Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 2-0 Με στυλοβάτη τον Λάκη στην 3η θέση

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον μεγάλο ποδοσφαιριστή, που ακούει στο όνομα ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο Άγιος Προκόπιος, πήρε άνετη νίκη απέναντι στο Κεράσοβο, φτάνοντας έτσι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι, παίζοντας κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο πήραν μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλουν να «κλειδώσουν» θέση στην τετράδα και από κει και πέρα ότι ήθελε προκύψει.
Όπως προαναφέραμε, ο Λάκης Αναστασόπουλος, ήταν αυτός που πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του, αλλά και ο προπονητής που έχει περάσει στην ομάδα, την δική του φιλοσοφία, ότι το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, δεν παίζετε Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι, για ένα ακόμη παιχνίδι, παρουσίασαν μια καλή εικόνα, που όμως δεν αρκεί για να φέρει και αποτελέσματα.
Ο Άγιος Προκόπιος μπήκε δυνατά στον αγώνα και πίεσε από την αρχή για το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα για το τρίποντο.
Παρόλα αυτά όμως την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι με τον Λελούδη να αστοχεί από κοντά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ στο 17΄.
Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Αναστασόπουλος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πλακιά με υποδειγματική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του κάνοντας το 1-0.
Στο 37΄, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως τα δυνατό του Λαθύρη, έφυγε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους 1-0, ξεκίνησαν δυνατά το Β΄ ημίχρονο, ψάχνοντας για ένα δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε σιγουριά για την νίκη.
Στο 51΄ το σουτ του Τσάκνη έφυγε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Τσέκα.
Στο 68΄, ο Λάκης Αναστασόπουλος με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και στο 75΄ : Ο Κουρλός δεν μπόρεσε από καλή θέση να παραβιάσει για Τρίτη φορά την εστία του Τρίκκα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Άγιος Προκόπιος: Κόκκοτος, Τσάκνης, Πλακιάς, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Λαθύρης Ι (Κουρλός), Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσέκας (Χαβέλος), Λαθύρης Δ (Μάκκας Λ), Τσίπρας
Κεράσοβο: Τρίκκας, Λαθύρης Α (Μούτσελος), Αρκουμάνης, Σακαμπέτης, Ζιάκας, Ράπτης (Λάππας), Τσιγαρίδας, Λελούδης, Παπαροϊδάμης (Παπαδονίκος), Κοσμάς,http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Συγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας


Από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας συγκροτήθηκε η Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ),για όλες τους νομούς της περιφέρειας αποτελούμενη από ένα ( 1 ) Συντονιστή και (42) κύρια μέλη – υπαλλήλους , με τους αναπληρωτές αυτών, οι οποίοι υπηρετούν στον φορέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ,μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Έργο της Ο.Δ.Ε είναι η ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών της ανάρτησης στο δικτυακό τόπο της οικείας υπηρεσίας που κατά το Ν.3861/13.07.2010 είναι υπόχρεη σε ανάρτηση, η ίδρυση και λειτουργία του δικτυακού τόπου στον οποίο λαμβάνει χώρα η κεντρική ανάρτηση, η δημιουργία και τήρηση κεντρικού αρχείου καθώς επίσης και η διαβίβαση στο Εθνικό Τυπογραφείο όλων των αναγκαίων στοιχείων για την ανάρτηση των σχετικών πράξεων στον κεντρικό δικτυακό του τόπο. Επίσης, έργο της Ο.Δ.Ε είναι η τήρηση αρχείου των νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, πράξεων και αποφάσεων με τρόπο προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, και με όλα τα αναγκαία τεχνικά, διαδικαστικά και οργανωτικά μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των κειμένων που αναρτώνται.
Η Ο.Δ.Ε θα λειτουργεί εντός και εκτός του ωραρίου εργασίας και σύμφωνα με τις διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.
Τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου ( Ο.Δ.Ε. ) για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
είναι τα εξής :

1) Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού : Φλωράκης Ιωάννης , υπάλληλος Τ.Ε. Πληροφορικής , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80221 , e-mail :
i . florakis @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή τoν Παρούτσα Ιωάννη , υπάλληλος Π.Ε. Αρχαιολόγων , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 – 50719 , e-mail :
i . paroutsas @ evrytania . gr ) .
2) Τμήμα Πληροφορικής ....Π.Ε. Ευρυτανίας : Κουκλάρας Γεώργιος , υπάλληλος Π.Ε. Μηχανικών ( Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας :
(τηλ. 22373 – 50714 , e-mail : g . kouklaras @ evrytania . gr), με αναπληρωτή την Ανδριά Ελπίδα , υπάλληλος Π.Ε. Πληροφορικής , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 –50719, e-mail : e . andria @ evrytania . gr ) .
3) Δ/νση Τεχνικών Έργων : Μπαρμπούτης Δημήτριος , υπάλληλος Δ.Ε. Πληροφορικής , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 – 52428 , e-mail :d . mparmpoutis @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή τoν Βονόρτα Παναγιώτη , υπάλληλος Π.Ε. Μηχανικών ( Πολιτικών Μηχανικών ) , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 –
52428 , e-mail : p . vonortas @ evrytania . gr ) .
4) Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών : Τσάκνης Ιωάννης , υπάλληλος Τ.Ε. Μηχανικών ( Μηχανολόγων ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 – 52526 , e-mail :
i . tsaknis @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Τσιγαρίδα Αλεξάνδρα , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού – Λογιστικού ) , με στοιχεία επικοινωνίας :
( τηλ. 22373 – 52519 , e-mail : a . tsigarida @ evrytania . gr).
5) Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής : Καραθάνου Φωτεινή , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού - Λογιστικού ) , μέλος , με στοιχεία
επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80249 , e-mail : f . karathanou @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Ευαγγελοδήμου Μαρία , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων (Διοικητικού – Λογιστικού ) , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80255 , e-mail : m . evaggelodimou @ evrytania . gr ) .
6) Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας : Λαθύρη Ελένη , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού - Λογιστικού ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80992 , e-mail : e . lathiri @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Κώση Σοφία , υπάλληλος Τ.Ε. Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας ( Εποπτών Δημόσιας Υγείας ) , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 89060 , e-mail : s . kosi @ evrytania . gr ).
7) Δ/νση Ανάπτυξης : Ιατρίδου Κρυσταλλία , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού - Λογιστικού ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80263,
e-mail : k . iatridou @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Χατζοπούλου Αικατερίνη, υπάλληλος Τ.Ε. Τεχνολόγων Τροφίμων , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80262,
e-mail : a . xatzopoulou @ evrytania . gr ) http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

http://evrytanikospalmos.blogspot.com/Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων ( Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας , Ευβοίας ), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Τσελά και συνεργάτες του, καταγράφοντας τις απόψεις τους σε θέματα εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
Όπως τόνισε ο κ. Καπελέρης, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, ο τομέας της γεωργίας έχει τεράστια σημασία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Ένας από τους στόχους μας είναι να μετατρέψουμε την περιφέρειά μας σε πρότυπο ανταγωνιστικής διάρθρωσης των παραγωγικών πόρων και κυρίως του πρωτογενούς τομέα, αναδεικνύοντας τη δική της παραγωγική ταυτότητα, τα προϊόντα της που η βιωσιμότητά τους είναι βάσιμη και τα οποία μπορούν να προσδώσουν μια νέα κατεύθυνση στον παραγωγικό της προσανατολισμό, για ουσιαστική ανάπτυξη της αγροτικής της οικονομίας.
Εν τω μεταξύ τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στον δοκιμαζόμενο κλάδο της πτηνοτροφίας, εξαιτίας της αστάθειας των τιμών αλλά και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, εξέφρασε με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης.
Ο κ. Καπελέρης τόνισε την σημαντική παρουσία του κλάδου της πτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ και επεσήμανε τις γενεσιουργές αιτίες που τον οδηγούν καθημερινά στην αποσταθεροποίησή του, με δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο σε επίπεδο οικονομίας αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής. Πρότεινε, δε, δέσμη μέτρων για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και τους μεμονωμένους πτηνοτρόφους.

