Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Περιηγητικός Χάρτης Ευρυτανίας - Δήμοι Καρπενησίου & Αγράφων


Περιηγητικός Χάρτης Ευρυτανίας - Δήμοι Καρπενησίου & Αγράφων

Ένας νέος πρωτότυπος αναλυτικός χάρτης της Ευρυτανίας, μόλις κυκλοφόρησε. Όλη η ιστορία και οι ομορφιές των νέων "Καλλικρατικών" δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Δημιουργήθηκε από τον Ευρυτάνα φωτογράφο και ιστορικό ερευνητή Γιώργο Τάσιο. Είναι αποτέλεσμα επιτόπιας σχολαστικής μελέτης από το 1991. Αποτελεί βάση επιστημονικής μελέτης των Βυζαντινών, Αρχαιολογικών και Περιβαλλοντικών υπηρεσιών.

Η προσπάθεια να συμπτύξουμε πολλές πληροφορίες σε έναν χάρτη διάστασης Α2 (42Χ60εκ.), στέφθηκε με επιτυχία. Ο χρήστης, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έχει όλες τις κωδικοποιημένες πληροφορίες με όλα τα αξιοθέατα του νομού στη μια πλευρά και στην άλλη, έναν οδηγό με αποκωδικοποιημένες αυτές πληροφορίες.

Βασίστηκε στον ηλεκτρονικό μας χάρτη της παρούσας ιστοσελίδας και στόχο έχει, να διευκολίνει τον επισκέπτη της Ευρυτανίας, να έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται παντού μαζί του.

Οδικό δίκτυο, χωριά και οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι και αρχαίες οχυρώσεις, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, ιστορικοί τόποι, φαράγγια, γεφύρια, βρύσες, μονοπάτια, νερόμυλοι κ.ά.. Έξυπνα αποτυπωμένα και εύχρηστα στον περιηγητή της Ευρυτανίας

Ένας χάρτης οδηγός, που δημιουργήθηκε από την πλούσια γνώση του τόπου μας, ιστορική, πολιτισμική και περιηγητική. Είναι μια πυξίδα εξερεύνησης για τον επισκέπτη και ένας επιστημονικός οδηγός για επιστημονική κοινότητα της χώρας μας.

Θα τον βρείτε στα τουριστικά καταστήματα και στα περίπτερα του νομού http://www.evrytania.eu/xartis/xartis.htm

Βροχή" οι άδειες για αιολικά από ΡΑΕ


Βροχή" οι άδειες για αιολικά από ΡΑΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Σάββατο, 22 Ιαν 2011
Έντονος προβληματισμός στην Ευρυτανία με τις απανωτές άδειες για κατασκευή αιολικών πάρκων από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Εκπρόσωπος της ΡΑΕ μιλώντας στο STAR, κάνει γνωστό ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εγκριθεί 19 αιολικά πάρκα στον νομό, από τα οποία όμως, κανένα δεν πήρε το δρόμο της υλοποίησης αφού δεν εκδόθηκε η οριστική άδεια από την Περιφέρεια Στερεάς.

Έτσι, στον αέρα είναι και η κατασκευή του αιολικού των 19 ανεμογεννητριών στα Άγραφα, για το οποίο η ΡΑΕ έδωσε το πράσινο φως στην οικονομική και τεχνική του μελέτη http://www.lamiastar.gr

Το μυστικό της επιτυχίας


Το μυστικό της επιτυχίας


Πατήστε για μεγέθυνση

Πολλές γυναίκες, λόγω της πίεσης για να πετύχουν και να ανελιχθούν επαγγελματικά, ξεχνούν τον βασικό τους ρόλο, ότι πάνω απ’ όλα είναι γυναίκες. Έτσι, αρκετές φορές συμπεριφέρονται σαν άντρες γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι το μυστικό για να παραμείνουν στην κορυφή.

Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, τις διαψεύδει αποκαλύπτοντας πως το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας είναι... η θηλυκότητα!

Συνήθως, οι γυναίκες χρησιμοποιούν ένα πιο σκληρό και επιθετικό τρόπο επικοινωνίας που απ’ ό,τι φαίνεται δεν τις βοηθά και τόσο. Αντίθετα, βγαίνουν χαμένες.

Ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τη συμπεριφορά 80 νέων ανδρών και γυναικών σε τυχαία χρονική στιγμή και έπειτα από οκτώ χρόνια, οι ερευνητές ήρθαν ξανά σε επαφή με τα συγκεκριμένα άτομα. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν επιθετική συμπεριφορά δεν μπόρεσαν να λάβουν μία υψηλόβαθμη θέση, ενώ αυτές που είχαν μια πιο διαλλακτική και ναζιάρικη συμπεριφορά είχαν και καλή επαγγελματική πορεία.

Ειδική γιατρός που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε: «Αν μια γυναίκα επιλέξει να συμπεριφερθεί με σοβαρό επιθετικό τρόπο, όπως ένας άντρας, μπορεί να καταστρέψει μόνη της τις πιθανές ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη, ακόμη και αν έχει όλες τις προϋποθέσεις http://www.real.gr

Τα αλλάζει όλα στο Καρπενήσι ο Κ.ΜπακογιάννηςΤα αλλάζει όλα στο Καρπενήσι ο Κ.Μπακογιάννης


Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Ριζικές αλλαγές επίκεινται στο Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον αποχαρακτηρισμό της οδού Ζηνοπούλου από Εθνική σε Δημοτική οδό, για να προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης. Επίσης, ενέκρινε την διεύρυνση της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, τα απογεύματα, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.
Σε ότι αφορά δε, το μείζον θέμα των απορριμμάτων θα λειτουργεί ο ΧΑΔΑ του Καρπενησίου, αφού δίνεται η σχετική δυνατότητα από τον νέο νόμο και θα δέχεται τα απορρίμματα της μισής Ευρυτανίας. http://www.lamiastar.gr

Οικονομία στα καύσιμα κάνουν οι ΕυρυτάνεςΟικονομία στα καύσιμα κάνουν οι Ευρυτάνες


Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Παρασκευή, 21 Ιαν 2011 14:03
Ξέφυγαν οι τιμές των καυσίμων στην Ευρυτανία με την αμόλυβδη να αγγίζει το 1.65 και το πετρέλαιο θέρμανσης τα 80 λεπτά το λίτρο. Οι πολίτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν έχουν μειώσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που βάζουν καύσιμα με 5 και 10 ευρώ. Επίσης, συχνό είναι το φαινόμενο οι καταναλωτές να προμηθεύονται μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια και όχι να φουλάρουν τις δεξαμενές όπως γινόταν στο παρελθόν.
http://www.lamiastar.gr

Δομνίστα: Στην ήρεμη δύναμη της Ευρυτανίας


Δομνίστα: Στην ήρεμη δύναμη της Ευρυτανίας


Το είχα αποφασίσει από την αρχή...Από το ρεπορτάζ μου στην Ευρυτανία θα αφιέρωνα μια ολόκληρη μέρα στη Δομνίστα. Όσοι την είχαν επισκεφτεί μου μιλούσαν με τα καλύτερα, αλλά αυτό που κυρίως μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν ο χαρακτηρισμός που της έδωσαν: ήρεμη δύναμη.
Το χωρίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1000 μέτρων γεγονός που του χαρίζει υπεροχή θέα. Απέχει από το Καρπενήσι 45 χιλιόμετρα εκαι η διαδρομή είναι μαγική, με το πράσινο και τα έλατα να πρωταγωνιστούν. Αποφάσισα ένα 24ωρο του ρεπορταζ μου στην Ευρυτανία να το αφιερώσω στην Δομνίστα! Σου προτείνω, πριν φτάσεις στον τελικό σου προορισμό, να σταματήσεις στο Κρίκελλο. Είναι πανέμορφο, η κεντρική του πλατεία μοιάζει -χωρίς υπερβολή- να ξεπήδησε από πίνακα ζωγραφικής, η πέτρα κυριαρχεί παντού και το τοπίο κόβει την ανάσα!
Μάλιστα, εδώ θα βρεις έναν πολύ αξιόλογο ξενώνα με το όνομα Chalet Μαριτίνα. Έχοντας περάσει περίπου τρία τέταρτα από την ώρα που ξεκίνησα, κατέληξα στη Δομνίστα. Η πλατεία της ήταν κατάμεστη από διάσπαρτα φύλλα, ενώ την προσοχή μου τράβηξαν κάποια ερειπωμένα, τριγύρω από την πλατεία, αρχοντικά. Συνέχισα με μια βόλτα στο άλσος -στο οποίο υπάρχει και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία-, πήρα καθαρό αέρα και κίνησα προς την αξιολογότερη ταβέρνα του χωριού τον Μέτοικο.
«Θες κόκορα, πριν λίγο τον σφάξαμε», πρότεινε να με φιλέψει η κα Βασιλική και λίγη ώρα μετά, έχοντας γευτεί 2-3 πιάτα, αναρωτήθηκα αν στην κουζίνα του είχε τρυπώσει η ίδια η... μαμά μου! Δεν θα μπορούσα να φύγω, βέβαια, χωρίς να επισκεφθώ τα 2 μουσεία, το Λαογραφικό και αυτό της Παλαιάς Φωτογραφίας, για να στηρίξω έμπρακτα την προσπάθεια των ντόπιων που έχουν επιμεληθεί και έχουν οργανώσει μόνοι τους όλο το αρχειακό υλικό.
Επέστρεψα στην πλατεία της και χάθηκα για ώρα στα σοκάκια, ένιωσα την ηρεμία να με έχει κατακλύσει και κατέληξα πως σε αυτό το μέρος ο χρόνος σταματά...
Έτσι απλά και όμορφα!Κ.Η http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Κ. Μπακογιάννης: Φέρνει στο Καρπενήσι την «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων».


Κ. Μπακογιάννης: Φέρνει στο Καρπενήσι την «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων».


Στην προώθηση θεσμών και δράσεων που αφορούν τη νεολαία, τόνωση της τοπικής αγοράς και η ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Καρπενήσι, είναι μερικά από αυτά που συνδυάζει η «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων», η οποία προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση της Κάρτας Νέων.
Ως εκ τούτου ο Δήμος Καρπενησίου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς επίσης και όλους τους ιδιοκτήτες γραφείων παροχής υπηρεσιών (φοροτεχνικοί, εναλλακτικός τουρισμός κτλ) να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου.Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική αγορά.
Επενδύουμε σε δράσεις που συμβάλουν στην αύξηση της κίνησης της αγοράς μας και ταυτόχρονα καθιστούν το Δήμο μας ελκυστικό προορισμό για όλους. Η Κάρτα Νέων εκτός αυτού, παρέχει προνόμια σε μια πολύ σημαντική πληθυσμιακή ομάδα, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες όχι μόνο στους νέους που διαμένουν στο Δήμο μας αλλά και στους φοιτητές και επισκέπτες του Νομού μας. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση της Δευτέρας. Η συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό είναι σημαντική για όλους μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. aftodioikisi.gr

Ορισμός Προϊσταμένων Τμημάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας


Ορισμός Προϊσταμένων Τμημάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπης Γερακούδη, ορίστηκαν οι προϊστάμενοι των Τμημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Για τον νομό Ευρυτανίας ορίστικαν οι εξής:
-Στο Τμ. Διοικητικού – Οικονομικού ν. Ευρυτανίας ο Τσίγκας Παναγιώτης του κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού με Α βαθμό
-Στο Τμ. Γραμματειακής Υποστήριξης & Παροχής Πληροφοριών ν. Ευρυτανίας η Κατσαβριά Βασιλική του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων με Α βαθμό
-Στο Τμ. Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης ν. Ευρυτανίας η Κουδουνά Αθηνά του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με Α βαθμό παράλληλα με τα καθήκοντά της στο Τμ. Αδειών Διαμονής ν. Ευρυτανίας. Στο Γραφείο Γραμματείας θα ασκεί καθήκοντα η Τριανταφύλλου Μαρία, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Διοικητικών - Γραμματέων, με βαθμό Α΄.
-Στο Τμ. Αδειών Διαμονής ν. Ευρυτανίας στο Γραφείο Γραμματείας θα ασκεί καθήκοντα ο Ζαλοκώστας Ηλίας, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Διοικητικών - Γραμματέων, με βαθμό Α΄.

Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό Ιωαννίνων


Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό Ιωαννίνων


Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη, από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στο νομό Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νομό Ιωαννίνων θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και επαγγελματικών φορέων καθώς επίσης και με τα μέλη των Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη την Παρασκευή στις 19:30 θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κινήματος στα Ιωάννινα.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01/2011

13:30 Συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννιτών Φίλιππο Φίλιο.

14:00 Επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζωνίδη και τα μέλη του Δ.Σ.

17:45 Επίσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και συνάντηση με τη γραμματέα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

18:30 Συνάντηση με τα μέλη των Ομάδων Πρωτοβουλίας του κινήματος, των νομών Άρτας, Πρεβέζης, Θεσπρωτίας.

19:30 Επίσκεψη στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ιωαννίνων. Συνάντηση και συζήτηση με τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας.

22:00 Επίσκεψη στην περιοχή Κατσικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/2011

10:00 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

10:30 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Συνάντηση με το διοικητή Σωτήρη Κωσταρά.

11:00 Βόλτα στην πόλη.

13:00 Άφιξη στα σύνορα της Κακκαβιάς. Συνάντηση με τελωνειακούς, αστυνομικούς, βορειοηπειρώτες και ομογενείς επιχειρηματίες.

14:00 Επίσκεψη στο Καλπάκι. Συνάντηση με το Δήμαρχο Κων/νο Καψάλη.

18:00 Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης ( Ξενοδοχείο Du Lac).
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2011

11:00 Επίσκεψη στο Ανήλιο.

12:00 Επίσκεψη στο Μέτσοβο. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη