Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Πρόσκληση Συλλόγου Απεραντίων

Αγαπητοί κύριοι, μια και ο Καλλικράτης μας έκανε συνδημότες στο Δήμο Αγράφων και στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων ,που στους επιτυχόντες τους ευχόμαστε καλή δύναμη και έργο για τον τόπο μας, τον τόσο παραγκωνισμένο..
Μέσα σε αυτή την Καλλικρατική ένωση των χωριών μας το Δ. Σ. του πιο μεγάλου και ιστορικού Συλλόγου, όπως είναι ο Σύλλογος Απεραντίων που ιδρύθηκε το 1950 και αντιπροσωπεύει 14 χωρία του τέως Δήμου Απεραντίων, σκεφτήκαμε κατόπιν συνεδριάσεως του Δ.Σ.να σας καλέσουμε για έναν καφέ και να γνωριστούμε και αν είναι δυνατόν να συνεργαστούμε <<πολιτιστικα >> για το καλό του Δήμου μας και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κουλτούρας που είναι αρκετά πλούσια
Σας καλούμε λοιπόν στις 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου μας,
Σωκράτους 26 Αθήνα
Ο Πρόεδρος: Θ. Τσιαμάκης
Ο Αντιπρόεδρος: Δ.Πέγκας
Ο Γραμματέας: Ι. Αλέστας
Ο Υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων : Λ.Παπαδόπουλος

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ


ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, διοργανώνει 5 ημερίδες επιμόρφωσης στις οποίες θα συμμετάσχουν 750 στελέχη που υπηρετούν στην Περιφέρεια και στους νέους Δήμους της Στερεάς Ελλάδος.

Στο επίκεντρο των επιμορφωτικών αυτών δράσεων θα είναι η συνολική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, οι αρμοδιότητες των νέων αποκεντρωμένων δομών, καθώς και ζητήματα προσωπικού, οργάνωσης των υπηρεσιών και οικονομικής διαχείρισης. Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στη Χαλκίδα (20/1/11), στο Καρπενήσι (2/2/11), στη Λαμία (3/2/11), στη Λιβαδειά (4/2/11) και στην Άμφισσα (14/2/11).Σεμινάρια για τη Διαφάνεια

Επιπλέον, το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. διοργανώνει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος 2 προγράμματα εκπαίδευσης 50 στελεχών των νέων Μονάδων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της αυτοδιοίκησης. Τα σεμινάρια, διάρκειας τριών ημερών, θα διεξαχθούν στη Λαμία (11/4/11 – 13/4/11 και 13/4/11 – 15/4/11).

ΛΑΜΙΑ Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Εθνικός Δρυμός Οίτης


ΛΑΜΙΑ Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Εθνικός Δρυμός Οίτης
απο τον/την Δώρα Γεωργούλα

Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, το θέμα της πολύχρονης αδιαφορίας των ελληνικών κυβερνήσεων να οριοθετήσουν και να προστατέψουν αποτελεσματικά τις περιφερειακές ζώνες του Εθνικού Δρυμού Οίτης, αδιαφορίας που ανοίγει το δρόμο για μεταλλευτικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές του βουνού.

Ο ορεινός όγκος της Οίτης έχει χαρακτηρισθεί Εθνικός Δρυμός από το 1966. Η περιφερειακή ζώνη του Δρυμού όμως δεν έχει οριοθετηθεί με βάση οικολογικά κριτήρια, αφήνοντας εκτός των ορίων του Δρυμού περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά και ενδιαιτήματα σπάνιων και προστατευόμενων ειδών. Μελέτη του ΕΘΙΑΓΕ στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, που είχε κρίνει απαραίτητη την επέκταση των ορίων της περιφερειακής ζώνης του Εθνικού Δρυμού, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα, δεν έχουν ορισθεί μέχρι σήμερα οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις δραστηριοτήτων ανά ζώνη, σύμφωνα με τη νομοθεσία.Η αμέλεια και η καθυστέρηση αυτή έχει επιτρέψει σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται σε προστατευόμενες περιοχές περιμετρικά του πυρήνα για τις οποίες δεν έχουν ακόμα καθοριστεί οι επιτρεπόμενες χρήσεις τους.

