Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Δεν θα κλείσει κανένα Σχολείο ούτε στο Δήμο Αγράφων

Δεν θα κλείσει κανένα Σχολείο ούτε στο Δήμο Αγράφων


Δεν θα κλείσει ούτε θα συγχωνευτεί κανένα Σχολείο στον Δήμο Αγράφων, αλλά αντιθέτως με κοινή προσπάθεια όλων των φορέων, Δημοτικής Αρχής, Εκπαιδευτικών και γονέων, θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων της περιοχής.
Αυτό το μήνυμα προέκυψε από τον συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, με τον Δήμαρχο Αγράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, δίνει ξεχωριστό αγώνα για το φλέγον αυτό ζήτημα και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον δυναμικό Πρόεδρο της Κώστα Μαστροκώστα, όσο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, για τις ομολογουμένως σημαντικές τους και όπως αποδεικνύετε αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των δραστηριοτήτων, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μετά την συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011, συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς και θεσμικούς παράγοντες του νομού, σχετικά με το θέμα των πιθανών συγχωνεύσεων και του κλεισίματος σχολικών μονάδων στην Ευρυτανία, επισκέφθηκε το Δήμο Αγράφων και είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο κύριο Τάτση Δημήτρη. Στην συνάντηση αυτή, παραβρέθηκαν και πολλοί Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της περιοχής, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.
Την εκτεταμένη συζήτηση απασχόλησε το φλέγον θέμα της πιθανής κατάργησης και συγχώνευσης σχολικών μονάδων. Από όλους τους παριστάμενους εκφράστηκε η ομόθυμη και ομόφωνη άποψη ότι στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Αγράφων όχι μόνο δεν τίθεται θέμα κλεισίματος κάποιου σχολείου αλλά αντίθετα χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων, οι οποίες πέρα από το αναντικατάστατο παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν στα παιδιά της περιοχής , αποτελούν πραγματικό πόλο ζωντάνιας της τοπικής κοινωνίας αφού συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή. Επίσης διατυπώθηκε από όλους η θέση ότι η παραπέρα αποψίλωση των σχολικών μονάδων συνιστά καίριο πλήγμα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία δεν αντέχει και άλλη συρρίκνωση.
Ο Δήμαρχος κος Τάτσης συμφωνώντας με τις πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και επιβεβαίωσε την θέλησή του να υπερασπισθεί και ο ίδιος με όλα τα μέσα, όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην ίδια κατεύθυνση εκφράσθηκαν και οι εκπρόσωποι των γονέων οι οποίοι έθεσαν εκτός των άλλων και το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών σε επικείμενη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα.
Τέλος, από όλους τους παριστάμενους εκφράστηκε η θέληση να υπάρξει συντονισμός και συνέχεια στις κοινές μας προσπάθειες ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.
Το Δ.Σ. εκτιμώντας την σύσκεψη αυτή σαν θετική εξέλιξη, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του ώστε οι πολιτικές απαξίωσης και συρρίκνωσης του Δημόσιου σχολείου να πέσουν στο κενό. Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς φραγμούς και λογικές κόστους, στην υπηρεσία του λαού μας και ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που ζουν στο πετσί τους της συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Σχολεία παντού και ιδιαίτερα στις εσχατιές της ελληνικής περιφέρειας που εκτός των άλλων βιώνει επιπρόσθετα προβλήματα αποκλεισμού και εγκατάλειψης από την Πολιτείαhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Δεν προτείνει συνενώσεις- ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων στην Ευρυτανία ο Ανδρέας Κασκαμπάς

Δεν προτείνει συνενώσεις- ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων στην Ευρυτανία ο Ανδρέας Κασκαμπάς

Να μην γίνει καμία συνένωση στις Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στην Ευρυτανία, εισηγείται στον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, ο Δ/ντής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σηςΕυρυτανίας. Πιο συγκεκριμένα με το υπ.αριθμ. 422-15/2/11, έγγραφό του, ο κ. Κασκαμπάς, απαντώντας επί της ουσίας σε έγγραφο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, δεν προτείνει συνενώσεις-ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων (Γυμνάσια-Γεν. Λύκεια-ΕΠΑΛ) στην Ευρυτανία.
Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη στο μεγάλο στόχο, να μην εφαρμοστεί ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” στα σχολεία του τόπου μας. Το σχετικό έγγραφο του Κασκαμπά έχει ως εξής:
Προτάσεις Συνενώσεων-Ιδρύσεων Σχολικών Μονάδων ΣΧΕΤ.: Φ.2.1/988/14-2-2011 Π.Δ.Ε. Στ. Ελλάδας.
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο, σας γνωρίζουμε ότι αφού συνεκτιμήσαμε:
α)Τα κριτήρια που αναφέρονται στην αριθ. πρωτ. 11136/Δ4/27-1-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας,
β)Τις προτάσεις του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων και
γ)Την πρόταση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας,
δεν προτείνουμε συνενώσεις-ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων (Γυμνάσια-Γεν. Λύκεια-ΕΠΑΛ) στην περιοχή ευθύνης μας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Δ/ντής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης
ΑΝΔΡΕΑΣ Ι. ΚΑΣΚΑΜΠΑΣhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Κώστας Κοντογεώργος: “Είμαι υπό σκέψη και δεν το αποκλείω, να είμαι υποψήφιος

