Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Διβάρη

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, με τον κ. Βαγγέλη Διβάρη, Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερωθεί για το Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013».
Το εν λόγω πρόγραμμα καλεί τους δικαιούχους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού να υποβάλουν προτάσεις, έτσι ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια των Μέτρων 313, 321, 322,323.
Για το Δήμο Καρπενησίου επιλέξιμη από το πρόγραμμα περιοχή είναι η Δημοτική Ενότητα Προυσού, για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, μονόδρομος για την ανάπτυξη του Δήμου είναι οι χρηματοδοτήσεις έργων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα σε έργα πνοής και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, τις προοπτικές ανάπτυξης και τη φυσιογνωμία κάθε περιοχής του Δήμου, καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις προς χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Δήμου θα προσπαθήσουν και στην περίπτωση του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013», όπως και σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα, να καταθέσουν αξιόλογες προτάσεις, διεκδικώντας όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για τον τόπο μας».