Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Mοιραία πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας.Νεκρός ο 35χρονος οδηγός


Mοιραία πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας.Νεκρός ο 35χρονος οδηγός


Άτυχος ήταν 35χρονος συμπατριώτης μας στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας όταν πάνω σε στροφή στον επαρχιακό οδικό άξονα που ενώνει το χωριό με τα Λεπιανά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με συνέπεια την μοιραία πτώση του σε γκρεμό δεκάδων μέτρων και το τραγικό θάνατό του.Νεκρός είναι ο Ν.Λ του Κων/νου ετών 35 κάτοικος της περιοχής.
Ο συγκεκριμένος δρόμος Ραυτόπουλο-Λεπιανά έχει συνεχής στροφές με μπάρες σε κάποια σημεία του αλλά και σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνος και ολισθηρός και χρειάζεται ειδικής προσοχής.
Τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανία.
Το τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στα τελευταία θανατηφόρα ατυχήματα μέσα σε λίγους μήνες στην Φτέρη Αγράφων και στην Πρασιά .
Φώτο αρχείο http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Γλιτώνουμε τα πρόστιμα για τις χωματερές


Γλιτώνουμε τα πρόστιμα για τις χωματερέςΑναβολή στην επιβολή προστίμων που είχε επιβάλει η Κομισιόν για τις ανεξέλεγκτες χωματερές πήρε η χώρα μας, μετά από συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Γιάνος Ποτόσνικ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης έπεισαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει στην παραχώρηση αναβολής υποστηρίζοντας ενώπιον του εκπροσώπου της τέσσερα σημαντικά επιχειρήματα:
Το κλείσιμο 94 παράνομων χωματερών μέχρι το τέλος του 2010
Την εκκίνηση των έργων κατασκευσής ΧΥΤΥ στην Κερατέα
Την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμάτων (κατασκευή τεσσάρων σύγχρονων εργοστασίων)
Την λόγω Καλλικράτη ισχυροποίηση των Δήμων οι οποίοι θα έχουν εφεξής τη δυνατότητα αλλά και την ευθύνη να κλείνουν ανεξέλεγκτες χωματερές.
Ο αρμόδιος Επίτροπος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κινήσει κατά της Ελλάδας τη διαδικασία είπσραξης προστίμων που θα ανέρχονταν σε 50 εκατομμύρια ευρώ εφάπαξ καταβαλλόμενα και 200.00 ευρώ ημερησίως, όσο διαπιστώνει ότι προχωρά το κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών.
Κρίσιμο θεωρείται το χρονικό διάστημα του α΄ εξαμήνου του 2011 όπου οι Δήμοι πρέπει να «φουλάρουν» τις μηχανές τους προκειμένου να κλείσουν οι χωματερές σε όλη την Επικράτεια και να αποφευχθεί οριστικά ο κίνδυνος καταβολής προστίμων.Ethnos.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Εκτός σχεδιασμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά η Ευρυτανία


Εκτός σχεδιασμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά η Ευρυτανία


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες στην οποία αναφέρουν:«Κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ερευνας, 1.11.2011, έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ επισημαίνει ότι σε 16 νομούς της χώρας προκύπτει ότι η συνολική αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπερβαίνει την ταυτοχρονισμένη μέγιστη ζήτηση του νομού και θεωρεί ότι μετά βεβαιότητας θα υπάρξει κορεσμός δικτύων και αδυναμία ικανοποίησης αιτημάτων με εύλογο κόστος.
Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας. Η εξέλιξη αυτή καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την έγκριση αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Παράλληλα στην πλειοψηφία των νομών της χώρας η συνολικά αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπερβαίνει και το διπλάσιο της ταυτοχρονισμένης ελάχιστης ζήτησης στις ώρες 11-16, ώρες μέγιστης παραγωγής φωτοβολταϊκών σταθμών, ενώ σε αρκετούς νομούς η συνολική αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, πλησιάζει την ταυτοχρονισμένη μέγιστη ζήτηση του νομού.
Eπιπροσθέτως η ΔΕΗ αντιμετωπίζει δυσκολίες για την εξέταση των κατατεθεισών αιτήσεων λόγω της έλλειψης του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού για την πραγματοποίηση των αναγκαίων αυτοψιών. Eπισημαίνεται τέλος ότι οι αγρότες έχουν ήδη καταβάλει σημαντικά ποσά για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, τα οποία θα χάσουν σε περίπτωση που αυτές απορριφθούν. Το κόστος της αίτησης ανέρχεται σε 3.000 με 4.000 ευρώ, τιμές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το παράβολο (300 ευρώ + ΦΠΑ για σταθμούς ισχύος μέχρι 20 KW και 500 ευρώ + ΦΠΑ για σταθμούς ισχύος από 20 έως 100 KW) και το κόστος της μελέτης, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τη διαδικασία που επέλεξε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να ακολουθήσειhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Στη Ευρυτανία σήμερα ο Περιφερειάρχης Κλ.Περγαντάς


Στη Ευρυτανία σήμερα ο Περιφερειάρχης Κλ.Περγαντάς


Σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα βρίσκεται στην Ευρυτανία όπου θα έχει συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/