Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Πασχαλινό παζάρι απο το Σύνδεσμο Γυναικών Ευρυτανίας


Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ευρυτανίας διοργανώνει παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην αίθουσα χορού, Ιθώμης 1 και Κύπρου, Βύρωνα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα, με χειροποίητες πασχαλιάτικες λαμπάδες και διάφορα γλυκά που έγιναν από τα μέλη του Συνδέσμου μας .
΄Εναρξη ώρα 11 π.μ. στις 10/4/2011 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης (ώρα 7 μ.μ.) θα μας δώσει συμβουλές περιποίησης προσώπου και σώματος η αισθητικός κυρία Νίκη Σπανουδάκη και σε όλες τις κυρίες που θα παραβρεθούν θα μοιράσει σχετικά δώρα. Επίσης, εκεί θα βρείτε και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα είδη σε τιμές πολύ χαμηλές που συγκεντρώσαν τα μέλη μας .
Προσκαλούμε τα μέλη τους φίλους μας και γενικότερα τους Ευρυτάνες να μας επισκεφτούν. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ακόμη, θα υπάρχουν και διάφορες άλλες εκπλήξεις.

Ο μ ο σ π ο ν δ ί α Ε υ ρ υ τ α ν ι κ ώ ν Σ υ λ λ ό γ ω ν ( Ο Ε Σ )

10/04/2011 Η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ) καλεί όλα τα Σωματεία, μέλη της, στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 11:00π.μ. στις Σχολές ΚΟΡΕΛΚΟ (οδός Κάνιγγος 1, Πλ. Κάνιγγος Αθήναhttp://www.agrafiotis.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑπό το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι την 5η Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα γραφεία του κόμματος, συνάντηση των Βουλευτών Στερεάς Ελλάδας, των ΠΕ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ, του Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλη Έξαρχου, με τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη.
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για εντατικοποίηση της κοινής δράσης με στόχο την αξιοποίηση του ρόλου όλων στο έπακρο και τη συντονισμένη μεταξύ τους δράση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες σε κάθε περιοχή.
Στη συνάντηση αυτή, η Ευρυτανία εκπροσωπήθηκε από τον Βουλευτή της Ηλία Καρανίκα και τη Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ του νομού, κ. Ελισάβετ Καρφή.
Επισημαίνεται ότι τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου αριθμού τοπικών προβλημάτων, την επίλυση των οποίων επιδιώκει ο Βουλευτής Ευρυτανίας και η διαδικασία αντιμετώπισής τους βρίσκεται εν εξελίξει και σε διάφορα στάδια.
Έτσι, από το σύνολο των υπό εξέλιξη ζητημάτων, αυτά που απασχόλησαν τη συνάντηση για την περιοχή του νομού Ευρυτανίας και υποστηρίχθηκαν από τον Βουλευτή ήταν τα εξής:
Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Υποστήριξη του Τ.Ε.Ι. Καρπενησίου
Σε σχέση με το Τ.Ε.Ι., τόσο η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου όσο και ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Παπάζογλου διαβεβαίωσαν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου δεν είναι σε καμία περίπτωση η κατάργηση του ΤΕΙ Καρπενησίου. Υπήρξε ρητή διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε συνενώσεις γίνουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν πρόκειται να θίξουν το ΤΕΙ Καρπενησίου. Αντίθετα θα ενισχυθούν και θα βελτιωθούν με κάθε τρόπο οι παρεχόμενες υπηρεσίες του, καθώς θα συνδεθούν με την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη.
Στο θέμα αυτό ο κ. Καρανίκας επεσήμανε ότι υπάρχει δυνατότητα να ανατίθεται η εκπόνηση σχετικών μελετών στο ΤΕΙ Καρπενησίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν επέλεξε καμία διοικητική αρχή. Ο κ. Καρανίκας τόνισε επίσης ότι βρίσκεται στο πλευρό όσων στηρίζουν την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της Λαμίας, με την προοπτική να υπάρξει εξακτίνωση των σχολών του και στους υπόλοιπους νομούς, έτσι ώστε στο ΤΕΙ Καρπενησίου να μπορούν να λειτουργήσουν και τμήματα Οικοτουρισμού & Λογιστικής όπως έχει προταθεί ήδη, αλλά και όπως υποσχέθηκε η Υπουργός σε συνάντηση που είχε στο Μεσολόγγι με τους εμπλεκόμενους φορείς πέρυσι.
Σε ότι αφορά στη χρήση των εγκαταστάσεων από τμήματα του ΤΕΦΑΑ, τα οποία θα μπορούσαν να έρχονται στο Καρπενήσι για την πρακτική τους εξάσκηση, η Υφυπουργός επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ζήτημα κατά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.
Επί των θεμάτων της Παιδείας τέθηκε επίσης το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Κέδρων, Τοπολιάνων και Δαφνούλας με τα όμορα σχολεία. Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι αυτές οι συγχωνεύσεις δεν προάγουν την εκπαίδευση καθώς τα παιδιά θα μεταβούν από ένα μονοθέσιο σε άλλο μονοθέσιο. Ξεκαθάρισε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις η μεταφορά μπορεί να καταστεί και επικίνδυνη λόγω της κατάστασης του ορεινού οδικού δικτύου. Τόσο η Υφυπουργός όσο και ο Ειδικός Γραμματέας διευκρίνισαν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τις συγχωνεύσεις και για το λόγο αυτό θα επενεξεταστούν κάποιες από αυτές.
Στο θέμα του χαρακτηρισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου ως «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο», ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού &Τουρισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής φάνηκε κατ' αρχήν θετικός με την προϋπόθεση να αποσαφηνιστεί ο φορέας διαχείρισης. Ο κ. Καρανίκας ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών που θα ξεκαθαρίσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και προσκάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να επισκεφθεί αυτοπροσώπως τις εγκαταστάσεις ώστε να διαμορφώσουν ιδία άποψη. Η πρότασή του έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και ιδιαίτερα της τεχνητής του χιόνωσης. Η ημερομηνία της επίσκεψης αναμένεται να οριστεί στο επόμενο διάστημα.
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Γιάννης Οικονομίδης, παρόντος του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη διαβεβαίωσε ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου υπάρχει πρόβλεψη για πίστωση ύψους 10 εκατ. Ευρώ (από εθνικούς πόρους) η οποία θα διατεθεί για την εκπόνηση της οριστικής και ολοκληρωμένης μελέτης της οδικής σύνδεσης από Νεοχωράκι Φθιώτιδας μέχρι την ανατολική πρόσβαση της σήραγγας Τυμφρηστού.
Τονίζεται ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, ο Βουλευτής Ευρυτανίας έχει προχωρήσει σε επίπονη αναζήτηση όλων των μελετών που έχουν γίνει ως σήμερα, από το 1996 και μετά, με την προοπτική να γίνει επικαιροποίησή τους, έτσι ώστε να μην απαιτηθούν τόσο σημαντικά ποσά. Εντούτοις, παρόλο που τις εντόπισε, αποδείχθηκε ότι αυτές είναι εντελώς ανεπαρκείς και παρωχημένες καθώς οι κανονισμοί της Ε.Ε. έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα να απαιτείται και επιπλέον γεωτεχνική διερεύνηση.
Διευκρινίστηκε επίσης ότι υπάρχουν οι πιστώσεις για την προκήρυξη της παράκαμψης Μακρακώμης. Το έργο αυτό πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μέσω Ε.Σ.Π.Α. Και τα δύο έργα πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα εντός του επόμενου μήνα και να δημοπρατηθούν το Σεπτέμβριο.
Σε ότι αφορά την παραμεγδόβια οδό, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Γερακούδη επιβεβαίωσε ότι οι πιστώσεις υπάρχουν και ότι το έργο θα είναι ώριμο προς δημοπράτηση περί τα τέλη του έτους.
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Τέλος, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, επιβεβαιώθηκε ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπεται η διάθεση ποσού 2.100.000 ευρώ για την επέκταση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, 3.000.000 ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή του Ψυχιατρικού Τμήματος καθώς και άλλων 2.000.000 ευρώ για ίδρυση Ιατροπαιδαγωγικού Τμήματος. Όλες αυτές οι πιστώσεις προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, και θα δεσμευθούν όταν ωριμάσουν οι σχετικές μελέτες.
Εντούτοις, έχει ήδη εγκριθεί η διάθεση 80.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, ενώ το θέμα της διάθεσης των ασθενοφόρων παραπέμφθηκε στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ Φθιώτιδας, η οποία και θα φροντίσει για την κατανομή των δέκα (10) νέων οχημάτων που παραλαμβάνει η Περιφέρεια εντός των ημερών (σύμφωνα και με τα αιτήματα που θα υπάρξουν από τα τοπικά παραρτήματα ΕΚΑΒ και Νοσοκομείων). Στο σημείο αυτό ο κ. Καρανίκας επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή του σχετικού νόμου, έτσι ώστε ο Δήμαρχος κάθε περιοχής να έχει την ευχέρεια να επιτάσσει επαγγελματία οδηγό για τη μεταφορά (διακομιδή) , σε περίπτωση που δεν υπάρχει οδηγός του ΕΚΑΒ.
Τέλος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας έθεσε και το ζήτημα του Γηροκομείου, του οποίου η κτιριακή επέκταση έχει ήδη ολοκληρωθεί, εντούτοις διαπιστώνεται δυσκολία στο να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, καθώς λόγω των οικονομικών συνθηκών, αυτές έχουν παγώσει. Εντούτοις, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κ. Κατριβάνος, ξεκαθάρισε ότι επειδή το θέμα απασχολεί και άλλα παρόμοια ιδρύματα της χώρας, τα οποία διαθέτουν δικούς τους πόρους για την κάλυψη των αναγκών της μισθοδοσίας του προσωπικού τους, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί γι’αυτά τρόπος εξαίρεσης από το υφιστάμενο (5 προς 1) καθεστώς προσλήψεων.
Η γενική αίσθηση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η συνάντηση είχε σημαντική συμβολή στην μεταφορά των προβλημάτων της βάσης προς την ιεραρχία της Κυβέρνησης και τους μηχανισμούς του κόμματος,. Επίσης δόθηκε ευκαιρία για περαιτέρω συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των κυβερνητικών Βουλευτών, των Υπουργών, του Περιφερειάρχη και της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ διασφαλίστηκε ότι παρόμοιες συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση.


Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας
Ηλία Καρανίκα

Στο "σφυρί" η περιουσία του δήμου Αγράφων

Αναλυτική λίστα των οικοπέδων που εκποιούνται και τα αρχικά ποσά προσφοράς
Μόνο στο Prasia.com
Αντιμέτωπη με την «πραγματική πολιτική» βρίσκεται πλέον η δημοτική αρχή των Αγράφων  και  επί τάπητος τίθεται και το «αμαρτωλό» παρελθόν των οφειλών των Καποδιστριακών δήμων.
Έτσι πλέον ξεκινά επί της ουσίας και το άνοιγμα των υποχρεώσεων έναντι πολιτών και εταιρειών και  το ζήτημα των χρεών προς τρίτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «τρίτοι» είναι πολίτες που εδώ και χρόνια δεν έχουν αποζημιωθεί οικονομικά από τις ρυμοτομίες, με πολλές υποθέσεις να βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες.
Μέχρι τώρα οι αρμόδιοι κώφευαν, όμως πλέον οφείλουν να βρουν τη διπλή λύση: από τη μια να ικανοποιήσουν το αίτημα των πολιτών και από την άλλη να διαφυλάξουν το συμφέρον και το κύρος του Δήμου.
Γι αυτ'ο το λόγο στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να βγουν «στο σφυρί» τουλάχιστον 10 οικόπεδα στο Λιθοχώρι ενώ δεν αποκλείεται ίδια να είναι η τύχη και των δεκάδων άλλων οικοπέδων και κτιρίων  που έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος .
Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του τότε Δήμου Απεραντίων και του δημάρχου κ.Τάτση αποφασίστηκε η εκποίηση του δημοτικού ακινήτου (10 οικόπεδα) στην Τοπική Κοινότητα Λιθοχωρίου
 Περιγραφές οικοπέδων
1. Το με αύξοντα αριθμό ένα (1) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια εβδομήντα επτά και σαράντα εννέα (377,49) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό δυο (2) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με δημοτικό σχολείο Τ.Κ. Λιθοχωρίου,ανατολικά με το με αριθμό έντεκα (11) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο και δυτικά με επαρχιακή οδό Γρανίτσας - Ραπτοπούλου.

2. Το με αύξοντα αριθμό δυο (2) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια τριάντα οκτώ (338,00)
τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό τρία (3) προς εκποίηση
δημοτικό οικόπεδο, νότια με αριθμό ένα (1) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, ανατολικά
με το αριθμό έντεκα (11) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο και δυτικά με επαρχιακή οδό
Γρανίτσας - Ραπτοπούλου.
3. Το με αύξοντα αριθμό τέσσερα (4) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια τριάντα τρία και
εβδομήντα τέσσερα (333,74) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό
πέντε (5) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με το με αριθμό τρία (3) προς εκποίηση
δημοτικό οικόπεδο, ανατολικά με το αριθμό οκτώ (8) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο και
δυτικά με επαρχιακή οδό.
4. Το με αύξοντα αριθμό πέντε (5) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια τριάντα έξι και σαράντα
τρία (333,74) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό έξι (6) προς
εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με το με αριθμό τέσσερα (4) προς εκποίηση δημοτικό
οικόπεδο, ανατολικά με το αριθμό οκτώ (8) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο και δυτικά με
επαρχιακή οδό.
5. Το με αύξοντα αριθμό έξι (6) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια εξήντα πέντε και τριάντα
(365,30) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με ιδιοκτησία Φωτίου Σβεντζούρη,
νότια με το με αριθμό πέντε (5) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, ανατολικά με το αριθμό
εφτά (7) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο και δυτικά με επαρχιακή οδό.
6. Το με αύξοντα αριθμό εφτά (7) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια τριάντα έξι και ογδόντα
πέντε (365,30) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με ιδιοκτησία Φωτίου
Σβεντζούρη, νότια με το με αριθμό οκτώ (8) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, ανατολικά
με βατή δημοτική οδό πλάτους τεσσάρων (4) μέτρων και δυτικά με το με αριθμό έξι (6) προς
εκποίηση δημοτικό οικόπεδο.
7. Το με αύξοντα αριθμό οκτώ (8) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια είκοσι εφτά και είκοσι εφτά
(327,27) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό εφτά (7) προς
εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με το με αριθμό εννέα (9) προς εκποίηση δημοτικό
οικόπεδο, ανατολικά με βατή δημοτική οδό πλάτους τεσσάρων (4) μέτρων και δυτικά με το
με αριθμό πέντε (5) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο.
8. Το με αύξοντα αριθμό εννέα (9) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια τριάντα δυο και δώδεκα
(332,12) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό οκτώ (8) προς
εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με το με αριθμό δέκα (10) προς εκποίηση δημοτικό
οικόπεδο, ανατολικά με βατή δημοτική οδό πλάτους τεσσάρων (4) μέτρων και δυτικά με το
με αριθμό τέσσερα (4) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο.
9. Το με αύξοντα αριθμό δέκα (10) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια σαράντα τέσσερα και
είκοσι (344,20) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό εννέα (9)
προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με το με αριθμό έντεκα (11) προς εκποίηση
δημοτικό οικόπεδο, ανατολικά με βατή δημοτική οδό πλάτους τεσσάρων (4) μέτρων και
δυτικά με το με αριθμό τρία (3) προς εκποίηση δημοτικό οικόπεδο.
10. Το με αύξοντα αριθμό έντεκα (11) οικόπεδο, με εμβαδόν τριακόσια εξήντα και σαράντα ένα
(360,41) τετραγωνικά μέτρα, το οποίο συνορεύει βόρεια με το με αριθμό δέκα (10) προς
εκποίηση δημοτικό οικόπεδο, νότια με δημοτικό σχολείο Τ.Δ. Λιθοχωρίου, ανατολικά με
βατή δημοτική οδό πλάτους τεσσάρων (4) μέτρων και δυτικά με το με αριθμό δυο (2) προς
εκποίηση δημοτικό οικόπεδο.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 18/04/2011, από την ώρα 10:00 έως την ώρα 12:00, στο Δημοτικό κατάστημα Γρανίτσας
Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς ορίζεται το
ποσό των 4.529,88 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 1
ποσό των 4.056,00 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 2
ποσό των 4.004,88 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 4
ποσό των 4.037,16 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 5
ποσό των 4.383,60 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 6
ποσό των 4.042,20 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 7
ποσό των 3.927,24 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 8
ποσό των 3.985,44 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 9
ποσό των 4.130,40 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμό 10
ποσό των 4.324,92 € για το οικόπεδο με αύξοντα αριθμo 11
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο. του Δήμου Διεύθυνση Γρανίτσα
Τηλέφωνο 2237350814 FAX 2237350823http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Αναζητεί πρόσθετα έσοδα η δημοτική αρχή Ρόδου

Την αύξηση των εσόδων του προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που υπάρχουν, επιδιώκει ο δήμος Ρόδου. Εξετάζονται ήδη όλες οι πηγές, που μπορεί να δώσουν πόρους και μάλιστα σε σταθερή βάση. Μια από τις πηγές αυτές είναι και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι ( ΚΑΠ). Υπενθυμίζεται ότι η κατανομή γίνεται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Ωστόσο όπως τονίστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου ο παράγοντας που θα λειτουργήσει θετικά, ως προς την αύξηση του ποσοστού που λαμβάνει ο δήμος Ρόδου από 20% σε 40%, είναι η νησιωτικότητα.
«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με άλλους νησιωτικούς ΟΤΑ προκειμένου να λαμβάνουμε ένα ποσοστό από τους ΚΑΠ που να αρμόζει στις ανάγκες μας», τόνισε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Στάθης Κουσουρνας προσθέτοντας ότι τα έσοδα φθάνουν μόλις στο 1.100.000 ευρώ που δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού που απαιτεί να υπάρχουν στα ταμεία 2.700.000 ευρώ.
Στον παράγοντα νησιωτικότητα δίδει έμφαση και η επιστολή που ετοιμάστηκε από το δήμο Ρόδου και θα σταλεί άμεσα, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.
«Με επιχειρήματα που δείχνουν τις ανάγκες τις οποίες έχει ο νησιώτικος χώρος, αποδεικνύουμε ότι δικαιούμεθα να λαμβάνουμε μεγαλύτερο ποσοστό από τους ΚΑΠ, προκειμένου να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας», δήλωσε στη «δ» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Π. Τσίπρας.
Στην οικονομική δυσπραγία που υπάρχει, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς κατά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς τόνισε θα υπάρξει καθυστέρηση σε ότι αφορά την καταβολή της μισθοδοσίας του Απριλίου γιατί δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα. Στο εξής όμως, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Ρόδου, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί αφού ήδη έχει ζητηθεί και ενίσχυση ύψους 2.000.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση των πόρων προχωρούν οι διαδικασίες και για την κατανομή νέων αρμοδιοτήτων στις Διευθύνσεις που θα δημιουργηθούν στο δήμο Ρόδου στα πλαίσια και του ΟΕΥ.
«Ολοκληρώνεται πλέον και η κατανομή των αρμοδιοτήτων που ήρθαν στο δήμο Ρόδου με το άρθρο 194 και 204 ως προς τις Διευθύνσεις που θα υπάγονται. Οι περισσότερες από αυτές τις αρμοδιότητες ανήκαν στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σε λίγες ημέρες η κατανομή θα έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο κ. Π. Τσίπρας.
Θέμα χρόνου όμως είναι και η ολοκλήρωση του απολογισμού που ετοιμάζεται από τον κ. Τσίπρα για το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του δήμου Ρόδου στα πλαίσια των αρχών και των κανόνων που ορίζει ο Καλλικράτης.
Ξεκίνησαν όμως οι διαδικασίες για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου Ρόδου, που θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει και τον καινούργιο προϋπολογισμό .
Λεπτομέρειες για την λειτουργία των Καλλικρατικών Δήμων δόθηκαν στη δημοσιότητα και στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες οι Γενικοί Γραμματείς των δήμων όλης της χώρας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ Ντόλιου συμμετείχε και ο κ. Π. Τσίπρας.
«Συζητήσαμε αρκετά θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και αποφασίστηκε η σύσταση δικτύου στα πλαίσια της συνεργασίας που θα αναπτύξουμε με στόχο την καλύτερη λειτουργία του Καλλικράτη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ρόδου.

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2011 του Δήμου Καρπενησίου

Καρπενήσι, 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2011 του Δήμου Καρπενησίου
Νοικοκύρεμα-Βάσεις για το μέλλον
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2011, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καρπενησίου για το 2011. Τον προϋπολογισμό εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταμάτης.
Το 2011 αποτελεί έτος ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Πρωταρχικός της στόχος είναι η υλοποίηση του προγράμματος της, το οποίο και ενέκρινε έμπρακτα το σύνολο των Δημοτών.
Οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που έχουν ανακύψει, επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό και τα οικονομικά μεγέθη όλων των Δήμων. Τα έσοδα των Ο.Τ.Α. κυρίως σε επίπεδο επιχορηγήσεων από την Κεντρική Διοίκηση, έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις.
Παράλληλα, οι αλλαγές στην δομή και συγκρότηση των νέων Δήμων, όπως αυτοί προέκυψαν μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δημιούργησαν νέες και πολυσύνθετες ανάγκες διασύνδεσης υπηρεσιών και φορέων οι οποίες, προκειμένου να ικανοποιηθούν, απαιτούν πόρους, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.
Τέλος, οι νέες δομές και υποδομές οι οποίες δημιουργούνται θα πρέπει να λειτουργούν μέσα από εξασφαλισμένους πόρους.
Σε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, η νέα Δημοτική Αρχή, κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011, κλήθηκε να βρει εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα συνδυάζουν το μέγιστο δυνατό όφελος με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου συντάχθηκε ένας εξορθολογισμένος προϋπολογισμός ύψους 22.258.777€, στον οποίο για πρώτη φορά επιχειρήθηκε τεκμηριωμένη και ρεαλιστική προσέγγιση των οικονομικών μεγεθών του νέου Καλλικρατικού Δήμου.Η Δημοτική Αρχή, με την πολύτιμη συμβολή των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, επιχείρησε να «νοικοκυρέψει» τα οικονομικά και των έξι Δήμων που συνενώθηκαν.
Προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο, ωστόσο, ελπίζουμε για το καλύτερο. Προβλέψαμε ένα αρκετά μεγάλο αποθεματικό, μιας και δε γνωρίζουμε τί μπορεί να φέρει το αύριο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Με αυτό, θα είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει στο Δήμο από πιθανές αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όπως για παράδειγμα τα προνοιακά επιδόματα και η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του δήμου. Αν, παρόλα αυτά, όλα προχωρήσουν όπως έχουμε σχεδιάσει, τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν σε έργα υπέρ του πολίτη.
Για πρώτη φορά, ο προϋπολογισμός ενός Δήμου στην Ευρυτανία καταρτίζεται εκ του μηδενός. Αφήσαμε πίσω μας τους εικονικούς προϋπολογισμούς του παρελθόντος, εξασφαλίζοντας ποσοστό υλοποίησης άνω του 95%. Σεβαστήκαμε τα χρήματα του κάθε δημότη, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να λάβουμε νέα εισπρακτικά μέτρα τον επόμενο χρόνο.
Όχι με κοροϊδίες αλλά βασισμένος σε αληθή στοιχεία , ο προϋπολογισμός του 2011 είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες τις εποχής. Διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου καθώς επίσης τη λειτουργία και την επαρκή χρηματοδότηση των φορέων.
Αυτή τη χρονιά νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά μας και θέτουμε τις βάσεις για το Δήμο Καρπενησίου του μέλλοντος. Τα επόμενα δύο χρόνια συνεχίζουμε με έργα υποδομής, έργα ανάπτυξης, έργα κοινωνικής πολιτικής. Το 2012 θα μας βρει έτοιμους και ικανούς να υλοποιήσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του αναπτυξιακού μας προγράμματος. Επενδύουμε στο μέλλον διαμορφώνοντας στο παρόν τις κατάλληλες συνθήκες.

