Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ : Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου !


 

 

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία είχε σήμερα 3-4-2011 το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου 
της Α.Δ. Ευρυτανίας!

Σε μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση στα πλαίσια προληπτικών ελέγχων οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, στον επαρχιακό δρόμο Αγρινίου - Καρπενησίου στο ύψος του Δ.Δ. Προυσού, ελέγχοντας ένα αυτοκίνητο που έκριναν ύποπτο, διαπίστωσαν  μέσα σε αυτό ότι υπήρχε μία βαλίτσα στην οποία βρήκαν συσκευασμένα 10 κιλά περίπου ακατέργαστης ινδικής κάνναβις ( χασίς ). Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας άνδρας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μετέφερε τα ναρκωτικά με άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό. Η έρευνα συνεχίζεται και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.http://gordiosdessmos.blogspot.com/

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»

ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011


Αναμένουμε τα 55 εκατομμύρια ευρώ του προεκλογικού προγράμματος του κ. Δημάρχου!!!


            Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου αντιμετωπίζει την ψήφιση του προϋπολογισμού όχι σαν ένα διαδικαστικό , διεκπεραιωτικό θέμα, ένα θέμα αριθμητικών πράξεων, προσθέσεων και αφαιρέσεων. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει ο προϋπολογισμός  να είναι ένα βασικό εργαλείο χάραξης της γενικότερης πολιτικής της δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό πάντα αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε τον προϋπολογισμό με τη δέουσα σοβαρότητα καταθέτοντας προτάσεις, παρατηρήσεις προς τη διοίκηση του δήμου. Επίσης από πλευρά μας για το θέμα του προϋπολογισμού υπάρχει συνεχής ενημέρωση, με δελτία τύπου προς τους συμπολίτες μας σεβόμενοι την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν και σεβόμενοι τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
            Ως συνδυασμός αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει  ψηλά στη δημοτική ατζέντα το θέμα ψήφισης του προϋπολογισμού προσπαθώντας να γίνει πεδίο γόνιμου προβληματισμού και προτάσεων στο σύνολο των δημοτών και όχι «υποχρεωτική παρουσία και συζήτηση μισής ώρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».
            Η προσπάθεια αυτή δεν άρεσε στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Η άρνηση μας να υπερψηφίσουμε τους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών και η υποβολή αντιρρήσεων και εναλλακτικών προτάσεων ενοχλούσε και μάλιστα κάποιες φορές μας λοιδορούσε. Θεωρούσαμε ότι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί ήταν πλασματικοί, αντιαναπτυξιακοί με πολλά μεταφερόμενα έργα από χρονιά σε χρονιά που δεν εκτελούνταν.
            Χαιρόμαστε επίσης γιατί αρκετές από τις παρατηρήσεις-προτάσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν πλέον διατάξεις του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως οι οικονομικοί δείκτες του προϋπολογισμού , η εισηγητική έκθεση, η τακτική αξιολόγηση κ.α.
Εμείς θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός, θα έπρεπε να συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση στην οποία να προσδιορίζονται οι οικονομικοί αναπτυξιακοί και πολιτικοί στόχοι, δηλ. να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε.
 Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της περιοχής είναι πολύ μεγαλύτερες αλλά για να τις  αξιοποιήσουμε χρειάζεται διαφορετική πολιτική και όχι με την μέχρι σήμερα διαχειριστική και μόνο λογική. Εσείς μπορείτε να έχετε διαφορετική λογική; Γιατί όπως είπαμε στην αρχή ο προϋπολογισμός δεν είναι πρόσθεση ποσών. Για να  υπάρχει προοπτική στην περιοχή πρέπει ένα τμήμα του προϋπολογισμού να έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση αλλιώς θα περιμένουμε τότε το κράτος να μας δώσει επιχορηγήσεις αν έχει και αν θέλει!
Επίσης ζητάγαμε και ζητάμε να υπάρχει τακτική αξιολόγηση της πορείας του προϋπολογισμού
Πριν τον προϋπολογισμό πρέπει να υπάρχει διάλογος με πολίτες και φορείς κάτι που δεν έγινε και σ’ αυτό τον προϋπολογισμό.
Προτείνουμε να υπάρξει πιστή τήρηση  των παρατηρήσεων και υποδείξεων των ελεγκτών ορκωτών λογιστών που κάθε χρόνο κάνουν  τις ίδιες παρατηρήσεις  αλλά επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να υλοποιηθούν
Θυμίζουμε την προσήλωση μας σε τακτικά παρά σε έκτακτα έσοδα.
Στον προϋπολογισμό του 2011 έχουμε επιπλέον να παρατηρήσουμε : Τα  ποσά των ειδικών συμβούλων του δήμου  είναι 235.000 ευρώ ετησίως (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές ) και εμείς αναμένουμε το αναπτυξιακό αποτέλεσμα αυτών των εξόδων  .
Παρατηρούμε ελάχιστα νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα
Η συντήρηση παιδικών χαρών είναι μόνο 10.000 ευρώ και αν λάβουμε υπόψη ότι για να λειτουργεί μια παιδική χαρά μετά το 2012 χρειάζεται πιστοποίηση τα χρήματα είναι πράγματι  ελάχιστα.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, δηλαδή περιβάλλον, τουρισμός και πολιτισμός απορροφούν ελάχιστα ποσά.
Προϋπολογίζονται για τους Αθλητικούς Συλλόγους 25.000 ευρώ και τους πολιτιστικούς συλλόγους 15.000 ευρώ σε ένα μεγάλο δήμο.
Το κληροδότημα Παπαδόπουλου ,του δωρητή εκ Φιδακίων, αναλώνονται σε άσχετα με τις επιθυμίες του δωρητή έργα.
            Να θυμίσουμε ότι εμείς  διαφωνούμε  με τα κονδύλια  για τα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ εξ’ αρχής
Η νέα δημοτική αρχή σε ένα νέο πλέον διευρυμένο δήμο έχει να διαχειριστεί έναν προϋπολογισμό που ενσωματώνει τους 7 παλιούς Καποδιστριακούς δήμους.
Προεκλογικά η νέα δημοτική αρχή κατέθεσε πρόγραμμα για το νέο δήμο Καρπενησίου κοστολόγησης στα  55.214.000 ευρώ.
Θεωρούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν εμφανίζεται στον προϋπολογισμό του 2011. Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε αρνητικά το μέλλον, άλλωστε έχετε τη διοίκηση 3 μήνες, θεωρούμε όμως αρκετά αισιόδοξη τη συγκέντρωση τόσων χρημάτων σε ένα πόσο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Όμως σεβόμενοι την ψήφο των δημοτών, που εκ του αποτελέσματος των εκλογών, φαίνεται ότι πίστεψαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιμένουμε να έρθουν τα χρήματα στην περιοχή να μειώσουν την ανεργία και να δημιουργήσουν ανάπτυξη. Εμείς σας καταθέτουμε τις θέσεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας γιατί στόχος μας είναι το καλό του δήμου.
Αλλά γι’ όλους αυτούς τους λόγους που αναλύσαμε δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που καταθέσατε.

