Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι σ΄ έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό

.

ΝΟΔΕ Ευρυτανίας:"Xωρίς ίχνος αυτοκριτικής η δήλωση Καρανίκα περί .. γενναιόδωρου .."
"Τραγικός και επικίνδυνος ο Παπανδρέου"..
"Κίνηση υψηλής και εθνικής ευθύνης απο Σαμαρά"
"Τις τελευταίες ημέρες η πατρίδα μας έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις από μια κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση και έναν τραγικό πρωθυπουργό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα που έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας μας και την έξοδο της από το ευρώ. Τότε ο Α. Σαμαράς ως όφειλε πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πραγματικά με αίσθημα υψηλής ευθύνης αποφάσισε την στήριξη μιας μεταβατικής κυβέρνησης για την σταθερότητα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής πορείας της βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό.
 Η μεταβατική κυβέρνηση στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία για συγκεκριμένο χρόνο, με συγκεκριμένους στόχους και για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου όπου ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για την τύχη του.
Πολλοί βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον Α. Σαμαρά μεταξύ αυτών και η συμμαχία των προθύμων ότι μετακινήθηκε από τις αρχικές του θέσεις ασπαζόμενος το μνημόνιο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει διότι αν βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση είναι αποτέλεσμα του μνημονίου και των λανθασμένων χειρισμών της επικίνδυνης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που είπε ότι η συνταγή του μνημονίου δεν βγαίνει και χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση γιατί οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση και δεν ήθελε να αναλάβει σε καμία περίπτωση μια χώρα διαλυμένη και οικονομικά τελειωμένη(Προς θύμηση των υπογραφόντων του αρχικού μνημονίου).Παρά ταύτα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Α. Σαμαράς παρά τις πιέσεις τον προθύμων εντός και εκτός Ελλάδας κράτησε μια στάση εθνικής ευθύνης και αξιοπρέπειας λέγοντας ΟΧΙ σε προσωπικές υπογραφές.
Ο βουλευτής Ευρυτανίας εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εκθείασε τον πρώην πρωθυπουργό ΓΑΠ για την απόφαση της παραιτήσεώς του, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα τραγικά λάθη της δίχρονης διακυβέρνησής τους που έφτασαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής ,καθιστώντας τον όχι απλά συνυπεύθυνο αλλά συνένοχο της τραγικής αυτής πορείας. Όσοι βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία ως φορέα της μόνης εναλλακτικής λύσης, τώρα θα συνειδητοποιήσουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι, επιπλέον, η καλύτερη εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας, για τον τόπο και τους Έλληνες για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής μας πορείας."