Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011


                                                           Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
Δήμου Αθηναίων
κ. Ανδρέα Βαρελά

Κοινοποίηση:
Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας
Κ. Αναστάσιο Αβραντίνη



Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε,

Ο νέος Δήμος Καρπενησίου, αποτέλεσμα συνένωσης έξι μικρών ορεινών Δήμων και δεκάδων κοινοτήτων, συνιστά ένα ξεχωριστό σχηματισμό. Έχει 49 χωριά με κύριο χαρακτηριστικό τη γεωγραφική τους ιδιομορφία. Οι ορεινοί όγκοι καθιστούν δύσβατη την περιοχή, γεγονός που εντείνεται από το στοιχειώδες, σε πολλές περιπτώσεις, οδικό δίκτυο αλλά και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Όπως ξέρετε άλλωστε, η Ευρυτανία είναι ένας φτωχός και άγονος τόπος που μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν της, έχει  υπάρξει τόπος εξορίας. Λαμβάνοντας υπόψη δε, τις χαμηλές αστικές συγκεντρώσεις, αλλά και την εκροή ανθρώπινου δυναμικού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο Δήμος Καρπενησίου είναι μια αρκετά ευαίσθητη περιοχή, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.   
Σήμερα, μέσα στις δύσκολές αυτές συνθήκες που διανύουμε, κάνουμε προσπάθειες να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας που αδιαμφισβήτητα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.
Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών, η ορθή διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, είναι για εμάς πρωτεύοντας στόχος. Το ζήτημα της καθαριότητας σε έναν αγνό και παρθένο τόπο, όπως ο Δήμος μας, και η αποκομιδή των σκουπιδιών ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη κοινότητα, αποτελεί βασική προτεραιότητα.  
Θεωρώντας την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων δεδομένη, και γνωρίζοντας ότι έχετε προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις κατά το παρελθόν, θα θέλαμε να ζητήσουμε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή στη χώρα μας σε ζητήματα καθαριότητας, να μας διαθέσει ένα απορριμματοφόρο και κάδους απορριμμάτων, που δεν χρησιμοποιεί πλέον, προκειμένου να διευκολύνει το έργο μας.
Η προσφορά σας αυτή προς το Δήμο Καρπενησίου θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθειά μας για άμεση περισυλλογή των απορριμμάτων από το Δήμο μας , μιας και τη δεδομένη στιγμή οι υπηρεσίες μας δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν οχήματα και κάδους, που θα καλύψουν τις ανάγκες του συνόλου του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου. 
Πέραν αυτού, η κίνηση σας αυτή θα λάβει και συμβολικό χαρακτήρα, μιας και η πρωτεύουσα της χώρας μας θα στηρίξει εμπράκτως μια ορεινή περιοχή της περιφέρειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της και στην προστασία του φυσικού της περιβάλλοντος.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και προσβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση.  


Με εκτίμηση,




Κώστας Μπακογιάννης
Δήμαρχος Καρπενησίου