Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Άρχισαν τα πρόστιμα για το κάπνισμα στην Λαμία


Άρχισαν τα πρόστιμα για το κάπνισμα στην Λαμία
Συντάχθηκε απο τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Κυριακή, 30 Ιαν 2011 20:20
Έπιασαν δουλειά οι δημοτικοί αστυνόμοι της Λαμίας και από το Σάββατο άρχισαν να διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα της πόλης για το κάπνισμα.

Ήδη έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις, ενώ πολλοί επαγγελματίες την γλίτωσαν αφού όταν οι δημοτικοί αστυνόμοι μπήκαν στο πρώτο κατάστημα, το πρωί του Σαββάτου η είδηση κυκλοφόρησε γρήγορα και τα τασάκια απομακρύνθηκαν από τα τραπέζια. Το πρώτο πρόστιμο πάντως αφορά μόνο ιδιοκτήτη καφετέριας και όχι θαμώνες http://www.lamiastar.gr

"Όλα στο φώς του διαδυκτίου" και στην Ευρυτανία


Υποχρεωτικό απο 15 Μαρτίου το "Διαύγεια" και στους δήμους
"Όλα στο φώς του διαδυκτίου" και στην Ευρυτανία

Από τις 15 Μαρτίου όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα - επιχειρήσεις που ελέγχουν ,μαζί και οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτούν στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαύγεια», τους νόμους και τις πράξεις των κυβερνητικών και των διοικητικών οργάνων, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι κατά νόμο δημοσιευτέες πράξεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν από τη δημοσίευση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, ενώ οι λοιπές δεν εκτελούνται εάν δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) που αποδίδεται με την καταχώρησή τους στους δικτυακούς τόπους του Διαύγεια.
Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή η εκτελεστότητα της συγκεκριμένης πράξης συναρτάται άμεσα με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, αφού η ανάρτηση ανάγεται σε όρο εκτέλεσης της πράξης.
Επισημαίνεται ότι η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση των νόμων και των αποφάσεων στο Διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.Οι υπόχρεοι φορείς δεν χρειάζεται να προβούν σε καμιά αγορά εξοπλισμού ή λογισμικού, καθώς η υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος "Δι@ύγεια" παρέχεται κεντρικά.Η εφαρμογή της διαδικασίας καταχώρησης και ανάρτησης, καθώς και η προβλεπόμενη από το νόμο συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) σε κάθε φορέα που είναι υπόχρεος για ανάρτηση των πράξεών του στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη σύσταση νέων οργανικών μονάδων στους υπόχρεους φορείς ή όργανα ή την πρόσληψη νέου προσωπικού ειδικά για το σκοπό αυτό. Κατά συνέπεια, η διαδικασία καταχώρησης θα πραγματοποιείται από τους υπόχρεους στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από τις ισχύουσες οργανικές διατάξεις οργανωτικής δομής και λειτουργίας των υπηρεσιών τους και με το υπάρχον προσωπικό.
Τέλος, ο υπουργός κάνει γνωστό ότι σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης οργανώνονται επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με τη διαφάνεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με έμφαση στο πρόγραμμα "Δι@ύγεια". http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Στο Φαράγγι του Βόθωνα


Ένα πολύ ενδιαφέρον από αθλητικής άποψης και εντυπωσιακό φαράγγι λόγω των αλλεπάλληλων και μεγάλων καταρρακτών του και των απόκρημνων πλευρών του. Βρίσκεται σχετικά κοντά στο Καρπενήσι, στον οδικό άξονα Καρπενησίου - Προυσού και έχει 9 καταρράκτες με δύο από αυτούς να φτάνουν τα 25 μέτρα.
Ξεκινά από το χωριό Καρίτσα, όπου μονοπάτι με βορειοανατολική κατεύθυνση από την εκκλησία του χωριού καταλήγει στην χαράδρα όπου βρίσκεται το ρέμα με το ξύλινο γεφυράκι.
Όλοι οι καταρράκτες είναι εξοπλισμένοι με βύσματα και πλακέτες. Πλατάνια προς το τέλος του φαραγγιού και λιμνούλες σπάνε την αγριότητα του τοπίου. Καταλήγει στον Καρπενησιώτη ποταμό κοντά στο σημείο που βρίσκεται το "Σπίτι του ποταμού ".
Χαρακτηριστικά:
Περιοχή : Καρίτσα Ευρυτανίας, στον οδικό άξονα Καρπενησίου - Προυσσού.
Ιδανική εποχή επίσκεψης: Απρίλιος - Ιούλιος.
Υψομετρική διαφορά : 300 μ.
Βαθμός δυσκολίας : ΙΙΙ
Διάρκεια : 2,5 - 3 - 5 ώρες.
Eξοπλισμός : Ένα σκοινί 50 μ., λίγοι ιμάντες, αναρριχητική ζώνη, κράνος, στολή
Διαμονή : Μικρό & Μεγάλο Χωριό, Καρπενήσι.
Αξιοθέατα : Τα χωριά της περιοχής Μικρό & Μεγάλο Χωριό, το μοναστήρι του Προυσού.
You might also like:http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/