Νέες περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας Από 1 Μαρτίου κόβονται ακόμη και άλλα δρομολόγια

http://evrytanikospalmos.blogspot.com/Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Α.Ε. μετά από συνεδρίαση του αποφάσισε: Από την Τρίτη 01η Μαρτίου 2011 διακόπτεται η λειτουργία των ακόλουθων δρομολόγιων :

1. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:00 μ. από Καρπενήσι για Αθήνα διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
2. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 18:00 μ.μ. από Αθήνα για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
3. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 21:00 μ.μ. από Λαμία για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
4. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 06:40 π.μ. από Καρπενήσι για Λαμία διακόπτεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.
5. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 13:20 μ.μ. από Λαμία για Καρπενήσι διακόπτεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.
6. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 05:45 π.μ. από Κλειτσό – Φουρνά προς Λαμία διακόπτεται.
7. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:45 μ.μ. από Λαμία προς Φουρνά – Κλειτσό διακόπτεται.
8. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 08:45 π.μ. από Καρπενήσι για Αγρίνιο διακόπτεται τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.
9. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:30 μ.μ. από Αγρίνιο για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.
Παρακαλούνται οι επιβάτες μας να επικοινωνούν πρίν να ταξιδέψουν με το τηλέφωνο 2237080013 στο ΚΤΕΛ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, καθότι όπως αναφέρεται τα δρομολόγια διακόπτονται λόγο οικονομικής αδυναμίας.

Διόδια: Το 13% των οδηγών σηκώνει την μπάρα και δεν πληρώνει


Επίσης, σχεδόν επτά στους δέκα οδηγούς κρίνουν λίγο ή καθόλου ασφαλές το οδικό δίκτυο της περιοχής όπου διαμένουν, ενώ σχεδόν στην συντριπτική τους πλειονότητα θεωρούν ότι η αποπεράτωση των μεγάλων οδικών αξόνων θα επηρεάσει θετικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων (95,8%), στην ποιότητα ζωής των πολιτών (89,1%), στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (84,5%) και στην οικονομία της χώρας (70,9%). Αντίθετα, μόλις οι μισοί (52,2%) εκτιμούν ότι η δημιουργία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα επηρεάσει θετικά το περιβάλλον. Ακόμη, οι περισσότεροι οδηγοί χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη την βελτίωση των υπαρχόντων εθνικών οδικών αξόνων (96%) και χρήσιμη την ανάπτυξη νέων αυτοκινητοδρόμων (83%). Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών (97,5%) τάσσεται υπέρ της αποπεράτωσης των έργων. Η έρευνα επισημαίνει ότι τρεις στους τέσσερις οδηγούς έχουν χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο τους αυτοκινητοδρόμους που έχουν διόδια. Στους λόγους για τους οποίους αποφεύγουν τους εναλλακτικούς δρόμους προτάσσουν τον μεγαλύτερο χρονο (50,8%), την χειρότερη ποιότητά του (31,5%) και την μεγαλύτερη απόσταση (10%). Ακόμη, προκύπτουν και ευρήματα, τα οποία συνδέονται με την οικονομική κρίση, καθώς ένας στους δύο οδηγούς λέει ότι χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του λιγότερο συχνά σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, των οικονομικών δυσκολιών και του συνεπαγόμενου περιορισμού των μετακινήσεων. Τα πλήρη στοιχεία της έρευνας θα παρουσιαστούν την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση.

tovima.gr

Ένας στους δέκα οδηγούς, που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο, δεν καταβάλει διόδια. Αυτό δείχνει η «Έρευνα Καταγραφής Στάσεων και Απόψεων σχετικά με τις Οδικές Υποδομές και την Οδική Ασφάλεια» που εκπόνησαν οι εταιρίες Invision και Metron Analysis για λογαριασμό των κοινοπραξιών των μεγάλων οδικών αξόνων. Σύμφωνα με ευρήματά της το 87% των οδηγών που χρησιμοποιούν οδικούς άξονες με διόδια, τα καταβάλλουν κανονικά. Αντίθετα, το 13% δεν πληρώνει διόδια, άλλοτε τακτικότερα και άλλοτε λιγότερο συχνά.
http://www.lamiastar.gr/

Χρήματα για αγρότες & κτηνοτρόφους

Αύριο κατατίθεται στις τράπεζες οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την συνδεδεμένη ενίσχυση σε βαμβάκι, ρύζι και ντομάτα, καθώς και η πρώτη δόση των εκκρεμοτήτων που είχαν οι αγρότες την προηγούμενη χρονιά. Η 2η δόση θα δοθεί έως 15 Μαρτίου. Αποζημιώσεις ύψους 1.192.330 ευρώ σε 1.204 κτηνοτρόφους θα καταβάλλει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ΕΛΓΑ.
http://www.lamiastar.gr/Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι στο ζωικό τους κεφάλαιο σε όλη τη χώρα, κυρίως την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου 2010 από διάφορα ζημιογόνα αίτια (κατασπάραξη από λύκο, αρκούδα και άγρια σκυλιά, γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, σηψηγονία, πλημμύρα κλπ.). Η καταβολή θα γίνει στους λογαριασμούς που διατηρούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι στην ΑΤΕ. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στη διεύθυνση www.elga.gr.

Παράταση ισχύος για ένα μήνα στα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που έληγε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2011. Η παράταση δίδεται σε όσους είχαν το απαραίτητο αυτοκόλητο σήμα του ΙΚΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα και αφορούσε τα ένσημα του 2009. Τα νέα αυτοκόλητα που θα πιστοποιούν τα ένσημα του 2010 έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να παρατείνει την ισχύ των βιβλιαρίων προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Ετσι δίδεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι 31 Μαρτίου της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και μόνο. Σε ανακοίνωση του ΙΚΑ σημειώνεται ότι δεν θα ισχύει η παράταση της θεώρησης για νοσοκομειακή περίθαλψη, για νοσηλεία στο εξωτερικό κ.λ.π. Επίσης για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών κ.λ.π) θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένουhttp://www.lamiastar.gr/

Θα μπορούσαν να λένε..

Δημήτρης Τάτσης(Δήμαρχος):Χρήστο που είπαμε τα σκουπίδια;;;Στη Δαφνούλα;;σσσσσστ μην μας ακούσει ο Θόδωρος και πάει να τους το πει....
Ααα και κάνε πιο πέρα με στρίμωξες....
Xρήστος Δημητρόπουλος:Σωστά δήμαρχε..Θα ήθελα πολύ να τους ευχαριστήσω που με στήριξαν στις εκλογές γι' αυτό τους στέλνω ένα αέρινο δωράκι...Θα ανέβω να τους το ανακοινώσω και απο κοντά..
Θεόδωρος Μπαμπαλής:αχαχα... Νομίζουν ότι δεν τους ακούω ...γελασμένοι είναι...Στην Δαφνούλα είπαν τα σκουπίδια!!Είπα ξείπα τότε...Γρήγορα να ανέβω να ξεσηκώσω τους κατοίκους...Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσω αντιπολιτευτική γραμμή...Να η ευκαιρία
Με το συμπάθειοhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/Η μάχη των κατασκευαστικών εταιρειών και αυτή των υπουργείων, σχετικά με το μέλλον τον απορριμμάτων στην Ελλάδα, καλά κρατεί …
Επιλέγουν ξεπερασμένες τεχνολογικές μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων, όταν σε άλλα κράτη της Ευρώπης αποκομίζουν οφέλη από τα σκουπίδια τους, ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοι συμβάλουν στη σωστή επεξεργασία, διαχωρίζοντας σε τέσσερεις κάδους τα απορρίμματά τους.
Όταν οι Υπουργοί μας αλλά και ο Πρωθυπουργός, επισκέπτονται άλλες πρωτεύουσες γιατί δεν επισκέπτονται και τις εγκαταστάσεις απορριμμάτων των πόλεων αυτών; Να δουν τι τα κάνουν τα σκουπίδια τους οι άλλοι! Γιατί λοιπόν δεν θέλουμε διαλογή στην «πηγή»;

Αλήθεια, γιατί επιλέγουμε τη βιοξήρανση; Γιατί ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος με έγγραφά του στις 17 Ιανουαρίου και στις 11 Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε την επικαιροποίηση-τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού του 2003;

Εμείς δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε τη δήλωση του Φίλιππου Κιρκίτσου, προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης : «Η επικαιροποίηση απ’ ότι φαίνεται απλώς έρχεται να πριμοδοτήσει την κυρίαρχη επιλογή της βιοξήρανσης, για την οποία έχουν ήδη βγάλει περιβαλλοντικούς όρους. Μακάρι να κάνουμε λάθος».

Διαβάστε αναλυτικά τα άρθρα στην Ελευθεροτυπία και στο antixyta.

