Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θ.Χειμάρας:Η Κυβέρνηση έχει ήδη απωλέσει τον έλεγχο του κράτους, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας

Δελτίο τύπου
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η παραλυσία του Κράτους στους πιο καίριους τομείς συνεχίζεται και στην Περιφέρειά μας.
• Στο Νοσοκομείο Λαμίας λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού υπολειτουργούν βασικές Κλινικές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και οι ασθενείς εν μέσω οικονομικής κρίσης και με κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας τους , μεταφέρονται για νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία, όπως αυτό της Λάρισας.
• Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Κλινικές : Παιδιατρική, Ακτινολογική με τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου ( το έχει τονίσει και ο κ. Χρονάς ) και έρχεται η σειρά της Πνευμονολογικής , σύμφωνα με δήλωση του Διευθυντή της κου Καρκάνη.
• Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη απωλέσει τον έλεγχο του κράτους, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας , για αυτό ως γνωστό ζητήσαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, την οποία ακόμη αναμένουμε ... όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις.
*Η κρίση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αντανάκλαση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε.
• Η απουσία συνολικής Εθνικής Στρατηγικής για την παιδεία και η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και συναίνεσης με τους φορείς, έχουν δημιουργήσει το γνωστό συγκρουσιακό κλίμα.
• Πολλά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας και πιθανόν σε οριστικό κλείσιμο.

• Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν :
• Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας , που όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του , αντιμετωπίζει βασικά λειτουργικά προβλήματα ( πρόγραμμα σπουδών, έλλειψη επιστημονικού προσωπικού κ.λ.π. )
• Τα Α.Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και το Παράρτημα Θηβών, που αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο των έκτακτων εκπαιδευτικών.
• Ως γνωστό το σοβαρό πρόβλημα της εδραίωσης και μόνιμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ( σε Λαμία και Λιβαδειά ), συζητήθηκε πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ενώ η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή, εν τούτοις καμία συνέχεια δεν δόθηκε από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη , όπως είχε δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα σήμερα το Πανεπιστήμιο να κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο.
Ζητάμε, για μια ακόμη φορά, από την ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να στηρίξει έμπρακτα το Πανεπιστήμιο και όλα τα ΤΕΙ της Περιφέρειάς μας αναλαμβάνοντας επιτέλους σοβαρές πρωτοβουλίες χωρίς άλλες καθυστερήσεις .
Εμείς δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που δυστυχως δεν βλέπουμε.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/