                                                       Οι δημοτικοί σύμβουλοι
                                                         Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

"Φουγάρο" οι έλληνες μαθητές

Ενας στους πέντε μαθητές ηλικίας 14 έως 18 ετών είναι καθημερινός καπνιστής, ένας στους δέκα καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα, ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα».
Κηρύσσοντας την έναρξη των...
 εργασιών της ημερίδας η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του καπνίσματος, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ηλικίες όπου η προσωπικότητα ακόμη διαμορφώνεται.
«Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι πολύ σημαντική στην πρόληψη. Για το υπουργείο Παιδείας το θέμα της πρόληψης αποτελεί κεντρικό μήνυμα, ένα σύνθημα, μια πρόκληση για όλους μας», ανέφερε, ενώ έκανε ειδική μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα ανάμεσα στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και την Αντικαπνιστική Εταιρεία.
Εκανε επίσης λόγο για εθνική μάχη απέναντι στο κάπνισμα, η οποία για να είναι, όπως είπε, νικηφόρα είναι αναγκαία η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση του μαθήματος της Αγωγής της Υγείας.
Τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν 2.100 προγράμματα σχολικής υγείας σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία συμμετείχαν 38.000 μαθητές και 2.160 εκπαιδευτικοί. Όπως ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών Αννα Κοκκέβη, παρουσιάζοντας στοιχεία έρευνας σε δείγμα 10.000 μαθητών που πραγματοποιήθηκε το 2007, ήδη έχουν καταγραφεί ορισμένα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του καπνίσματος, καθώς στον γενικό πληθυσμό έχει μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των καπνιστών που καταφεύγουν σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος.
Μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των μαθητών που καπνίζουν σήμερα, σε σχέση με τους μαθητές της δεκαετίας του 1980 και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν κάπνιζε το 35% των εφήβων. Ωστόσο, το 22% των εφήβων που καπνίζει συστηματικά σήμερα δεν θεωρείται καθόλου μικρό, ενώ εξίσου ανησυχητικό είναι και το 8% των εφήβων που καπνίζουν συστηματικά στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών.
Ενδεικτικό είναι επίσης ότι σύμφωνα με στατιστική μελέτη που παρουσίασε η κ. Κοκκέβη, οι πιθανότητες να αρχίσει ένας έφηβος το κάπνισμα αυξάνονται κατά έντεκα φορές εάν καπνίζει το φιλικό του περιβάλλον, κατά δύο φορές εάν καπνίζουν τα μεγαλύτερα αδέλφια του, κατά 5,9 φορές εάν καταναλώνει παράνομες ουσίες, κατά 4 φορές εάν καταναλώνει καφέ και κατά 2,4 φορές αν καταναλώνει αλκοόλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