Με την ερώτησή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνουν στην Κομισιόν το ερώτημα αν οι τακτικές της ελληνικής κυβέρνησης και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων είναι σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις προστατευόμενες περιοχές. Ρωτούν, επίσης, αν ο ελληνικός Μεταλλευτικός Κώδικας, που επιτρέπει την εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείων οπουδήποτε για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», μπορεί να ερμηνεύεται ως επικρατέστερος της ελληνικής δασικής νομοθεσίας ή ακόμα και των ευρωπαϊκών πολιτικών για τις προστατευόμενες περιοχές.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά: “Στο πλαίσιο της κρίσης και του Μνημονίου, εντείνονται όλο και περισσότερο οι πρωτοβουλίες και οι πιέσεις για νέα μεταλλεία και ορυχεία στη χώρα μας, συχνά μάλιστα σε προστατευόμενες περιοχές. Όμως η κρίση δεν είναι μόνο στην οικονομία αλλά και στο περιβάλλον. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, περιθώρια επιστροφής στην εποχή που η άνευ όρων εκμετάλλευση της “προίκας” του ορυκτού μας πλούτου αποτελούσε προτεραιότητα “δημόσιου συμφέροντος”. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει προστασία του περιβάλλοντος και συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα πρέπει να επιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

(ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης προς την Κομισιόν)

Θέμα: Περιφερειακή ζώνη Εθνικού Δρυμού Οίτης

Ο ορεινός όγκος της Οίτης (Ν. Φθιώτιδας) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Στερεάς Ελλάδας και μέρος του (7.210 Ha) έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικός Δρυμός από το 1966 με το ΒΔ 218/66 (ΦΕΚ 56/ΤΑ/66). Με το ανωτέρω ΒΔ καθορίσθηκε η οριογραμμή του πυρήνα (3.400 Ha), καθώς και η οριογραμμή της περιφερειακής ζώνης του Δρυμού. Η Οίτη αποτελεί επίσης Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά, μέρος της αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR 2440007 και Βιογενετικό Απόθεμα (3.010 Ηα στον πυρήνα του ΕΔ), ενώ διαθέτει και δύο Καταφύγια Άγριας Ζωής (Οίτης – Παύλιανης, 2.950 Ha και Φραντζή – Δυο Βουνών, 960 Ha). Η περιφερειακή ζώνη του Δρυμού είναι μόλις λίγο μεγαλύτερη από την περιμετρική ζώνη του πυρήνα και δεν οριοθετήθηκε με βάση οικολογικά κριτήρια, τέτοια που να οδηγήσουν σε οριοθέτηση επαρκούς ζώνης με ουσιαστικό ρόλο στην προστασία του πυρήνα. Η υφιστάμενη ζώνη άφησε εκτός των ορίων του Δρυμού περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά (γεωμορφολογία, ενδημικά είδη) και ενδιαιτήματα σπάνιων και προστατευόμενων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας. Το νότιο, μάλιστα, τμήμα της οριογραμμής ταυτίζεται με το όριο του πυρήνα περιορίζοντας στο ελάχιστο την αποτελεσματική προστασία του. Μελέτη του ΕΘΙΑΓΕ έκρινε απαραίτητη την επέκταση των ορίων της περιφερειακής ζώνης του ΕΔ [1]. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν ορισθεί με την προβλεπόμενη ΚΥΑ οι ζώνες και οι όροι, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις ανά ζώνη, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 1650/86.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Παραβιάζει εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Προστατευόμενες Περιοχές η πολυετής αμέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων να οριοθετήσουν και να προστατέψουν τις περιφερειακές ζώνες του Εθνικού Δρυμού Οίτης;

2. Νομιμοποιούνται με βάση την κοινοτική νομοθεσία οι μεταλλευτικές εταιρείες που εμφανίζουν δικαιώματα στην Οίτη να δραστηριοποιούνται σε μη οριοθετημένες περιοχές περιμετρικά του πυρήνα πριν οριστούν με Προεδρικό Διάταγμα οι προβλεπόμενες χρήσεις τους;

3. Μπορεί ο μεταλλευτικός κώδικας που επιτρέπει την εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείων οπουδήποτε για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» να ερμηνεύεται ως επικρατέστερος της δασικής νομοθεσίας της ελληνικής πολιτείας και επικρατέστερος της συνταγματικής επιταγής για προστασία του περιβάλλοντος ή ακόμα και των ευρωπαϊκών και διεθνών επιταγών για προστασία των περιοχών που ανήκουν στο Δίκτυο Φύση 2000 http://www.lamiastar.gr,

Στη Βουλή οι ελλείψεις αγροτικών γιατρών


Στη Βουλή οι ελλείψεις αγροτικών γιατρών
Συντάχθηκε απο τον/την Δώρα Γεωργούλα

Ερώτηση τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με τις ελλείψεις των αγροτικών γιατρών που παρατηρούνται στην Περιφέρεια Στερεάς, κατέθεσε η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Σε μεγάλη ανασφάλεια ζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λόγω της σοβαρής έλλειψης Αγροτικών Ιατρών, ιδίως σε περιοχές λιγότερο προσβάσιμες καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του εκάστοτε νομού. Η κατάσταση σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας είναι πλέον τραγική. Ο χώρος της υγείας στη Στερεά Ελλάδα υπολειτουργεί και για τους λόγους αυτούς ούτε οι αγροτικοί γιατροί δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να υπηρετήσουν σε πολλές αγροτικές περιοχές. Οι πολίτες αυτών των περιοχών αισθάνονται πολίτες δευτέρας κατηγορίας καθώς δεν μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα με άλλους πολίτες μεγάλων αστικών κέντρων το υπέρτατο αγαθό της υγείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά.

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

2. Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας πολλών σημαντικών περιοχών με αγροτικούς ιατρούς, δίνοντας επιπλέον κίνητρα σε αυτούς http://www.lamiastar.gr

Χαριστική βολή τα διόδια, για το ΚΤΕΛ


Χαριστική βολή τα διόδια, για το ΚΤΕΛ
Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Χαριστική βολή θεωρούν οι υπεύθυνοι του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ευρυτανίας τις απανωτές αυξήσεις στα διόδια αλλά και τους καινούριους σταθμούς, γι αυτό και ενώνουν την φωνή τους με τις κινήσεις πολιτών.

Την ώρα που το επιβατικό κοινό έχει μειωθεί δραματικά, είναι αδύνατον το ΚΤΕΛ να ανταπεξέλθει στα αυξημένα έξοδα που δημιουργούν οι αυξήσεις στα καύσιμα και το χαράτσι στους σταθμούς των διοδίων http://www.lamiastar.gr

Άγνοια για το Αιολικό στα Άγραφα


Άγνοια για το Αιολικό στα Άγραφα
Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Πέμπτη, 13 Ιαν 2011 12:12
Καμία ενημέρωση δεν έχει η Δημοτική Αρχή Αγράφων για την άδεια κατασκευής Αιολικού Πάρκου στα Άγραφα, που σύμφωνα με πληροφορίες ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο Δημήτρης Τάτσης δηλώνει άγνοια και συμπληρώνει, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου επικρίνει το σχετικό Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης, που φορτώνει την Ευρυτανία με ανεμογεννήτριες http://www.lamiastar.gr

Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Καρπενησίου δεν είναι ολάκερη η Ευρυτανία


Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Καρπενησίου δεν είναι ολάκερη η Ευρυτανία
http://foyrna-eurutanias.blogspot.com/

