Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Καρπενήσι, 8 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Με απόφαση του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011, όλα τα σχολεία του Νέου Δήμου Καρπενησίου (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), θα λειτουργήσουν κανονικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευχαριστώ από τον Δήμο Καρπενησίου σε όλους όσοι συμμετείχαν στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις


Η νέα Δημοτική Αρχή αποτιμώντας τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους του πολίτες αλλά και τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Φιλοσοφία μας, η συμμετοχή. Και στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση το πετύχαμε, χάρη στη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των δημοτών μας. Σύλλογοι, επαγγελματίες, μαθητές, γονείς, απλοί πολίτες, ο καθένας με το δικό του τρόπο συνέβαλε προκειμένου όλοι μαζί να οργανώσουμε ένα μεγάλο πάρτυ.

Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί με τη συνεργασία, την προσφορά, τη χορηγία, την παρουσία μας μπορούμε να κάνουμε πολλά. Οι Απόκριες, ήταν το πρώτο μας μεγάλο στοίχημα, παρά την «ελαφρότητα» που τις χαρακτηρίζει. Συνειδητοποιήσαμε ότι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία πρέπει να συμβάλουμε για την ενίσχυση του τουρισμού, μα πάνω απ’ όλα για τη δημιουργία μιας γιορτινής ατμόσφαιρας για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δήμο Καρπενησίου σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων μας.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: « Όλοι μαζί αποδείξαμε πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Παρά την οικονομική κρίση και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καταφέραμε να υποδεχτούμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην πόλη μας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Με σύμμαχο μας τη διάθεση προσφοράς από όλους τους δημότες, οργανώσουμε ξεχωριστές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η επιτυχία ανήκει στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικά με την προώθηση της πιστοποίησης ποιότητας τριάντα τεσσάρων (34) νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας επιδιώκεται άμεσα η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου μέσω της νέας πιστοποίησης ποιότητας που προωθείται και η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης «Πιστοποίηση τριάντα τεσσάρων (34) νοσοκομείων» που αναλύεται σε τρία υποέργα, συνολικού ύψους 980.000 ευρώ.
Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι την 28η Φεβρουαρίου 2011, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενέκρινε από άποψη σκοπιμότητας το έργο «Πιστοποίηση τριάντα τεσσάρων (34) νοσοκομείων» επιλεγμένων περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος (ιαματικός τουρισμός κ.λ.π.), μεταξύ των οποίων και το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Για το έργο αυτό θα αναπτυχθούν 3 υποέργα και συγκεκριμένα:
Το υποέργο 1: «Διοίκηση – συντονισμός έργου, από το εθνικό κέντρο βιολογικών υλικών (ΕΚΕΒΥΛ)»,
Το υποέργο  2: «Πιστοποίηση νοσοκομείων από το ΕΚΕΒΥΛ, σε συνεργασία με αντίστοιχο οργανισμό διαπιστεύσεων υγείας, όπως ενδεικτικά είναι ο οργανισμός «QualeVITA» στην Κύπρο» και
Το υποέργο 3: «Εκπαίδευση προσωπικού για τις δύο ανωτέρω δράσεις, με φορέα υλοποίησης το ΕΚΕΒΥΛ, σε συνεργασία με το εθνικό και καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθήνας».
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας, σε πανελλήνιο επίπεδο. Ο φορέας υλοποίησης του έργου και των τριών υποέργων, (ΕΚΕΒΥΛ), θα καταθέσει προγραμματισμό των δράσεων, με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα, σε συνεργασία με το εθνικό και καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθήνας και τον οργανισμό διαπιστεύσεων υγείας. Το όλο έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός δώδεκα (12) μηνών, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης που ανέρχεται στο ποσό των 980.000ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., θα αντιμετωπιστεί από τη χρηματοδότηση του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.»
Η Ειδική Υπηρεσία Τομέα Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης καλείται να προβεί στις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες, σύμφωνα με τις αναφερόμενες, στο προοίμιο της απόφασης, διατάξεις του εθνικού και κοινοτικού δικαίου, οι οποίες αφορούν δημόσιες συμβάσεις έργων ή υπηρεσιών, καθώς και τις αναφερόμενες διατάξεις που διέπουν την πραγματοποίηση έργων και υπηρεσιών, διαμέσου των διαδικασιών και της χρηματοδότησης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), λόγω της ανάγκης και σπουδαιότητας υλοποίησης του εν λόγω έργου
Τέλος, επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που το Νοσοκομείο Καρπενησίου πληροί τα απαραίτητα κριτήρια θα ενισχύσει τις δυνατότητες επέκτασής του στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και γενικότερα θα πιστοποιήσει την δυνατότητά του να εκτελεί εργαστηριακούς ελέγχους με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Από το γραφείο του βουλευτή Ευρυτανίας
Ηλία Καρανίκα

Σφηνα ΦΠΑ περιφερειαρχων στους Δημαρχους

Ως συνέχεια μιας υποβόσκουσας αντιπαράθεσης μεταξύ περιφερειαρχών και δημάρχων (συνέχειας εκείνης των νομαρχών με τους δημοτικούς άρχοντες του «Καποδίστρια»)... βλέπουν παράγοντες που παρακολουθούν από πολύ κοντά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης την (ανεφάρμοστη με βάση τον «Καλλικράτη») πρόταση να συμμετέχουν και οι περιφέρειες στην είσπραξη του ΦΠΑ.