Κώστας Κοντογεώργος: “Είμαι υπό σκέψη και δεν το αποκλείω, να είμαι υποψήφιος”


"Είμαι υπό σκέψη και δεν το αποκλείω", δήλωσε ο Κώστας Κοντογέωργος, μετά την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι. Ο πρώην Νομάρχης, ακόμη τόνισε ότι είναι ενεργός πολίτης αλλά ταυτόχρονα ασκεί τα καθήκοντά του και σαν περιφερειακός σύμβουλος και ποτέ μα ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της Ευρυτανίας.
Οι δηλώσεις έχουν ως εξής:


Ακούσαμε τον λόγο σας και ακούσαμε κάποιους να σας υποστηρίζουν. Τι έχετε να πείτε;
Υπάρχει ένας ρεαλισμός αναγνώρισης των προβλημάτων του τόπου και η εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν δώσει την δυνατότητα να εκφράζομαι με ακρίβεια σε ορισμένα θέματα τα οποία θέματα τα έχω συζητήσει με του συμπολίτες μου πάρα πολλές φορές.

Όσον αφορά το μέλλον τι γίνετε;Το μέλλον καταδεικνύει ότι για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία στην Ευρυτανία θα κληθεί να αναλάβει πάλι της ευθύνες της, για την διοίκηση του τόπου γιατί από ότι φαίνεται είναι όλα σε ένα τέλμα και αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης σε κάθε γωνιά της Ευρυτανίας.
Πώς είδατε την τοποθέτηση του κυρίου Αγιάσογλου;Την είδα πολύ ρεαλιστική και προσαρμοσμένη πάνω στα νέα δεδομένα που πλέον επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για το κυβερνητικό της πρόγραμμα και βεβαίως πολύ ενθαρρυντική για τον τόπο δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία πάντα στα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης ήταν πάντα ακριβείς και είχε προτάσεις οι οποίες να εξυπηρετούν το αύριο του τόπου και τον πολιτών.
Εσείς βλέπετε πρόωρες εκλογές;Την τελευταία εβδομάδα έχουν εντείνει λίγο τις ανησυχίες όλων μια γρήγορη προσφυγή στις κάλπες. Αν αναλογιστεί κανένας με αυτά που ακούστηκαν αυτές τις μέρες δηλαδή αυτή την τεχνητή πόλωση μεταξύ Τρόϊκας και υπουργών του ΠΑΣΟΚ που ήταν μέχρι προχθές πειθήνια όργανα, πάει να πει ότι πάνε να διαμορφώσουν μια πλατφόρμα για εκλογές. Αυτό κρίνω προσωπικά.
Σκέφτεστε να κατέλθετε ως υποψήφιος με την ΝΔ για την Ευρυτανία;“Είμαι υπό σκέψη και δεν το αποκλείω. Το έχω ξαναπεί και στο παρελθόν ότι είμαι ενεργός πολίτης αλλά ταυτόχρονα ασκώ τα καθήκοντά μου και σαν περιφερειακός σύμβουλος και ποτέ μα ποτέ δεν έπαψε να με ενδιαφέρουν τα προβλήματα της Ευρυτανίας, τα κοινά θέματα της Ευρυτανίας που μας απασχολούν όλους”.http://evrytanikospalmos.blogspot.com/
15/3 Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Καρανάσιος   
Πέμπτη, 17 Φεβ 2011 15:26

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν τις επόμενες ημέρες στις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών που ανήκουν προκειμένου να ενημερωθούν και να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες χρήματα δεν αποκλείεται να εισπράξουν ακόμη και μέχρι τα τέλη Μαρτίου
Προθεσμία μέχρι 15 Μαρτίου προκειμένου να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους και να διεκδικήσουν το πριμ παραγωγικότητας έχουν στη διάθεση τους οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας.
http://www.lamiastar.gr/
Συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια για να τα ανταλλάξουν με ένα αναπηρικό αμαξίδιο Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Θώμη Παληού   
Πέμπτη, 17 Φεβ 2011 15:50

Την πρωτοβουλία αυτή έχει ξεκινήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 10.000 καπάκια και θα τα ανταλλάξει με ένα αμαξίδιο, σε εταιρία ανακύκλωσης το οποίο θα προσφέρει στο «Χαμόγελο του παιδιού».
Συγκλονιστική είναι η πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει μικροί μαθητές στην Ευρυτανία. 6.000 πλαστικά καπάκια από μπουκάλια μπορούν να ανταλλαγούν με ένα αναπηρικό αμαξίδιο που θα χρησιμοποιήσει ένα παιδί με κινητικά προβλήματα.
http://www.lamiastar.gr/