Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Ο άντρας που θα παντρευτώ...


Ο άντρας που θα παντρευτώ...

24/1/2011 12:30:00 πμ

Πατήστε για μεγέθυνση

Οι γυναίκες της Αυστραλίας θέλουν να δουλεύουν λιγότερο και να παντρευτούν άντρα με «γερό» πορτοφόλι. Αυτά τουλάχιστον είναι τα συμπεράσματα μελετών που διεξήχθησαν πρόσφατα η μία από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών της χώρας και η άλλη από το London School of Economics.

Στη μελέτη του Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών έλαβαν μέρος περισσότερες από 10.000 γυναίκες. Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει ότι μόνο ένα 15% των μητέρων που έλαβαν μέρος είχαν την οικονομική δυνατότητα να αφήσουν τη δουλειά τους, προκειμένου να αφοσιωθούν στην ανατροφή των παιδιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα 2/3 των γυναικών που είχαν παιδιά ηλικίας 4-8 χρόνων και εργάζονταν, ανέφεραν ότι το εβδομαδιαίο ωράριό τους ήταν 20 έως 30 ώρες και δήλωσαν ότι αν η οικονομική τους κατάσταση τους το επέτρεπε και αν ο σύζυγός τους κέρδιζε αρκετά χρήματα για να ζουν άνετα, θα προτιμούσαν να μείνουν σπίτι και θα επέλεγαν τον ρόλο της μητέρας και της συζύγου αποκλειστικά. Στην πλειονότητά τους οι γυναίκες αυτές ανέφεραν ότι νιώθουν ενοχές γιατί πολλές φορές πιστεύουν ότι δεν καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ως μητέρες.

Την ίδια στιγμή μια ακόμη βρετανική μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος 922 γυναίκες από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αποκαλύπτει ότι το «γερό» πορτοφόλι του συζύγου παραμένει ακόμη και σήμερα μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση… γάμου.

Η νέα αυτή μελέτη του London School of Economics δείχνει πως τη δεκαετία του 1990 το 40% των γυναικών που παντρεύτηκαν επέλεξαν πλούσιο σύζυγο, ενώ στη δεκαετία του 1940 το ανάλογο ποσοστό κυμαινόταν μόλις στο 20%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πλειονότητα των γυναικών που έλαβαν μέρος, συνεχίζουν να θέλουν από τη ζωή τους το ίδιο ακριβώς πράγμα που επιζητούσαν οι προηγούμενες γενιές δηλαδή έναν πλούσιο σύζυγο http://www.real.gr

Οι αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών


Οι αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, οι αποφάσεις μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες. Τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων έχουν ως εξής : 1. Στον Θωμά Στάικο, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (άρθρα 3.2ζ, 7).
β. Της Δ/νσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2α, 9).
γ. Της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2β, 10).
δ. Της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 18.2α, 19).
ε. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (άρθρα 18.2στ, 21).
στ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (άρθρα 22.2δ, 23).
ζ. Της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (άρθρα 29.1, 29.2δ).
η. Του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ – ΠΣΕΑ) (άρθρο 31).
2. Στον Γεώργιο Μουλκιώτη, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 3.2δ, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 8.2ε, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 18.2γ, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 22.2α, 23).
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (άρθρο 29.2α).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρο 31.2).
3. Στον Αθανάσιο Μπουραντά, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 3.2ε, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 8.2στ, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 18.2δ, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 22.2β, 23).
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (άρθρο 29.2β). στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρο 31.2).
4. Στον Βασίλειο Καραμπά, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 3.2στ, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 8.2ζ, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 18.2ε, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 22.2γ, 23) .
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (άρθρο 29.2γ).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρο 31.2).
5. Στην Παναγιώτα Γαζή, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 3.2η, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 8.2η, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 18.2ζ, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 22.2ε, 23).
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας (άρθρο 29.2ε).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρο 31.2).
6. Στον Νικόλαο Μπέτσιο, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 3.2β, 5).
β. Της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 18.2β, 20).
7. Στον Σταμάτη Καπελέρη, τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (άρθρα 14, 15, 16, 17).
8. Στον Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (άρθρα 24, 25, 26, 27), πλην των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
9. Τέλος, θα ασκούνται από εμάς οι παρακάτω αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 3.2α, 4).
β. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 3.2γ, 6).
γ. Της Διεύθυνσης Διοίκησης, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2γ, 11).
δ. Της Διεύθυνσης Οικονομικού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2δ, 12).
ε. Του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου (άρθρο 30).
Β. Η αναπλήρωσή μας, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, θα γίνεται κατά σειράν αναπλήρωσης από τους αντιπεριφερειάρχες:
α. Αθανάσιο Μπουραντά. β. Θωμά Στάικο. Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 159, παρ. 1ιγ, σύμφωνα με τις οποίες ο Περιφερειάρχης μπορεί να μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων του σε μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. 2. Τις διατάξεις του Π.Δ.148/2010 (ΦΕΚ 241 Α’/27.12.2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». 3. Την με αριθμό 42/14.12.2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 4. Τις υπηρεσιακές ανάγκες σε σχέση με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε Μεταβιβάζουμε στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Παναγιώτη Παρχαρίδη την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, όπως περιγράφονται στο άρθρο 27 του Π.Δ.148/2010 (ΦΕΚ 241 Α’/27.12.2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»http://www.lamiastar.gr

Χιόνι σε Ευρυτανία και ΑράχωβαΧιόνι σε Ευρυτανία και Αράχωβα
Συντάχθηκε απο τον/την Λένα Παρασκευά
Τρίτη, 25 Ιαν 2011
Στα λευκά ξημέρωσε η Ευρυτανία. Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Καρπενησίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Φέγγο να προίσταται του αποχιονισμού στον Άγιο Νικόλαο, τη Φουρνά, την Αγία Τριάδα και την Δομνίστα.

