έπεσε η στάθμη του νερού στη λίμνη Πλαστήρα, όπου πριν λίγες μέρες ο όγκος του βρόχινου νερού είχε προκαλέσει υπερχείριση, πλημμυρίζοντας περίπου 4.000 στρέμματα σιτηρών.

Υπερχείλιση είχε παρατηρηθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν, το 1979. Πάντως, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Νικολάου Πλαστήρα και Μεσοχώρας, Θεοδόσης Στάλιας, με τη λειτουργία του εργοστασίου η στάθμη του νερού τις τελευταίες μέρες έπεσε κατά 15 πόντους και το θέμα δεν εμπνέει πλέον ανησυχία.

Σημειώνεται ότι την περίοδο της υπερχείλισης η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα είχε φτάσει τα 791,88 μέτρα, λόγω των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων. Στον δήμο Πλαστήρα μάλιστα είχαν καταγραφεί και πρωτοφανούς έκτασης κατολισθητικά φαινόμεναhttp://www.real.gr/

Η «λυπητερή» της λυπητερής

"Χρυσάφι" η αγορά ενός μνήματος στο Καρπενήσι
Ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο προτιμούμε να μη
σκεφτόμαστε μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, είναι αυτό του θανάτου και των εξόδων που υπάρχουν.
 Όλοι λίγο - πολύ γνωρίζουμε ότι θα μας κοστίσει, υποψιαζόμαστε ακριβά, αλλά να χρειάζεσαι μια μικρή περιουσία!!!
Στο Καρπενήσι πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε απο το ΔΣ του δήμου η πρόταση του δημάρχου κ.Μπακογιάννη για τα τέλη νεκροταφείου.
Έτσι για τη δημοτική κοινότητα Καρπενησίου η αγορά του οικογενειακού τάφου θα σας στοιχίσει...άκουσον -άκουσον...8000 ευρώ!!,με το δικαίωμα ενταφιασμού στα 40 ευρώ ενώ σας συμφέρει καλύτερα να βγείτε λίγο πιο έξω απο το κέντρο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας με το κόστος να ανέρχεται στα 1000 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα το τέλος ενταφιασμού.
Και μέσα σε όλα αυτά αν προσθέσουμε τα έξοδα του γραφείου τελετών αλλά και του μυστηρίου στην εκκλησία που πάει με το αζημίωτο τελικά δεν συμφέρει ούτε να πεθάνεις!!http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ!


  Τις αρχαιρεσίες του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αγραφιωτών Ευρυτανίας ¨ΤΆγραφα¨ στις 3/4/11, στα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα , το νέο Δ.Σ. αποτελείται από νέους ηλικίας 21- 31 ετών . Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η νεολαία των Αγράφων δηλώνει πρόθυμη  να συμμετέχει ενεργά στα  πολιτιστικά δρώμενα του χωριού Άγραφα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προηγούμενη διετία. Αυτή τη φορά το νέο Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής :
Πρόεδρος : Έλλη Γατή  (elli_gati@hotmail.com 6989276500) ,
 Αντιπρόεδρος : Γεώργιος Ανδρώνης (6974368502),
Γραμματέας : Πέτρος Μπαμπαλής ,
 Ταμίας: Κωνσταντίνος Κωστούλας ,
 Έφορος : Τριαντάφυλλος Άνδρώνης.
Τους ευχόμαστε καλή θητεία και να εκπληρώσουν το στόχο τους περί δημιουργίας ιστορικού και λαογραφικού μουσείου στα Άγραφα