Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Το «Forum για την Ελλάδα»
Το «Forum για την Ελλάδα» διοργανώνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στα γραφεία του (Λεωφόρος Συγγρού 47) συνέντευξη Τύπου, για τις προτάσεις του για τη μεταναστευτική πολιτική της περιόδου 2011 – 2020.

Την παρουσίαση των προτάσεων για το μεταναστευτικό θα κάνει ο ειδικός συνεργάτης του «Forum για την Ελλάδα» Δημήτριος Φλούδας, ενώ στο πάνελ θα παρευρίσκονται ο Πρόεδρός του Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Δημήτρης Κατσούδας.

H συνέντευξη Tύπου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω internet από την ιστοσελίδα www.forumgreece.tv και μετά τη λήξη της θα υπάρχει διαθέσιμη προς προβολή στη συγκεκριμένη διεύθυνσηΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ


Η κοπή πίτας του Συλλόγου Αγραφιωτών Ευρυτανίας ¨Τ΄Αγραφα¨ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαριου στα ανακαινισμένα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα. Πλήθος Αγραφιωτών , Ευρυτάνων και φίλων των Αγράφων παρέστησαν κατακλύζοντας το ρετιρέ του Συλλόγου . Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν και οι :Πατέρας Σωτήριος Σαλαμάρας ,Θεόδωρος Μπαμπαλής – Αρχηγός μειοψηφίας Δήμου Αγράφων , Δημήτριος Τσιώλης – πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων, Κώστας Παπαδόπουλος – πρόεδρος Πανευρυτανικής Ένωσης ,Λιάσκος Ηλίας – αντιπόεδρος Πανευρυτανικής ένωσης, Σταμάτης Θανάσης – Ταμίας Πανευρυτανικής ένωσης , Κώστας Τσιώλης – πρόεδρος Συλλόγου Μεγ . Βραγγιανών .

Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Σωτήριος και στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Έλλη Γατή μαζί με το ΔΣ του συλλόγου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε για το νέο έτος, παρουσίασε τη μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου και μίλησε για άμμεσους αλλά και έμμεσους στόχους. Στα πλαίσια της ομιλίας της , αναφέρθηκε και σε θέμα σχετικά με την αίτηση που έκανε ο Σύλλογος προς το πρώην δημοτικο συμβούλιο Αγράφων για την παραχώρηση του επάνω ορόφου του παλιού Δημαρχείου στο Σύλλογο ώστε να δημιουργηθεί λαογραφικό ιστορικό «ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΑΦΩΝ».
Αναφέρθηκε και στην δεσμευτική απάντηση που έλαβε ο Σύλλογος από το Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μπούρα , με την οποία το πρώην δημοτικό συμβούλιο συμφωνεί ομόφωνα και καταθέτει μάλιστα πρόταση προς το επόμενο δημοτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Τάτση.

Τέλος κάλεσε ανοιχτά τα μέλη του συλλόγου να συμβάλλουν όχι μόνο στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του , αλλά και μέσα από το Σύλλογο να εκφράζουν τα προβλήματα του τόπου μας καθώς και τρόπους διεκδίκησής τους, τονίζοντας έτσι την αλλαγή που επέρχεται στους ρόλους τον Συλλόγων λόγω της διασποράς με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι κι έπειτα η πίτα μοιράστηκε σε χαρούμενη ατμόσφαιρα . Το φλουρί ( με δώρο γεύμα για δύο στο HILTON) το κέρδισε ο κύριος Νικήτας Αβράμπος από τα Επινιανά !
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Προστατέψτε τα μαλλιά σας


Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Πατήστε για μεγέθυνση

Τον χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν προβλήματα στα μαλλιά σας. Αυτό οφείλεται στην απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας που προκαλεί απώλεια της φυσικής υγρασίας των μαλλιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα.

Όσο λοιπόν ο καιρός γίνεται όλο και πιο ψυχρός τα μαλλιά σας γίνονται όλο και πιο ατίθασα, ταλαιπωρούνται από τον στατικό ηλεκτρισμό, φριζάρουν, δεν χτενίζονται εύκολα και δείχνουν άτονα.

Το Daily Makeover σας δίνει μερικά μυστικά για να ξέρετε πώς θα προστατέψετε τα μαλλιάς σας τον χειμώνα.

Η μαλακτική κρέμα θα πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Δεν θα πρέπει να την υποτιμήσετε γιατί θα μαλακώσει τις άκρες των μαλλιών σας και θα τα προστατέψει από πιθανά σπασίματα.

Προτιμήστε μία κρέμα που περιέχει χαβιάρι, το οποίο όταν αποτελεί συστατικό της, βοηθά σημαντικά στην εικόνα και την αφή των μαλλιών σας. Ενδείκνυται για τους χειμερινούς μήνες και χρησιμοποιείται για να προστατέψει τα μαλλιά σας από το θαμπό και μονότονο σχήμα τους, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.