ΕΣΟΔΑ
Η εκτίμηση της απόδοσης των εσόδων για το 2011 έχει στηριχθεί στις αντίστοιχες πραγματικές αποδόσεις των βεβαιώσεων του 2010 καθώς και στις αντίστοιχες πραγματικές εισπράξεις από επιχορηγήσεις.
Το σύνολο των εγγεγραμμένων προϋπολογισθέντων εσόδων για το 2011 με τις μεταφερόμενες βάσει του Καλλικράτη αρμοδιότητες ανέρχεται στο ποσό των 22.258.777€.
Τα προϋπολογισθέντα τακτικά έσοδα ανέρχονται σε 9.023.808€, περιλαμβάνοντας τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, τα οποία όμως είναι αντικριζόμενα και στα έξοδα.
Τα προϋπολογισθέντα έκτακτα έσοδα ανέρχονται σε 6.456.107€ και είναι μειωμένα κατά 10.082.517€ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010. Τα έσοδα από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ) προϋπολογίζονται στο ύψος του 1.250.000€ και είναι μειωμένα κατά 1.019.638€ σε σχέση με τα βεβαιωθέντα του 2010. Το ύψος της ΣΑΤΑ έχει προϋπολογιστεί με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.
Οι προϋπολογισμένες ανείσπρακτες βεβαιωμένες οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών ανέρχονται στο ποσό των 430.704€. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι εισπράξεις από αυτές τις ανείσπρακτες οφειλές δύσκολα θα αυξηθούν και για αυτό το λόγο έχουν προβλεφθεί επισφάλειες σε σχετικό κωδικό των εξόδων. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σκοπεύει να διερευνήσει και να αξιοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για την είσπραξη έστω και ενός μικρού αλλά πολύτιμου τμήματος αυτών των εσόδων.
Οι προϋπολογισθέντες βεβαιώσεις – εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και Τρίτων είναι λογιστικό έσοδο αντικριζόμενο ισόποσα στο σκέλος των εξόδων και ανέρχονται στο ποσό των 1.371.000€.

