Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 2-0 Με στυλοβάτη τον Λάκη στην 3η θέση

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον μεγάλο ποδοσφαιριστή, που ακούει στο όνομα ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο Άγιος Προκόπιος, πήρε άνετη νίκη απέναντι στο Κεράσοβο, φτάνοντας έτσι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι, παίζοντας κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο πήραν μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλουν να «κλειδώσουν» θέση στην τετράδα και από κει και πέρα ότι ήθελε προκύψει.
Όπως προαναφέραμε, ο Λάκης Αναστασόπουλος, ήταν αυτός που πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του, αλλά και ο προπονητής που έχει περάσει στην ομάδα, την δική του φιλοσοφία, ότι το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, δεν παίζετε Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι, για ένα ακόμη παιχνίδι, παρουσίασαν μια καλή εικόνα, που όμως δεν αρκεί για να φέρει και αποτελέσματα.
Ο Άγιος Προκόπιος μπήκε δυνατά στον αγώνα και πίεσε από την αρχή για το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα για το τρίποντο.
Παρόλα αυτά όμως την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι με τον Λελούδη να αστοχεί από κοντά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ στο 17΄.
Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Αναστασόπουλος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πλακιά με υποδειγματική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του κάνοντας το 1-0.
Στο 37΄, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως τα δυνατό του Λαθύρη, έφυγε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους 1-0, ξεκίνησαν δυνατά το Β΄ ημίχρονο, ψάχνοντας για ένα δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε σιγουριά για την νίκη.
Στο 51΄ το σουτ του Τσάκνη έφυγε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Τσέκα.
Στο 68΄, ο Λάκης Αναστασόπουλος με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και στο 75΄ : Ο Κουρλός δεν μπόρεσε από καλή θέση να παραβιάσει για Τρίτη φορά την εστία του Τρίκκα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Άγιος Προκόπιος: Κόκκοτος, Τσάκνης, Πλακιάς, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Λαθύρης Ι (Κουρλός), Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσέκας (Χαβέλος), Λαθύρης Δ (Μάκκας Λ), Τσίπρας
Κεράσοβο: Τρίκκας, Λαθύρης Α (Μούτσελος), Αρκουμάνης, Σακαμπέτης, Ζιάκας, Ράπτης (Λάππας), Τσιγαρίδας, Λελούδης, Παπαροϊδάμης (Παπαδονίκος), Κοσμάς,http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Συγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας


Από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας συγκροτήθηκε η Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ),για όλες τους νομούς της περιφέρειας αποτελούμενη από ένα ( 1 ) Συντονιστή και (42) κύρια μέλη – υπαλλήλους , με τους αναπληρωτές αυτών, οι οποίοι υπηρετούν στον φορέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ,μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Έργο της Ο.Δ.Ε είναι η ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών της ανάρτησης στο δικτυακό τόπο της οικείας υπηρεσίας που κατά το Ν.3861/13.07.2010 είναι υπόχρεη σε ανάρτηση, η ίδρυση και λειτουργία του δικτυακού τόπου στον οποίο λαμβάνει χώρα η κεντρική ανάρτηση, η δημιουργία και τήρηση κεντρικού αρχείου καθώς επίσης και η διαβίβαση στο Εθνικό Τυπογραφείο όλων των αναγκαίων στοιχείων για την ανάρτηση των σχετικών πράξεων στον κεντρικό δικτυακό του τόπο. Επίσης, έργο της Ο.Δ.Ε είναι η τήρηση αρχείου των νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, πράξεων και αποφάσεων με τρόπο προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, και με όλα τα αναγκαία τεχνικά, διαδικαστικά και οργανωτικά μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των κειμένων που αναρτώνται.
Η Ο.Δ.Ε θα λειτουργεί εντός και εκτός του ωραρίου εργασίας και σύμφωνα με τις διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.
Τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου ( Ο.Δ.Ε. ) για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
είναι τα εξής :

1) Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού : Φλωράκης Ιωάννης , υπάλληλος Τ.Ε. Πληροφορικής , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80221 , e-mail :
i . florakis @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή τoν Παρούτσα Ιωάννη , υπάλληλος Π.Ε. Αρχαιολόγων , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 – 50719 , e-mail :
i . paroutsas @ evrytania . gr ) .
2) Τμήμα Πληροφορικής ....Π.Ε. Ευρυτανίας : Κουκλάρας Γεώργιος , υπάλληλος Π.Ε. Μηχανικών ( Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας :
(τηλ. 22373 – 50714 , e-mail : g . kouklaras @ evrytania . gr), με αναπληρωτή την Ανδριά Ελπίδα , υπάλληλος Π.Ε. Πληροφορικής , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 –50719, e-mail : e . andria @ evrytania . gr ) .
3) Δ/νση Τεχνικών Έργων : Μπαρμπούτης Δημήτριος , υπάλληλος Δ.Ε. Πληροφορικής , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 – 52428 , e-mail :d . mparmpoutis @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή τoν Βονόρτα Παναγιώτη , υπάλληλος Π.Ε. Μηχανικών ( Πολιτικών Μηχανικών ) , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 –
52428 , e-mail : p . vonortas @ evrytania . gr ) .
4) Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών : Τσάκνης Ιωάννης , υπάλληλος Τ.Ε. Μηχανικών ( Μηχανολόγων ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22373 – 52526 , e-mail :
i . tsaknis @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Τσιγαρίδα Αλεξάνδρα , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού – Λογιστικού ) , με στοιχεία επικοινωνίας :
( τηλ. 22373 – 52519 , e-mail : a . tsigarida @ evrytania . gr).
5) Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής : Καραθάνου Φωτεινή , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού - Λογιστικού ) , μέλος , με στοιχεία
επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80249 , e-mail : f . karathanou @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Ευαγγελοδήμου Μαρία , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων (Διοικητικού – Λογιστικού ) , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80255 , e-mail : m . evaggelodimou @ evrytania . gr ) .
6) Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας : Λαθύρη Ελένη , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού - Λογιστικού ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80992 , e-mail : e . lathiri @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Κώση Σοφία , υπάλληλος Τ.Ε. Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας ( Εποπτών Δημόσιας Υγείας ) , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 89060 , e-mail : s . kosi @ evrytania . gr ).
7) Δ/νση Ανάπτυξης : Ιατρίδου Κρυσταλλία , υπάλληλος Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων ( Διοικητικού - Λογιστικού ) , μέλος , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80263,
e-mail : k . iatridou @ evrytania . gr ) , με αναπληρωτή την Χατζοπούλου Αικατερίνη, υπάλληλος Τ.Ε. Τεχνολόγων Τροφίμων , με στοιχεία επικοινωνίας : ( τηλ. 22370 – 80262,
e-mail : a . xatzopoulou @ evrytania . gr ) http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

