Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Χρώματα που φανερώνουν τη σεξουαλικότητα σας

Περνάτε απίστευτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη προσπαθώντας να κάνετε τους τέλειους συνδυασμούς πριν περάσετε την πόρτα του σπιτιού σας και βγείτε έξω;

Πολύ καλά κάνετε και προβληματίζεστε με τους χρωματικούς συνδυασμούς αφού τα χρώματα που επιλέγετε λένε πολλά για τη σεξουαλικότητα σας, σύμφωνα με το Womenonly.

Διαβάστε παρακάτω και αναδείξτε την πιο σέξι πλευρά του εαυτού σας.

Κόκκινο της φωτιάς: Έχετε πολύ πάθος μέσα σας και το κόκκινο είναι ο τρόπος σας να το δείξετε στον κόσμο! Ακόμη και αν κάποιο κομμάτι από αυτά που φοράτε δεν είναι κόκκινο επιλέγετε πάντα να τονίσετε την σεξουαλικότητα σας με μια λεπτομέρεια ή ένα αξεσουάρ στο χρώμα του πάθους!

Κίτρινο των λουλουδιών: Το κίτρινο δείχνει για εσάς ότι αποφεύγετε όσο τίποτα τις διαφωνίες με το σύντροφο σας κυρίως γιατί τις περισσότερες φορές συμφωνείτε με όσα λέει.

Ροζ:
Φαίνεται ότι απολαμβάνετε περισσότερο τη διαδικασία του φλερτ πάρα του έρωτα. Έχετε τη φήμη ότι είστε πολύ σέξι και γοητευτική και η σεξουαλικότητα σας χτυπάει…ροζ!

Πράσινο:
Η αιώνια αγνή κοπέλα, λατρεύει το πράσινο! Είστε τρυφερή και αθώα, γλυκιά και ευγενική και καλό θα ήταν να βρείτε κάποιον που να μοιράζεται μαζί σας αυτές τις αρετές.

Πορτοκαλί της ζωντάνιας: Το πορτοκαλί είναι ένα ζωηρό χρώμα που λέει για σας ότι κάθε στιγμή στη ζωή σας είναι μια νέα ιστορία. Σας αρέσει να αυτοσχεδιάζετε και δε φοβάστε να δοκιμάζετε νέα πράγματα!
http://www.real.gr/

Πως θα αποκτήσετε έντονο βλέμμα

Θέλετε έντονο βλέμμα με μακριές βλεφαρίδες που θα καθηλώσουν κάθε άντρα χωρίς να χρειαστεί να φορέσεις ψεύτικες;

Τότε δεν έχετε παρά να πάρετε μερικές συμβουλές από το Womenonly για να πετύχετε τις πιο ανατρεπτικές και εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δυναμωτικό για να αποκτήσουν οι βλεφαρίδες σας την απαραίτητη δύναμη που χρειάζονται για να γίνουν πιο πυκνές στο μέλλον.

Δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση μάσκαρας προκειμένου να δώσετε όγκο και μάκρος γιατί όσο τις πιέζετε μπορεί να προκαλέσετε ανεπανόρθωτη ζημιά στα βλέφαρά σας.

Τέλος, καλό θα ήταν να πετάξετε τα ψαλιδάκια γυρίσματος για τις βλεφαρίδες σας γιατί και αυτά καταπονούν τις βλεφαρίδες σας και μπορεί να τις λιγοστέψουν αισθητά.http://www.real.gr/
http://www.real.gr/Με το επιχείρημα ότι δεν αρκεί η ψήφος διαμαρτυρίας αλλά μία ισχυρή κοινωνική στήριξη και ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει την εντολή της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, απαντά ο Αντώνης Σαμαράς στο γιατί μέχρι σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει ευθέως εκλογές.

«Χτίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα που αύριο θα μας είναι απαραίτητο για να αλλάξουμε τον τόπο. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» λέει ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον 'Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής' υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το κόμμα του βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο να δημιουργήσει αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα που θα του δώσει εντολή να κυβερνήσει.

Με βασικό στόχο την πολιτική απομόνωση του ΛΑΟΣ αλλά και της Ντ. Μπακογιάννη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς.

