Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Η Πόπη Γερακούδη νέα Διοικητής Θεσσαλίας Στερεάς Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 19:00


Η Πόπη Γερακούδη νέα Διοικητής Θεσσαλίας Στερεάς Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 19:00


-Η μέχρι τώρα περιφερειάρχης Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη είναι η νέα Γ.Γ Γραμματέας Θεσσαλίας- Στερεάς
-Τι δήλωσε μετά τον ορισμό της από την κυβέρνηση.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ποιοι θα είναι οι 7 Υπερπεριφερειάρχες-Διοικητές της χώρας, οι αποκαλούμενοι και «μικροί Πρωθυπουργοί»

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα και Υπερπεριφερειάρχης διορίστηκε o μέχρι τώρα περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα και Υπερπεριφερειάρχης, ορίστηκε η Πόπη Γερακούδη.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα με Υπερπεριφερειάρχη την Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα, με Υπερπεριφερειάρχη τον Καθηγητή Τάσο Αποστολόπουλο, πρώην επικεφαλής του Οργανωτικού του ΠαΣοΚ.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά, με Υπερπεριφερειάρχη τον Λαρισαίο Φώτη Χατζημιχάλη

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, με Υπερπεριφερειάρχη τον μέχρι τώρα Περιφερειάρχη Αθανάσιο Καρούντζο.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, με Υπερπεριφερειάρχη τον Ευθύμιο Σιώκο.

Η επιλογή των Διοικητών ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Υπήρξε φυσικά η εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Ραγκούση, αλλά και έντονο παρασκήνιο, αφού μέχρι τελευταία στιγμή, πριν γίνουν οι τελικές επιλογές υπήρξαν πολλές αλλαγές στη λίστα των ονομάτων.


Η νέα Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η κ. Καλλιόπη Γερακούδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η σημερινή επιλογή μου, από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Κατανοώ και γνωρίζω τις ευθύνες που αναλαμβάνω . Με συνέπεια, δουλειά , διάλογο και συνεννόηση, με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Με οδηγό τον τρόπο δουλειάς ένα χρόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρακαταθήκη τα αποτελέσματά της θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοικητική δομή της χώρας, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και για τη διαχείριση για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι να περάσει στους αιρετούς Περιφερειάρχες, του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το 2011 είναι μία δύσκολη και κρίσιμη χρονιά που θα κρίνει την πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια, φοβία, αδιαφορία, αμέλεια. Απαιτείται προγραμματισμός, δράση και αποτελεσματικότητα. Απαιτείται πάνω απ’ όλα συλλογικότητα, συνεργασία και κοινός βηματισμός όλων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τη χώρα και για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Είμαστε ήδη έτοιμοι να συγκροτήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πιστεύω ότι από την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός με τον καλύτερο τρόπο.

Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω.

Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να ανταποκριθώ στην ευθύνη.

Θέλω να πιστεύω, ότι σ’ αυτήν την πορεία θα πάμε μαζί, σας καλώ να πάμε μαζί με τη συνεχή υποστήριξη, την ενθάρρυνση αλλά και με την κριτική όλων σας.

Ας δουλέψουμε με πίστη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου μας.»http://lamiareport.gr

Σταμάτησε να βοηθήσει και τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν


Σταμάτησε να βοηθήσει και τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 10:03

Ο ένας έκανε ωτοστόπ, ζητώντας βοήθεια και οι άλλοι δυο ήταν κρυμμένοι.

Στις 5 τα ξημερώματα, στον επαρχιακό δρόμο Κάστρου - Λιβαδειάς, 28χρονος οδηγός φορτηγού σταμάτησε για να βοηθήσει άλλον οδηγό, που του έκανε σήμα για βοήθεια δίπλα σε ακινητοποιήμενο ΙΧ.
Μόλις κατέβηκε από το φορτηγό εμφανίστηκαν από το πουθενά 2 ακόμη άτομα. Πριν ο 28χρονος προλάβει να αντιδράσει, άρχισαν και οι 3 να τον χτυπούν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα. Οι 3 δράστες πήραν 950 ευρώ που είχε επάνω του και το κινητό του τηλέφωνο και αφήνοντάς τον αιμόφυρτο εξαφανίστηκαν με το Ι.Χhttp://lamiareport.gr