http://evrytanikospalmos.blogspot.com/Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων ( Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας , Ευβοίας ), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Τσελά και συνεργάτες του, καταγράφοντας τις απόψεις τους σε θέματα εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
Όπως τόνισε ο κ. Καπελέρης, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, ο τομέας της γεωργίας έχει τεράστια σημασία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Ένας από τους στόχους μας είναι να μετατρέψουμε την περιφέρειά μας σε πρότυπο ανταγωνιστικής διάρθρωσης των παραγωγικών πόρων και κυρίως του πρωτογενούς τομέα, αναδεικνύοντας τη δική της παραγωγική ταυτότητα, τα προϊόντα της που η βιωσιμότητά τους είναι βάσιμη και τα οποία μπορούν να προσδώσουν μια νέα κατεύθυνση στον παραγωγικό της προσανατολισμό, για ουσιαστική ανάπτυξη της αγροτικής της οικονομίας.
Εν τω μεταξύ τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στον δοκιμαζόμενο κλάδο της πτηνοτροφίας, εξαιτίας της αστάθειας των τιμών αλλά και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, εξέφρασε με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης.
Ο κ. Καπελέρης τόνισε την σημαντική παρουσία του κλάδου της πτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ και επεσήμανε τις γενεσιουργές αιτίες που τον οδηγούν καθημερινά στην αποσταθεροποίησή του, με δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο σε επίπεδο οικονομίας αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής. Πρότεινε, δε, δέσμη μέτρων για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και τους μεμονωμένους πτηνοτρόφους.

Νέες περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας Από 1 Μαρτίου κόβονται ακόμη και άλλα δρομολόγια

http://evrytanikospalmos.blogspot.com/Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Α.Ε. μετά από συνεδρίαση του αποφάσισε: Από την Τρίτη 01η Μαρτίου 2011 διακόπτεται η λειτουργία των ακόλουθων δρομολόγιων :

1. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:00 μ. από Καρπενήσι για Αθήνα διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
2. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 18:00 μ.μ. από Αθήνα για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
3. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 21:00 μ.μ. από Λαμία για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
4. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 06:40 π.μ. από Καρπενήσι για Λαμία διακόπτεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.
5. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 13:20 μ.μ. από Λαμία για Καρπενήσι διακόπτεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.
6. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 05:45 π.μ. από Κλειτσό – Φουρνά προς Λαμία διακόπτεται.
7. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:45 μ.μ. από Λαμία προς Φουρνά – Κλειτσό διακόπτεται.
8. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 08:45 π.μ. από Καρπενήσι για Αγρίνιο διακόπτεται τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.
9. Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:30 μ.μ. από Αγρίνιο για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.
Παρακαλούνται οι επιβάτες μας να επικοινωνούν πρίν να ταξιδέψουν με το τηλέφωνο 2237080013 στο ΚΤΕΛ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, καθότι όπως αναφέρεται τα δρομολόγια διακόπτονται λόγο οικονομικής αδυναμίας.

Διόδια: Το 13% των οδηγών σηκώνει την μπάρα και δεν πληρώνει


Επίσης, σχεδόν επτά στους δέκα οδηγούς κρίνουν λίγο ή καθόλου ασφαλές το οδικό δίκτυο της περιοχής όπου διαμένουν, ενώ σχεδόν στην συντριπτική τους πλειονότητα θεωρούν ότι η αποπεράτωση των μεγάλων οδικών αξόνων θα επηρεάσει θετικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων (95,8%), στην ποιότητα ζωής των πολιτών (89,1%), στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (84,5%) και στην οικονομία της χώρας (70,9%). Αντίθετα, μόλις οι μισοί (52,2%) εκτιμούν ότι η δημιουργία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα επηρεάσει θετικά το περιβάλλον. Ακόμη, οι περισσότεροι οδηγοί χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη την βελτίωση των υπαρχόντων εθνικών οδικών αξόνων (96%) και χρήσιμη την ανάπτυξη νέων αυτοκινητοδρόμων (83%). Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών (97,5%) τάσσεται υπέρ της αποπεράτωσης των έργων. Η έρευνα επισημαίνει ότι τρεις στους τέσσερις οδηγούς έχουν χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο τους αυτοκινητοδρόμους που έχουν διόδια. Στους λόγους για τους οποίους αποφεύγουν τους εναλλακτικούς δρόμους προτάσσουν τον μεγαλύτερο χρονο (50,8%), την χειρότερη ποιότητά του (31,5%) και την μεγαλύτερη απόσταση (10%). Ακόμη, προκύπτουν και ευρήματα, τα οποία συνδέονται με την οικονομική κρίση, καθώς ένας στους δύο οδηγούς λέει ότι χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του λιγότερο συχνά σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, των οικονομικών δυσκολιών και του συνεπαγόμενου περιορισμού των μετακινήσεων. Τα πλήρη στοιχεία της έρευνας θα παρουσιαστούν την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση.

tovima.gr

Ένας στους δέκα οδηγούς, που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο, δεν καταβάλει διόδια. Αυτό δείχνει η «Έρευνα Καταγραφής Στάσεων και Απόψεων σχετικά με τις Οδικές Υποδομές και την Οδική Ασφάλεια» που εκπόνησαν οι εταιρίες Invision και Metron Analysis για λογαριασμό των κοινοπραξιών των μεγάλων οδικών αξόνων. Σύμφωνα με ευρήματά της το 87% των οδηγών που χρησιμοποιούν οδικούς άξονες με διόδια, τα καταβάλλουν κανονικά. Αντίθετα, το 13% δεν πληρώνει διόδια, άλλοτε τακτικότερα και άλλοτε λιγότερο συχνά.
http://www.lamiastar.gr/

Χρήματα για αγρότες & κτηνοτρόφους

Αύριο κατατίθεται στις τράπεζες οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την συνδεδεμένη ενίσχυση σε βαμβάκι, ρύζι και ντομάτα, καθώς και η πρώτη δόση των εκκρεμοτήτων που είχαν οι αγρότες την προηγούμενη χρονιά. Η 2η δόση θα δοθεί έως 15 Μαρτίου. Αποζημιώσεις ύψους 1.192.330 ευρώ σε 1.204 κτηνοτρόφους θα καταβάλλει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ΕΛΓΑ.
http://www.lamiastar.gr/Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι στο ζωικό τους κεφάλαιο σε όλη τη χώρα, κυρίως την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου 2010 από διάφορα ζημιογόνα αίτια (κατασπάραξη από λύκο, αρκούδα και άγρια σκυλιά, γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, σηψηγονία, πλημμύρα κλπ.). Η καταβολή θα γίνει στους λογαριασμούς που διατηρούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι στην ΑΤΕ. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στη διεύθυνση www.elga.gr.

Παράταση ισχύος για ένα μήνα στα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που έληγε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2011. Η παράταση δίδεται σε όσους είχαν το απαραίτητο αυτοκόλητο σήμα του ΙΚΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα και αφορούσε τα ένσημα του 2009. Τα νέα αυτοκόλητα που θα πιστοποιούν τα ένσημα του 2010 έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να παρατείνει την ισχύ των βιβλιαρίων προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Ετσι δίδεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι 31 Μαρτίου της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και μόνο. Σε ανακοίνωση του ΙΚΑ σημειώνεται ότι δεν θα ισχύει η παράταση της θεώρησης για νοσοκομειακή περίθαλψη, για νοσηλεία στο εξωτερικό κ.λ.π. Επίσης για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών κ.λ.π) θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένουhttp://www.lamiastar.gr/

Θα μπορούσαν να λένε..

Δημήτρης Τάτσης(Δήμαρχος):Χρήστο που είπαμε τα σκουπίδια;;;Στη Δαφνούλα;;σσσσσστ μην μας ακούσει ο Θόδωρος και πάει να τους το πει....
Ααα και κάνε πιο πέρα με στρίμωξες....
Xρήστος Δημητρόπουλος:Σωστά δήμαρχε..Θα ήθελα πολύ να τους ευχαριστήσω που με στήριξαν στις εκλογές γι' αυτό τους στέλνω ένα αέρινο δωράκι...Θα ανέβω να τους το ανακοινώσω και απο κοντά..
Θεόδωρος Μπαμπαλής:αχαχα... Νομίζουν ότι δεν τους ακούω ...γελασμένοι είναι...Στην Δαφνούλα είπαν τα σκουπίδια!!Είπα ξείπα τότε...Γρήγορα να ανέβω να ξεσηκώσω τους κατοίκους...Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσω αντιπολιτευτική γραμμή...Να η ευκαιρία
Με το συμπάθειοhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/Η μάχη των κατασκευαστικών εταιρειών και αυτή των υπουργείων, σχετικά με το μέλλον τον απορριμμάτων στην Ελλάδα, καλά κρατεί …
Επιλέγουν ξεπερασμένες τεχνολογικές μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων, όταν σε άλλα κράτη της Ευρώπης αποκομίζουν οφέλη από τα σκουπίδια τους, ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοι συμβάλουν στη σωστή επεξεργασία, διαχωρίζοντας σε τέσσερεις κάδους τα απορρίμματά τους.
Όταν οι Υπουργοί μας αλλά και ο Πρωθυπουργός, επισκέπτονται άλλες πρωτεύουσες γιατί δεν επισκέπτονται και τις εγκαταστάσεις απορριμμάτων των πόλεων αυτών; Να δουν τι τα κάνουν τα σκουπίδια τους οι άλλοι! Γιατί λοιπόν δεν θέλουμε διαλογή στην «πηγή»;

Αλήθεια, γιατί επιλέγουμε τη βιοξήρανση; Γιατί ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος με έγγραφά του στις 17 Ιανουαρίου και στις 11 Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε την επικαιροποίηση-τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού του 2003;

Εμείς δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε τη δήλωση του Φίλιππου Κιρκίτσου, προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης : «Η επικαιροποίηση απ’ ότι φαίνεται απλώς έρχεται να πριμοδοτήσει την κυρίαρχη επιλογή της βιοξήρανσης, για την οποία έχουν ήδη βγάλει περιβαλλοντικούς όρους. Μακάρι να κάνουμε λάθος».

Διαβάστε αναλυτικά τα άρθρα στην Ελευθεροτυπία και στο antixyta.

Βιοξήρανση

Στις μονάδες βιοξήρανσης ή βιο­λογικής ξήρανσης γίνεται μηχανι­κή επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων, όπου ανακτώνται μέταλλα και γυαλί και τα υπόλοι­πα (κυρίως χαρτί, πλαστικά και οργανικά) μετατρέπονται σε ομογενοποιημένο καύσιμο υλικό, που λέγεται SRF, το οποίο θα πρέπει να οδηγηθεί σε θερμική επεξερ­γασία σε ειδικές μονάδες καύσης ή πυρόλυσης ή αεριοποίησης. Τα απορρίμματα που είναι απαλλαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως μέταλλα και χαρτί, δεν προσφέρουν καλής ποιότητας SRF.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, από την επεξεργασία 700.000 τόνων σκουπιδιών στη Φυλή «θα παράγονται 385.000 τόνοι SRF κάθε χρόνο, η καύση των οποίων θα οδηγήσει στην πα­ραγωγή τέφρας, που επίσης θα θάβεται σε ειδικό χώρο για επι­κίνδυνα απόβλητα». Η τέφρα είναι επικίνδυνο απόβλη­το λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα και άρα η επεξεργασία της πριν από την ταφή είναι ακρι­βότερη και θα πρέπει να γίνεται με ειδικές προδιαγραφές ασφα­λείας. Επιπλέον, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας, η καύση αστικών αποβλήτων οδηγεί στην έκλυ­ση διοξινών, ενώ το ζήτημα της ομοιομορφίας στη μεθοδολογία συστηματικού ελέγχου των εκπο­μπών αυτών των ουσιών παραμέ­νει άλυτο ανάμεσα σε κράτη - μέ­λη της Ε. Ε.

Mesogianews.gr

Τους «πνίγουν» τα σκουπίδια

Ένα ανεξέλεγκτο περιβαλλοντικό δράμα εκτυλίσσεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου, τα οποία βλέπουν τη λιγοστή τους έκταση να καλύπτεται από τα βουνά σκουπιδιών που παράγει η τουριστική βιομηχανία. Το φαινόμενο οδηγεί σε τρομακτική υποβάθμιση του νησιωτικού περιβάλλοντος, καθώς, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι τοπικές Αρχές ρίχνουν τα σκουπίδια τους σε παράνομες χωματερές, που διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι οι δήμαρχοι των νησιών παραδέχονται πως ρίχνουν επικίνδυνα απόβλητα στις χωματερές και, μην έχοντας άλλη επιλογή, βάζουν φωτιά στα σκουπίδια τους, προκαλώντας έτσι ανυπολόγιστη βλάβη στο έδαφος, στις ακτές και στους υδροφόρους ορίζοντες.

«Τα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν δύο μεγάλα προβλήματα: πρώτον, τη δυσκολία ανεύρεσης χώρων για υγειονομική ταφή και, δεύτερον, την εκτόξευση του όγκου των σκουπιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω τουρισμού», δηλώνει στη Real news ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ειδικά τα μικρά νησιά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα για βιώσιμα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι δύο πρόσφατα περιστατικά στην Ανδρο και την Πάτμο. Στις αρχές του μήνα, μια ξαφνική νεροποντή οδήγησε σε κατάρρευση τη χωματερή στην περιοχή Σταυροπέδα της Ανδρου, σκορπίζοντας τόνους σκουπιδιών μέχρι και τη γνωστή παραλία του νησιού, Σχοινιά. Παρά την καταστροφή, οι δημοτικές αρχές έδωσαν εντολή για επαναλειτουργία της χωματερής, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος για τη διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα θέλαμε να χωροθετήσουμε έναν χώρο υγειονομικής ταφής, ωστόσο, το 40% του νησιού είναι περιοχή NATURA και αδυνατούμε να βρούμε την κατάλληλη περιοχή», έχει δηλώσει ο δήμαρχος Ανδρου Γιάννης Γλυνός.

Η περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, ολοκλήρωσε την περιοδεία της στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας όπου είχε συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπους των παραγωγικών, αγροτικών και επιστημονικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καβάλα, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη  δήλωσε: «Για τη χώρα οι εκλογές τώρα θα ήταν τεράστια ζημιά. Ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε τη μεγάλη και δύσκολη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας θα υπηρετούσε μια τρίμηνη τουλάχιστον αναστάτωση στην Ελλάδα. Θα σας έλεγα ότι αν μιλούσα ιδιοτελώς η Δημοκρατική Συμμαχία θα ήθελε εκλογές, γιατί αυτό μας βολεύει αυτή την ώρα, αλλά δεν βοηθούν τον τόπο και αυτό πρέπει να είναι το πρωτεύον για όλους.»
Σε  άλλη ερώτηση για το στοιχείο που διαφοροποιεί τη Δημοκρατική Συμμαχία από τα άλλα κόμματα είπε:  «Η Δημοκρατική Συμμαχία λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τα πολιτικά κόμματα ακόμη και σήμερα δεν λένε αλήθειες. Ούτε το ΠΑΣΟΚ τολμά να πει αλήθειες, γι΄ αυτό δεν μπορεί να προετοιμάσει την κοινωνία για όσα πραγματικά  έρχονται, αλλά  ούτε και  η  ΝΔ που λαϊκίζει και υπόσχεται λύσεις χωρίς νέες θυσίες ή κατακεραυνώνει τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών γιατί δεν άφησε να κλείσουν τα σύνορα της χώρας.  Η χώρα δεν σηκώνει λαϊκισμούς, δεν ανέχεται δημαγωγίες. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ρεαλιστικές λύσεις και αποτελεσματικές προτάσεις. Η άποψη μας είναι ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το μεγάλο αντιπαραγωγικό κράτος και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα με συγκεκριμένες δράσεις περιορισμού της παρέμβασης του στην οικονομία και όχι να συνεχίσουμε να πιέζουμε τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο μόνος που μπορεί να παράγει πλούτο και εισόδημα στη χώρα.»
Σε ερώτηση για τις διεργασίες στην κεντροδεξιά πολυκατοικία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε :  «Δεν έχω δεχθεί τη λογική της πολυκατοικίας, η οποία με ενοχλεί και ιδεολογικά. Η άποψη ότι κάποιος διαθέτει «διαμέρισμα» ή «περιουσία» σε μια πολυκατοικία είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Κανένας δεν έχει τίποτα, κανένα διαμέρισμα. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε φρέσκο αέρα στην πολιτική προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά μόνο προβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις θα μας ακούσει ο κόσμος. Και μόνο μέσα από τις συγκεκριμένες θέσεις θα καταλάβει  ότι πίσω από τη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει καμιά ιδιοτέλεια, αλλά υπάρχει ο στόχος να συμβάλλουμε στην ανόρθωση του τόπου και να βγούμε από την κρίση. Λυπάμαι που το λέω αλλά  η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση όταν οι βασικοί πολιτικοί πυλώνες λειτουργούν με την παλιά λογική του «άσπρου»-«μαύρου».»
Τέλος σε ερώτηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη η Ντόρα Μπακογιάννη είπε : «Ορισμένοι από εμάς ανέμεναν ότι θα υπήρχε μία έκρηξη κάποια στιγμή στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Ομολογώ ότι δεν περίμενα αυτή την ένταση και αυτή την έκταση του αιματοκυλίσματος που συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη. Η διεθνής κοινότητα έχει μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, γιατί κάποια στιγμή μπήκαν στη λογική φονταμενταλισμός ή αυταρχισμός. Το δίλημμα όμως δεν ήταν αυτό. Έπρεπε να αντιληφθούν ότι οι λαοί δεν μπορούν πλέον να τα ανεχθούν τα αυταρχικά καθεστώτα και από τη στιγμή που διείσδυσε το internet στις κοινωνίες με αυτό τον τρόπο, κανένα αυταρχικό καθεστώς δεν πρόκειται να επιβιώσει. Άρα η διεθνής κοινότητα κάνοντας τα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων με τον Καντάφι, έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Αυτή είναι η αλήθεια.  Το είπα εδώ και τρείς μέρες στην πρώτη μου δήλωση για τα γεγονότα στη Λιβύη, ότι δεν μου κάνει εντύπωση ότι  το ΠΑΣΟΚ και κάποια στελέχη του δεν τολμούν να καταδικάσουν με καθαρότητα αυτό το οποίο συμβαίνει στη Λιβύη, λόγω των παλιών σχέσεων και δεσμών που είχαν με το καθεστώς Καντάφι. Τώρα το επαναλαμβάνουν με καθυστέρηση και άλλοι.»
Στις επαφές  που είχε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδη και τους δημάρχους Κομοτηνής κ.Πετρίδη, Καβάλας κ.Σιμιτζή και Σαππών κ. Ιωαννάκη συζήτησαν τα σημαντικά προβλήματα που εμφανίζονται στο χώρο της αυτοδιοίκησης από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων, των πόρων αλλά και του προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε στους συνομιλητές της ότι η αδράνεια και οι καθυστερήσεις  της κυβέρνησης στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει είναι μεγάλες και απειλούν να υπονομεύσουν μια σημαντική μεταρρύθμιση όπως είναι η νέα διοικητική διάρθρωση και ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης  και οι νέοι δήμοι της χώρας.
Επίσης επισκέφθηκε στο μειονοτικό χωριό Λύκειο Ροδόπης τις γυναίκες του μειονοτικού μορφωτικού και εκπαιδευτικού συλλόγου γυναικών όπου τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία υπηρετεί την πολιτική  ισονομίας και  ισοπολιτείας στην πραγματική της έννοια. Απάντησε σε ζητήματα ανεργίας και γεωργίας που έθεσε η πρόεδρος του μειονοτικού συλλόγου επισημαίνοντας ότι : «τα προβλήματα είναι ίδια για όλους τους αγρότες. Όπως και όλοι οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους. Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μια περίοδο όπου η ανεργία σε όλη την περιοχή έχει ανέβει πάρα πολύ, χτυπάει και τον χριστιανικό και μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής. Ο στόχος για εμάς είναι πώς θα μπορέσουμε εδώ, στη Θράκη, σε αυτό τον εύφορο και παραγωγικό κάμπο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν τα νέα παιδιά να ξαναβρούν δουλειά. Όλα τα παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος. Είπατε πριν για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, έφτασε η ώρα, πλέον να προχωρήσουμε  με τολμηρά βήματα. Την κουβεντιάζουμε πάρα πολλά χρόνια, τώρα είναι ανάγκη αυτός  ο κάμπος  να αρχίσει να παράγει αγροτικά προϊόντα που να δίνουν εισόδημα  στην οικογένεια του κάθε αγρότη.» Απευθυνόμενη ειδικότερα στις γυναίκες η κ. Μπακογιάννη είπε: «από εσάς περνάει το αύριο των παιδιών σας και το αύριο της εξαιρετικής συμβίωσης σας με το χριστιανικό στοιχείο».
Στην Καβάλα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας με τους οποίους στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της περιοχής. Ειδικότερα συναντήθηκε με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης από  τους οποίους ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις της περιοχής ο περιορισμός της ρευστότητας στην αγορά, ο οποίος πλήττει τους μικρομεσσαίους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και οδηγεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο σε μεγάλο αριθμό λουκέτων στην αγορά.  Επίσης συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας και της Ένωσης Κτηνοτρόφων Καβάλας με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα που εμφανίζονται στον πρωτογενή τομέα, στην προώθηση στις αγορές των προϊόντων που παράγει η πλειοψηφία των μελών της ΕΑΣ Καβάλας. Επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας στην πόλη της Καβάλας που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων πλησιάζει το 25%, ενώ αντίστοιχες συζητήσεις είχε και στις επαφές της με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της πόλης, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.
Στο πλαίσιο της περιοδείας της η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε τα γραφεία του κινήματος στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή, ενώ είχε συναντήσεις με πολίτες που δραστηριοποιούνται στις Ομάδες Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Καβάλα