Βιοξήρανση

Στις μονάδες βιοξήρανσης ή βιο­λογικής ξήρανσης γίνεται μηχανι­κή επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων, όπου ανακτώνται μέταλλα και γυαλί και τα υπόλοι­πα (κυρίως χαρτί, πλαστικά και οργανικά) μετατρέπονται σε ομογενοποιημένο καύσιμο υλικό, που λέγεται SRF, το οποίο θα πρέπει να οδηγηθεί σε θερμική επεξερ­γασία σε ειδικές μονάδες καύσης ή πυρόλυσης ή αεριοποίησης. Τα απορρίμματα που είναι απαλλαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως μέταλλα και χαρτί, δεν προσφέρουν καλής ποιότητας SRF.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, από την επεξεργασία 700.000 τόνων σκουπιδιών στη Φυλή «θα παράγονται 385.000 τόνοι SRF κάθε χρόνο, η καύση των οποίων θα οδηγήσει στην πα­ραγωγή τέφρας, που επίσης θα θάβεται σε ειδικό χώρο για επι­κίνδυνα απόβλητα». Η τέφρα είναι επικίνδυνο απόβλη­το λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα και άρα η επεξεργασία της πριν από την ταφή είναι ακρι­βότερη και θα πρέπει να γίνεται με ειδικές προδιαγραφές ασφα­λείας. Επιπλέον, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας, η καύση αστικών αποβλήτων οδηγεί στην έκλυ­ση διοξινών, ενώ το ζήτημα της ομοιομορφίας στη μεθοδολογία συστηματικού ελέγχου των εκπο­μπών αυτών των ουσιών παραμέ­νει άλυτο ανάμεσα σε κράτη - μέ­λη της Ε. Ε.

Mesogianews.gr

Τους «πνίγουν» τα σκουπίδια

Ένα ανεξέλεγκτο περιβαλλοντικό δράμα εκτυλίσσεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου, τα οποία βλέπουν τη λιγοστή τους έκταση να καλύπτεται από τα βουνά σκουπιδιών που παράγει η τουριστική βιομηχανία. Το φαινόμενο οδηγεί σε τρομακτική υποβάθμιση του νησιωτικού περιβάλλοντος, καθώς, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι τοπικές Αρχές ρίχνουν τα σκουπίδια τους σε παράνομες χωματερές, που διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι οι δήμαρχοι των νησιών παραδέχονται πως ρίχνουν επικίνδυνα απόβλητα στις χωματερές και, μην έχοντας άλλη επιλογή, βάζουν φωτιά στα σκουπίδια τους, προκαλώντας έτσι ανυπολόγιστη βλάβη στο έδαφος, στις ακτές και στους υδροφόρους ορίζοντες.

«Τα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν δύο μεγάλα προβλήματα: πρώτον, τη δυσκολία ανεύρεσης χώρων για υγειονομική ταφή και, δεύτερον, την εκτόξευση του όγκου των σκουπιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω τουρισμού», δηλώνει στη Real news ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ειδικά τα μικρά νησιά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα για βιώσιμα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι δύο πρόσφατα περιστατικά στην Ανδρο και την Πάτμο. Στις αρχές του μήνα, μια ξαφνική νεροποντή οδήγησε σε κατάρρευση τη χωματερή στην περιοχή Σταυροπέδα της Ανδρου, σκορπίζοντας τόνους σκουπιδιών μέχρι και τη γνωστή παραλία του νησιού, Σχοινιά. Παρά την καταστροφή, οι δημοτικές αρχές έδωσαν εντολή για επαναλειτουργία της χωματερής, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος για τη διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα θέλαμε να χωροθετήσουμε έναν χώρο υγειονομικής ταφής, ωστόσο, το 40% του νησιού είναι περιοχή NATURA και αδυνατούμε να βρούμε την κατάλληλη περιοχή», έχει δηλώσει ο δήμαρχος Ανδρου Γιάννης Γλυνός.

