Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


11 Ιανουαρίου 2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Με απόφαση του υπουργείου υγείας το νοσοκομείο Καρπενησίου και το κέντρο υγείας Δ. Φραγκίστας, από την κατηγορία Γ ζώνη εφημεριών μεταφέρθηκε στην κατηγορία Β ζώνη, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση των εφημεριών των επιμελητών ειδικών γιατρών από 11 εφημερίες μηνιαίως σε 7 !!!
Παράλληλα η προσφάτως προσληφθείσα παιδίατρος αποσπάστηκε ταχύτατα στη Λαμία επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική κάλυψη εφημεριών με αποτέλεσμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο περιστατικά μικρών παιδιών να προωθούνται στο νοσοκομείο Λαμίας.
Η ανάγκη για μείωση δαπανών στο χώρο της υγείας, φαίνεται ότι επιχειρείται να καλυφθεί με δραστική υποβάθμιση των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών και παροχών σε μια περιοχή όπως η δική μας στην οποία η μετακίνηση και η άμεση αντιμετώπιση δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε εύκολη.
Είναι προφανές ότι οδηγούμαστε πλέον σε δείγμα συστήματος υγείας, δηλαδή θα απολαμβάνουμε ολίγη υγειονομική περίθαλψη, ολίγη αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και μάλλον οι υπεύθυνοι θα ελπίζουν, σύμφωνα με τις επιλογές τους, να έχουμε και ολίγες ημέρες ζωής ώστε να μην επιβαρύνουμε τους οικονομικούς δείκτες με την παρουσία μας.
Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα όμως δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε και να ανεχθούμε σχεδιασμούς που ανατρέπουν το αυτονόητο, δηλαδή να έχουμε την ελάχιστη ιατρική φροντίδα όταν υπάρξει ανάγκη.
Αναμένουμε την αντίδραση και τις πρωτοβουλίες του Βουλευτή, που τυγχάνει και ιατρός ώστε να εξασφαλισθεί η αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου Καρπενησίου.
Από την πλευρά μας θα θέσουμε το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Καρπενησίου ώστε να μεθοδευτεί από την πλευρά του δήμου η ενδεδειγμένη αντίδραση.
Η συναίσθηση των δυσκολιών και η ανοχή μας σε αποφάσεις που ανατρέπουν τη ζωή μας έχει όρια, καιρός να αντιδράσουμε ως πολίτες δυναμικά.ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννοπουλος

Σε τίτλους τη δράση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από την αρχή του χρόνου!


Στις 6/1 η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε τις προτάσεις του κινήματος, για την αλλαγή πλαισίου χρηματοδότησης των κομμάτων.

Την ίδια μερα ανακοινώθηκε η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και οι καινοτομίες που θα το διακρίνουν.

Στις 7/1 η Ντόρα Μπακογιάννη διατύπωσε ερωτηματικά σχετικά με τις συνομιλίες Παπανδρέου - Ερντογάν στο Ερζερούμ, ενώ ο εκπρόσωπος του κινήματος Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την αύξηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Την ίδια ημέρα ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης διατύπωσε καίρια ερωτήματα σχετικά με το νέο διατροφικό σκάνδαλο.

Στις 10/1 οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, (Αυγενάκης, Κιλτίδης, Κοντογιάννης, Μαρκογιαννάκης, Μπακογιάννη) κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή για την τρομοκρατία, μετά και την ισχυρή έκρηξη στην οδό Λ. Ριανκούρ.

Στις 11/1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αφορμή την αναστάτωση σε διόδια της χώρας έκανε λόγο για οργή και αντίδραση των πολιτών, όταν τα έργα των οδικών αξόνων βαλτώνουν εξαιτίας των ανεπαρκειών και της αδράνειας της κυβέρνησης.

Τέλος στις 11/1 η πρόεδρος του κινήματος ζήτησε με δήλωσή της τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα την διερεύνηση του μεγαλύτερου διαχρονικά σκανδάλου που έχει να κάνει με τις υπερτιμολογήσεις στο κλάδο της υγείας.

*Σας θυμίζουμε ότι το προσεχές διάστημα η Δημοκρατική Συμμαχία οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα! Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας επικοινωνήστε απευθείας με τους υπευθύνους ανά περιφέρεια για να συμμετέχετε στις ομάδες πρωτοβουλίας του κινήματος.

**Το Σάββατο 15/1 θα συνεδρίασει για πρώτη φορά η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αντικείμενο την προετοιμασία των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του κινήματος.

Δήλωση της Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπης Γερακούδη


Δήλωση της Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπης Γερακούδη


Με αφορμή τον ορισμό της ως Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η κ. Καλλιόπη Γερακούδη έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή μου, από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Κατανοώ και γνωρίζω τις ευθύνες που αναλαμβάνω . Με συνέπεια, δουλειά , διάλογο και συνεννόηση, με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Με οδηγό τον τρόπο δουλειάς ένα χρόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρακαταθήκη τα αποτελέσματά της θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.
Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοικητική δομή της χώρας, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και για τη διαχείριση για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι να περάσει στους αιρετούς Περιφερειάρχες, του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Το 2011 είναι μία δύσκολη και κρίσιμη χρονιά που θα κρίνει την πορεία της χώρας.
Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια, φοβία, αδιαφορία, αμέλεια. Απαιτείται προγραμματισμός, δράση και αποτελεσματικότητα. Απαιτείται πάνω απ’ όλα συλλογικότητα, συνεργασία και κοινός βηματισμός όλων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τη χώρα και για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Είμαστε ήδη έτοιμοι να συγκροτήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πιστεύω ότι από την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός με τον καλύτερο τρόπο. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω.
Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.
Είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να ανταποκριθώ στην ευθύνη.
Θέλω να πιστεύω, ότι σ’ αυτήν την πορεία θα πάμε μαζί, σας καλώ να πάμε μαζί με τη συνεχή υποστήριξη, την ενθάρρυνση αλλά και με την κριτική όλων σας.
Ας δουλέψουμε με πίστη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου μας.»http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/