Καλλικράτης και σε 57 στρατολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα


Έως το τέλος του 2011 θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των στρατολογικών υπηρεσιών της χώρας, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης».
Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή. Οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται παράλληλα από όλα τα ΚΕΠ.Παράλληλο όφελος του νέου συστήματος είναι η αποδέσμευση περίπου 50 αξιωματικών, οι οποίοι και θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
Σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση πόρων, τονίζεται στην ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το κόστος λειτουργίας του παλαιού συστήματος, καθώς τα 57 στρατολογικά γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως. Απε-Μπεhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Νέα ντοκουμέντα της Realnews για τις μίζες

Νέες φωτιές στην «αυλή» του Άκη Τσοχατζόπουλου άναψε με τις δηλώσεις του στον Real fm ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Real news για τις μίζες και τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση των υποβρυχίων υποστήριξε με νόημα: «Ο Άκης έχει χαρτιά στα χέρια του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν τον Άκη».

Η Real news συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση παρουσιάζοντας νέα αποκαλυπτικά έγγραφα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter διερωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα η δικαιοσύνη για να διερευνήσει την επίμαχη υπόθεση. Κάλεσε επίσης το πολιτικό σύστημα να αντιδράσει, όπως και εκείνους που φέρεται να «κρατάει» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Γ. Καρατζαφέρηςhttp://www.real.gr/

Η δημοσκόπηση της Realnews – Στο 1,9% η διαφορά

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα. Ωστόσο τα συνολικά ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 50%. Την μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν εκμεταλλεύεται η ΝΔ η οποία ωστόσο παραμένει σταθερή στα ποσοστά της.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRΒ για την Realnews το ΚΚΕ ενισχύεται το ΛΑ.Ο.Σ κρατάει τα ποσοστά του, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει οριακά, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης μένουν εκτός βουλής ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά

Οι υπάλληλοι στις περιφέρειες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα έσοδα που δεν εισπράττουν

Τα πάνω κάτω έρχονται με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, καθώς σύμφωνα με αυτή τα στελέχη των περιφερειών θα βάζουν από την τσέπη τους τα χρήματα που είτε από αμέλεια, δόλο ή αδράνεια δεν εισπράττουν τα νόμιμα βεβαιωθέντα ποσά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος που εστάλη προς όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια στην είσπραξη των εσόδων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα για την είσπραξή τους και να παραπέμψουν τους αρμόδιους καταλογίζοντάς τους το ποσό της θετικής ζημιάς που προξενήθηκε. Την ίδια ώρα, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιεί ελέγχους για την κανονική είσπραξη των εσόδων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των νομικών τους προσώπων. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος τα όργανα των περιφερειών είναι υπεύθυνα για την άμεση κατάρτιση των προϋπολογισμών οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα "σφιχτοί". Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι στόχοι για την κατάρτιση των προϋπολογισμών για το 2011 είναι οι εξής:

- Η εναρμόνισή τους προς τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού 2011 και ιδίως μείωση των καταναλωτικών δαπανών κατά 10% τουλάχιστον.
- Η συγκράτηση των δαπανών και η ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων.
- Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημοσιονομικής διαχείρισης με όσο το δυνατό μικρότερη δέσμευση οικονομικών πόρων.
- Η περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και η επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης με στόχο τη μείωση του ελλείμματος του κράτους.
Στον προϋπολογισμό σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει να αναφέρονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα της περιφέρειας, καθώς πλέον απαγορεύεται από τον νόμο η κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλη εγκύκλιο θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στις αποδοχές των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης φέρνουν οι μετατάξεις που έγιναν λόγω του Προγράμματος Καλλικράτη. Στην πλειοψηφία των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν οι αναπροσαρμογές αυτές αφορούν σε αυξήσεις αποδοχών όπως προκύπτει από σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.
newsit.grhttp://www.lamiastar.gr/

Συμμετοχή για τον Απεραντιακό, πολυνίκης του θεσμού το Βελούχι με 16 κούπες

Συμμετοχή για τον Απεραντιακό, πολυνίκης του θεσμού το Βελούχι με 16 κούπες
Στις 2 Μαρτίου 2011, στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας, μεταξύ Βελουχιού που είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στην Ευρυτανία και Απεραντιακού, που βρέθηκε 3 φορές ακόμη στον τελικό με αντίπαλο το Βελούχι, γνωρίζοντας όμως ισάριθμες ήττες. Το 2001, ο Απεραντιακός έχασε από το Βελούχι με 2-1, το 2005 γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 7-1 και πέρυσι με σκορ 3-0.http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τροφές πολύτιμες....γνωρίζουμε τι μας προσφέρουν;

