Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Καρανίκα με Μωραίτη για την χρηματοδότηση της μελέτης του δρόμου Σήραγγας Τυμφρηστού-Νεοχωράκι

Δελτίο τύπου
Την χρηματοδότηση της μελέτης από την ανατολική σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι του Εθνικού δρόμου Λαμίας Καρπενησίου συζήτησε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραϊτη, ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας.
Ειδικότερα κατά την συζήτηση τονίσθηκε ότι η ολοκλήρωση του Δρόμου Λαμίας – Καρπενήσι είναι ένα σημαντικό έργο διαπεριφερειακού χαρακτήρα και υψηλής προταιρεότητας για όλη την Ευρυτανία.
Ως γνωστό το κομμάτο Καστρί – Μακρακώμη έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει ζητηθεί πίστωση 25.000.000 ευρώ από την Διεύθυνση Δημοσίων έργων προκειμένου να δημοπρατηθεί. Το κομάτι Λιανοκλάδι - Καστρί έχει ήδη μελετηθεί καθώς υπήρχε προγραμματισμός διέλευσης του Ε65. Από το ΕΣΠΑ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για απαλλοτριώσεις και μελέτες όπως η μελέτη της ανατολικής πρόσβασης της σήραγγας του Τυμφρηστού.
Ο κ.Καρανίκας επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση της μελέτης του δυσκολότερου κομματιού από την Ανατολική σήραγγα Τυμφρηστού έως το Νεοχωράκι είναι περισσότερο από αναγκαία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η δημοπράτηση του έργου.
Ο υφυπουργός Αναπτυξης κ. Θάνος Μωραϊτης αναγνώρισε την σημαντικότητα της μελέτης και δεσμεύθηκε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου την χρηματοδότηση του κομματιού από την ανατολική σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι.
Συνάντηση Καρανίκα-Καραμπά  με Περγαντά 
Για τα προβλήματα που απασχολούν τον Νομό Ευρυτανίας θα συναντηθούν την Τετάρτη 21-9-2011 στην Λαμία στα γραφεία της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Στην συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς