Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα, με  τον κ. Χρήστο Παπουτσή, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.     
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Δήμαρχος έθιξε δύο ζητήματα: την εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και τη διατήρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς.
Σχετικά με το Πρυροσβεστικό Κλιμάκιο Φουρνάς, ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό τη σπουδαιότητα που έχει η ύπαρξη του στην περιοχή, τόσο όσον αφορά την πυρασφάλεια στη βόρεια πλευρά του Δήμου Καρπενησίου, όσο και αναφορικά με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των παρακείμενων χωριών.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι στην περιοχή ευθύνης του Κλιμακίου εντάσσεται το μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ευρυτανίας, αλλά και ένα ευρύ ορεινό δίκτυο, με αυξημένη κίνηση και καμία πρόσβαση από γειτονική υπηρεσία, που συνδέει την Ευρυτανία με τους Νομούς Καρδίτσας και Φθιώτιδας και στο οποίο κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες παρατηρούνται πολλοί εγκλωβισμοί.
Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμαρχος επισήμανε το χαμηλό κόστος λειτουργίας του Σταθμού, το οποίο περιορίζεται στην πληρωμή ενός μικρού ποσού για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας σε ρεύμα, ενώ τόνισε ότι η υπηρεσία δεν επιβαρύνεται με κόστος ενοικίου και νερού. 
Επιπλέον, αναφερόμενος στην απαραίτητη υποστήριξη που προσφέρει το κλιμάκιο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι αυτό καλύπτει τις ανάγκες τόσο της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς όσο και της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα επισταμένως.