Η περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, ολοκλήρωσε την περιοδεία της στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας όπου είχε συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπους των παραγωγικών, αγροτικών και επιστημονικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καβάλα, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη  δήλωσε: «Για τη χώρα οι εκλογές τώρα θα ήταν τεράστια ζημιά. Ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε τη μεγάλη και δύσκολη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας θα υπηρετούσε μια τρίμηνη τουλάχιστον αναστάτωση στην Ελλάδα. Θα σας έλεγα ότι αν μιλούσα ιδιοτελώς η Δημοκρατική Συμμαχία θα ήθελε εκλογές, γιατί αυτό μας βολεύει αυτή την ώρα, αλλά δεν βοηθούν τον τόπο και αυτό πρέπει να είναι το πρωτεύον για όλους.»
Σε  άλλη ερώτηση για το στοιχείο που διαφοροποιεί τη Δημοκρατική Συμμαχία από τα άλλα κόμματα είπε:  «Η Δημοκρατική Συμμαχία λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τα πολιτικά κόμματα ακόμη και σήμερα δεν λένε αλήθειες. Ούτε το ΠΑΣΟΚ τολμά να πει αλήθειες, γι΄ αυτό δεν μπορεί να προετοιμάσει την κοινωνία για όσα πραγματικά  έρχονται, αλλά  ούτε και  η  ΝΔ που λαϊκίζει και υπόσχεται λύσεις χωρίς νέες θυσίες ή κατακεραυνώνει τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών γιατί δεν άφησε να κλείσουν τα σύνορα της χώρας.  Η χώρα δεν σηκώνει λαϊκισμούς, δεν ανέχεται δημαγωγίες. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ρεαλιστικές λύσεις και αποτελεσματικές προτάσεις. Η άποψη μας είναι ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το μεγάλο αντιπαραγωγικό κράτος και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα με συγκεκριμένες δράσεις περιορισμού της παρέμβασης του στην οικονομία και όχι να συνεχίσουμε να πιέζουμε τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο μόνος που μπορεί να παράγει πλούτο και εισόδημα στη χώρα.»
Σε ερώτηση για τις διεργασίες στην κεντροδεξιά πολυκατοικία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε :  «Δεν έχω δεχθεί τη λογική της πολυκατοικίας, η οποία με ενοχλεί και ιδεολογικά. Η άποψη ότι κάποιος διαθέτει «διαμέρισμα» ή «περιουσία» σε μια πολυκατοικία είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Κανένας δεν έχει τίποτα, κανένα διαμέρισμα. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε φρέσκο αέρα στην πολιτική προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά μόνο προβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις θα μας ακούσει ο κόσμος. Και μόνο μέσα από τις συγκεκριμένες θέσεις θα καταλάβει  ότι πίσω από τη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει καμιά ιδιοτέλεια, αλλά υπάρχει ο στόχος να συμβάλλουμε στην ανόρθωση του τόπου και να βγούμε από την κρίση. Λυπάμαι που το λέω αλλά  η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση όταν οι βασικοί πολιτικοί πυλώνες λειτουργούν με την παλιά λογική του «άσπρου»-«μαύρου».»
Τέλος σε ερώτηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη η Ντόρα Μπακογιάννη είπε : «Ορισμένοι από εμάς ανέμεναν ότι θα υπήρχε μία έκρηξη κάποια στιγμή στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Ομολογώ ότι δεν περίμενα αυτή την ένταση και αυτή την έκταση του αιματοκυλίσματος που συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη. Η διεθνής κοινότητα έχει μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, γιατί κάποια στιγμή μπήκαν στη λογική φονταμενταλισμός ή αυταρχισμός. Το δίλημμα όμως δεν ήταν αυτό. Έπρεπε να αντιληφθούν ότι οι λαοί δεν μπορούν πλέον να τα ανεχθούν τα αυταρχικά καθεστώτα και από τη στιγμή που διείσδυσε το internet στις κοινωνίες με αυτό τον τρόπο, κανένα αυταρχικό καθεστώς δεν πρόκειται να επιβιώσει. Άρα η διεθνής κοινότητα κάνοντας τα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων με τον Καντάφι, έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Αυτή είναι η αλήθεια.  Το είπα εδώ και τρείς μέρες στην πρώτη μου δήλωση για τα γεγονότα στη Λιβύη, ότι δεν μου κάνει εντύπωση ότι  το ΠΑΣΟΚ και κάποια στελέχη του δεν τολμούν να καταδικάσουν με καθαρότητα αυτό το οποίο συμβαίνει στη Λιβύη, λόγω των παλιών σχέσεων και δεσμών που είχαν με το καθεστώς Καντάφι. Τώρα το επαναλαμβάνουν με καθυστέρηση και άλλοι.»