Τα μηχανήματα της ΔΕΣΕ με τον Κώστα Καρβέλη παρενέβησαν με ρήψη αλατιού και καθαρισμό του οδοστρώματος στην Ράχη Τυμφρηστού και στο Μπαγασάκι. Χαράς ευαγγέλια για τους υπευθύνους του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βελούχι, αφού η σημερινή χιονόπτωση είναι αρκετή να θέσει σε λειτουργία όλους τους αναβατήρες.

Στερεά: Χιόνι έπεσε και στις ορεινές περιοχές της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης και του Παρνασσού. Μάλιστα και απόψε αναμένεται χιονόπτωση στην περιοχή της Αράχωβας αλλά από την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ το χιόνι που θα πέσει θα είναι αρκετό και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, δημιουργώντας ελπίδες στους χιονοδρόμους ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις πίστες στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, που μέχρι τώρα υπολειτουργεί λόγω έλλειψης χιονιού. Οι χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού αναμένεται να επεκταθούν και στις γύρω περιοχές της Επταλόφου, του Πολυδρόσου και της Αμφίκλειας. Σήμερα το λευκό τοπίο ενθουσίασε κατοίκους και επισκέπτες όπως φαίνεται και στην όμορφη φωτογραφία που μας έστειλε τηλεθεατής του Star από την περιοχή του Ζεμενού στην Αράχωβα http://www.lamiastar.gr

Κ.Μπακογιάννης: Eγρήγορση όλων των φορέων για τα τρία βασικά ζητήματα του Νοσοκομείου Καρπενησίου


Κ.Μπακογιάννης: Eγρήγορση όλων των φορέων για τα τρία βασικά ζητήματα του Νοσοκομείου Καρπενησίου
Μπήκε δυναμικά και απειλει με κινητοποιήσεις εάν δε λυθούν άμεσα τα προβλήματα
Ο λαός μας λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό φαίνεται να το τηρεί κατά γράμμα ο νέος δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.
Με συνεχής παρεμβάσεις και περνώντας σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου μόλις μόνο λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του προκαλεί θετικά σχόλια απο κατοίκους και επισκέπτες του Καρπενησίου αλλά και απο τους πλέον δύσπιστους.Φτάνει να έχει και συνέχεια .
Πριν λίγες ημέρες μέσα απο το Δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ευρυτανίας για τρία βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:Την υποβάθμιση του Νοσοκομείου - την μετακίνηση της Επιμελήτριας Β’ παιδιάτρου προς το νοσοκομείο Λαμίας και τρίτο η στελέχωση του μαιευτικού τμήματος .
Για την κατάσταση αυτή τονίζει..:
"Το Νοσοκομείο Καρπενησίου ανταποκρίνεται στις ανάγκες όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και όλης της Ευρυτανίας, ενός ορεινού νομού εξαιρετικά δύσβατου και προβληματικού σε σχέση με τη διακομιδή των ασθενών αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του. Επιπρόσθετα, όντας η περιοχή μας ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, το Νοσοκομείο Καρπενησίου εξυπηρετεί καθημερινά και τους επισκέπτες του Νομού."
"Η Νέα Δημοτική Αρχή είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ευρυτανίας ώστε να υπάρξει εγρήγορση όλων των φορέων προκειμένου:
· να επιστρέψει το Νοσοκομείο Καρπενησίου στη Γ’ ζώνη εφημερίας
· να επιστρέψει η μετακινηθείσα παιδίατρος στην θέση που διορίστηκε
· να συνεχιστεί η στελέχωση του Νοσοκομείου
Άμεσα απειλεί σε κινητοποιήσεις εάν δε δοθούν λύσεις λέγοντας:"Εάν το θέμα δεν λυθεί άμεσα, θα προασπίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην περίθαλψη τόσο των κατοίκων της Ευρυτανίας όσο και των επισκεπτών της, ακόμη και με κινητοποιήσεις. "http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο ΑΟ Αγράφων


Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο ΑΟ Αγράφων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ομάδα Α Ο Αγράφων την περασμένη Τετάρτη το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα του Καρπενησίου. Στην ωραία αυτή σύναξη, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Πεταρούδης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας, ο προπονητής της ομάδος Αντωνίου Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Σωματείου και Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος, μέλη του Δ.Σ καθώς και οι παίκτες της ομάδας. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί «έπεσε» στον αμυντικό μέσο Ηλιάδη Γιάννη (φωτο).http://evrytanikospalmos.blogspot.com/