ΕΞΟΔΑ
Οι δαπάνες που προβλέπονται για το 2011 έχουν προϋπολογιστεί στο ύψος που διασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Κατά την υλοποίηση του προϋπολογισμού και μέσα από έναν εξορθολογισμό του συστήματος προμηθειών, θα επιδιωχθεί περαιτέρω περιστολή αυτών των δαπανών. Οι κάθε είδους αποδοχές όλου του προσωπικού του Δήμου έχουν προϋπολογιστεί όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και ισχύουν μέχρι σήμερα, με την αντίστοιχη ωρίμανση.
Έναντι των 31.970.226€ προϋπολογισθέντων του 2010, όπου οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες δεν υπήρχαν, τα προϋπολογισθέντα έξοδα για το 2011 ανέρχονται σε 22.258.777€, στα οποία περιλαμβάνονται οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες.
Η κατηγορία 6 Έξοδα χρήσης, έχει προϋπολογιστεί αυξημένα κατά 2.368.435€ σε σχέση με τον απολογισμό 2010, καθώς πέραν του 1.500.000 που είναι τα προνοιακά επιδόματα, περιλαμβάνει δαπάνες που αφορούν την αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και το κόστος λειτουργίας των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων(μισθοδοσία ΤΥΔΚ, κτλ.).
Η κατηγορία 7 Επενδύσεις έχει προϋπολογιστεί κατά 9.387.048€ λιγότερο από τον προϋπολογισμό του 2010, στο ύψος των 8.994.022€. Σε σχέση με τον απολογισμό του 2010 οι Επενδύσεις είναι προϋπολογισμένα πιο πάνω κατά 2.179.716€. Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η σύνταξη ενός τεχνικού-επενδυτικού προγράμματος που θα είναι πραγματικά υλοποιήσιμο στα πλαίσια του ανθρώπινου δυναμικού που διατίθεται από τις υπηρεσίες και της οικονομικής περιόδου που διανύουμε.
Το υπόλοιπο της κατηγορίας 85, που περιλαμβάνει τις προβλέψεις για μη είσπραξη βεβαιωθέντων εσόδων κατά τα προηγούμενα έτη, ανέρχεται σε 90.000€. Θα διαμορφωθεί κατάλληλα όταν πραγματοποιηθεί ο ισολογισμός του Δήμου και οι ορκωτοί λογιστές προσδιορίσουν το ακριβές ύψος.Τέλος, έχει προβλεφθεί Αποθεματικό για έκτακτες ανάγκες ύψους 426.596€, το οποίο δεν ξεπερνά το 5% των τακτικών εσόδων.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής εξορθολογισμού για περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και προμηθειών, προκειμένου να εξοφληθούν οι παλαιές οφειλές για προμήθειες και έργα, χωρίς να επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Η επίτευξη οικονομιών κλίμακας με στόχο να έχουν μικρότερο κόστος και μεγαλύτερο όφελος, αποτελεί στόχο για τη νέα δημοτική αρχή. Ο παρόν προϋπολογισμός θα δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα η σύνταξη ενός πραγματικά υλοποιήσιμου επιχειρησιακού σχεδίου που θα εφαρμοστεί στη τρέχουσα δημοτική περίοδο και θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3½ χρόνια κατά την διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

Δημόσιος Διάλογος για την Ανάπλαση του Κέντρου της πόλης

Καρπενήσι, 5 Απριλίου 2011ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Δημόσιος Διάλογος για την Ανάπλαση του Κέντρου της πόλης

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Η νέα Δημοτική Αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της, προχωρά στη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου. Σε αυτό το μεγάλο βήμα, απαιτείται η συμβολή, η γνώμη και η συνδρομή όλων των δημοτών.

Ο διάλογος αποτελεί την πηγή της δημοκρατίας. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης βασίστηκε στην ανάπτυξη διαλόγου με όλους τους φορείς του τόπου, αλλά και με τον κάθε δημότη ξεχωριστά.

Για κάθε μεγάλη ή μικρή αλλαγή, για κάθε νέο βήμα, η νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συμμετοχή. Έτσι λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση ανοίγουμε ένα δημόσιο διάλογο, προκειμένου να ενημερώσουμε τον κάθε πολίτη για το σχέδιο της ανάπλασης αλλά και να ακούσουμε όλους όσοι θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους.

Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες αλλά και όλους τους συλλόγους και κοινωνικούς φορείς του τόπου, προκειμένου να παραβρεθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 18.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, όπου παρουσία ειδικών συγκοινωνιολόγων και αρχιτεκτόνων, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σχέδιο ανάπλασης στο σύνολό του, αλλά και να εκφράσουν τη δική τους θέση και οποιαδήποτε απορία πάνω στο εν λόγω ζήτημα.

Δήμος Καρπενησίου και «Βοήθεια στο Σπίτι»

Καρπενήσι, 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι γεγονός ότι το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι σε όλα τα χρόνια της μέχρι σήμερα λειτουργίας του, λόγω της αμεσότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, κατείχε την πρώτη θέση στη συνείδηση και του πιο απομακρυσμένου πολίτη της χώρας, με πρακτικά και ουσιαστικά κοινωνικά αποτελέσματα.

Μετά το σχέδιο πρόσκλησης από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στις 23/03/2011, αιωρείται κλίμα ανησυχίας για τη «μετεξέλιξη» των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» δημιουργώντας προβλήματα στις δομές όλης της χώρας.

