Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το Δημαρχείο γέμισε παιδιά και λουλούδια

Καρπενήσι, 12 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Πέμπτη Τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.
Σαράντα πέντε παιδάκια, από τη Λαμία, στα πλαίσια της εκδρομής τους στο Δήμο Καρπενησίου, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο στο γραφείο του, μίλησαν μαζί του και με τον αυθορμητισμό που τα διακρίνει, του έκαναν αρκετές αλλά και δύσκολες ερωτήσεις, σχετικά με τους δρόμους πρόσβασης στο νομό και τα έργα υποδομής, την ιστορία του Δήμου Καρπενησίου αλλά και την προσωπική του ζωή.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν τα παιδάκια από το 4ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, όπου μαζί με τις δασκάλες τους, έδωσαν στο Δήμαρχο το Μήνυμά τους προς τους «Μεγάλους», με το οποίο τους ζητάνε: «Να βοηθήσουν τους φτωχούς, να σταματήσουν τους πολέμους, να έχουν φάρμακα όσοι τα χρειάζονται, να έχουν σχολείο όλα τα παιδιά του κόσμου, να έχουν δουλειά και στέγη όλοι οι άνθρωποι, να δώσουν χαμόγελο σε όλα τα παιδιά και να φροντίσουν το περιβάλλον».
Θέλοντας να τονίσει την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, σε ένα δήμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτό, ο Δήμαρχος χάρισε στα παιδιά μικρά γλαστράκια με λουλούδια. Παρότρυνε, ακόμη, τους μικρούς του φίλους  να μεταφυτέψουν τα λουλούδια στο σπίτι τους ή στο σχολείο τους, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την αρχή για τη δημιουργία του δικού τους ανοιξιάτικου κήπου.