Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Το άγχος είναι καταστροφικό για τα μαλλιά

Το άγχος όπως όλου ξέρουμε κάνει κακό και στα μαλλιά. Λόγω της καθημερινότητας και των γρήγορων ρυθμών ζωής, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από το μολυσμένο περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες, και όπως είναι επόμενο τη σωματική, αλλά κυρίως τη ψυχολογική μας κούραση.

Σύμφωνα με το  My World, το άγχος σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την τριχόπτωση είναι να προσέχετε τη διατροφή σας και να λαμβάνετε καθημερινά τις απαραίτητες βιταμίνες εντάσσοντας στο διατροφικό σας πρόγραμμα φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, D, E αλλά και τροφές πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και φυσικά. Σημαντικό είναι και το νερό, το οποίο πρέπει να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση.

Βέβαια, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε όσο μπορείτε να αγχώνεστε λιγότερο και σημαντικός αρωγός σε αυτή σας τη προσπάθεια είναι να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν.
http://www.real.gr/
Συσκέψεις Γερακούδη με Δημάρχους Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Δώρα Γεωργούλα   
Τρίτη, 15 Φεβ 2011 19:44
Από τη Λαμία ξεκίνησε τον κύκλο συσκέψεων με τους Δημάρχους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Γενική Γραμματέας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.
Κατά σειρά συναντήθηκε με τους Δημάρχους: Μακρακώμης, κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιο, Καρπενησίου, κ. Μπακογιάννη Κων/νο και Αγράφων Τάτση Δημήτριο.
Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία των προϊσταμένων της Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας, των Διευθυντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων.
Στις συσκέψεις έγινε μια πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων των Δήμων , εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η δυνατότητα επιτάχυνσης του στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή.
Στο τέλος η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Δημάρχους.
Σε δηλώσεις της η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη τόνισε τα εξής:
« Ξεκινήσαμε σήμερα έναν πρώτο γύρο συναντήσεων και συσκέψεων με τους Δημάρχους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, μαζί με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να προσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας και να προγραμματίσουμε για το μεσοδιάστημα που διανύουμε μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο. Όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει το 2011 είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη χρονιά. Οι στόχοι που έχουνε τεθεί είναι υψηλοί και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λαθών και καθυστερήσεων. Χρειάζεται συναντίληψη, συνεννόηση και συναπόφαση, προκειμένου να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα αλλά και προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής».
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, κατά σειρά με τους Δημάρχους Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δομοκού
http://www.lamiastar.gr/