Ωφελούμενοι θα είναι μόνο επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι ή απειλούμενοι με ανεργία ή ασφαλισμένοι του ΟΓΑ με εισόδημα κάτω των 5.000,00 € για φροντίδα ακόμη και μακρινών συγγενών τους.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα αποσταλούν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε, η οποία και θα έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των ωφελουμένων.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, ο Δήμος Καρπενησίου, θέτει την κοινωνική προστασία, την αλληλεγγύη και την πρόνοια στο επίκεντρο της πολιτικής του.
Στόχος της νέας Δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει και να επεκτείνει τις Δομές του Προγράμματος σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του , ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α.ΔΗ.Κ και ύστερα από πολυήμερη προεργασία και συναντήσεις με εκπροσώπους των Δομών, κατάφερε να συγκεντρώσει 10 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Συγκεκριμένα, στο Δήμο μας παραχωρήθηκαν 2 δομές από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τριχωνίδα Α.Ε. (Φουρνάς, Προυσού) ενώ παράλληλα και όλες οι δομές που βρίσκονται στο Δήμο Αγράφων.
Αυτή τη στιγμή επωφελούνται των δομών 500 άτομα, ηλικιωμένα και ανήμπορα, ενώ αυτές στελεχώνονται από 30 εργαζομένους.
Βασική προτεραιότητα για το Δήμο μας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των δομών του προγράμματος και η άμεση εξασφάλιση πόρων για την πληρωμή των εργαζομένων. Μετά το πέρας της ημερομηνίας κατάθεσης των δικαιολογητικών, αναμένεται η πρώτη δόση του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι». Στην πορεία, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν κανονικά τη μισθοδοσία τους.
Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες , το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό έργο και για το λόγο αυτό η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενους των Δομών που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες μας που χρήζουν στήριξης και αρωγής.

Ο Δήμος Καρπενησίου στηρίζει το Bazaar Αγάπης

Καρπενήσι, 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου στηρίζει το Bazaar Αγάπης
του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Καρπενησίου, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar Αγάπης την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.
Δημότες, φορείς και μέλη του Συλλόγου προσέφεραν πασχαλινά δώρα, τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε όλοι, τις τρεις μέρες που θα διαρκέσει η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων οικογενειών του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας για την πολύ όμορφη πρωτοβουλία τους, αλλά και να τις ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία τους με τη νέα Δημοτική Αρχή, αυτούς τους τρεις μήνες. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το πνεύμα των Άγιων ημερών του Πάσχα πρέπει να διαπερνά όλους μας. Η προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση προς τους συνδημότες μας, αποτελούν αξίες που ο Δήμος Καρπενησίου στηρίζει και προωθεί. Ο Σύλλογος Γυναικών είναι για εμάς ένας πολύτιμος συνεργάτης, μιας και συνεχώς αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία. Καλώ όλους τους δημότες και τους επισκέπτες του τόπου μας να βρεθούν στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας, μία από τις τρεις μέρες που θα διαρκέσει το Bazaar. Είμαι σίγουρος ότι εκεί θα ανακαλύψουν πολύ όμορφα πασχαλινά δώρα, συμβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους στη συγκέντρωση χρημάτων για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Λίτσα Πετροπούλου δήλωσε: «Ευχαριστούμε το Δήμο Καρπενησίου που μας φιλοξενεί στην κεντρική Πλατεία της πόλης μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στήσουμε το Bazaar σε αυτό το κεντρικό σημείο, μιας και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε περισσότερο κοινό. Ο Σύλλογος μας, για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει αυτό το μεγάλο Παζάρι Αγάπης και προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας να το επισκεφτούν και να συμμετέχουν και αυτοί με τη σειρά τους σε αυτή την πασχαλιάτικη γιορτή που γίνεται για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας».

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον αντιπρόεδρο Α’ της ΡΑΕ κ. Δημήτρη Ραχιώτη

Καρπενήσι, 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο Α’ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Δημήτρη Ραχιώτη.
Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκε αναλυτικά το ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ευρυτανία. Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσημη ενημέρωση για τις άδειες που δόθηκαν μέχρι στιγμής αλλά και για το στάδιο υλοποίησης στο οποίο βρίσκονται. Επισήμανε δε, την έλλειψη ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής για το θέμα των αδειοδοτήσεων και τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία της ΡΑΕ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, αφού επέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο φυσικό κεφάλαιο της Ευρυτανίας, στην ευαισθησία των δημοτών για το εν λόγω ζήτημα και το στόχο της νέας Δημοτική Αρχής για βιώσιμη ανάπτυξη, έθεσε τους τρεις όρους βάσει των οποίων ο Δήμος Καρπενησίου μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή:
• Πρέπει να πληρούν στο έπακρο τα περιβαλλοντικά κριτήρια.
• Πρέπει να έχουν υψηλή ανταποδοτικότητα
• Πρέπει να υλοποιηθούν αφού προηγηθεί δημοψήφισμα στις τοπικές κοινωνίες
Επιπρόσθετα, κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος Καρπενησίου πρέπει να έχει πλήρη γνώση των αδειών που δίνονται από την Αρχή στην περιοχή μας, μιας και η ένταξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο σπάνιο φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας οφείλει να γίνεται πολύ προσεκτικά και αφού πρώτα έχουμε περιορίσει το κόστος και πολλαπλασιάσει το όφελος