Π εριλαμβάνει πρώην Δήμους ,δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς με κατοίκους ή χωρίς κατοίκους σχεδόν όλο το χρόνο, με δρόμους κλειστούς το χειμώνα αλλά και οικισμούς στους οποίους ακόμη δεν πήγε αυτοκίνητο ή ηλεκτρικό ρεύμα ως π.χ. Κοντίβα, κτλ. περιλαμβάνει κοινοτικά διαμερίσματα με κακό οδικό δίκτυο για τα συνήθη εντός δρόμου αυτοκίνητα, τόσο κακό που ούτε προεκλογικά μερικοί υποψήφιοι δεν τα επισκέφτηκαν.Περιλαμβάνει ψηλές κορφές, ποτάμια, φαράγγια ,σπήλαια. Περιλαμβάνει χωριά με δύο κατοίκους ή ένα φύλακα στη διάρκεια του χειμώνα. Περιλαμβάνει κεφαλοχώρια π.χ. Κρίκελλο, Δομνίστα χωρίς Δημοτικό Σχολείο, φαρμακείο κλπ. ή άλλα κοινοτικά διαμερίσματα με πολυδάπανους χωματόδρομους στη διάρκεια του χειμώνα. Περιλαμβάνει, η περιφέρεια χωριά χωρίς νέους ανθρώπους.Ο ανθρώπινος παράγων ,ο γνωστός ευρυτάν έχει αραιώσει ή λείπει.Τα χωριά γεμάτα ερείπια αλλά πλούσια σε ιστορία.
Είναι η περιφέρεια με τους ετεροδημότες που η αποχή στις εκλογές, τη δεύτερη κυρίως Κυριακή των πρόσφατων εκλογών, έφθασε αν δεν ξεπέρασε το 70%. Περιλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό την ιστορία του Νομού στους αγώνες του Έθνους κατά το 1821. Όμως, οι εκλογές τελείωσαν είναι η ώρα για δουλειά.. Όσοι εκλέχτηκαν και ανέλαβαν πριν λίγες ημέρες καθήκοντα, δηλώνουν ότι έχουν όρεξη και όραμα για δουλειά. Και εκείνοι που δεν κέρδισαν είναι απαραίτητοι για τον τόπο μας.
Δεν περισσεύει κανένας. Όμως, ας μου επιτραπεί μια πρόταση στους νέους που ίσως να μην γυρίζουν όλες τις γωνιές του Δήμου, θα ήταν πολύ χρήσιμη μια επίσκεψη στα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου. Εκεί θα βρουν μια καθημερινότητα διαφορετική από ότι περίμεναν. Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί η όποια σπουδή τους από το Καρπενήσι, αποτελεσματικά να την αντιμετωπίσει.
Τα προβλήματα της καθημερινότητας θα τα αναδείξουν οι λιγοστοί που μένουν στο χωριό. Αυτοί ξέρουν .Και η πρότασή τους θα είναι η καλύτερη, ακόμη και από οικονομικής άποψης.Λοιπόν, η περιφέρεια του Δήμου Καρπενησίου έχει πραγματικά πτωχεύσει σε ανθρώπινο δυναμικό. Άλλοτε έλεγαν τόπο στα νιάτα. Όμως ποια νιάτα αφού δεν υπάρχουν. Και είναι η περιφέρεια που θα φέρει την ανάπτυξη στο Δήμο Καρπενησίου γιατί έχει τα μοναστήρια, τις εκκλησίες, τα κάστρα- αρχαιολογικούς χώρους,τα φαράγγια,τα δάση,τα αρωματικά φυτά,τη λιγοστή αγροτική παραγωγή,τα κάστανα,το μέλι ,το τυρί,το κρέας κτλ. Με τον κατάλληλο χειρισμό από μέρους της Νέας Δημοτικής αρχής, σε περιβάλλον φτώχειας από ανθρώπινο δυναμικό, θα γίνει κάτι καλύτερο από την σημερινή κατάσταση.
Ο νέος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης έδειξε με την πρώτη επίσκεψη στον πρώην Δήμο Δομνίστας ότι θέλει με όλους μαζί να γυρίσει σελίδα και να μπει μπροστά η ανάπτυξη.Το δεύτερο βήμα ,αφού ολοκληρώσει αυτές τις επισκέψεις θα είναι οι στοχευόμενες ενέργειες, στον κάθε τόπο ,στον κάθε οικισμό.
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αυτές τις ενέργειες και ίσως άλλες που η τοπική κοινωνία θα προτείνει. Νέος άνθρωπος, που σίγουρα βλέπει με άλλο «μάτι» το μέλλον του τόπου μας. Με μια προϋπόθεση ότι και οι νέοι που κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στο Δήμο θα τον ακολουθήσουν.http://foyrna-eurutanias.blogspot.com/