Προσθέτει, επίσης, εκπληκτική λάμψη και διατηρεί το χρώμα από το ξεθώριασμα.

Βέβαια, πέρα από τις κρέμες και τις μάσκες προστασίας των μαλλιών, θα πρέπει να φοράτε και καπέλα ή σκουφάκια για καλύτερη προστασία. Διαφορετικά θα ξεραθούν πολύ γρήγορα οι άκρες των μαλλιών σας και θα αναγκαστείτε να τα κόψετε για να φαίνονται πιο υγιή http://www.real.gr

Στο ΕΣΠΑ θα έχουμε συνδιαχείριση"


Στο ΕΣΠΑ θα έχουμε συνδιαχείριση"
Συντάχθηκε απο τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Τετάρτη, 26 Ιαν 2011 Την πολιτική συμφωνία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατάφερε να εξασφαλίσει από τον υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς για συνδιαχείριση του ΕΣΠΑ με την αποκεντρωμένη διοίκηση, όπως δήλωσε σήμερα στο Star.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τον Ιούλιο διαχειρίζεται η διορισμένη διοικητής Θεσσαλίας και Στερεάς, Πόπη Γερακούδη, ενώ τώρα μετά και την επιμονή του κου Περγαντά και την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων περιφερειαρχών εξασφαλίστηκε ότι τον πρώτο λόγο στην κατανομή των έργων θα έχει η αιρετή περιφέρεια

Θύμα της κρίσης η σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη;


Θύμα της κρίσης η σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη;
Συντάχθηκε απο τον/την Δώρα Γεωργούλα
Τετάρτη, 26 Ιαν 2011 16:39
Λήγει αύριο 27 Ιανουαρίου η προθεσμία για την χρηματοδότηση του έργου ''φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας Τυμφρηστού'' και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Ευρυτανίας αναμένουν την απάντηση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα αναμένεται να είναι μεγάλο.

Η Δ.Ε.Σ.Ε. που είναι υπεύθυνη για την μελέτη του έργου, εάν μέχρι αύριο δεν έχει λάβει και την επίσημη απάντηση του Υπουργείου προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο της σήραγγας. http://www.lamiastar.gr

Τι να φορέσω σήμερα;


Τι να φορέσω σήμερα;

26/1/2011 1:25:00 μμ

Πατήστε για μεγέθυνση

Καθημερινή δυσκολία στις... ενδυματολογικές της επιλογές αντιμετωπίζει κάθε πρωί... κάθε γυναίκα! Αυτό το ερώτημα «τι να φορέσω σήμερα»συνοδεύεται συνήθως με μία ντουλάπα που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, το πρόβλημα κάθε γυναίκας είναι ότι αναρωτιέται καθημερινά τι θα φορέσει και στην πραγματικότητα φοράει πάντα τα ίδια ρούχα που της αρέσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 22 ρούχα στην ντουλάπα της που δεν τα φοράει ποτέ.

Το 45% ισχυρίζονται ότι δεν φοράνε τα μισά και παραπάνω ρούχα που αγοράζουν γιατί τους προκαλούν εξανθήματα στο σώμα.

Μία στις εννιά γυναίκες δηλώνει ότι θα επιλέξει μόνο μία φορά στα τρία χρόνια να καθαρίσει την ντουλάπα της από τα άχρηστα ρούχα, ενώ μία στις 50 καθυστερεί όσο μπορεί τη μέρα του «αποχωρισμού».

Το τζιν είναι το πλέον ταλαίπωρο ρούχο γιατί το 88% των γυναικών ισχυρίζεται ότι αποτελεί ένα από τα ρούχα που δεν θα ξαναβάλει αν δεν είναι στη μόδα, γι’ αυτό και κάθε γυναίκα έχει τουλάχιστον πέντε τζιν παντελόνια.

Όσον αφορά στην τακτοποίηση των ρούχων, μόνο το 5% παραδέχονται ότι βρίσκουν τρόπους για την αποθήκευση των ρούχων τους και μόλις 8 γυναίκες καθαρίζουν τακτικά τις ντουλάπες τους.


Περισσότερες από τις μισές γυναίκες αισθάνονται ενοχές για τα χρήματα που χαλάνε για ρούχα που δεν φορούν.


Το 41% ισχυρίζονται ότι προτιμούν να χάσουν βάρος, προκειμένου να πάρουν κάποιο ρούχο που θα τους χωράει, ενώ το 17% παραδέχεται ότι παίρνει ρούχα για να είναι πάντα στη μόδα http://www.real.gr