Μεγαλύτερη η Πνευματική από την Οικονομική κρίση

Μεγαλύτερη η Πνευματική από την Οικονομική κρίση
Oικονομική και Πνευματική κρίση. Μήπως η Εκκλησία σε αυτή την διαφορετική και δύσκολη πραγματικότητα για τον Ελληνικό λαό που έπαψε πια να περιμένει κάτι καλύτερο για το μέλλον του, είναι απλός θεατής;
Γράφει η Όλγα ΛαθύρηΟ Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος πιστεύει ότι η Εκκλησία του Θεού και όχι των Ιερέων και των Ιεραρχών δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν.
ΕΡ. Σεβασμιώτατε, ζούμε περικυκλωμένοι από μια κρίση που έχει επεκταθεί σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Από τους πολιτικούς ακούμε συνεχώς τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι όμως μόνο η αβεβαιότητα η οικονομική και η επαγγελματική μας, τουλάχιστον δεν θα χάναμε ολοκληρωτικά την ελπίδα για το μέλλον εάν συνέβαιναν στην κοινωνία μας μόνο αυτά.
ΑΠ. Η κρίση που ανησυχεί περισσότερο είναι η πνευματική, η οποία όμως συνδέεται άμεσα με την οικονομική και την κοινωνική. Η κρίση ξεκινάει από το ανθρώπινο πρόσωπο και τις σχέσεις με τον πλησίον και γενικά με την τοποθέτηση του ανθρώπου στο κοινωνικό σύνολο. Όταν δεν υπάρχει ισορροπία, αλληλοσεβασμός, αρχές ιδανικά, κατευθυντήριες δυνάμεις, τότε δημιουργείται μια εμπλοκή. Αυτή η αναταραχή λέγεται κρίση. Εμείς, ως Ιεράρχες θα προσεγγίσουμε την πνευματική κρίση, αλλά δεν επιτρέπεται ούτε και μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική, εκπαιδευτική, κοινωνική κρίση.
ΕΡ. Η πνευματική κρίση που οδηγεί ;
ΑΠ. Σε αυτό που ζούμε σήμερα. Στην εγκληματικότητα που είναι εκτός ελέγχου, στην ανυποληψία του ανθρωπίνου προσώπου, αφού κανένας δεν λογαριάζει τον άλλον. Επίσης η κατάργηση παντός ηθικού φραγμού, η ανομία, η παρανομία και γενικά η διαφθορά. Δεν βλέπετε που αυτή την κρίση, την γευόμαστε ανεξαιρέτως όλοι ; Κανένας δεν υπολογίζει τον άλλον, η αδικία έχει εμφανιστεί σε όλο της το μεγαλείο και ζούμε μια μόνιμη αναστάτωση γενικότερα στην κοινωνία μας. Κάθε μέρα καταφτάνουν στο γραφείο της Μητροπόλεως συμπολίτες μας που ζητούν δουλειά και λεφτά για να αγοράσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους. Και τα χειρότερα φοβούμαι ότι θα ακολουθήσουν.
ΕΡ. Η εκκλησία τι ρόλο έχει σε όλα αυτά. Έχει την παρουσία που θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας;
ΑΠ. Η εκκλησία κάνει ότι είναι δυνατόν. Μιλάει όπου μπορεί, βοηθά όπου υπάρχει ανάγκη. Κυρίως με το λόγο της, ότι, η ανθρώπινη ζωή για να έχει νόημα και ισορροπία πρέπει να διέπεται από τα διδάγματα του Ευαγγελίου. Αναγκαία προυπόθεση ο άνθρωπος να σέβεται τους συνανθρώπους του. Το μήνυμα της εκκλησία είναι περισσότερο επίκαιρο και αναγκαίο παρά ποτέ. Σύντομα η Ιεραρχία θα απευθυνθεί στον λαό. Νομίζω ότι ο κόσμος κρέμεται από την Εκκλησία, γιατί ποτέ δεν απογοήτευσε κανέναν η γνήσια Εκκλησία του Χριστού και όχι των ανθρώπων. Εμείς είμαστε άνθρωποι, αμαρτωλοί στις πολλές των περιπτώσεων. Η Εκκλησία είναι αγνή και το Άγιο Πνεύμα κατευθύνει αυτήν. Με οδηγό την Αγάπη. Τώρα, παίρνοντας την απλή πλευρά τα κέντρα Αγάπης έχουν γεμίσει. Αν και υπάρχει παντού η οικονομική δυσχέρεια, παρόλα αυτά κανένας άπορος δεν αφήνεται στην τύχη του. Εγώ παρακαλώ, τους έχοντας να βγουν από το κλουβί τους και να σκεφτούν τον πάσχοντα άνθρωπο. Στην Μητρόπολη καταφτάνουν αιτήματα για την ικανοποίηση της διαμονής φοιτητών από άλλες περιοχές. Το Κέντρο Νεότητας έχει τριανταπέντε κρεβάτια που μπορεί να προσφέρει αλλά θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα του ρεύματος.
ΕΡ. Πάντως οι πολιτικοί μας έχουν φροντίζει για τις επόμενες γενιές τους. Είδατε το πόθεν έσχες αυτών; Δεν βάζουν φρένο ούτε σε καταθέσεις ούτε σε ακίνητη περιουσία.
ΑΠ. Αυτά να τα βλέπει ο λαός που τους ψηφίζει και τους δίνει την εξουσία να διοικούν τη χώρα μας. http://www.lamiastar.gr

'Ορισε τους Αντιδημάρχους του ο Δημήτρης Τάτσης


'Ορισε τους Αντιδημάρχους του ο Δημήτρης Τάτσης


Μετά το πέρας της συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγράφων που έγινε στο Κερασοχώρι την Κυριακή ο δήμαρχος Αγράφων κ.Δημήτρης Τάτσης όρισε τους νέους Αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του ΔΣ.
Έτσι 4 νέοι Αντιδήμαρχοι του νεοσύστατου δήμου Αγράφων είναι οι κύριοι:
Ο Θύμιος Μιχόπουλος,ο Αθ.Μπακούσης,ο Χρ.Δημητρόπουλος και ο Δημ.Βελαέτης.
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι ο κ.Δημ.Τσιώλης.