Ζητούν ενίσχυση για τους νομούς Ευρυτανίας και Φωκίδας


Ζητούν ενίσχυση για τους νομούς Ευρυτανίας και Φωκίδας

In Πολιτική
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011
Π
ρος:

Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας,
κ. Μ. Χρυσοχοίδη
Τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας,
κ. Π. Ρήγα

ΘΕΜΑ : «ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - Δυνατότητα ενίσχυσης των ποσοστών και των πόρων στους νομούς ΦΩΚΙΔΑΣ και ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»

Κύριοι Υπουργοί,
Γνωρίζουμε όλοι πως η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, δυναμικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό. Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την υγιή επιχειρηματικότητα, καθώς επίσης και ένα ρεαλιστικό κεντρικού επιπέδου σχεδιασμό. Πιστεύουμε πως ο νέος Επενδυτικός Νόμος που προωθείται νομοθετικά από το Υπουργείο σας θα θέσει αυτήν την υγιή βάση ανάπτυξης και τη νέα βάση αντίληψης, μιας αντίληψης μακριά από τον μηχανισμό ευκαιριακών επιδοτήσεων, όπως αυτούς που είδαμε να εφαρμόζονται στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Σε σχέση με τη διαβούλευση του νέου Επενδυτικού Νόμου θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το άρθρο 5 του σχεδίου «Ενίσχυση Ιδιωτικών επενδύσεων».
Ειδικά , η ΦΩΚΙΔΑ , αλλά και η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ για την Στερεά Ελλάδα, εμφανίζουν ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης 40% στην περίπτωση των Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.


Θα θέλαμε να εξετάσετε τη δυνατότητα ενίσχυσης των ποσοστών και των πόρων ( Σύμφωνα και με άρθρο 5 παραγ. 4 και παραγ. 5) για τους νομούς αυτούς, καθώς αντικειμενικά οι νομοί αυτοί έχουν μεγάλη υστέρηση ανάπτυξης.
Ειδικά στη Φωκίδα, αν και υπάρχει ζώνη ΒΙΟΠΑ , υπάρχουν παράλληλα πολλά προβλήματα και δεσμεύσεις που επηρεάζουν αρνητικά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία , όπως για παράδειγμα:
§ Δελφικό Τοπίο , επηρεάζει Δήμο Άμφισσας , Ιτέας & Δελφών , και κάθε δράση περνά από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ,
§ Περιμετρική Ζώνη Λίμνης Μόρνου , όπου σε ακτίνα 1,5 χιλ. καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί ,
§ Περιοχές NATURA , σε παράλιες ζώνες και Ορεινούς Όγκους,
Τόσο στη Φωκίδα όσο και την Ευρυτανία, υπάρχουν ήδη ορισμένες αναπτυξιακές υποδομές οι οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, δεδομένων όμως των οικονομικών συνθηκών δεν ευνοείται η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς ελλείπουν τα απαραίτητα κεφάλαια. Συγκεκριμένα στον αγροτικό τομέα υπάρχουν υποδομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν ιδιωτική δράση στην προώθηση της καλλιέργειας καρυδιάς και καστανιάς (με παράλληλη ένταξή τους στα γεωκτηνοτροφικά προϊόντα), την παραγωγή προϊόντων με βιολογικά στοιχεία και προϊόντων ορεινής κτηνοτροφίας, την παραγωγή Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), την δημιουργία ιχθυοτροφείου πέστροφας καθώς και τη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης και πρόψυξης γάλακτος. Δίνεται επίσης η δυνατότητα ίδρυσης μονάδας τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και παραγωγής αιθέριων ελαίων και αποσταγμάτων καθώς και επενδύσεις για τη βελτίωση της συγκομιδής και μεταποίησης του ξύλου πριν από τη βιομηχανική μεταποίηση του.
Στον ευρύτερο αναπτυξιακό τομέα υπάρχουν δυνατότητες για χωροταξική κατανομή ανά δήμο των έργων ΑΠΕ, διαμόρφωση εκθετηρίου τοπικών προϊόντων και επιχειρηματικών δράσεων για παράλληλη αξιοποίηση Αθλητικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου Καρπενησίου.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει από τους περιορισμούς που τίθενται από τον Χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως περιγράφονται παραπάνω, προτείνουμε κατά την κατανομή των πόρων ανά περιφέρεια να κρατηθεί ένα ποσοστό της τάξης του 20% επί του συνόλου των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, το οποίο στη συνέχεια θα διατεθεί στους νομούς που εμφανίζουν αναπτυξιακή υστέρηση, ως προσαύξηση του ποσοστού ενίσχυσης που δικαιούνται οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Δ. Καρανίκας
Αφροδίτη Κ. Παπαθανάση

