Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Το κοντό... είναι στη μόδα!

Λένε ότι οι άνδρες δεν λατρεύουν και τόσο τα κοντά κουρέματα στις γυναίκες και πάντα θεωρούν τα μακριά μαλλιά πιο σέξι.

Ωστόσο πολλές διάσημες έχουν αποδείξει πως κόβοντας τα μαλλιά τους βρήκαν ένα στιλ που τους ταίριαξε πολύ περισσότερο από το μακρύ που είχαν πριν.

Το γαλλικό τεύχος του Marie Claire σας προτείνει να αλλάξετε το look σας για την Άνοιξη και να προτιμήσετε το κοντό μαλλί.

Το κοντό μαλλί ταιριάζει πολύ περισσότερο σε πρόσωπα τριγωνικά με πολλές γωνίες. Τονίζει τα ζυγωματικά και δίνει μια πιο σέξι γοητεία στο λαιμόhttp://www.real.gr/

Στα "λευκά"η Ευρυτανία.Προσοχή στο επαρχιακό δίκτυο.

Στα “λευκά” έχουν ντυθεί τα περισσότερα χωριά στην Κεντρική και Δυτική Ευρυτανία.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί και να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων τους,στην Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου μέσω σήραγγας Τυμφρηστού,στην Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου, (θέση Ράχες Τυμφρηστού),στην Ε.Ο. Αγρινίου - Καρπενησίου, (θέση Μπαγασάκι),στηνΕπ.Ο. Καρπενησίου - Χ/Κ,στην Επ.Ο. Καρπενησίου - Κρικέλου - Δομνίστας,στην Επ.Ο. Καρπενησίου - Στενώματος. Επ.Ο. Καρπενησίου - Σέλλα - Φιδάκια,στην Επ.Ο. Καρπενησίου - Φουρνά, (θέση Βράχος),στην Επ.Ο. Φουρνά - Καρδίτσας, (θέση Ζαχαράκι),και στην Επ.Ο. Φουρνά - Λαμίας, (θέση Σεμιρτζέλι).
Επίσης όπως ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας προσοχή και σε όλο το λοιπό επαρχιακό δίκτυο

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στα χωριά των Αγράφων

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/"Έτρωγαν, έπιναν, αστειεύονταν, τραγουδούσαν, χόρευαν.." "Στο σπίτι του μεγαλύτερου σε ηλικία συγγενούς μαζεύονταν αδέρφια, ξαδέρφια, γυναίκες, παιδιά και έτρωγαν οικογενειακός όλοι μαζί το βράδυ της Τυρινής. Κάθε νοικοκυρά ετοίμαζε το φαγητό της, κυρίως πίτες, γλυκά κλπ. χωρίς κρέας κατά το πλείστον γιατί από την προηγούμενη Κυριακή (Κρεατοαποκριές) σταματούσαν να τρώνε κρέας. Έτρωγαν, έπιναν, αστειεύονταν, τραγουδούσαν, χόρευαν μέχρι τα μεσάνυχτα οπότε αντάλλασαν ευχές και έφευγαν για τα σπίτια τους, γιατί μετά τις 12 η ώρα άρχιζε η νηστεία. Οι περισσότεροι από τους πιο πάνω και κυρίως τα παιδιά έρχονταν σε αυτή τη συγκέντρωση μασκαρεμένοι".
" Ακούτε τι παράγγειλε η Καθαρή Δευτέρα
Νηστείες και τριήμερα και προσευχές μεγάλες
Πέθανε ο κρέας πέθανε ψυχομαχά ο τύρος
Ταράζ' ο πράσσος την ουρά κι ο κρόμυδος τα γένια
Και το καδί με την αρμιά πήρε να ξεπαγώνει
Κι αυτός ο χοντρορέπανος μου στρίβει το μουστάκι
Πάρτε τον τρύπιο τον τρουβά και τη σκουρολεπίδα
Και σύρτε στα λακκώματα να μάσετε τσουκνίδια. "
Την επόμενη, Καθαρά Δευτέρα, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια και τα μαγειρικά σκεύη, πάλι οι ίδιες θα ετοιμάσουν πρωϊ-πρωϊ την παραδοσιακή κουλούρα (κλούρα), θα βράσουν τα φασόλια, χόρτα, χαλβά. Οι νέοι αναπαρίσταναν το γύφτικο γάμο με αστεία και πειράγματα μεταξύ τους, χόρευαν, τραγουδούσαν στην πλατεία κρασοπίνοντας μέχρι το βράδυ και τελικώς χώριζαν με ευχές για ¨Καλή Σαρακοστή» και «Χρόνια Πολλά».

