Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ:Δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Δελτίο τύπου
Δύο χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.Στην κυριολεξία 2 μαύρα χρόνια, όπου άλλαξε η ζωή των Έλληνων προς το χειρότερο.
Η ανεργία εκτεινάχθηκε από το 9% στο 20% περίπου και το ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο να μπορεί να εργάζεταιένα άτομο από κάθε οικογένεια. Από το <<λεφτά υπάρχουν>>φτάσαμε στις μειώσεις μισθών 30-40%(και έπονται μεγαλύτερες μειώσεις)-κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση δώρων Χριστουγένων κ.λ.π. κάτι που μείωσε την αγοραστική δύναμη του Έλληνα και οδήγησε σε λουκέτα πολλά καταστήματα.
Τις μειώσεις των μισθών δεν ακολούθησε κανένα αναπτυξιακό έργο καμμία επένδυση από τοεξωτερικό με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του ΑΕΠ. Η<<μεσαία τάξη>> η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας βάλεται με κάθε τρόπο με σκοπό την εξαφάνιση της , εκτός από τις μειώσεις μισθών είχαμε και τις έκτακτες εισφορές, την σημαντική αύξηση της φορολογίας και μείωση των φοροαπαλλαγών κάτι που οδήγησε στην φτώχεια πολλές οικογένειες. Εργατικά δικαιώματα πολλών χρόνων καταργήθηκαν χωρίς καμμία αντίδραση έστω και για την <<τιμή των όπλων >> από τους<< πράσινους >>συνδικαλιστές.
Τώρα τελευταία μάθαμε ότι το έλλειμα του 2009 εντέχνως αυξήθηκε και ότι η υπόθεση διερευνάται από την δικαιοσύνη. Παραλάβατε κράτος και σε δύο χρόνια το ξεχαρβαλώσατε. Στις 13-10-2009 το ελληνικό δημόσιο προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων , αντλώντας το ποσό των 2.080 δις με επιτόκιο 0,91%.

Δίνουν οι αγορές τέτοια επιτόκια αν η χώρα οδεύει προς πτώχευση;Ξέρετε πόσο είναι σήμερα το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων;Είναι πάνω από 4.65%!!Την ίδια μέρα το χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.800 μονάδες!
Σήμερα βρίσκεται στις850 μονάδες!Τα spreads του δεκαετούς ομολόγου ήταν περίπου 134 μονάδες βάσης;Σήμερα ίπταται πέριξ των 2000 μονάδω!και άνω! Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε από τα 0.85 λεπτά στο 1,70 ευρώ έτσι αυξήθηκε το κόστος των μετακινήσεων κάτι που βίωσαν καλά όλοι οι Ευρυτάνες ξενοδόχοι με σημαντική μείωση των κρατήσεων.Αν μάλιστα εξισωθεί η τιμή πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης πολλές οικογένειες στην Ευρυτανία και Ελλάδα θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα, μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω στις ξυλόσομπες. Ενώ είχατε υποσχεθεί ολοήμερα σχολεία, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς οι μαθητές να πάρουν βιβλία και να έχουμε για πρώτη φορά <<καταλήψεις>> στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ευρυτανίας. Χτυπήσατε τις κοινωνικές τάξεις κάθε μια ξεχωριστά αφού πρώτα την διαβάλατε με τα φιλικά σας Μ.Μ.Ε
.Έτσι οι γιατροί έφταιγαν για την κατάρευση του ΕΣΥ, οι δικηγόροι ήταν φοροφυγάδες, οι εφοριακοί και λιμενικοί ήταν ανίκανοι για εισπράξεις , οι ταξιτζήδες όπως και οι φορτηγατζήδες πρέπει να χάσουν την περιουσία τους δίνοντας στο κράτος τις άδειες τους κ.λ.π. Υποσχεθήκατε επιστροφή στις αγορές στα τέλη του 2011 με το μνημόνιο1, τώρα μιλάτε για το 2014 η σε 10-20 χρόνια.
 Η νεολαία μας φεύγει στο εξωτερικό (στη μακρινή Αυστραλία) για να βρει δουλειά και με την συνθήκη <<Δουβλίνο 2>> φέρατε όλους τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Κύριε Βουλευτά Ευρυτανίας κ.Καρανίκα-σας εκτιμούμε ως επιστήμονα ιατρό ως Πολιτικό όμως θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έγινε γνωστή και μεγαλούργησε (εποποιία1940-Θερμοπύλες) με τα ΟΧΙ των ηγετών της και του λαού της.
Οφείλεται να μην το ξεχνάτε αυτό ειδικά στις επόμενες ψηφοφορίες(μισθολόγιο-αποκρατικοποιήσεις-εφεδρεία κ.λ.π.) που θα αλλάξουν ριζικά την ζωη των Ελλήνων.