Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Πίνω για να ξεχνώ


Πίνω για να ξεχνώ

28/1/2011Πατήστε για μεγέθυνση

Η μεσαία τάξη και κυρίως οι γυναίκες είναι εκείνες που επιδίδονται σε... οινοποσία - και όχι μόνο - για να ξεχνούν τα καθημερινά προβλήματα, όπως δημοσιεύει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της όπως τα παρουσιάζει η Daily Mail, κυρίως οι γυναίκες της μεσαίας τάξης είναι εκείνες που πίνουν αρκετό αλκοόλ για να χαλαρώσουν από το άγχος της δουλειάς και από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Περίπου το 43% των γυναικών που το εισόδημά τους υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ πίνουν βαρύ ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε σύγκριση με τις γυναίκες που το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 350 ευρώ.

Όσον αφορά στους άντρες, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως το 45% των υψηλόμισθων πίνουν περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση, και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε σύγκριση με τους χαμηλόμισθους, που αγγίζουν το 22%.

Από τα ποσοστά που προκύπτουν φαίνεται πως οι εργαζόμενοι στρέφονται στο αλκοόλ ως ηρεμιστικό για να ανακουφιστούν από την πίεση της δουλειάς.

Γενικά, οι άνδρες καταναλώνουν κατά μέσο όρο 16,3% των συνολικών κερδών τους, την εβδομάδα, που είναι ισοδύναμες με οκτώ ποτήρια ποτό, ενώ οι γυναίκες πίνουν έξι ή εννιά μικρά ποτήρια κρασί.

Η τελευταία έρευνα του 2009 για το ποτό, έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι πίνουν συχνότερα από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα, ακόμη κι αν καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες κάθε φορά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 27% των ατόμων άνω των 65 ετών πίνουν αλκοόλ σχεδόν κάθε βράδυ, σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που αγγίζουν κατά μέσο όρο το 18%.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στο αλκοόλ. Το 2009, 8.664 άνθρωποι πέθαναν σε σύγκριση με το 2000 που πέθαναν 6.884, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η μέση κατανάλωση του οινοπνεύματος έχει μειωθεί ελαφρά σε σύγκριση με το 2008 και οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 4%.

Ειδικός ερευνητής που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε: «Το αλκοόλ είναι ηρεμιστικό και μειώνει το στρες, αλλά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε “φάρμακο της εξάρτησης”».

Εκπρόσωπος της Δημόσιας Υγείας είπε: «Δεν υπάρχει ένα φάρμακο που θα μπορέσει εύκολα να γλιτώσει κάποιον από την πρόκληση της κατάχρησης του αλκοόλ. Βέβαια, η κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ σε χαμηλότερες τιμές από την αρχική http://www.real.gr

Απιστία με... γυναίκα, ουκ έστιν απιστία!


Απιστία με... γυναίκα, ουκ έστιν απιστία!

28/1/2011 7:35:00 μμ Κόλλια Μαρία

Πατήστε για μεγέθυνση

Οι μισοί άνδρες θα συγχωρούσαν την απιστία της συντρόφου τους, αρκεί το «τρίτο πρόσωπο» να ήταν γυναίκα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα για την απιστία.

Οι γυναίκες, ωστόσο, πολύ πιο δύσκολα θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους αν το «τρίτο πρόσωπο» ήταν άνδρας, προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να σκεφτούν ότι βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση και ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις τους απέναντι σε διάφορα σενάρια απιστίας.

Διαπίστωσαν ότι συνολικά, το 50% των ανδρών μάλλον θα συνέχιζαν τη σχέση τους με μία γυναίκα αν τους είχε απατήσει με... γυναίκα, ενώ το 22% απάντησαν ότι θα συγχωρούσαν την απιστία με άνδρα.

Στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν αντίστροφα. Αν ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% απάντησαν ότι δεν θα χώριζαν, αλλά το 21% θα χώριζαν αν τις απατούσε με άνδρα.

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν αυτό τον μήνα στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, αποφάνθηκε ότι η αντίδραση των ερωτηθέντων βασίζεται στο ένστικτο της ζήλιας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι άνδρες, συμπεραίνει η έκθεση, ένιωθαν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πατρότητα, ενώ βλέπουν την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως «μία ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα ικανοποιώντας την βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους http://www.real.gr

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011
Αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου
http://evrytaniasport.blogspot.com/

Δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας αποφάσισε σήμερα το πρωί να αναβάλει τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας.
Οι κακές καιρικές συνθήκες και το χιόνι που υπάρχει σε αρκετά γήπεδα ανάγκασαν την διοργανώτρια αρχή να προβεί στην αναβολή της αγωνιστικής.
Τα παιχνίδια Άγραφα-ΑΠΟΚ, Αίολος-Ποταμιά, Ραπτόπουλο-Κρέντη και Κεράσοβο-Μυρίκη θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Φεβρουαρίου.

