Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΔΑ Δαφνούλας Ευρυτανίας του δήμου Αγράφων

Την Πέμπτη 8-12-2011 στην Δαφνούλα Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε λαική συνέλευση παρουσία όλων των Δαφνουλιωτών, της τοπικής προέδρου Δαφνούλας Μώκα Δήμητρα, του δημάρχου Αγράφων κ. Δημητρίου Τάτση, του δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, του αντιδημάρχου Καρπενησίου κ. Σουλιώτη, του επικεφαλή μειοψηφίας του δήμου Αγράφων κ. Μπαμπαλή, των αντιδημάρχων Αγράφων κ. Δημητρόπουλο, κ. Φούκα, κ. Μπακούση και των δημοτικών συμβούλων κ.Κακό, κ. Παπαδήμο, κ.Ζαχαράκη, κ.Κατσιάδα, κ.Τσιάμη και των τοπικών προέδρων του πρώην δήμου Ασπροποτάμου με θέμα τη Χ.Α.Δ.Α Δαφνούλας.
Η πρόεδρος τόνισε την τραγικότητα του προβλήματος αυτού, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή και την δύσκολη καθημερινότητα των Δαφνουλιωτών εξαιτίας αυτού. Η χωματερή της Δαφνούλας βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το χωριό . Η Πρόεδρος έχοντας την υποστήριξη όλων των Δαφνουλιωτών ζήτησε από τους αρμόδιους και κυρίως τον δήμαρχο Αγράφων να δώσει οριστική λύση.
Πρώτος το λόγο πήρε ο δήμαρχος κ Τάτσης τον οποίο άκουσαν με προσοχή οι παρευρισκόμενοι. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους Δαφνουλιώτες για τις ενέργειες που έχει κάνει ως τώρα και τόνισε ότι θα περιμένουμε μέχρι να χρηματοδοτηθούν τα ΣΜΑ στο Καρπενήσι.
Στη συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Καρπενησίου ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Δαφνούλα και παρόλα αυτά κέρδισε τις εντυπώσεις και ικανοποίησε τους παρευρισκομένους με την ομιλία του. Και αυτός με τη σειρά του τόνισε την σοβαρότητα του προβλήματος γενικά για το νομό. Μίλησε για τα ΣΜΑ στο Καρπενήσι για την σπουδαιότητα αυτών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν από την Περιφέρεια και δήλωσε ότι όπως οι δυο δήμοι της Ευρυτανίας συνεργάζονται άριστα για όλα τα θέματα με κυρίαρχο αυτό έτσι πρέπει να συνεργαστούν και με την αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και ενωμένοι να πάνε στην περιφέρεια.
Ο κ. Μπαμπαλής από την μειοψηφία Αγράφων συγχάρηκε αρχικά τον δήμαρχο Καρπενησίου για την πρόταση αυτή των ΣΜΑ αλλά επικεντρώθηκε περισσότερο στη ΧΑΔΑ Δαφνούλας και πρότεινε όπως και ο δημοτικός σύμβουλος ο κ Κατσιάδας τα απορρίμματα του δήμου Αγράφων να μεταφέρονται στην χωματερή της Βούλπης με το κριτήριο ότι η Δαφνούλα είναι ένα από τα ζωντανά χωριά του δήμου Αγράφων και ότι η χωματερή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό και είναι ορατή ως προς αυτό.
Η πρόεδρος Μώκα Δήμητρα απάντησε στον κ Μπαμπαλή λέγοντας να βρεθεί μια προσωρινή ουδέτερη λύση μέχρι να γίνουν τα ΣΜΑ, γιατί δεν θέλουν ως χωριό να επιβαρύνουν κανένα δημοτικό διαμέρισμα και κανένας δημότης να ζήσει αυτό που ζούνε αυτοί τόσα χρόνια. Εμπιστεύτηκαν τον δήμαρχο κ. Τάτση και θα περιμένουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τόσου αυτού όσου και του κ. Μπακογιάννη.