Η ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υγιεινής ζωής για τον καθένα, αλλά η υγιεινή διατροφή μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα μερικές φορές, ανάλογα με το φύλο σας. Αν και υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα θα πρέπει όλοι να τρώνε περισσότερο, οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν επίσης τις δικές τους διατροφικές απαιτήσεις, καθώς και τη δική του μοναδική ανησυχίες τους για την υγεία. Εδώ είναι τα τρόφιμα δέκα όλοι οι άντρες πρέπει να τρώνε.
1) Μπρόκολο
Μπρόκολο - μαζί με άλλα σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο και τα λαχανάκια - περιέχει μια ισχυρή ενάντια στον καρκίνο, χημικών, sulphoraphane, η οποία έρευνες έχουν υποδείξει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ανδρών να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης (καρκίνος συχνότερα πλήττουν τις γυναίκες από τους άνδρες), ο καρκίνος του προστάτη και του παχέος εντέρου .
2) Τα στρείδια
Τα στρείδια είναι η υψηλότερη φυσική πηγή ψευδαργύρου? Αποτελεί ουσιώδη προϋπόθεση για τη γονιμότητα των ανδρών και τη σεξουαλική υγεία. Ψευδάργυρος όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση υγιών επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, αλλά είναι απαραίτητη για την υγιή παραγωγή σπέρματος. Στην κορυφή αυτής, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να ευθύνεται για την τριχόπτωση στους άνδρες, έτσι αυξημένη πρόσληψη μπορούν να επωφεληθούν εμφάνιση των ανδρών καθώς και την υγεία.
3) Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πιθανόν ένας από τους καλύτερους "superfoods" γύρω, και το δημοφιλές φρούτο έχει ιδιαίτερα οφέλη για τους άνδρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο που βρέθηκαν στις ντομάτες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, μειώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου? Η κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι οι άνδρες που συχνά τρώτε τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
4) Τα αυγά
Για τους άνδρες που πάσχουν από τριχόπτωση, τα αυγά μπορεί επίσης να παρέχει την τέλεια λύση. Τα αυγά είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς είναι πλούσια σε βιοτίνη (βιταμίνη Β7). Κρόκοι αυγών είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου, η οποία μερικές μελέτες έχουν δείξει μπορούν να αμβλύνουν την απώλεια τρίχας, η οποία μπορεί να προκληθεί από αναιμία.
5) χυμό ροδιού
Ρόδια είναι γεμάτη με βιταμίνες αντιοξειδωτικά, και τα μέταλλα, και η έρευνα έχει προτείνει ότι η κατανάλωση του χυμού αυτού του "superfood" μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης - η οποία μπορεί να είναι υψηλή σε πολλούς άνδρες από την ηλικία των 20 ετών - και την πρόληψη της υπέρτασης. Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση μόνο ένα 8 ουγκιά ποτήρι χυμό ροδιού καθημερινά θα μπορούσε δραματικά επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη.
6) Σκόρδα
Το σκόρδο είναι γνωστό για την ενίσχυση της υγεία της καρδιάς, καθώς και μια μελέτη για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης σκόρδου για τα αρσενικά έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης χαμηλότερο των ανδρών. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου προτείνει ότι τακτικά τρώγοντας σκόρδο και τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν τον κίνδυνο χαμηλότερο των ανδρών ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
7) Σολομός
Σολομός δεν είναι μόνο μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι μια άριστη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση πολλών από τις πλέον συνηθισμένα παράπονα για την υγεία των ανδρών. Οι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και την κατάθλιψη.
8) Ολόκληροι κόκκοι
Ολόκληρα τα σιτάρια είναι μεγάλα για την υγεία μας χάρη σε υψηλά επίπεδα τους σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τα περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καφέ ρύζι και βρώμη, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες είναι καλές για γενική ευημερία και μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει την κατάθλιψη. Μεμονωμένες βιταμίνες Β μπορεί επίσης να ωφελήσει ανδρική υγεία με διάφορους τρόπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) μπορεί να κρατήσει το σπέρμα υγιές, ενώ η βιοτίνη (Β7) μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια μαλλιών. Silica, επίσης παρούσα σε δημητριακά ολικής αλέσεως, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει με την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.
πηγή:realbuzz.comhttp://vulpinews.blogspot.com/
Δεμένα" τα χέρια των δημάρχων. Απαγορεύονται νέες προσλήψεις Εκτύπωση E-mail
  
Εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών δένει τα χέρια των δημάρχων όλης της χώρας αφού τους περιορίζεί τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού ή προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κατά 15 τοις εκατό τουλάχιστον.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά τόσο ο ίδιος όσο και η πλειοψηφία των συναδέλφων του δεν μπορούν να λειτουργήσουν τους δήμους υπό το νέο καθεστώς, την ώρα που λόγω του Καλλικράτη οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Παράλληλα επισημαίνει πως δεν μπορούν να βοηθήσουν δημότες τους να απαλλαγούν από την ανεργία προσφέροντας τους έστω εποχική εργασίαhttp://www.lamiastar.gr/

Τα πάντα για την αερόβια άσκηση

Γιατί χρειάζεται και ποια είναι η καλύτερη µέθοδος;

Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις αυτών που γυµνάζονται ή σκοπεύουν να γυµναστούν. Ποιες είναι όµως οι απαντήσεις;

Η αερόβια προπόνηση πρέπει να αποτελεί το 50% της καθηµερινής µας άσκησης.

Σκοπός της είναι η βελτίωση του καρδιαναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήµατος και γενικότερα η βελτίωση της αντοχής, ενώ προάγει και την κατανάλωση λιπαρών οξέων, βοηθώντας στη µείωση του ποσοστού του λίπους στο σώµα, πάντα βέβαια σε συνδυασµό µε την κατάλληλη διατροφή.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες που περιλαµβάνει, είναι αυτές που κινητοποιούν µεγάλες µυϊκές οµάδες, όπως το έντονο περπάτηµα, το τρέξιµο µεγάλων αποστάσεων, η ποδηλασία, το ανέβασµα σκάλας κ.ά. Όλα τα παραπάνω µπορούν να γίνουν στην ύπαιθρο ή τον κλειστό χώρο ενός κατάλληλα εξοπλισµένου γυµναστηρίου.

Η επιλογή των δραστηριοτήτων και η αερόβια µέθοδος που θα χρησιµοποιηθούν στο πρόγραµµα προπόνησης πρέπει να επιλεχθούν προσεκτικά ανάλογα µε τις ανάγκες, το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και το στόχο του γυµναζόµενου σε συνεργασία µε τον γυµναστή.

Αυτό που είναι καλό να ξέρετε αν δεν έχετε γυµναστεί ποτέ είναι ότι η βελτίωση που παρατηρείται σε αγύµναστα άτοµα ύστερα από αερόβια προπόνηση χαµηλής έντασης 2-3 µηνών είναι περίπου της τάξης του 15%.

ΠΗΓΗ: FORMA
Σίγουρα υπάρχουν μερικές υγιεινές συνήθειες οι οποίες κάνουν ιδιαίτερα καλό τόσο στον οργανισμό σας γενικά όσο και στην ομορφιά σας. Μερικές από αυτές είναι πολύ εύκολο να τις καθιερώσετε, αρκεί να σας γίνει συνήθεια.

Τώρα το χειμώνα σίγουρα αναζητάτε ζεστά ροφήματα. Προτιμήστε τα βότανα που είναι ιδανικά για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Πριν από το πρωινό σας καφέ πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Είναι ιδανικό για να καθαρίζει τον οργανισμό σας.

Προμηθεύεστε βιολογικά προϊόντα από τα ειδικά καταστήματα ή από τα super markets.Καθιερώστε το κρέας και ειδικά το κο΄κκινο.

Ένας φυσικός χυμός από καρότο, πορτοκάλι και μήλο κάθε πρωί σας εξασφαλίζει τις βιταμίνες της ημέρας.

Μπορείτε να καθιερώσετε έναν τρόπο αποτοξίνωσης σε εβδομαδιαία βάση, πίνοντας μια μέρα μόνο φυσικούς χυμούς ή τρώγοντας μόνο φρούτα ή σαλάτες.

Σημαντική βοήθεια στο σύνολο προσφέρει αναμφισβήτητα και η γυμναστική.

ΠΗΓΗ: Τηλεθεατής

                

http://www.real.gr/
http://www.real.gr/Η άνοιξη φέρνει νέο αέρα στη γκαρνταρόμπα σας. Τα βαριά ρούχα φεύγουν, τα αέρινα έρχονται, τα σκούρα χρώματα δίνουν τη θέση τους στα φωτεινά και η διάθεση σας μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και η μέρα.

Το Vogue σας προτείνει να εναρμονίσετε τη ντουλάπα σας με την άνοιξη. Επιλέξτε ένα-δύο αξεσουάρ από τα παρακάτω, υιοθετήστε τα στο ντύσιμό σας και θα νιώσετε τον ανοιξιάτικο αέρα!