«Δεν είναι Κεντροδεξιά αυτοί που μονίμως στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, τα τεχνάσματά του και την αδιέξοδη πολιτική του. Εχουν χάσει κάθε αξιοπιστία! Και κυρίως δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος της Κεντροδεξιάς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει πως είναι ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του μνημονίου προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να ξεκολλήσει η οικονομία από την ύφεση και προβλέπει ότι πολύ σύντομα η Ιρλανδία μέσα από τη διαπραγμάτευση που έκανε θα πετύχει ευνοϊκότερες τροποποιήσεις στη συμφωνία που υπέγραψε.

Επαναλαμβάνει ότι με το μνημόνιο, το έλλειμμα δεν περιορίζεται επαρκώς ενώ ταυτόχρονα το χρέος θα αυξηθεί στο 160% του ΑΕΠ μέσα σε τέσσερα χρόνια.

«Η διόρθωση ενός λάθους από τα πολλά δεν μπορεί σήμερα να είναι λόγος πανηγυρισμών. Το μνημόνιο δεν έβγαινε και παρά τη διόρθωση που επιτεύχθηκε και τώρα δεν βγαίνει» λέει ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης μετά την σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας

Εύρυθμη η λειτουργία του Νοσοκομείου Καρπενησίου

Εύρυθμη η λειτουργία του Νοσοκομείου Καρπενησίου Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Δώρα Γεωργούλα   
Σάββατο, 19 Μαρ 2011 12:46
Άμεσα αντιμετώπισε η διοίκηση του νοσοκομείου Καρπενησίου το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Το γεγονός παραδέχεται και ο διοικητής Γιώργος Χαλιάσος και επισημαίνει πως όλα βαίνουν καλώς την συγκεκριμένη περίοδο στο Νοσοκομείο, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τοποθετηθεί στην μαιευτική κλινική και ο νέος διευθυντής, αφού οι κρίσεις των γιατρών συνεχίζονται κανονικάhttp://www.lamiastar.gr/

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.