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Ανοιχτή επιστολή προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Ευρυτανίας και όλους τους γονείς των μαθητών μας


ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Ανοιχτή επιστολή προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Ευρυτανίας και όλους τους γονείς των μαθητών μας


Αγαπητοί γονείς,
νιώσαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε και να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας, σε μια περίοδο που και ο χώρος της Παιδείας έχει μπει στο στόχαστρο, καθώς και η μόρφωση των παιδιών μας αντιμετωπίζεται με οικονομικά κριτήρια.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, σε κείμενό του που έχει δημοσιεύσει από τις 1/12/201 με τίτλο «Αναβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης» και έδωσε για «διαβούλευση», για τέσσερις μόνο ημέρες. Σ’ αυτή τη διαδικασία, δίνει την κύρια αρμοδιότητα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και παρακάμπτει τις τοπικές κοινωνίες και τα υπάρχοντα γνωμοδοτικά όργανα (επιτροπές παιδείας, αυτοδιοικητικά συμβούλια).
Η ως τώρα πρακτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της εκπαίδευσης δείχνει καθαρά πως δε βάζει μπροστά το συμφέρον της κοινωνίας και του δημόσιου σχολείου, αλλά αντιμετωπίζει τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Θέλει με δυο λόγια να φτιάξει ένα «φθηνό» σχολείο και αδιαφορεί για τις συνέπειες που έχει η πολιτική της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή η διαδικασία «συγχωνεύσεων», καταργήσεων στην ουσία σχολικών μονάδων, σημαίνει για τις μεγάλες πόλεις σχολεία-μαμούθ με τμήματα των 30 μαθητών, ενώ αν εφαρμοστεί σε περιοχές σαν τη δική μας, αύξηση της απόστασης μετακίνησης των μαθητών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τον ελεύθερο χρόνο τους), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και στην πρώιμη εγκατάλειψη του σχολείου από παιδιά των πιο απομακρυσμένων περιοχών.
Επίσης, το Υπουργείο κάνει λόγο για την «αυτονομία της σχολικής μονάδας», που με δυο λόγια σημαίνει ότι μπορεί κάποια στιγμή να ζητηθεί να συντηρείται το σχολείο με χρήματα που θα εξασφαλίζει το ίδιο. Αυτό το σχέδιο μπορεί να μπει σε εφαρμογή, ειδικά μετά τη συγχώνευση όλων των σχολικών επιτροπών ενός Καλλικρατικού δήμου σε μία, και να οδηγήσει σε αναζήτηση πόρων από τους κοινωνικούς εταίρους (βλέπε σπόνσορες), καθώς και από τους ίδιους τους γονείς, δημιουργώντας έτσι σχολεία πολλών κατηγοριών.
Είναι προφανές ότι αυτές οι εξελίξεις αν υλοποιηθούν, θα έχουν αρνητικότατες επιπτώσεις και για τα σχολεία της Ευρυτανίας. Σχολεία που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προσφέρουν αναντικατάστατο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό έργο στην πολύπαθη και εγκαταλελειμμένη περιοχή μας.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και θεωρώντας πως καμιά «οικονομία» δε χωράει στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας γιατί τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο, θα προβεί σε μια σειρά ενέργειες ώστε να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, αλλά και να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο σχολείων στο νομό μας. Μετά από την έκφραση της ανησυχίας μας αυτής στον Δντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, θα επιδιώξουμε μια σειρά συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμος Καρπενησίου, Δήμος Αγράφων), αλλά και με όλη την Εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, καθώς και με όποιον άλλο συλλογικό φορέα ενδιαφέρεται για το θέμα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω συρρίκνωση των σχολικών μονάδων του νομού.
Επίσης, έχει πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε σύσκεψη στη Λειβαδιά τις προσεχείς ημέρες, με σκοπό να συντονίσουμε τις ενέργειες και τον αγώνα μας και να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείων σε επίπεδο περιφέρειας.
Αγαπητοί γονείς,
σ’ αυτόν τον αγώνα μας σας θέλουμε συμπαραστάτες. Εσείς από τη μια, οι φυσικοί γονείς, κι εμείς από την άλλη, οι πνευματικοί γονείς τους, ζούμε από κοντά και μπορούμε να καταλάβουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν οι μαθητές της περιοχής μας για να κατακτήσουν τη γνώση και να κερδίσουν περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Από κοινού, εξάλλου, μοχθούμε και για τη μόρφωση και για τη διαπαιδαγώγησή τους. Θέλουμε, λοιπόν να σας καλέσουμε να πρωτοστατήσετε σε όλες τις πρωτοβουλίες μας, θέλουμε τη γνώμη και τις προτάσεις σας.
Να αγωνιστούμε μαζί για να μην κλείσει κανένα σχολείο στην Ευρυτανία. Για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά του νομού μας και ιδιαίτερα για εκείνα των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, που δίνουν τη μάχη της μόρφωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Όχι κλείσιμο αλλά αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων της Ευρυτανίας. Ζητάμε τώρα τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων μας και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό ώστε να προσφέρουν το εκπαιδευτικό έργο που έχει ανάγκη ο τόποςς μαςhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/