Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Καρπενήσι :"Η Ελβετία της Ελλάδας"..


Γράφει ο Αλέκος Σιαδήμας(Θέρμο)Τα ξύλινα σπιτάκια Likouresi Village. Αριστερά ο λόφος του Αγ. Δημητρίου, δεξιά στο βάθος το Καρπενήσι και από πίσω το επιβλητικό ΒελούχιΤο Καρπενήσι είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 960 μ. στους πρόποδες του όρους Βελούχι ή Τυμφρηστός, το οποίο με ύψος 2.315 μ. δεσπόζει πάνω από την πόλη. Σήμερα ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 9.000 περίπου μόνιμους κατοίκους και αποτελεί την έδρα τόσο του Δήμου Καρπενησίου όσο και του Νομού Ευρυτανίας, του πιο ορεινού της χώρας μας. Η οποία Ευρυτανία αποκαλείται συχνά “Η Ελβετία της Ελλάδας”. Και τούτο διότι η φύση προίκισε αυτήν τη Ρουμελιώτικη γωνιά με πανύψηλα ελατοσκέπαστα βουνά, βαθιά φαράγγια, άφθονα τρεχούμενα νερά και απέραντα καταπράσινα δάση. Εξ άλλου και η UNESCO έχει ανακηρύξει την περιοχή ως μία από τις καθαρότερες του πλανήτη. Εδώ έζησε ο λογοτέχνης και κριτικός Ζαχαρίας Παπαντωνίου, που έγραψε το πασίγνωστο βιβλίο “Τα Ψηλά Βουνά”. Το Καρπενήσι απέχει από την Αθήνα 288 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 368 χλμ.Όσοι έρχονται από Λαμία πρέπει υποχρεωτικά να υποστούν το μαρτύριο των δεκάδων απανωτών στροφών πριν, μέσα και μετά το χωριό Τυμφρηστός. Το αστείο είναι ότι ύστερα από όλα αυτά τα στροφιλίκια και αφού φτάσεις σε υψόμετρο περίπου 1.100 μ. μπαίνεις στη σήραγγα Τυμφρηστού, μήκους 1.380 μ., η οποία συντόμεψε μεν κατά 5΄-6΄ τη διαδρομή για Καρπενήσι αλλά στην ουσία δεν προσφέρει και πολλά. Το σωστό θα ήταν η Πολιτεία πρώτον να φτιάξει δύο τούνελ, ένα για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας (όχι όλοι σε ένα, να κινδυνεύεις να πέσει πάνω σου ο απέναντι) και δεύτερον αυτά να ξεκινούν από πολύ πιο χαμηλά, πριν το χωριό Τυμφρηστός. Και το μήκος τους θα ήταν περίπου 6 χλμ. Δε μιλάμε δηλαδή για κάποιο τρομακτικό κόστος, αλλού τόση σπατάλη έγινε… Άσε που αν θέλαμε να λεγόμαστε Ευρώπη θα έπρεπε ολόκληρο το κομμάτι Λαμία – Καρπενήσι να είναι ένας ασφαλής αυτοκινητόδρομος. Ίσως κάποτε…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Κ.Μπακογιάννης: "Η Νέα Δημοτική Αρχή είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας


Κ.Μπακογιάννης: "Η Νέα Δημοτική Αρχή είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας


Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας, κύριο Κ. Τσιρώνη και τον Γραμματέα κύριο Α.Γ. Σοφό, ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, έχουν προκύψει δύο σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.Το πρώτο εκ των δύο ζητημάτων αφορά στον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου μας από Γ’ ζώνης εφημέρευσης σε Β’, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, γεγονός που μειώνει αυτομάτως τον αριθμό εφημεριών που είναι σε θέση να κάνουν οι γιατροί.Το δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα σχετίζεται με την υποχρεωτική μετακίνηση της νεοδιορισθείσας στο Νοσοκομείο μας επιμελήτριας παιδιάτρου προς το νοσοκομείο Λαμίας.
Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με τη σχετική νομοθεσία για τις εφημερίες, υπολογίζεται ότι θα αφήνει το νοσοκομείο Καρπενησίου χωρίς εφημερεύον παιδίατρο για περίπου 16 ημέρες κάθε μήνα.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:«Το Νοσοκομείο Καρπενησίου ανταποκρίνεται στις ανάγκες όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και όλης της Ευρυτανίας, ενός ορεινού νομού εξαιρετικά δύσβατου και προβληματικού σε σχέση με τη διακομιδή των ασθενών αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του. Επιπρόσθετα, όντας η περιοχή μας ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, το Νοσοκομείο Καρπενησίου εξυπηρετεί καθημερινά και τους επισκέπτες του Νομού.Αντί λοιπόν για ενέργειες που υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο, όπως οι προαναφερθείσες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οφείλουν να μεριμνήσουν για την κατάλληλη στελέχωση του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και η επάρκεια του σε βασικά τμήματα.
Η Νέα Δημοτική Αρχή είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας προκειμένου να επιστρέψει το Νοσοκομείο Καρπενησίου στη Γ’ ζώνη εφημερίας, να επιστρέψει η παιδίατρος στην θέση που διορίστηκε αλλά και να συνεχιστεί η στελέχωση του Νοσοκομείου έτσι ώστε τόσο οι κάτοικοι της Ευρυτανίας όσο και οι επισκέπτες της να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα στην περίθαλψη».
Το ζήτημα του Νοσοκομείου Καρπενησίου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/01/2011 και ώρα 6 μ.μ., όπου ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο την έμπρακτη στήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας, με ψήφισμα, το οποίο και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Η σύσταση του νέου ΔΣ στον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτωλ/νίας

Η σύσταση του νέου ΔΣ στον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτωλ/νίας


Μετά τις αρχαιρεσίες της 9ης Ιανουαρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτ/νιας.Νέος Πρόεδρος είναι ο κ.Ευστράτιος Νταλλής
ο μέχρι πρότινος ΓΓ.του συλλόγου .
Ο απερχόμενος και επιτυχημένος επι σειρά ετών πρόεδρος Κώστας Νταβαρίνος δεν συμμετέχει πλέον στο νέο συμβούλιο του Συλλόγου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Νταλλής Ευστράτιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καρράς Λάμπρος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Γερονίκου - Λάγιου Αικατερίνη
ΤΑΜΙΑΣ : Αθανασόπουλος Σταύρος
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ : Πεσίνης Σωτήρης
ΜΕΛΗ : Κουτσουπιάς Δημήτρης , Κολοβάκη Μαρία

Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στο Καρπενήσι


Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στο Καρπενήσι


Ο Δήμος Καρπενησίου στα πλαίσια της προσπάθειας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών από τη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.
Πρώτον, η Δημοτική Αστυνομία θα είναι παρούσα τα απογεύματα, σε ώρες αιχμής.Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αστυνομία θα είναι παρούσα τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:«Οι εν λόγω αλλαγές προσδιορίστηκαν με γνώμονα όχι την εισπρακτική λογική αλλά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας καθώς επίσης και την καλύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση τους».
Διαταγή ένορκης διοικητικής εξέτασης


Ο Δήμαρχος Καρπενησίου αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να γίνει συλλογή στοιχείων για τη διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος που αφορά την ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε σε Δημοτική Δεξαμενή στον Φουρνά, σε σχέση με την προμήθεια, τα αποθέματα που υπήρχαν και τις σχετικές κινήσεις που καλύφθηκαν με την ποσότητα αυτή..

Στα πλαίσια της ανωτέρω ΕΔΕ θα γίνει η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τελέσθηκε τυχόν παράπτωμα και προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/