Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Για σημαντικές πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών συζήτησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Γιώργος Παπακωσταντίνου.

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για σημαντικές πρωτοβουλίες  ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών συζήτησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Γιώργος Παπακωσταντίνου.
Ειδικότερα, στην συνάντησή τους ο Ευρυτάνας Βουλευτής τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Δυτική Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία η αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών. Η μεγαλύτερη και ομορφότερη  τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, η λίμνη των Κρεμαστών παραμένει εντελώς αναξιοποίητη. Ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό την χρηματοδότηση <<Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης της Λίμνης και της γύρω περιοχής>>. «Η Διαγνωστική Μελέτη» τόνισε «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και που πρέπει να γίνει». Η πολιτεία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αξιοποίησης  της  λίμνης για  να επιτευχθεί ανάπτυξη στην Δυτική Ευρυτανία που είναι μία από τις ομορφότερες αλλά δυστυχώς από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας.
Απαντώντας ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε ότι καταρχήν βλέπει θετικά το αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή και δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου την χρηματοδότηση <<Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης  της Λίμνης και της γύρω περιοχής>>.