Το κυρίαρχο θέμα της 3ης Συνεδρίασης του Οργάνου ήταν η πρόταση ένταξης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Τάτση αλλά και την συζήτηση που ακολούθησε, προτάθηκαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2007- 2013 τα εξής έργα, για τα οποία υπήρχαν μελέτες από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Τα έργα αυτά είναι:
1. Βελτίωση Υδρεύσεων Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου, Μαυρομάτας, Χρύσως της Δ.Ε. Βίνιανης.
2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δάφνης
3. Βελτίωση Υδρεύσεων Τ.Κ. Επισκοπής Δ.Ε. Φραγκίστας
4. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ.Τριποτάμου
5. Βελτίωση αποχέτευσης οικισμού Τσούκας, Παλαιοκατούνας.
Τα έργα αυτά σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου θα υποβληθούν στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 45 – ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΔΑΤΟΣ (ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ) – Κωδικός Πρόσκλησης 11.
Ακόμη το Δ.Σ αποφάσισε να υποβληθούν στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 55 –ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ – Κωδικός Πρόσκλησης 40 τα έργα:
1. Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και ανάδειξη παλιών Λίθινων Αλωνιών Κερασοχωρίου.
2. Προστασία και ανάδειξη Υδρόμυλου και διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Τ.Κ. Χρύσως.
Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση των παρακάτω ενταγμένων προγραμμάτων:
1. Αναβάθμιση – εξοπλισμός πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Γρανίτσας.
Το έργο αυτό να υποβληθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 76 – ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - Κωδικός Πρόσκλησης 10.
2. Κατασκευή Αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων στο Δ.Δ Γρανίτσας.
Το έργο αυτό να υποβληθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 59 – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Κωδικός Πρόσκλησης 46.
Τέλος αποφασίστηκε να υποβληθούν και τα Εγγειοβελτιωτικά – Αντιπλημμυρικά έργα στον άξονα Προτεραιότητας 03 – ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ με κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 76 – ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ) – Κωδικός Πρόσκλησης 32.
Ακολούθησε η συγκρότηση Επιτροπών του Δήμου και το θέμα που αφορούσε πρόταση του κυνηγητικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας για την ίδρυση καταφύγιου άγριας ζωής, το οποίο όμως αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθότι προέκυψε πρόβλημα με απόφαση του Συλλόγου και αντιδράσεις που προέκυψαν μεταξύ των μελών Πάντως η περίπτωση της υπογραφής ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ του Δ.Σ και τα όσα έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.
Στο σύνολό τους όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ είναι τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο.Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (άρθρο 103 Ν.3852/2010). (Εισηγητής: ο κ. Δημητρόπουλος Χρήστος )
ΘΕΜΑ 2ο.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου νέου ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010). (Εισηγητής: ο κ. Δημητρόπουλος Χρήστος)
ΘΕΜΑ 3ο.Μεταφορά εργαζομένων Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 4ο.Συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 5ο.Συγκρότηση επιτροπής (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 28). (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 6ο.Συγκρότηση επιτροπής (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 46). (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 7ο.Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 8ο.Συγκρότηση επιτροπής κατάρτισης μητρώων αρρένων γεννηθέντων του έτους 2011. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 9ο.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων Δήμου. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 10ο.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών.(Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 11ο.Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 12ο.Κατανομή πίστωσης λειτουργικών δαπανών Α’ κατανομή. (Εισηγητής: ο κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος)
ΘΕΜΑ 13ο.Μείωση εγγυητικών έργων. (Εισηγητής: ο κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος)
ΘΕΜΑ 14ο.Πρόταση ένταξης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. (Εισηγητής: ο κ. Δήμαρχος)
ΘΕΜΑ 15ο.Ορισμός εκπρόσωπων στο κέντρο Πρόληψης Ν. Ευρυτανίας Αλκυόνη και οικονομική συνδρομή του Δήμου. (Εισηγητής: ο κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος)
ΘΕΜΑ 16ο.Έγκριση καταφύγιου άγριας ζωής. (Εισηγητής: ο κ. Δήμαρχος

Ομιλία Λ. Αυγενάκη στο 1ο ΠροσυνέδριοΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
«…Ως Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ξεκάθαρες, τεκμηριωμένες θέσεις, προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Είπαμε αυτά που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου φοβούνται να πουν. Όλα αυτά που σιγοψιθυρίζει η κοινωνία και κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τολμά να εκφράσει.
Γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να συγκρουστούν με το κομματικό κατεστημένο.
Γιατί φοβούνται -όπως λέει ο λαός- να «σπάσουν» αυγά. 
Γιατί έτσι έμαθαν για χρόνια να λειτουργούν, με το κομματικό-κρατικο-δίαιτο στρατό.
Και δυστυχώς, παρά τις δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, έτσι συνεχίζουν να λειτουργούν και σήμερα.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να επιδιώξει τη μείωση των ελλειμμάτων, όχι πλέον με οριζόντιες περικοπές, αλλά με μείωση του κράτους σε συγκεκριμένους τομείς, καθυστερεί. Προφανώς, επειδή αποφεύγει να συγκρουστεί με τα κομματικά στελέχη, τους κομματικά συντηρούμενους επαγγελματίες συνδικαλιστές και τις συντεχνίες του Δημοσίου τομέα, όπου πραγματικά πρέπει -και μπορούν- να γίνουν σημαντικές περικοπές. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, για να μην θίξει δηλαδή το κομματικό κράτος, κάνει δειλά βήματα στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Ξεκίνησε από τα εύκολα ο κ. Παπανδρέου. Έκανε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αφήνει τον ελεύθερο τομέα, τους μικρομεσαίους να κλείνουν τη μια επιχείρηση πίσω από την άλλη.
Το ίδιο δρόμο ακολουθεί και η νέα Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή της ηγεσία. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, οι μάγοι του οικονομικού team της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραπλανούσαν τους πολίτες ότι διαθέτουν μαγικές λύσεις που θα μηδενίσουν μέσα σε λίγο χρόνο τα ελλείμματα. Κατόπιν, έτρεχαν λαχανιασμένοι να αποσύρουν άρον άρον το υποτιθέμενο «Σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση». Απίστευτη προχειρότητα και πολιτική υποκρισία.
Σήμερα, η εκκωφαντική σιωπή ΠΑΣΟΚ και νέας ΝΔ δείχνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν τη βούληση να συγκρουσθούν με τους κομματικούς τους στρατούς και να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας.
Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το δρόμο, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα τον ακολουθήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε βιώσιμες λύσεις και να διατυπώνουμε τολμηρές μεν, αλλά εφαρμόσιμες προτάσεις, που στόχο θα έχουν όχι το εφήμερο πολιτικό κέρδος, αλλά την ουσία, το αποτέλεσμα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στόχος μας είναι, εφαρμόζοντας μια φιλελεύθερη πολιτική, με ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα, νοικοκύρεμα του κράτους, περιορισμό της δημόσιας σπατάλης, να  επιστρέψει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της κοινωνικής ευμάρειας για όλους.
Εμείς, ως νέος πολιτικός φορέας, με φρέσκιες ιδέες αποβάλαμε εξαρχής το λαϊκισμό από τη σκέψη μας και επικεντρωθήκαμε στο ωφέλιμο για την Ελλάδα και τους πολίτες της. 
Διατυπώσαμε με σαφήνεια και ειλικρίνεια ότι οφείλουμε να τολμήσουμε άμεσα, γενναίες, σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε το κρατικιστικό μοντέλο ανάπτυξης.
Βεβαίως, η σημερινή συζήτηση δεν είναι καινούργια. Τα περισσότερα από αυτά που σήμερα συζητάμε τα είχε πει ήδη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1990-1993, ως Πρωθυπουργός της χώρας τότε. Και μάλιστα είχε ξεκινήσει να υλοποιεί κάποια από αυτά. Σας καλώ σήμερα, 20 χρόνια μετά, να αμφισβητήσετε έστω και μία από τις τότε θέσεις του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία. Το ερώτημα το έθεσα και από το Βήμα της Βουλής σε στελέχη της κυβέρνησης και σε πρώην στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης που σήμερα ηγούνται της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά απάντηση δεν πήρα, απλώς κάτι αναμάσησαν, αλλά παρά τις προσπάθειες που έκανα δεν κατάλαβα που διαφώνησαν.
Γιατί θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα για τη χώρα εάν κάναμε τότε όλα όσα ο πρώην Πρωθυπουργός είχε θέσει ως προτεραιότητες.
Σήμερα, ως Δημοκρατική Συμμαχία, χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος, χωρίς μισόλογα, απαιτούμε μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας και δομής του κράτους.
Απαιτούμε άμεση προώθηση τολμηρών διαρθρωτικών αλλαγών. 
Γιατί η ανάπτυξη δεν προκύπτει μέσα από  γραφειοκρατικές  επιδοτήσεις και ενισχύσεις. Προκύπτει ως αποτέλεσμα κυρίως της ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του παρόντος μοντέλου ανάπτυξης και της πλήρους απελευθέρωσης των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων των Ελλήνων.