Στις επαφές  που είχε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδη και τους δημάρχους Κομοτηνής κ.Πετρίδη, Καβάλας κ.Σιμιτζή και Σαππών κ. Ιωαννάκη συζήτησαν τα σημαντικά προβλήματα που εμφανίζονται στο χώρο της αυτοδιοίκησης από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων, των πόρων αλλά και του προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε στους συνομιλητές της ότι η αδράνεια και οι καθυστερήσεις  της κυβέρνησης στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει είναι μεγάλες και απειλούν να υπονομεύσουν μια σημαντική μεταρρύθμιση όπως είναι η νέα διοικητική διάρθρωση και ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης  και οι νέοι δήμοι της χώρας.
Επίσης επισκέφθηκε στο μειονοτικό χωριό Λύκειο Ροδόπης τις γυναίκες του μειονοτικού μορφωτικού και εκπαιδευτικού συλλόγου γυναικών όπου τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία υπηρετεί την πολιτική  ισονομίας και  ισοπολιτείας στην πραγματική της έννοια. Απάντησε σε ζητήματα ανεργίας και γεωργίας που έθεσε η πρόεδρος του μειονοτικού συλλόγου επισημαίνοντας ότι : «τα προβλήματα είναι ίδια για όλους τους αγρότες. Όπως και όλοι οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους. Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μια περίοδο όπου η ανεργία σε όλη την περιοχή έχει ανέβει πάρα πολύ, χτυπάει και τον χριστιανικό και μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής. Ο στόχος για εμάς είναι πώς θα μπορέσουμε εδώ, στη Θράκη, σε αυτό τον εύφορο και παραγωγικό κάμπο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν τα νέα παιδιά να ξαναβρούν δουλειά. Όλα τα παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος. Είπατε πριν για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, έφτασε η ώρα, πλέον να προχωρήσουμε  με τολμηρά βήματα. Την κουβεντιάζουμε πάρα πολλά χρόνια, τώρα είναι ανάγκη αυτός  ο κάμπος  να αρχίσει να παράγει αγροτικά προϊόντα που να δίνουν εισόδημα  στην οικογένεια του κάθε αγρότη.» Απευθυνόμενη ειδικότερα στις γυναίκες η κ. Μπακογιάννη είπε: «από εσάς περνάει το αύριο των παιδιών σας και το αύριο της εξαιρετικής συμβίωσης σας με το χριστιανικό στοιχείο».
Στην Καβάλα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας με τους οποίους στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της περιοχής. Ειδικότερα συναντήθηκε με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης από  τους οποίους ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις της περιοχής ο περιορισμός της ρευστότητας στην αγορά, ο οποίος πλήττει τους μικρομεσσαίους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και οδηγεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο σε μεγάλο αριθμό λουκέτων στην αγορά.  Επίσης συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας και της Ένωσης Κτηνοτρόφων Καβάλας με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα που εμφανίζονται στον πρωτογενή τομέα, στην προώθηση στις αγορές των προϊόντων που παράγει η πλειοψηφία των μελών της ΕΑΣ Καβάλας. Επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας στην πόλη της Καβάλας που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων πλησιάζει το 25%, ενώ αντίστοιχες συζητήσεις είχε και στις επαφές της με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της πόλης, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.
Στο πλαίσιο της περιοδείας της η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε τα γραφεία του κινήματος στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή, ενώ είχε συναντήσεις με πολίτες που δραστηριοποιούνται στις Ομάδες Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Καβάλα

Καλλικράτης και σε 57 στρατολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα


Έως το τέλος του 2011 θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των στρατολογικών υπηρεσιών της χώρας, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης».
Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή. Οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται παράλληλα από όλα τα ΚΕΠ.Παράλληλο όφελος του νέου συστήματος είναι η αποδέσμευση περίπου 50 αξιωματικών, οι οποίοι και θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
Σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση πόρων, τονίζεται στην ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το κόστος λειτουργίας του παλαιού συστήματος, καθώς τα 57 στρατολογικά γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως. Απε-Μπεhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/