Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Ο βουλευτής Ευρυτανίας κ.Καρανίκας Ηλίας στην Μελβούρνη κοντά στους ομογενείς και τους Ευρυτάνες της Αυστραλίας
Η ομογένεια της Αυστραλίας γιορτάζει την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο βουλευτής Ευρυτανίας κ.Καρανίκας Ηλίας στην Μελβούρνη κοντά στους ομογενείς και τους Ευρυτάνες της Αυστραλίας
H ομογένεια της Αυστραλίας ετοιμάζεται να τιμήσει δεόντως, με διάφορες εκδηλώσεις την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.
Σε αντίθεση με το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα όπου θα γίνουν, δυστυχώς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια ξεχωριστοί εορτασμοί, στη Μελβούρνη ελληνισμός θα εορτάσει ενωμένος αυτή την Κυριακή την εθνική επέτειο της στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance).
Εξάλλου, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο της γενικότερης συμφιλίωσης που επέρχεται στις τάξεις της ομογένειας της Μελβούρνης, οι επίσκοποι Δέρβης και Μιλητουπόλεως θα ιερουργήσουν τον εορτάζοντα ναό του Ευαγγελισμού που είναι ο ιστορικότερος ελληνορθόδοξος ναός της Μελβούρνης με μια ιστορία άνω των εκατό χρόνων.
Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων Βουλευτών στη Μελβούρνη
Τρία μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου θα εκπροσωπήσουν το Σώμα στον εορτασμό της εθνικής επετείου στη Μελβούρνη, την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για τους Ηλία Δημητρίου Καρανίκα, βουλευτή Ευρυτανίας (ΠΑΣΟΚ), Μάριο Γεωργίου Σαλμά, βουλευτή Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΝΔ) και Ιωάννη Ηλία Ζιώγα, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης (ΚΚΕ).
Οι τρεις αντιπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων.... θα επισκεφθούν την Αυστραλία προσκεκλημένοι της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου. Αναμένονται στη Μελβούρνη την Παρασκευή, 25 Μαρτίου και θα αναχωρήσουν την Τρίτη, 29 Μαρτίου.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας διοργανώνει ειδική εκδήλωση στο οικημά της για να τιμήσει τους τρεις Ελληνες βουλευτές με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών και φίλων του οργανισμού.
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και επικεφαλής της διακομματικής Kοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας θα έχει συναντήσεις με ομογενειακούς και τοπικούς φορείς, το Σύλλογο Ευρυτάνων αλλά και τους εκπροσώπους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.ΟΙ πρώτες φωτογραφίες που μας έστειλε από την Μελβούρνη ο Χχρηστός Ποτσιος με τον Ηλία Δημητρίου Καρανίκα, βουλευτή Ευρυτανίας.

Υψηλοί τόνοι κατά του Πρωθυπουργού από τη ΝΔ

http://www.real.gr/Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό από τη ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε μετά τη Σύνοδο Κορυφής. "Πρωτοφανής ύβρις για τη Δημοκρατία " χαρακτηρίζει την αποστροφή Παπανδρέου "η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί"

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: «η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε μαρασμό.

"Το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν...
Και για αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κι όσοι υποστήριξαν το Μνημόνιο" σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ αφήνοντας έτσι αιχμές τόσο για τον ΛΑΟΣ όσο και για τη ΔΗ. ΣΥ.

Ο κ. Μιχελάκης επέμεινε ότι οι στόχοι για εξυγίανση της οικονομίας και σε εθνικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα επιτευχθεί χωρίς ανάπτυξη ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τη συμμετοχή ιδιωτών  στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε τόσο την Ιρλανδία όσο και την Πορτογαλία προκειμένου να επισημαίνει πως και οι δυο χώρες διαπραγματεύθηκαν σκληρά καθώς έγκαιρα, όπως συμπλήρωσε, είχαν αντλήσει κεφάλαια από την αγορά. "Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό» κατέληξε