Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Το αυτοδιοικητικό κίνημα για την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη


Το αυτοδιοικητικό κίνημα για την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη
Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Σιμόπουλος
Δευτέρα, 07 Φεβ 2011 08:34
Τα επείγοντα προβλήματα της Στερεάς επιβάλλουν ενεργοποίηση των αιρετών οργάνων, κοινωνικό έλεγχο και διαφάνεια. Με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη και θέμα τη «διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης» θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι :

Η αιφνίδια σύντομη πρόσκληση που στάλθηκε δύο –τρεις μέρες πριν από την εκδήλωση, είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι συμμετέχοντες δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και βουλευτές, να προσέλθουν χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο και τη διαδικασία της εκδήλωσης, ούτε καν το ποιοι είχαν κληθεί.

Ωστόσο μια «ολοκληρωμένη στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης» προϋποθέτει σοβαρή διαδικασία σχεδιασμού και συμμετοχής των εκλεγμένων οργάνων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η παράθεση αποσπασματικών προτάσεων που σημειώνει επί τόπου ο Υπουργός και οι γραμματείς, είναι μια πρόχειρη ανορθολογική διαδικασία, χωρίς κριτήρια αξιολόγησης και διαδικασίες δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου.

Δυστυχώς το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί ούτε μια φορά μετά τις 2 Ιανουαρίου, οπότε και απλώς συγκροτήθηκε σε σώμα. Δεν έχει παρουσιασθεί κανένα πρόγραμμα ή σχέδιο από την περιφερειακή αρχή, δεν έχει συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τα τόσα επείγοντα και κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου και παραθέτουμε ενδεικτικά θέματα που απαιτούν επείγουσα αντιμετώπιση, πολλά από τα οποία αναφέρθηκαν και στην σύσκεψη:

- Ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αγροτική ανάπτυξη

- Η αντιμετώπιση των αναγκών πρωτοβάθμιας υγείας και Νοσοκομειακής περίθαλψης με αιχμή την άμεση έναρξη κατασκευής του Νοσοκομείου Χαλκίδας

- Η συνεργασία με τα Τριτοβάθμια ιδρύματα (ΑΕΙ,ΤΕΙ) της περιφέρειας που σήμερα παρακμάζουν, ώστε να ενισχυθούν και να συνδεθούν με τις ανάγκες της περιφέρειας

- Η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και η δρομολόγηση ενεργειών για την διαχείριση αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων

- Η επείγουσα κατασκευή κεντρικών διυλιστηρίων για την παροχή καθαρού νερού ύδρευσης στη ΝΑ Βοιωτία και την Κεντρική Εύβοια

- Ο έλεγχος της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων νερών και η εκτίμηση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υδατικών πόρων της περιφέρειας σε σχέση και με την αδειοδότηση και την αθροιστική επίπτωση μικρών υδροηλεκτρικών

- Ο έλεγχος της διογκούμενης αδειοδότησης αιολικών εγκαταστάσεων βιομηχανικής κλίμακας σε ορεινούς όγκους και δημόσιες δασικές εκτάσεις σε όλη την Στερεά

- Η ολοκληρωμένη διαχείριση του συστήματος Οίτης – Σπερχειού – Μαλιακού, καθώς και των παράκτιων δραστηριοτήτων του Μαλιακού, του Κορινθιακού και του Ευβοϊκού με προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσιμης βιομηχανικής ρύπανσης

- Η εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίων διαχείρισης των περιοχών NATURA και των άλλων προστατευόμενων περιοχών

- Η καταγραφή των περιοχών που έχουν παραχωρηθεί μεταλλευτικά δικαιώματα, ο έλεγχος της αποκατάστασης και η διακοπή των παράνομων εξορύξεων.

- Η οργάνωση περιοχών εγκατάστασης βιομηχανιών και βιοτεχνιών με πλήρη δίκτυα και περιβαλλοντικές υποδομές

- Η αναθεώρηση του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού και η διεκδίκηση της αναθεώρησης των εθνικών χωροταξικών σχεδίων (βιομηχανίας, ΑΠΕ, τουρισμού, γενικό) της εποχής Σουφλιά.

- Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ληστρικών διοδίων

- Η διεκδίκηση της ενίσχυσης των μέσων μαζικής μετακίνησης και ιδιαίτερα του τρένου που σήμερα υποβαθμίζεται

- Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και εγκαταστάσεων και η ανάδειξη των τουριστικών πόρων

- Η πρόταση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης με επιλογή των τομέων και των μορφών ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας καθώς και των αναγκαίων κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών.


Ακόμη αντικείμενο του Περιφερειακού Συμβουλίου πρέπει να είναι :

- Η ενημέρωση όλων για τις διαδικασίες στελέχωσης και οργάνωσης των υπηρεσιών της περιφέρειας

- Ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

- Η ενημέρωση για την σύσταση των περιφερειακών επιτροπών Ισότητας των φίλων και διαβούλευσης, τον ορισμό του Συμπαραστάτη του πολίτη, τον ορισμό γνωμοδοτικής επιτροπής για τις αιτήσεις υπαγωγής επενδύσεων με τους αναπτυξιακούς νόμους

- Η σύσταση επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου

- Η υποστήριξη των περιφερειακών παρατάξεων


Υπενθυμίζουμε ότι παρά το πλήθος των καθημερινών προβλημάτων, οι πολίτες της Στερεάς απείχαν σε μεγάλο ποσοστό από τις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών οργάνων και ιδιαίτερα την δεύτερη Κυριακή. Απαιτείται λοιπόν συνεπής προσπάθεια από τους αιρετούς, να αποδείξουν εμπράκτως ότι σέβονται τους θεσμούς στους οποίους διεκδικούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες για να απαντήσουν στις ανάγκες τους
http://www.lamiastar.gr

Νομοσχέδιο για πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας


Νομοσχέδιο για πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας


Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος Γιώργος Παπαγεωργίου, έκανε τη Δευτέρα (7/2) την ακόλουθη δήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας (ON CAMERA):

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μεγάλο έλλειμμα του ΕΣΥ και η ανάγκη για μια βαθιά μεταρρύθμιση περνάει μέσα από το χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Δυστυχώς το νομοσχέδιο που αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή είναι γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά αντίθετα να τα επιδεινώνει.

Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας χωρίς οικογενειακό γιατρό, χωρίς ελεύθερη επιλογή γιατρού, χωρίς συμμετοχή στο σύστημα όλων των γιατρών που το επιθυμούν και χωρίς κέντρα Υγείας αστικού τύπου που θα αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και θα αναβαθμίσουν τη νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν μπορεί να υπάρξει. Όλα αυτά βεβαίως, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές και έναν αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό.

Κάνουμε έκκληση σε όλους να λογικευτούν και να πάψουν να ταλαιπωρούν επικίνδυνα τον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει διάλογος, αρκεί επιτέλους να υπάρξει η διάθεση για εθνική συνεννόηση .

Εκδηλώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων


Εκδηλώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων


Ο Σύλλογος Απανταχού Καταφυλλιωτών "Ο Σέλιπος" σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του Συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 06/02/2011 και ώρα 12:00,στην αίθουσα του συλλόγου(Λ.Γαλατσίου 43 Αθήνα).
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας Ευρυτανίας σας καλεί στο ετήσιο χορό του το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 21:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του New York Palace στο Αγρίνιο .Kόστος πρόσκλησης 10 €.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σας καλεί στην κοπή πίτας του συλλόγου το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 10 μ.μ. στο Κέντρο “ΝΕΦΕΛΕΣ” στο Καρπενήσι . Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά γεμάτη ευχές, κέφι και χορό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κερασοβιτών "ΤΟ ΚΑΡΑΟΥΛΙ" σας καλεί στο ετήσιο χορό του στις 13 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο "Λιθαρίτσια" Γούναρη 42 Άνω Γλυφάδα


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί στην Γιορτή της Πίττας του Ηπειρώτη, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το Δ.Σ του συλλόγου Βουλπιωτών σας ενημερώνει ότι η ετήσια χοροεσπερίδα θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι 20/02/2011 και ώρα προσέλευσης 12:30 μμ στην κοσμική ταβέρνα"ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ" (των συγχωριανών μας Στυλιανού Παπαδήμα και Εφης Φούκα) Λ.Δημοκρατίας (7ης στάσης Μενιδίου,Καματερό) τηλ. 210 2319612 .Συντροφιά θα μας κρατήσει ορχήστρα με δημοτικά-νησιώτικα-λαικά καθώς και το χορευτικό του συλλόγου μας .Τιμή κατ άτομο 20 € (πλήρες μενού κ απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί μπύρα και αναψυκτικά).

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας σας καλεί στον ετήσιο χορό του ,στις 4 Μαρτίου στο Κεφαλόβρυσο.Ορχήστρα με Γ.Μπέκιο -Μουγκοπέτρο Αρ.-Βίκυ Πανταζή κ.α

Επίσκεψη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Επίσκεψη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


«Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ούτε εύκολος είναι, ούτε χωρίς εμπόδια. Είναι όμως ο μοναδικός που έχουμε. Αν δεν κάνουμε τις επιχειρήσεις μας πιο ποιοτικές και ανταγωνιστικές, αν δεν βγάλουμε τα προϊόντα μας έξω, αν δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κινήματα νέων επιχειρηματιών σε ολόκληρη τη χώρα, τότε δυστυχώς θα έχουμε ηττηθεί. Θα έχουμε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να πείσω τον κάθε συμπολίτη μας ότι πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προς τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, το Σάββατο 5/02/2011.
Σημειώνεται ότι η Λαμία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελούν τον τέταρτο σταθμό ενός κύκλου επισκέψεων του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε κάθε περιφέρεια, με στόχο να επικοινωνηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη και να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο υπουργός συζήτησε αναλυτικά με τις Περιφερειακές Διοικήσεις, τους βουλευτές και τους δημάρχους και στη συνέχεια με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για περίπου οχτώ ώρες.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προσδιορισμού των αξόνων του Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Παρουσίασε στους φορείς το ολοκληρωμένο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο αναθέρμανσης και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και τις συγκεκριμένες δράσεις, πρωτοβουλίες και νομοθετήματα που αλληλοσυμπληρώνονται και ήδη έχουν μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Παρουσίασε ακόμη τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την επιτάχυνση της απορρόφησης και τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών για τη Στερεά Ελλάδα.Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε τόσο από τους φορείς όσο και από τους επιχειρηματίες στήριξη και ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται για την αναθέρμανση της οικονομίας, ώστε η χώρα να μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.
Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά, συμφώνησαν στη συγκρότηση ομάδας κρούσης που θα επιταχύνει τη συνεργασία για την καταγραφή ώριμων έργων και επενδυτικών σχεδίων προς υλοποίηση στη Στερεά Ελλάδαhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/