Πολύχρωμες γόβες: Αφήστε τις μαύρες και καφέ γόβες σας για το χειμώνα και προτιμήστε πιο παιχνιδιάρικες! Η μόδα προστάζει γόβες όσο πιο ψηλές μπορείτε να περπατήσετε, σε έντονα χρώματα όπως πορτοκαλί, κίτρινές, φούξια, κόκκινες, σε λουστρίνι για ακόμη περισσότερη λάμψη στο ντύσιμό σας και φυσικά peep-toe! Όσες από εσάς δυσκολεύονται με τα πολύ ψηλά τακούνια υπάρχει πάντα η chic εναλλακτική της πλατφόρμας.

Πολύχρωμα κολιέ: Ξεχάστε τα μικρά, διακριτικά κολιέ, τουλάχιστον για την Άνοιξη. Προτιμήστε τα πλούσια κολιέ, με πολύχρωμες πέτρες, διαμαντάκια ή σχέδια, vintage στιλ ή πιο μοντέρνο ανάλογα με το στιλ και τη διάθεσή σας. Τα «πλουμιστά» κολιέ βγαίνουν σε πολλά σχέδια και τιμές και σίγουρα θα βρείτε ένα που θα ανταποκρίνεται στο γούστο σας. Όποιο και να διαλέξετε θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι πλούσιο... πολύ πλούσιο!

Χρωματιστά γυαλιά: Αν σκοπεύετε να αγοράσετε γυαλιά ηλίου για αυτή την άνοιξη ξεχάστε τα μαύρα, καφέ, χακί, μπορντό και γενικά όλα τα σκούρα χρώματα. Η τάση επιβάλλει χρώμα, πολύ χρώμα! Μεγάλα σχέδια σε πράσινο, φούξια, ελεκτρίκ, πορτοκαλί, δίνουν τόσο χρώμα και άποψη στο ντύσιμό σας.

Περάσετε αξέχαστες Απόκριες στο Καρπενήσι!


Ο Δήμος Καρπενησίου έχει οργανώσει ένα αξέχαστο τριήμερο, ιδανικό για όλους όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας.
Το Σάββατο 5 Μαρτίου, θα μπείτε από νωρίς στους αποκριάτικους ρυθμούς της πόλης, , ενώ το βράδυ η μουσική και ο χορός θα συνεχιστούν αμείωτα στα μπαράκια της πόλης.
Την Κυριακή της Αποκριάς απολαύστε την Αποκριάτικη Παρέλαση. Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό street party, με τους Imam Baildi και τους Burger Project να γεμίζουν με τις μουσικές τους το κέντρο της πόλης. Ζεστό κρασί και ντόπιοι μεζέδες θα συνοδεύουν τη μουσική, δίνοντας σε όλους μπόλικη ενέργεια για χορό και αποκριάτικο ξεφάντωμα.
Την Καθαρά Δευτέρα (7 Μαρτίου), θα ανακαλύψουμε ποιός μπορεί να πετάξει ψηλότερα τον χαρταετό Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το κέντρο του Καρπενησίου, ζεστή λαγάνα, σαρακοστιανές λιχουδιές, ντόπιο κρασί θα σας περιμένουν για ένα παραδοσιακό ευρυτανικό γλέντι

Μικροπροβλήματα απο την χιονόπτωση στην Ευρυτανία

Κλειστός ο δρόμος Καρπενησίου-Φουρνά(Βράχος).Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές
Με τα γνωστά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Εθνικό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο υποδέχτηκε η Ευρυτανία την εξόρμηση του χιονιά για άλλη μια φορά. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία, υπήρξαν μικρής κλίμακας κατολισθήσεις,ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasia.com έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς στη θέση «Βράχος»και να τακτά διαστήματα δίνεται στην κυκλοφορία ενώ με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας,Καρπενησίου – προς Χ/Κ,Φουρνάς – Καρδίτσας θέση «Ζαχαράκι» και στην Επ. Ο. Φουρνάς – Λαμίας, θέση «Σερμιτζέλι». http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλαλούμ με το Ελληνικό.


Επίθεση στην κυβέρνηση , με αφορμή την υπόθεση του Ελληνικού, εξαπέλυσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης , τονίζοντας πως την ώρα που ο κ. Παμπούκης διαπραγματεύεται επενδύσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, η κ. Μπιρμπίλη παίρνει σαφείς αποστάσεις, κάνοντας λόγο για δημιουργία μητροπολιτικού χώρου πρασίνου.
«Οι διαφωνίες και η ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Νέο "θύμα" αυτή τη φορά το Ελληνικό» σημειώνει ο βουλευτής Β΄ Αθήνας που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ αναμασά, εδώ και 16 μήνες, «την καραμέλα της αξιοποίησης του Ελληνικού, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ούτε για βασικά ζητήματα, όπως να καθορίσει χρήσεις γης και να επιλύσει ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες στην περιοχή».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακόμη λόγο για «μισόλογα, μυστικές διαβουλεύσεις, προνομιακή μεταχείριση ορισμένων και μεγαλεπήβολα σχέδια ξένων ‘’ειδικών’’ από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ όπως λέει στην πραγματικότητα «η κυβέρνηση ψαρεύει σε θολά νερά και κανείς δεν έχει καταλάβει ούτε ποιο είναι το σχέδιο ούτε ποιες είναι οι πραγματικές της προθέσεις».
«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η δημόσια γη δεν είναι τσιφλίκι της, αλλά περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Δεν μπορεί να λειτουργεί ψιθυρίζοντας εν κρυπτώ στους διαδρόμους των υπουργείων, εξουσιοδοτώντας κάθε λογής ξένους «σοφούς» και λειτουργώντας ως μεσίτης πίσω από κλειστές πόρτες» σημειώνει στη σκληρή του ανακοίνωση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, ζητώντας διαφάνεια και επαγγελματισμό.
Ζητά μάλιστα επίσημη ενημέρωση «αφού πρώτα καταφέρουν να συνεννοηθούν οι υπουργοί μεταξύ τους», σταματώντας τα «γενικά κι αόριστα» που όπως λέει είναι εκ του πονηρού και δεν θα έχουν τελικά κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
 πηγή: newsbomb.gr

Απόφαση περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς κατά των διοδίων .





Με το θέμα των διοδίων ασχολήθηκε και το αιρετό περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς κατά την πρώτη μαραθώνια συνεδρίαση του. Κατά πλειοψηφία τα μέλη αποφάσισαν να ζητήσουν από το αρμόδιο υπουργείο την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, την χορήγηση καρτών σε όλους τους δημότες των περιοχών που πλήττονται από λειτουργία των σταθμών διοδίων, την ηλεκτρονική καταγραφή των διελεύσεων και τη χιλιομετρική χρέωση των διαδρομών και τέλος να αρνηθούν την κατασκευή νέων διοδίων.
Ο περιφερερειάρχης Στερεάς δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει δίκαιη την αντίδραση όσων έχουν επιλέξει να μην καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων και να συμπληρώσει πως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με την πρόσφατη ποινικοποίηση του συγκεκριμένου τρόπου αντίδρασης. Συνολικά τα μέλη του περιφερειακού χαρακτήρισαν αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών την ελεύθερη χρήση των δρόμων με τη λογική ότι αποτελούν λαϊκή περιουσία.
  πηγή:lamiastar.gr

Ένας νεκρός μετά από διπλή ληστεία στην Λαμία!!


