Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Νέα ντοκουμέντα της Realnews για τις μίζες

Νέες φωτιές στην «αυλή» του Άκη Τσοχατζόπουλου άναψε με τις δηλώσεις του στον Real fm ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Real news για τις μίζες και τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση των υποβρυχίων υποστήριξε με νόημα: «Ο Άκης έχει χαρτιά στα χέρια του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν τον Άκη».

Η Real news συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση παρουσιάζοντας νέα αποκαλυπτικά έγγραφα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter διερωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα η δικαιοσύνη για να διερευνήσει την επίμαχη υπόθεση. Κάλεσε επίσης το πολιτικό σύστημα να αντιδράσει, όπως και εκείνους που φέρεται να «κρατάει» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Γ. Καρατζαφέρηςhttp://www.real.gr/

Η δημοσκόπηση της Realnews – Στο 1,9% η διαφορά

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα. Ωστόσο τα συνολικά ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 50%. Την μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν εκμεταλλεύεται η ΝΔ η οποία ωστόσο παραμένει σταθερή στα ποσοστά της.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRΒ για την Realnews το ΚΚΕ ενισχύεται το ΛΑ.Ο.Σ κρατάει τα ποσοστά του, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει οριακά, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης μένουν εκτός βουλής ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά

Οι υπάλληλοι στις περιφέρειες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα έσοδα που δεν εισπράττουν

Τα πάνω κάτω έρχονται με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, καθώς σύμφωνα με αυτή τα στελέχη των περιφερειών θα βάζουν από την τσέπη τους τα χρήματα που είτε από αμέλεια, δόλο ή αδράνεια δεν εισπράττουν τα νόμιμα βεβαιωθέντα ποσά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος που εστάλη προς όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια στην είσπραξη των εσόδων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα για την είσπραξή τους και να παραπέμψουν τους αρμόδιους καταλογίζοντάς τους το ποσό της θετικής ζημιάς που προξενήθηκε. Την ίδια ώρα, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιεί ελέγχους για την κανονική είσπραξη των εσόδων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των νομικών τους προσώπων. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος τα όργανα των περιφερειών είναι υπεύθυνα για την άμεση κατάρτιση των προϋπολογισμών οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα "σφιχτοί". Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι στόχοι για την κατάρτιση των προϋπολογισμών για το 2011 είναι οι εξής:

- Η εναρμόνισή τους προς τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού 2011 και ιδίως μείωση των καταναλωτικών δαπανών κατά 10% τουλάχιστον.
- Η συγκράτηση των δαπανών και η ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων.
- Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημοσιονομικής διαχείρισης με όσο το δυνατό μικρότερη δέσμευση οικονομικών πόρων.
- Η περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και η επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης με στόχο τη μείωση του ελλείμματος του κράτους.
Στον προϋπολογισμό σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει να αναφέρονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα της περιφέρειας, καθώς πλέον απαγορεύεται από τον νόμο η κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλη εγκύκλιο θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στις αποδοχές των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης φέρνουν οι μετατάξεις που έγιναν λόγω του Προγράμματος Καλλικράτη. Στην πλειοψηφία των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν οι αναπροσαρμογές αυτές αφορούν σε αυξήσεις αποδοχών όπως προκύπτει από σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.
newsit.grhttp://www.lamiastar.gr/

Συμμετοχή για τον Απεραντιακό, πολυνίκης του θεσμού το Βελούχι με 16 κούπες

Συμμετοχή για τον Απεραντιακό, πολυνίκης του θεσμού το Βελούχι με 16 κούπες
Στις 2 Μαρτίου 2011, στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας, μεταξύ Βελουχιού που είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στην Ευρυτανία και Απεραντιακού, που βρέθηκε 3 φορές ακόμη στον τελικό με αντίπαλο το Βελούχι, γνωρίζοντας όμως ισάριθμες ήττες. Το 2001, ο Απεραντιακός έχασε από το Βελούχι με 2-1, το 2005 γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 7-1 και πέρυσι με σκορ 3-0.http://evrytanikospalmos.blogspot.com/