Καθαρά Δευτέρα στο χωριό
Η «Καθαρά Δευτέρα» είναι η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής και ονομάζεται έτσι γιατί ....οι χριστιανοί σταματάνε να τρώνε κάθε κρεάτινο φαγητό και αρχίζουν τη νηστεία που έχει διάρκεια σαράντα ημερών όσες και οι μέρες του Χριστού στην έρημο.
Ακόμα και το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας (λαγάνα) ζυμώνεται νηστίσιμο σαν τα «άζυμα» της Παλαιάς Διαθήκης . Η λαγάνα κάνει πιο έντονο το νόημα της νηστείας.
Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται το πέταγμα του χαρταετού, που συμβολίζει την επιθυμία των ανθρώπων να διώξουν μακριά το κακό. Γι’ αυτό και οι χριστιανοί έβγαιναν στην ύπαιθρο για να τονίσουν την έννοια του καθαρμού και της αλλαγής . Οι νοικοκυρές καθάριζαν το σπίτι για να φύγουν τα κακά πνεύματα.
" Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό,

δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά.
Όποιος δεν ένιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου,
δεν εκατάλαβε τη δύναμη του αέρα.
Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού
που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός,
δεν ένιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση "

Τα έθιμα της Σαρακοστής
Σαρακοστή είναι το διάστημα των σαράντα ημερών που αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει την Κυριακή των Βαϊων.
Η Σαρακοστή του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη και αυστηρότερη. Οι σαράντα αυτές μέρες, είναι μέρες αυστηρής νηστείας. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής οι νοικοκυρές καθάριζαν και ασβέστωναν τα σπίτια και έκαναν διάφορες προετοιμασίες για το Πάσχα.

Τιθασεύστε τις άγριες μπούκλες

http://www.real.gr/Oι μπούκλες μπορούν να δώσουν εντυπωσιακή εμφάνιση για ειδικές περιστάσεις αλλά και για όποτε θέλετε απλά να δείχνετε ιδιαίτερα περιποιημένες.

Βέβαια, το Daily Makeover, σας δίνει ορισμένες συμβουλές για να μπορείτε να κάνετε διάφορα χτενίσματα και να μην αφήνετε συνέχεια κάτω τα μαλλιά σας επειδή είναι... σπαστά!

Αλογοουρά: Η κλασική αλογοουρά είναι ιδανική για πιο επίσημες εμφανίσεις αλλά και για το γραφείο, αφού είναι κομψή και κρατάει τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο. Ειδικά όταν τα μαλλιά σας είναι πυκνά και σπαστά αποτελεί την καλύτερη λύση.

Δώστε βάση στα αξεσουάρ: Τα λαμπερά και ιδιαίτερα αξεσουάρ δίνουν μια διαφορετική νότα στο χτένισμά σας.

Όχι στον όγκο: Όταν τα μαλλιά σας είναι σπαστά αυτό σημαίνει πως είναι φουντωτά και φριζάρουν. Επιλέξτε λοιπόν καλλυντικά προϊόντα που μπορούν να μειώσουν των όγκο και να δείχνουν τα μαλλιά σας πιο λεία

3 έως 4 υπαίθρια πάρκιγκ σύντομα στο Καρπενήσι

Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη   
http://www.lamiastar.gr/


Την δημιουργία τριών ή τεσσάρων υπαίθριων χώρων στάθμευσης μελετά ο Δήμος Καρπενησίου σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσα στο πολύπαθο από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον Νίκο Σουλιώτη, τα σημεία που εξετάζονται είναι η παλιά λαϊκή χωρίς να αλλοιωθεί η παρούσα διαμόρφωση του χώρου, το τμηματικό κλείσιμο του χειμάρρου Κλαρωτού και η εργολαβία του παλιού ΚΤΕΛ, με την κατεδάφιση του ερειπωμένου κτιρίου, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.