Και αυτό συνεπάγεται σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλο το εύρος της οικονομικής λειτουργίας. Αυτό απαιτεί:
-    ριζική μείωση του δημόσιου τομέα,
-    την πραγματική κατάργηση των ειδικών προνομίων διαφόρων ομάδων,
-    την εισαγωγή του ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς,
-    την πραγματική λειτουργία των θεσμών και κυρίως του κράτους δικαίου και
-    την οριστική αποβολή του συντεχνιασμού από την οικονομία και την κοινωνία μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωρίζω μεταξύ άλλων πέντε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις:
1.    Ζητάμε απελευθέρωση του ιδιωτικού τομέα από την ισχυρή γραφειοκρατία.
Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης. Διότι πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα, η δημιουργικότητα και η καινοτομία αποτελούν βασικά εργαλεία για να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία της οικονομίας της χώρας. Ως εκ τούτου, οφείλουμε με συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις να απαλλάξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία από τον υπάρχοντα κρατισμό και να απλοποιήσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αποτελούν εμπόδιο για την ελεύθερη επιχειρηματική δράση και ανάπτυξη.
2.    Καταθέσαμε πρόταση για την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η συνεχής παραγωγή ελλειμμάτων από τις ΔΕΚΟ, οι οποίες έχουν καταλήξει να λειτουργούν εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, δεν είναι πλέον ανεκτή. Δεν αντέχει η οικονομία τα επιπλέον ελλείμματα και δεν τα ανέχονται οι έλληνες πολίτες. Η Πρόεδρός μας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, έχει προτείνει την άμεση αποκομματικοποίηση των διοικήσεων όλων των ΔΕΚΟ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση όσων ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Βεβαίως, ενθαρρύνουμε την είσοδο ιδιωτών στην ιδιοκτησία και την διαχείριση της λειτουργίας όλων των ΔΕΚΟ, με σκοπό κυρίως την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση της σπάταλης τους. Ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει για εμάς «ξεπούλημα» για ένα πρόσκαιρο χρηματικό όφελος, αλλά συνεπάγεται σχέδιο, μελέτη, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια διαχείρισης και λειτουργίας και μεσο-μακροπρόθεσμα αναπτυξιακή προοπτική.
3.    Μιλήσαμε για πλήρη απελευθέρωση των Κλειστών Επαγγελμάτων.
Είμαστε υπέρ της άρσης των περιορισμών των κλειστών επαγγελμάτων και πιστεύουμε στη συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη και χωρίς όρους ελευθερία άσκησης κάθε επαγγέλματος, από όσους έχουν πιστοποιημένη επάρκεια των απαραίτητων προσόντων.
4.    Προτείναμε την καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή της τάξης του 20%.
Επισημάναμε ότι είμαστε εναντίον των μεγάλων φόρων, των έκτακτων και συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους, εναντίον της περιοδικής αύξησης του ΦΠΑ και των συχνών αλλαγών στο φορολογικό πλαίσιο.
Κρίνουμε ως αναγκαία τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, που δεν θα περιέχει «φορολογικές εκπλήξεις» για τους επιχειρηματίες μέσω έκτακτων εισφορών ή συνεχώς αυξανόμενων νέων φόρων, διότι αυτές οι πρακτικές αποτελούν ουσιαστικά αντικίνητρα για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Η ίδια η Πρόεδρός μας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, έχει καταθέσει την πρόταση να εφαρμοστεί επιτέλους ένας ενιαίος φορολογικός συντελεστής της τάξεως του 20% στις επιχειρήσεις, εγχώριες ή ξένες, το ταχύτερο δυνατόν. Γιατί είναι βέβαιο ότι μαζί με την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, το σταθερό, ενιαίο φορολογικό περιβάλλον θα υποστηρίξει και την προσέλκυση ξένων επενδυτών.
5.    Προτείνουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με ρεαλιστικό και συγκροτημένο πρόγραμμα
Δεν μιλάμε για «ξεπούλημα της περιουσίας», όπως θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Μιλάμε πρωτίστως για αναλυτική καταγραφή όλης της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και την κατάρτιση συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τη διαχείρισης αυτής. Τις επόμενες ημέρες, η Συμμαχία θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. …»
Δημοκρατική Συμμαχία
Αύριο Σάββατο (19/3) ξεκινάμε στον Πειραιά (ΣΕΦ), με το πρώτο Προσυνέδριο με θέμα την Οικονομία και την Πολιτική Στρατηγική, την πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (27-28-29 Μαίου).

Διαβάστε τις εισηγήσεις που θα αναπτυχθούν αύριο, Σάββατο, στο 1ο προσυνέδριο του κινήματος που χωρίζονται σε έξι θεματικές ενότητες. Μετά την έναρξη του προσυνεδρίου μπορείτε να συμμετέχετε και στον ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο!

Χρήσιμες πληροφορίες, όπως το πρόγραμμα του 1ου προσυνεδρίου και το έντυπο υποβολής αιτήματος για να είστε ομιλητής μπορείτε να κατεβάσετε από