  
Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας ο ένας από τους 5 ληστές που σήμερα το πρωί έκαναν διπλή ληστεία στα ΕΛΤΑ και στην ΑΤΕ στο Μώλο.
Στον παράδρομο της Εθνικής οδού στο 87 χλμ., κοντά στη διασταύρωση των Θηβών, οι 5 Αλβανοί που επέβαιναν σε ένα VOLVO S40 και κατευθυνόταν προς Αθήνα, βλέποντας το μπλόκο των αστυνομικών άρχισαν τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας τους δύο από τους οποίους ο ένας εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Θήβας.
Προηγουμένως οι αστυνομικοί είχαν στήσει και άλλο μπλόκο επί της Εθνικής οδού στο ύψος της διασταύρωσης για το Ακραίφνιο, αλλά οι ληστές μπόρεσαν να περάσουν.
Όλα ξεκίνησαν λίγο στις 9:40 το πρωί όταν οι ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορώντας κουκούλες πήγαν στα ΕΛΤΑ στο Μώλο της Φθιώτιδας και με την απειλή των όπλων πήραν από τους τρεις υπαλλήλους κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ. Φεύγοντας πήγαν κατευθείαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, ακριβώς την πλατεία του Μώλου. Μάλιστα, οι κάτοικοι που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην πλατεία, τους έβλεπαν με κουκούλες και καλάσνικοφ να κινούνται βιαστικά.
Έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας, την ώρα που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής ετοιμάζονταν να παραδώσουν τους σάκους, ξανά με την απειλή των όπλων, πήραν περίπου 20.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στην πλατεία του Μώλου και ξέφυγαν προς την εθνική οδό.
Αμέσως η αστυνομία αρχίζει ανθρωποκυνηγητό. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το HONDA, είχε κλαπεί πριν από τρεις μέρες από το Ίλιο. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντοπίζουν το VOLVO S40 να κινείται με κατεύθυνση προς την Αθήνα από την περιοχή των Καμένων Βούρλων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας από την περιοχή της Αταλάντης ξεκινούν καταδίωξη στην εθνική οδό. Το αυτοκίνητο κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς να μπορούν τα περιπολικά να το προσεγγίσουν. Όμως, αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα το ακολουθούν, ενώ συγχρόνως επί της εθνικής οδού στο Κάστρο και στο Ακραίφνιο συγκροτούνται αστυνομικά μπλόκα. Η πρώτη απόπειρα να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο γίνεται στο Ακραίφνιο απ' όπου οι ληστές καταφέρνουν να περάσουν πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών.
Συγκροτείται δεύτερο μπλόκο στο 87 χλμ. κοντά στη διασταύρωση της Θήβας. Οι ληστές 3 χιλιόμετρα πριν, εγκαταλείπουν την εθνική οδό και συνεχίζουν προς Αθήνα από τον παράδρομο. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει, όμως, κάθε δίοδο. Μπροστά στο αδιέξοδο ο ένας από τους ληστές με καλάσνικοφ, πυροβολεί ξανά κατά των αστυνομικών και ακολουθεί πραγματική μάχη. Οι αστυνομικοί ανταποδίδουν τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εκ των ληστών και συλλαμβάνοντας τους άλλους 4 από τους οποίους ο ένας είναι τραυματισμένος στο πόδι.
  πηγή:newscode.gr

Επίσκεψη Καπελέρη στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων


Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων ( Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας , Ευβοίας ), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Τσελά και συνεργάτες του, καταγράφοντας τις απόψεις τους σε θέματα εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
Όπως τόνισε ο κ. Καπελέρης, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, ο τομέας της γεωργίας έχει τεράστια σημασία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Ένας από τους στόχους μας είναι να μετατρέψουμε την περιφέρειά μας σε πρότυπο ανταγωνιστικής διάρθρωσης των παραγωγικών πόρων και κυρίως του πρωτογενούς τομέα, αναδεικνύοντας τη δική της παραγωγική ταυτότητα, τα προϊόντα της που η βιωσιμότητά τους είναι βάσιμη και τα οποία μπορούν να προσδώσουν μια νέα κατεύθυνση στον παραγωγικό της προσανατολισμό, για ουσιαστική ανάπτυξη της αγροτικής της οικονομίαςhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Καθοριστικός ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στη Δια βίου Μάθηση


Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία των δομών της Δια Βίου Μάθησης, αναλαμβάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες.
Όπως τόνισε η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και υπεύθυνη για τη Δια Βίου Μάθηση, Φώφη Γεννηματά, η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό τα προγράμματα αρχικής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ύψους 2, 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ο ρόλος των Δήμων είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων μέσα από την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης. Τα κέντρα αυτά μπορούν να λειτουργούν σε χώρο που οι ίδιοι οι δήμοι διαθέτουν ή επιθυμούν, όμως η παρουσία σήμερα εδώ πολλών δημάρχων και εκπρόσωπων των δήμων μας δίνει την ευκαιρία να προβάλουμε έναν σημαντικό για εμάς στόχο: Το Ανοιχτό Σχολείο. Ένα σχολείο που το πρωί θα εκπαιδεύει τα παιδιά και το απόγευμα θα παρέχει γνώσεις στους ενήλικες. Ανοιχτό σχολείο για μικρούς και μεγάλους, που πρέπει και μπορεί να έχει τη στήριξη τη πολιτείας, των Δήμων, των πολιτών και μπορεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την εθελοντική προσφορά. Ανοιχτό σχολείο, σημείο αναφοράς που θα συνδέσει τον κοινωνικό ιστό της πόλης, θα ενεργοποιήσει του πολίτες, θα δώσει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να διαπαιδαγωγεί την ελληνική κοινωνία, να περνά έναν νέο τρόπο αντίληψης.
Ας κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα Μπορούμε Με κέντρο το Ανοιχτό σχολείο δημιουργούμε ένα δίκτυο ανά δήμο στο οποίο συμμετέχουν ΚΑΠΗ, μουσεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, βιβλιοθήκες, κοινωνικοί, επιμορφωτικοί και πολιτιστικοί φορείς που υλοποιούν προγράμματα ή παρέχουν υπηρεσίες δια βίου μάθησης.....

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Οι Περιφέρειες αποκτούν σημαντικό ρόλο. Κομβικό σημείο είναι η σύνδεση της Δια Βίου Μάθησης με τα αναπτυξιακά σχέδια που εκπονούνται ανά περιφέρεια, καθώς και η δημιουργία του Περιφερειακού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης. Έχουμε τη δυνατότητα και τους πόρους όχι μόνο να επιμορφώσουμε τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, αλλά και να βοηθήσουμε να οργανωθούν οι αναγκαίες διοικητικές δομές. Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση στους νέους αιρετούς Περιφερειάρχες:
Γνωρίζουμε ότι οργανώνετε ένα νέο θεσμό, με τις όποιες δυσκολίες έχει αυτό το εγχείρημα. Περιμένουμε όμως από εσάς να μας πείτε όσο γίνεται πιο γρήγορα ποια είναι τα κατάλληλα προγράμματα που πρέπει να εφαρμόσουμε ανά περιφέρεια. Δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις. Τα χρήματα πρέπει να φτάσουν γρήγορα, με τη μορφή υπηρεσιών βέβαια, σε όσους τα έχουν ανάγκη.

www.e-aftodioikisi.grhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/