Κι αυτό γιατί ο Ν. 3852/10 («Καλλικράτης») στην ουσία αντιμετωπίζει με προνομιακό τρόπο τους δήμους στο θέμα του ΦΠΑ σε σχέση με τις περιφέρειες. Συγκεκριμένα (άρθρα 259 και 260) αφενός οι δήμοι λαμβάνουν το 12% του ΦΠΑ που εισπράττει το κράτος μέσω των ΚΑΠ, ενώ οι περιφέρειες μόλις το 4% και αφετέρου ο δίνεται τη δυνατότητα στους δήμους να λαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ΦΠΑ (καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών), αντίστοιχη με την ετήσια αύξηση των φορολογικών εσόδων του ΦΠΑ στη διοικητική περιφέρεια του δήμου που θα διατίθεται αποκλειστικά σε υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης ( Άρθρο 261 του «Καλλικράτη» με τίτλο: Φορολογική Δημοσιονομική Αποκέντρωση).

Να σημειωθεί ότι με βάση τον «Καλλικράτη», εκτός από το ΦΠΑ οι ΚΑΠ για τους δήμους αποτελούνται από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 20% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό 50% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού. Μάλιστα με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών «ποσοστό 20% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μπορεί να ορίζεται ως τοπικό έσοδο των δήμων, ανάλογα με τα έσοδα του φόρου που εισπράττονται στη διοικητική τους περιφέρεια», προκειμένου να χρηματοδοτούν ιδίως δράσεις που αφορούν σε παρεμβάσεις στον πολεοδομικό ιστό και στο δομημένο περιβάλλον του δήμου. Όσον αφορά τις περιφέρειες εκτός από το ΦΠΑ οι ΚΑΠ αποτελούνται από το 2,4% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 2,40% επί των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

Ραγκούσης: Οι δήμοι έχουν πλέον κίνητρο να πολεμήσουν τη φοροδιαφυγή

Με βάση αυτό το σκεπτικό οι δήμοι θα μπορούσαν είτε να δημιουργήσουν νέους ελεγκτικούς μηχανισμούς είτε να χρησιμοποιήσουν τους υπάρχοντες (π.χ. Δημοτική Αστυνομία), προκειμένου να κάνουν εντατικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις των περιοχών ώστε να κόβουν αποδείξεις και, άρα, να αυξάνουν και τα έσοδα από το ΦΠΑ. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιαννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr στις 17.5.2010 (δηλαδή, τις ημέρες που ξεκινούσε η συζήτηση του «Καλλικράτη» στη Βουλή) τόνιζε χαρακτηριστικά:


Ερώτηση: Τόσο οι περιφέρειες όσο και οι δήμοι λαμβάνουν έσοδα μέσω του ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα μετατραπούν και σε εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους;

Απάντηση: Η χρηματοδότηση των ΟΤΑ και σήμερα (σ.σ.: προ «Καλλικράτη») περιλαμβάνει μικρή απόδοση ποσοστού επί των εσόδων του ΦΠΑ χωρίς φυσικά να έχουν μετατραπεί οι ΟΤΑ σε εισπρακτικούς μηχανισμούς. Η σημαντική αύξηση, στο ποσοστό που λαμβάνουν οι Δήμοι δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό. Βεβαίως και οι Δήμοι πλέον έχουν κάθε κίνητρο να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ενστάσεις δημάρχων

Να σημειωθεί ότι δήμαρχοι με τους οποίους επικοινώνησε η aftodioikisi.gr αναρωτιόντουσαν «με ποιον τρόπο οι περιφέρειες θα κάνουν είσπραξη ΦΠΑ όταν ακόμη δεν λειτουργούν στοιχειωδώς οι υπηρεσίες τους», ενώ σημείωναν ότι «ο Καλλικράτης είναι σαφής σε σχέση τόσο με τα έσοδα από το ΦΠΑ όσο και με την αύξησή τους». Παράλληλα ζητούσαν από τους περιφερειάρχες να ασχοληθούν με την ανάπτυξη και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Την ίδια ώρα από την άλλη πλευρά, περιφερειάρχες με τους οποίους επίσης συνομίλησε η aftodioikisi.gr υποστήριζαν ότι «η πρόταση δεν ήταν της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) αλλά μία ιδέα εν τη ρύμη του λόγου του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για επεξεργασμένη πρόταση. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «το μεγάλο άγχος του κ. Μαχαιρίδη δεν ήταν η συμμετοχή των περιφερειών στην είσπραξη του ΦΠΑ αλλά να μην αυξηθεί το μειωμένο ΦΠΑ στην περιφέρειά του*, δέσμευση που πήρε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης». Όσο για τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Φίλιππο Σαχινίδη μετά την υστέρηση των εσόδων και το Φεβρουάριο αναζητούν τρόπους για την αύξησή τους σε μία «στεγνή» αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, αν και το πρόβλημα είναι η είσπραξη του ΦΠΑ, δεν λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αρκεί να μπορεί να λειτουργήσει. Και με τα σημερινά δεδομένα, η συγκεκριμένη πρόταση δεν μπορεί....

http://www.aftodioikisi.grhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ .....

Από πληροφορίες που έχουμε από τον Αντηδημαρχο Αγράφων Ευθυμιο Μηχοπουλο ολόκληρος Δήμος Αγράφων έχει εδώ και μια ώρα χωρίς ρεύμα να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία αυτοί την ώρα ενδεικτικά στην κρεντη είναι -6