Νέα επίθεση Καρφή

Κύριε Διευθυντά,
Δεσμεύτηκα πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην παίξω το «παιχνίδι των πολιτικών» που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, ένα παιχνίδι που όπως αποδεικνύεται είναι το μόνο που γνωρίζει καλά ο κ. Μπακογιάννης και έχει να κάνει με τη φράση « εσείς τι δεν κάνατε, εμείς τι κάναμε» και αντίστροφα. Θεωρώ ότι αυτή η τακτική οδηγεί σε αδιέξοδα και συμψηφισμούς και επειδή εγώ δεν έχω να συμψηφίσω τίποτα, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο δημοσίευμά σας της προηγούμενης εβδομάδας με τίτλο «έβγαλε τα άπλυτα στη φόρα ο Μπακογιάννης» εννοώντας ότι οκτώ συμβάσεις του πρώην Δήμου Καρπενησίου είναι ύποπτες.
Οι οκτώ λοιπόν αυτές συμβάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής από το 2006 μέχρι το 2010, στις οποίες αναφέρθηκε με ειρωνεία ο Δήμαρχος στο προηγούμενο Δ.Σ. για να καλύψει κατά την άποψή του συμψηφιστικά και ουσιαστικά δική του πρόσφατη ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ απόφαση κατάρτισης όρων για πρόσληψη ενός επί πλέον συμβούλου, είχαν ως χαρακτηριστικά την  νομιμότητα και την διαφάνεια. Για την υλοποίηση αυτών των συμβάσεων ελήφθησαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρήθηκε η διαδικασία της δημοσιότητας, έγινε ανοιχτός διαγωνισμός, αναδείχτηκαν οι εκάστοτε ανάδοχοι με τις πλέον διαφανείς διαδικασίες και κυρίως όλες αυτές οι συμβάσεις έλαβαν απόφαση  νομιμότητας του Γενικού Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την αρχή έως το τέλος.
Πέραν όμως αυτών, οι δράσεις τις οποίες υποστήριξαν οι συγκεκριμένες συμβάσεις αντικειμενικά δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν από το προσωπικό του Δήμου γιατί ήταν πολύ εξειδικευμένες. Οι δύο από αυτές τις συμβάσεις χρηματοδοτήθηκαν από την κεντρική κατανομή (20%) του «ΘΗΣΕΑ» του Υπουργείο Εσωτερικών  και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία. Άλλες δύο συμβάσεις χρηματοδοτήθηκαν από τον «ΘΗΣΕΑ» γιατί προβλέπονταν στο πρόγραμμα αυτό και οι υπόλοιπες τέσσερις συμβάσεις αφορούσαν την λήψη διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου για να είναι δικαιούχος στο Δ΄ ΚΠΣ, την τεχνική υποστήριξη του «ΘΗΣΕΑ», δύο προμελέτες για τα έργα αξιοποίησης των χώρων παλιού ΚΤΕΛ - παλαιάς λαϊκής αγοράς και την τεχνική υποστήριξη στο πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης, ένα δύσκολο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πραγματοποιήθηκαν εκτός από δημοτικές επενδύσεις, ιδιωτικές επενδύσεις που τόνωσαν την τοπική αγορά αλλά και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής.
Αυτά λοιπόν είναι τα άπλυτα που έβγαλε ο κ Μπακογιάννης και ας θυμηθούμε προεκλογικά τις συκοφαντίες για ετήσια έξοδα δημοσίων σχέσεων στο Δήμο Καρπενησίου της τάξεως των 785.000 ευρώ, κατηγορίες που δεν θέλει να τις θυμάται  γιατί αναδεικνύουν την σκοπιμότητά και ταυτόχρονα την άγνοιά του. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν στην περίπτωση που τέτοιες κατηγορίες είχαν αποδέκτη τον ίδιο.
Επιτρέψτε μου όμως μέσα από την εφημερίδα σας, να υποβάλλω και εγώ ένα σύνθετο κακό με την καλή έννοια όρου ερώτημα στον κ. Δήμαρχο έτσι για να ταραχθεί λίγο και το καλό κλίμα των «επιδερμικών» και «βελουτέ» ερωτήσεων της πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης του στο STAR  Kεντρικής Ελλάδας.
Γιατί κύριε Δήμαρχε ακόμα δεν έχετε υποβάλλει για έγκριση νομιμότητας στην Περιφέρεια την κατάπτυστη και ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ απόφαση που λάβατε ως δημοτική ομάδα στην Οικονομική Επιτροπή πριν από περίπου ένα μήνα, σχετικά με την κατάρτιση όρων διακήρυξης για την πρόσληψη συμβούλου  που θα επιβαρύνει τον Δήμο με επί πλέον κόστος συμβούλων 73.800 ευρώ και θα καλύπτει κυρίως εργασία των υπαλλήλων;  Τόσους συμβούλους «ντύσατε», κανένας δεν σας είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει πρόβλημα  γιατί αφενός μεν δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου και αφετέρου για το άρθρο 11 της διακήρυξης που αναφέρει ότι ο σύμβουλος ανάδοχος μπορεί να εκχωρήσει τις υπηρεσίες που θα παρέχει στο Δήμο σε τρίτο πρόσωπο ΧΩΡΙΣ την συγκατάθεση του Δήμου; Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και μετά τις παρατηρήσεις μου το θέμα του ακριβού συμβούλου θα ξαναέρθει για ψήφιση μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και η πρότασή μου είναι αντί να προσλάβετε τον ακριβό σύμβουλο που θα συμβουλεύει τους άλλους συμβούλους οι οποίοι θα συμβουλεύουν εσάς και όλους μαζί θα σας συμβουλεύουν οι υπάλληλοι του Δήμου, να δρομολογήσετε την διαδικασία της πρόσληψης δικηγόρου της περιοχής μας με πάγια αντιμισθία, οι υπηρεσίες του οποίου αφενός μεν επιβάλλονται. αφετέρου κοστίζουν λιγότερο.
Με τιμή
Βαγγέλης Καρφής
πρώην αντιδήμαρχος 

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Το «Μικρό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Καρπενησίου


Η απόσταση που χωρίζει την πόλη μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί τροχοπέδη στη μετάδοση νέων γνώσεων και πληροφοριών.
Επιδίωξη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέπουν σε κάθε έναν από τους δημότες να μπορεί να γίνει μέτοχος της κοινωνίας της πληροφόρησης αλλά και της διαδικασίας μη τυπικής, άτυπης και δια βίου μάθησης.
Η ενίσχυση της ευρύτερης μόρφωσης και η προώθηση δράσεων που συμβάλουν στην επιπλέον κατάρτιση, αποτελούν για το Δήμο Καρπενησίου τις βάσεις αυτής της προσπάθειας.
Δημιουργούμε λοιπόν το «Μικρό Πανεπιστήμιο». Έναν θεσμό, στα πλαίσια του οποίου ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Ενιαίο Λύκειο Καρπενησίου, το παράρτημα Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων), τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία θα διοργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις διαφορετικής κάθε φορά θεματολογίας.
Απευθυνόμενοι σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και φορείς, ανοίγουμε έναν κύκλο εκδηλώσεων που έχουν ως βασική τους αποστολή την παροχή ευρείας και ενδιαφέρουσας γνώσης. Με στοχευμένες δράσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που θα κρατούν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ευελπιστούμε ο θεσμός αυτός να καθιερωθεί και να λειτουργήσει ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε κατοίκου της πόλης μας.
Ξεκινάμε με τους νέους. Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:30 στην ...... αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης υποδεχόμαστε τον Καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλο. Στη διάλεξή του με θέμα Νεολαία: Θεσμοί και Πολιτικό Σύστημα, θα επιχειρήσει να αναλύσει τη σχέση των νέων με το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.
Η παρουσία τόσο των νέων του τόπου μας όσο και όλων όσοι με τη δράση τους εμπλέκονται σε τομείς που αφορούν τη νεολαία θα επιβεβαιώσει ότι η τοπική μας κοινωνία μπορεί να δώσει χώρο στο «Μικρό Πανεπιστήμιο».
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Η φιλοσοφία του θεσμού αυτού είναι το Καρπενήσι να υποδέχεται ανθρώπους που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, παρέχουν στους δημότες μας επιπλέον κατάρτιση. Χρησιμοποιώντας μεθόδους μη τυπικής και άτυπης μάθησης που προωθούνται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το «Μικρό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Καρπενησίου ελπίζουμε να συμβάλει στην προώθηση νέων ιδεών αλλά και στη μετάδοση χρήσιμων για όλους μας γνώσεων. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε πολύτιμους συμμάχους το Ενιαίο Λύκειο Καρπενησίου, το ΤΕΙ, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και το Σύλλογο Νέων, οι εκπρόσωποι των οποίων αποδέχθηκαν αμέσως να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να «στήσουμε» το θεσμό αυτό, αλλά και να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του, αφού το «Μικρό Πανεπιστήμιο» θα υλοποιεί τις δικές τους προτάσεις».http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Ηλίας Καρανίκας:Μονόδρομος η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο


"Διαχρονικές οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας"
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Καρανίκας μιλώντας σε τοπική εφημερίδα υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο και δικαιολόγησε την θετική στάση του ως την μόνη λύση για το καλό της χώρας.
Απαντώντας έμμεσα και στις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί ,εντός και εκτός Ευρυτανίας,για το ότι δεν καταψήφισε το μνημόνιο ο βουλευτής τόνισε:
"Μπορεί να μου υποδείξει κάποιος, κάποιον άλλο δρόμο για να μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις την επόμενη μέρα; Αν κάποιος έχει έστω και πρόχειρα στο μυαλό του έναν άλλο τρόπο για να έχουμε τα λεφτά που μας χρειάζονταν τον άλλο μήνα, να μου το πει. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, εκεί που φτάσαμε."
Σε ότι έχει σχέση με το ποιοι κατάντησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού καταλόγισε ευθύνες και στις κυβερνήσεις Πασοκ αλλά διαχρονικά στις κυβερνήσεις της ΝΔ.
'Ετσι δήλωσε:
"Η Ελλάδα υπερχρεώθηκε και εγώ να δεχτώ ότι δεν ήταν αποτέλεσμα, ούτε του ενός εξαμήνου που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πριν την υπογραφή του μνημονίου, ούτε των 5 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας· να το δεχτώ και αυτό. Ήταν αποτέλεσμα - άλλος με λιγότερο και άλλος με περισσότερο ποσοστό ευθύνης- δεκαετιών. Δεν υπήρχε όμως άλλος τρόπος.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/