Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα, με  τον κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο Καρπενησίου η εκμετάλλευση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στο Γαύρο.   
Έπειτα από τη θετική έκβαση του αιτήματος του Δήμου Καρπενησίου και την παραχώρηση σε αυτόν του ιχθυοτροφείου, ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε τον κ. Αμοργιανιώτη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον που επέδειξε αλλά και την άμεση ανταπόκριση στο εν λόγω ζήτημα.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας. Η επαναλειτουργία της αφενός μεν δίνει ζωή και προοπτική σε μία πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική μονάδα, αφετέρου δε  ενισχύει την τοπική οικονομία, την τουριστική κίνηση, και συγχρόνως την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή των φυσικών μεθόδων εκτροφής ψαριών, η επιτυχημένη επαναλειτουργία της μονάδος ιχθυοκαλλιέργειας στον Γαύρο θα αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία και λειτουργία και άλλων μονάδων παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, καθώς επίσης το Δασάρχη κ. Σταύρο Κοσμά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ευρυτανίας, κ. Γιώργο Καραγεώργο για την πολύτιμη συνεργασία τους».