Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Κορύφωση της πολιτικής αποτυχίας της κυβέρνησης ο τελευταίος ανασχηματισμός

 

"Η πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης με κύριο σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ναυάγησε με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος " τονίζει σε ανακοίνωση της η Νοδε Ευρυτανίας σχολιάζοντας τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Συνεχίζει λέγοντας:
"Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έγινε σαν μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί στην εξουσία. Αποτυπώνει τον αναγκαστικό συμβιβασμό προσώπων και τάσεων του κυβερνητικού κόμματος, όπως κατέληξε μετά από ιδιαίτερα σκληρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις , αποτελεί την κορύφωση της εικοσάμηνης πρωτοφανούς πολιτικής αποτυχίας. Οι Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται:
Πώς τα ίδια περιοριστικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που υλοποιήθηκαν από το Μνημόνιο 1 και απέτυχαν μέχρι τώρα θα φέρουν αποτελέσματα, θα εφαρμοστούν αυτή τη φορά με επιτυχία. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη. Ειδικά οι περικοπές μισθών και συντάξεων απομακρύνουν την ανάπτυξη, κλονίζουν την κοινωνική συνοχή περιορίζουν την ζήτηση, ενισχύουν την ύφεση.
Οι νέοι της πατρίδας μας έχουν δικαίωμα στην ελπίδα , διεκδικούν δουλειά, απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια , όλα αυτά τους τα στερεί για άλλη μια φορά το Μνημόνιο 2.Πλησιάζει η στιγμή όπου όλοι εμείς πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στους δανειστές μας ότι η Ευρωπαική Ένωση οικοδομήθηκε πάνω στην ιδέα της αλληλεγγύης και όχι της εκμετάλευσης. Έρχεται η στιγμή για μια νέα ηγεσία στην Ελλάδα που θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την επανεκκίνηση της οικονομίας, πείθοντας τους Έλληνες ότι οι κόποι τους δεν θα πάνε χαμένοι.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/