[http://sterea-news.blogspot.com/2011/01/blog-post_8043.html

Τοποθετήσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς


Τοποθετήσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς


O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Κλέαρχος Περγαντάς τοποθέτησε Προϊσταμένους Διευθύνσεων της Περιφέρειας .
Στην Ευρυτανία τοποθετήθηκαν οι εξής:
Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού , Περιβάλλοντος και Υποδομών.
- Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας
Ευρυτανίας , με έδρα το Καρπενήσι , τον Τάκη Γεώργιο του Ιωάννη , κλάδου ΤΕ 0
Εργοδηγών , με βαθμό Α΄
Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
- Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας , με έδρα το Καρπενήσι , τον Σαραφιανό
Αντώνιο του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων , με βαθμό Α΄.
Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης
- Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας , με
έδρα το Καρπενήσι , την Σουφλερού Ζωή του Παναγιώτη , κλάδου ΠΕ Διοικητικού-
Οικονομικού , με βαθμό Α΄.
Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών
- Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής
Ενότητας Ευρυτανίας , με έδρα το Καρπενήσι , τον Σωφρόνη Σπυρίδωνα του
Κων/νου , κλάδου ΤΕ Μηχανικών , με βαθμό Α΄ .
Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
- Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας , με έδρα το Καρπενήσι , τη Μυλούλη Βικτωρία
του Θεοφάνη, κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας , με βαθμό Α΄.
Με νεότερη απόφασή , θα ορισθούν οι κενές θέσεις των Προϊσταμένων των Γενικών
Διευθύνσεων , Διευθύνσεων και των Τμημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδαςhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Άρχισαν οι μετατάξεις υπαλλήλων για τον δήμο Αγράφων και Καρπενησίου


Άρχισαν οι μετατάξεις υπαλλήλων για τον δήμο Αγράφων και Καρπενησίου
Μόνο στο Prasia.com

Άρχισαν οι μετατάξεις υπαλλήλων σύμφωνα με το σχέδιο του Καλλικράτη απο υπουργεία και Περιφέρεια προς τους δήμους και αντίστοιχα.
Τα παραπάνω ονόματα είναι απο την αυτοδίκαιη μεταφορά των υπαλλήλων με σχέση
εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΥΕ καθαριστών/-στριών
σχολικών μονάδων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο
δήμο Καρπενησίου(φώτο δεξιά) σύνολο 13 και για δήμο Αγράφων (φώτο αριστερά)σύνολο 12, με την ίδια σχέση εργασίας, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν.
Από το έτος 2011 και κάθε επόμενο έτος, η δαπάνη μισθοδοσίας των ανωτέρω, θα βαρύνει
τον Προϋπολογισμό των δήμων και μόνο στον οποιό θα εγγράφεται η αντίστοιχη κατ΄ έτος
δαπάνη.
Η ισχύς των μετατάξεων αρχίζει από 01-01-2011.
Πατήστε πάνω για να δείτε τα πρώτα ονόματα http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/